Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חנויות לכלי עבודה/ טמבוריות/ הום סנטר וכו’.

אתה צריך צבע עם שעמיד בחום גבוה.

תכסה טוב טוב את הצלחת ושאר המכלולים.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חנויות לכלי עבודה/ טמבוריות/ הום סנטר וכו’.

אתה צריך צבע עם שעמיד בחום גבוה.

תכסה טוב טוב את הצלחת ושאר המכלולים.

אוקיי תודה, אז את הצבע אקנה.

חוץ מהצבע, להגיד למוכר שאני צריך שרשרת ברזל שמסירה מה?

ואיך לכסות? עיתונים? אשמח להסבר מפורט בנושא..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

יובל באחת התגובות צירפתי מדריכי וידאו מיוטוב, בעיקרון אתה צריך מברשת ברזל מסיר חלודה ואלכוהול על מנת להוריד שומניות שהמסיר חלודה ישאיר.

את שלבי הכיסוי אתה יכול לראות בסירטונים,לכסות עם עיתונים,שקיות,דפים בשילוב מסקנטייפ.

רק שים לב להוראות יבוש על הצבע,כמה זמן בין שיכבה לשיכבה וכמה זמן יבוש מלא.

פורסם
יובל באחת התגובות צירפתי מדריכי וידאו מיוטוב, בעיקרון אתה צריך מברשת ברזל מסיר חלודה ואלכוהול על מנת להוריד שומניות שהמסיר חלודה ישאיר.

את שלבי הכיסוי אתה יכול לראות בסירטונים,לכסות עם עיתונים,שקיות,דפים בשילוב מסקנטייפ.

רק שים לב להוראות יבוש על הצבע,כמה זמן בין שיכבה לשיכבה וכמה זמן יבוש מלא.

אני מפחד פשוט להרוס משהו באיזור הגלגל והברקסים, כשאני מתחיל את השלב של המסיר חלודה והאלכוהול יש צורך בלכסות משהו? יש משהו שאסור לגעת בו? מה השלבים של מה לעשות קודם?

תודה על הסרטון אבל לא ממש הבנתי ממנו משהו ..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

השאלה אם אתה משאיר הכל מורכב או שאתה מריד את הקאליפר, אם אתה משאיר הכל מורכב אז שים לב שאתה לא שופך אלכוהול ומסיר חלודה(לרוב WD40) על הרפידה והדיסק.

אם אתה מוריד את הקאליפר אז תפרק את הרפידות, ותיזהר שהחומרים לא יגעו בבוכנה והצנרת של נוזל ברקסים.

שלב ניקוי:

מברשת ברזל באופן יסודי, לעבור גם או בא לך להשקיע עם נייר שיוף גס

WD40 להמתין קצת

אלהוכול כדי להסיר שאריות שומניות

ואז צביעה.

פורסם
השאלה אם אתה משאיר הכל מורכב או שאתה מריד את הקאליפר, אם אתה משאיר הכל מורכב אז שים לב שאתה לא שופך אלכוהול ומסיר חלודה(לרוב WD40) על הרפידה והדיסק.

אם אתה מוריד את הקאליפר אז תפרק את הרפידות, ותיזהר שהחומרים לא יגעו בבוכנה והצנרת של נוזל ברקסים.

שלב ניקוי:

מברשת ברזל באופן יסודי, לעבור גם או בא לך להשקיע עם נייר שיוף גס

WD40 להמתין קצת

אלהוכול כדי להסיר שאריות שומניות

ואז צביעה.

בגלל שלא התעסקתי בזה בעבר ואני ממש לא מבין בכל מה שיש באיזור הקאליפר, הכל נשאר מורכב וחוץ מלצבוע אני לא מוריד כלום.

מה השלבים לניקוי וצביעה כשהכל מורכב?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

מברשת ברזל, לשפשף טוב תקאליפר (להזהר על הצינור שמחובר מאחורה של הנוזל ברקסים)

נייר דיוף גס לפי הערכה שלך(כמה שצריך)

WD40- לא להתיז על כל הקליפר, להימנע ממגע עם הדיסק ופנים הרפידה(אפשר פשוט לשים כמות על נייר סופג ולהצמיד לקאליפר לכמה דקות טובות) אחרי זה לעבור עם מטליט ספוגה באלכוהול או עם מברשת טבולה באלכוהול ולנגב את הקליפר

ואחר מכן בידוד של הכליפר משאר חלקים באיזור ואז צביעה עם המתנה בין שיכבה לשיכבה לפי יצרן

פורסם
מברשת ברזל, לשפשף טוב תקאליפר (להזהר על הצינור שמחובר מאחורה של הנוזל ברקסים)

נייר דיוף גס לפי הערכה שלך(כמה שצריך)

WD40- לא להתיז על כל הקליפר, להימנע ממגע עם הדיסק ופנים הרפידה(אפשר פשוט לשים כמות על נייר סופג ולהצמיד לקאליפר לכמה דקות טובות) אחרי זה לעבור עם מטליט ספוגה באלכוהול או עם מברשת טבולה באלכוהול ולנגב את הקליפר

ואחר מכן בידוד של הכליפר משאר חלקים באיזור ואז צביעה עם המתנה בין שיכבה לשיכבה לפי יצרן

מעולה תודה ענקית על העזרה, אני עכשיו אלך לקנות את כל הציוד..

לגבי ההמתנה בצביעה על פי היצרן, מה הכוונה? כמה זמן לחכות? אני קונה צבע אדום, אז מה לעשות כמה שכבות? כי אני פשוט מתיז ספריי עד שאני רואה אדום וזהו לא?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם (נערך)

ממגן/מכסה את כל מה שלא צריך להצבע, שם שיכבה אחידה ממרחק 25-30 ס"מ לא עבה, שלא יהיו נזילות.

ממתין בערך 15ד' (או כמה שרשום על המיכל) עד שאתה מקבל צבע אדום(או מה שתבחר) אחיד.

כדי לקצר זמנים תגיד לחברך הפאנצ'ר מאכר/מוסכניק אם הוא יכול לעלות את הרכב על ליפט/ג'קים ויוריד את כל הגלגלים,ככה שבזמן שאתה צובע קליפר אחד האחר יתייבש ובעצם תחסוך זמן,גם על הדרך תוכל לנקות את הג'אנט מבפנים במקומות שאתה לא מגיע בשטיפה רגילה.

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם
ממגן/מכסה את כל מה שלא צריך להצבע, שם שיכבה אחידה ממרחק 25-30 ס"מ לא עבה, שלא יהיו נזילות.

ממתין בערך 15ד' (או כמה שרשום על המיכל) עד שאתה מקבל צבע אדום(או מה שתבחר) אחיד.

כדי לקצר זמנים תגיד לחברך הפאנצ'ר מאכר/מוסכניק אם הוא יכול לעלות את הרכב על ליפט/ג'קים ויוריד את כל הגלגלים,ככה שבזמן שאתה צובע קליפר אחד האחר יתייבש ובעצם תחסוך זמן,גם על הדרך תוכל לנקות את הג'אנט מבפנים במקומות שאתה לא מגיע בשטיפה רגילה.

היי, סורי על החפירה פשוט כל פעם אני נתקל בבעיה חדשה..

יש חנות לחומרי בניין שאני קונה ממנו הכל, הוא אמר שהצבע שיש לו זה צבע אדום סנדרטי (ספריי) שעולה 15 ש"ח ועמיד לחום של בין 80-100 מעלות, זה תקין לקנות כזה או מסוכן?

ועוד דבר, הפנצ'רמאכר אמר לי להזמין כמו כיסוי כזה שזה הרבה יותר קל ונוח, נכנסתי לאיביי ומצאתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/Universal-Auto-3D-Brake-Caliper-Covers-Brembo-Style-Disc-Front-Rear-Kits-4P-CC09-/321452165175?fits=Year%3A2008%7CMake%3AMazda%7CModel%3A3&hash=item4ad80ac837:g:t2YAAOxyXzxTHtnq&vxp=mtr

כפי שאפשר לראות זה כן מתאים למאזדה אבל השאלה איזה גודל? כי יש שם גם Big וגם Small.. איך אדע האם זה מתאים לי בדיוק ולא סתם אקנה??

אשמח לתשובה, תודה ענקית על העזרה וסליחה על החפירה :)

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם (נערך)

100 מעלות זה כלום.. ברקסים מגיעים להרבה יותר...

לגבי כיסוי קאליפרים הזוג הגדול זה לקאליפרים קידמיים והזוג הקטן לאחוריים(שים לב באוטו שהצלחות ברקס והקאליפרים בגודל שונה)

בנוסף לכיסוי קאליפר יש חיסרון אחד גדול, הוא לוחד את החום בפנים ולא נותן אופציה וזרימת אויר תקינה לרפידה ככה בעצם אתה מקצר לעצמך את חיי הרפידה וגם פוגע ככל הנראה ביכולת הבלימה.

לגבי הספרי הפשוט הזה, בעיקרון הוא יעבוד ביותר מעלות, אך תצפה שהצבע המרהיב האדום ידהה מהר יותר מצבע עמיד בחום

אם אתה לא מוצא ספריי הייתי שוקל לחפש צבע עמיד אפילו אם תצתרך לצבוע עם מברשת.

קבל קישור מעניין שמצאתי(שים לב שזה מוכר חדש אז צריך להמתין עד שהוא יאומת כאמין)

קישור נוסף(צבע אדום)

קישור נוסף (מבחר צבעים)

קישור נוסף (צבע ירוק)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם
100 מעלות זה כלום.. ברקסים מגיעים להרבה יותר...

לגבי כיסוי קאליפרים הזוג הגדול זה לקאליפרים קידמיים והזוג הקטן לאחוריים(שים לב באוטו שהצלחות ברקס והקאליפרים בגודל שונה)

בנוסף לכיסוי קאליפר יש חיסרון אחד גדול, הוא לוחד את החום בפנים ולא נותן אופציה וזרימת אויר תקינה לרפידה ככה בעצם אתה מקצר לעצמך את חיי הרפידה וגם פוגע ככל הנראה ביכולת הבלימה.

לגבי הספרי הפשוט הזה, בעיקרון הוא יעבוד ביותר מעלות, אך תצפה שהצבע המרהיב האדום ידהה מהר יותר מצבע עמיד בחום

אם אתה לא מוצא ספריי הייתי שוקל לחפש צבע עמיד אפילו אם תצתרך לצבוע עם מברשת.

קבל קישור מעניין שמצאתי(שים לב שזה מוכר חדש אז צריך להמתין עד שהוא יאומת כאמין)

קישור נוסף(צבע אדום)

קישור נוסף (מבחר צבעים)

קישור נוסף (צבע ירוק)

או אה ממש די הייתי נעול על הכיסויים אבל לאחר מה שרשמת מעדיף לוותר על זה, גם הבנתי שזה לא ממש בטחותי שזה מודבק וחס וחלילה יפול במהלך נסיעה.. עדיף לצבוע..

לגבי מברשת, בחנות של חבר שלי יש אבל אני מעדיף רק ספריי ולא להתעסק עם מברשות.. אתה מכיר מקום באיזור חיפה (אפילו רשתות הגדולות) שמוכר צבע עמיד? איזה סוג של צבע (כמה מעלות יכול להגיע) אצטרך לקנות?

תודה על הקישורים אך מאוד יקר.. מעדיף משהו באיזור ה-50 שקל לנושא הזה..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

טוב אז ככה, קניתי בשזר צבע מיוחד (חברה שרשום משהו באנגלית), על המיכל יש ציור של קאליפר והוא עמיד עד 900 מעלות, זה משהו מיוחד לצביעת קאליפרים, קניתי גם נייר שיוף.

אמרו לי בשזר קודם לשייף, אח"כ לעבור עם מסיר שומנים ואז לצבוע עם הספריי (כמובן לכסות עם עיתונים את כל שאר האיזורים) זה בסדר התהליך? צריך עוד משהו?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
לפני נייר שיוף לעבור עם מברשת ברזל, ואחרי זה ממיס חלודה ואחרי זה אלכוהול

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

מה זה שרשרת ברזל? איפה קונים? כל מקום שהלכתי לא יודעים על מה מדובר..

מסיר שומנים יש משהו מומלץ? ואלכוהול רגיל?

אז בוא נראה אם הבנתי נכון (אני מפחד מטעויות, בכל זאת - הרבה כסף..)

להוריד את הצמיג והג'אנט -> לכסות בעיתונים את כל שאר הדברים -> לעבור עם שרשרת ברזל -> אח"כ נייר שיוף -> אח"כ ממיס חלודה -> אלכוהול -> ואז להתחיל לצבוע -> לחכות שיתייבש -> לצבוע שוב ?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

• תוכן חדש...