Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשיא בית משפט עליון נבחר לפי ותק , כלומר המבוגר ביותר מבין חברי בית המשפט העליון בתנאי שיש יתרת שירות מספיקה.

שופט בבית המשפט העליון נבחר על ידי הועדה למינוי שופטים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כמה אנקדוטות אישיות:

סבתא שלי עלתה ממצריים. למדה שם בבי"ס אמריקאי ברמה גבוהה, אז היא שולטת היטב באנגלית ובצרפתית (וכמובן ערבית).

בארץ היא רצתה להיות מזכירה, אבל כולם פה הסבירו לה שאין לה סיכוי, בתור מזרחית. אז היא עבדה בתור תופרת כל חייה.

דוד שלי (הבן שלה), הוכוון אוטומטית לבי"ס מיקצועי, ללא בגרות, כי לשם היו שולחים ילדים מזרחיים. אחרי הצבא השלים בגרות ולמד באוניברסיטה (כך שברור שהיתה לו יכולת ללמוד בבי"ס עיוני).

רוצה אנקדוטות הפוכות:

המחנכת שלי בכתה ח' קראה להורים האשכנזים שלי והודיעה להם שאני צריל לעבור לבית ספר מקצועי. כמובן שההורים שלי הכירו את הסחורה, השאירו אותי בעיוני. סיימתי 18 שנות לימוד + עוד כמה תעודות מקצועיות רבות ערך.

לעומת זאת מנהל היסודי שבו למדה אשתי (בעיר התחתית של חיפה, באמצע שנות ה-60) קרא להורים המרוקאים שלה והודיע להם שהיא מבוזבזת ועדיף שתעבור לריאלי או לאחד המקבילים שלו. היא "הסתפקה" ב-17 שנות לימוד, והעובדה שהיא קטנה ושחורה לא הפריעה לקריירה שלה כהוא זה. יותר מזה, אני יכול לומר לכם שבכל המשפחה הענפה מאד שלה אין אף ערס, והפרחה היחיד היא אותה דודה שזה השם שנתנו לה הוריה (פרחה במרוקאית פירושו שמחה).

כנראה שנושא האפליה הוא מקומי - גם המשפחה שלה נתקלה בכך, אם כי לא הושפעה בטווח הארוך, אבל מי שמגלה רצון, התמדה וחריצות מתגבר עליה. הדבר היותר משמעותי הוא היכן נולדת, אם יש מערכת חינוך ראויה לא תהיה בעיה, אם מערכת החינוך לקויה לא משנה מהיכן הגיעו הוריך, אתה בבעיה (אלא אם מוצאים פתרון לנושא החינוך, ואני מכיר אי אילו אנשים שגדלו בעיירות עם מערכות חינוך חלשות אבל הורים שהבינו את הבעיה ושלחו את הילדים ללמוד בבתי ספר טובים, גם אם מרוחקים. כל אלה התקדמו לפי יכולותיהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פרחה זה שמחה במרוקאית?

ואני הייתי בטוח עד היום שזה "הבת של הסנדלר של המלך":wink:

אם ניקח את עיירות הפיתוח כאבן בוחן, אז בהשאלה, הנכדים של סלח שבתי עדיין שם, בבית הקפה השכונתי, עדיין משחקים שש בש ועדיין שורפים את דמי האבטלה על גירודי חיש גד בזמן שהסבא של ציון עמיר כבר לא שם עוד מימי סלאח שבתי.

מי שחרוץ וחדור מוטיבציה יצא מפחוני המעברות ציק צק.

מי ששקוע ברחמים עצמיים על "כמה יפה היה בקזבלנקה ואיזה חרא פה" ישאר במקום הזה עד שיעבור מאה מטר ימינה מעבר לגדר של בית הקברות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה פתאום? על איזו הפליה אתה מדבר?

איך יכול להיות שבקריית מלאכי ניגשו 5 תלמידים בסה״כ למבחן 5 יחידות במתמטיקה? מי גר בעיר הזו? האם ההשקעה של המדינה בחינוך שם שווה לזו שבערים אחרות ומפותחות יותר?

פורסם

צא מזה, אכלו לי שתו לי לא יזיז אותך מילימיטר בחיים. עזוב רגע את עניין האפליה בצד, קח עצה חברית לחיים, מי שבוכה ומחפש תירוצים לכישלונות לא יצליח בשום מקום בחיים, זו תפיסה עקומה, ילדותית ורופסת. אדם כזה תמיד יסיר מעליו אחריות וימצא אשמים למצבו הוא.

פורסם

הייתי בודק את סדרי העדיפות של העיריה.

יש בעיר רוב לבתי הספר הדתיים, וזו התחלה גרועה. למערכת הזו נטיה להזניח מקצועות כמתמטיקה ואנגלית. אני לא טוען שאין בתי ספר דתיים ראויים - בודאי שיש כאלה - אבל זו הנטיה.

הורים שדואגיל לילדיהם משקיעים בחינוכם, גם אם מדובר במאמץ גדול, בנסיעות ארוכות ובשכר לימוד יקר. בטווח הארוך זו השקעה חשובה מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אסףאסף,

האם זה ברור לך שאת תוכנית הלימודים ואת ההגשות לבגרות של קריית מלאכי קובעת מחלקת החינוך של המועצה המקומית של קריית מלאכי ולא אף אחד אחר?

רק כשייש מועצה שהיא גם מושחטת וגם דתית אז את מי בכלל מעניין ליבה?

ראית איך נקראים שלושת התיכונים שם?

בקריית מלאכי קיימים שלושה תיכונים: בית חנה של חב"ד, והתיכונים הממלכתיים-דתיים אמי"ת ודרכא.

אם כבר, מדובר ב"אפליה עצמית" של עסקני ליכוד שמעדיפים להשאיר את האוכלוסיה שלהם נבערת, ממורמרת ואנטי אשכנזית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה +1 לגמרי, בעיקר על הסיפא. בלי לבדוק אני מנחש שהיו לש"ס אחוזי בחירה גבוהים, זו מפלגה ששמה על נס את המלחמה לשנאת האחר ועידוד הנבערות בקרב המצביעים שלהם, אין מפלגה שאני מתעב כמו המלפגה הזאת.

פורסם
אסףאסף,

זה לא אסףאסף, זה אסףאסרף. אכן מבלבל. וגם מזהה משהו.

פורסם

בסוף הרשימה ישובים דתיים מואדמים

נתיבות שדרות קרית מלאכי מוכחלות נמצאות באמצע הטבלה

המספר ליד כל ישוב זה אחוזים.

http://adva.org/wp-content/uploads/2016/01/social-2015-1.pdf#page=24

זכאות לתעודת בגרות לפי יישוב, 2013/14

יישובים בני/ות 10,000 תושבים ומעלה, מתוך בני/ות 17 ביישוב, באחוזים

תל מונד 86

בית ג’ן 84

רמת השרון 83

אבן יהודה 83

הרצליה 82

כפר סבא 81

צורן-קדימה 81

גבעתיים 80

הוד השרון 79

יבנה 78

קרית אונו 76

בנימינה גבעת עדה 76

קרית מוצקין 75

יהוד-נווה אפרים 75

רמת גן 75

ראשון לציון 74

נס ציונה 73

מעלה אדומים 73

גן יבנה 72

טירת כרמל 72

נשר 71

ראש העין 71

אזור 71

בת ים 70

מגאר 69

נהרייה 69

נתניה 69

סח’נין 69

תל אביב -יפו 69

פתח תקווה 68

יקנעם עילית 68

גדרה 67

דימונה 67

נחף 67

זכרון יעקב 67

חולון 66

קרית אתא 66

חיפה 66

דבוריה 65

טמרה 65

כפר יאסיף 64

רחובות 64

קרית ים 64

אילת 63

עספיא 63

אשקלון 63

קרית טבעון 62

קרית עקרון 62

נצרת עילית 61

פרדס חנה-כרכור 61

אור יהודה 60

באר שבע 59

חדרה 59

ג’ת 59

מאג’ד אל-כרום 57

כפר יונה 56

יפיע 56

קרית גת 55

אריאל 55

עפולה 55

כפר כנא 55

מעלות-תרשיחא 55

מגדל העמק 55

אשדוד 55

דיר חנא 54

כרמיאל 53

נתיבות 53

רמלה 53

דיר אל-אסד 52

מג’דל שמס 52

כאבול 52

עראבה 52

קרית שמונה 52

גבעת זאב 51

ירכא 51

פרידיס 51

דאלית אל-כרמל 51

עכו 50

ג’דיידה-מכר 50

נצרת 50

שדרות 49

טורעאן 49

קרית מלאכי 48

אעבלין 47

ערד 47

אום אל-פחם 47

לקיה 47

לוד 47

כפר מנדא 46

כפר קאסם 46

טבריה 46

טירה 46

בקאה אל-גרביה 46

אכסאל 45

עין מאהל 45

שפרעם 45

כפר קרע 44

באר יעקב 42

קלנסווה 41

ערערה 41

טייבה 40

בית שמש 40

מעלה עירון 39

ירוחם 39

תל שבע 38

ערערה בנגב 38

אבו סנאן 37

אופקים 36

חורה 35

צפת 35

ריינה 35

כסייפה 31

חצור הגלילית 28

אלעד 27

רהט 25

ג’סר א-זרקא 20

ירושלים 17

רכסים 8

ביתר עילית 7

בני ברק 5

מודיעין עילית 4

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
צא מזה, אכלו לי שתו לי לא יזיז אותך מילימיטר בחיים. עזוב רגע את עניין האפליה בצד, קח עצה חברית לחיים, מי שבוכה ומחפש תירוצים לכישלונות לא יצליח בשום מקום בחיים, זו תפיסה עקומה, ילדותית ורופסת. אדם כזה תמיד יסיר מעליו אחריות וימצא אשמים למצבו הוא.

לי לא אכלו או שתו, ואני עובד, לומד, מתקדם ומצליח. כבר ציינתי את המקרה האישי שלי. כשאתה חווה אפליה על בשרך מאוד קשה לשנות את דעתך.

פורסם

תמיד יהיו אנשים גזענים, זה קיים בכל חברה ולא אנחנו המצאנו את זה. אני משוכנע שהיו המון אנשים שחוו יחס מפלה לרעה ובכל זאת בחרו שלא להתמסכן והצליחו בחיים למרות זאת.

אני משער שהבסיס לאפליה הוא התרבות הערבית שממנה נובעת התרבות של בני עדות המזרח שלא דחפה ללימודים גבוהים בהשוואה ליהדות מאירופה. חוסר ההשכלה והמנטליות הזאת היא בסיס הגיוני, אם כי לא צודק או נכון לדעתי.

זאת גם לדעתי הסיבה העגומה למדיי שבגינה נבחנו פחות תלמידים ב5 יח"ל במתמטיקה מאשר האצבעות על יד אחת של לוחם הנדסה פצוע.

אנקדוטה מהחיים- אני מכיר נער צעיר עם ראש חבל על הזמן, החיים שלו לא קלים הוא חיי ללא אבא, ואמא שעובדת בניקיון. תוך שלושה חודשים מרגע שהתחיל ללמוד אנגלית הוא כבר קרא הארי-פוטר, אלא מה? המנטליות והחינוך שהוא סופג מהסביבה מעודדים אותו ללמוד מקצוע ולא ללכת לכיוון לימודים גבוהים. כתבתי לפני כן ואני אכתוב שוב, הכל מתחיל ונגמר בחינוך שקיבלת בבית. וכמות הנבחנים במתמטיקה בקרית מלאכי היא תעודת עניות לעיירה הזאת ולא לאף אחד אחר. תפסיקו עם רגשי הנחיתות המיותרים האלו ותנתבו את האנרגיה הזאת להעלאת המודעות לחשיבות החינוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לי לא אכלו או שתו, ואני עובד, לומד, מתקדם ומצליח. כבר ציינתי את המקרה האישי שלי. כשאתה חווה אפליה על בשרך מאוד קשה לשנות את דעתך.

איזו אפליה כבר חווית?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...