Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז ככה:

לפני כחודש וחצי רכשתי רכב יד שנייה, עם טסט לחודשיים (הטסט המוקדם נכנס לתמחור הרכב, לא לדאוג...)

לקחתי הלוואה, הרכב שועבד, והכל בסדר.

לפני כמה שבועות קיבלתי את הרישיון החדש, ונכנסתי לאתר של משרד הרישוי כדי לשלם אותו.

להפתעתי התברר לי שהרכב לא רשום על שמי...

אחרי הרבה מאוד טלפונים, טרטורים וחקירות התברר שבגלל השעבוד על הרכב, שבוצע מוקדם מדי, העברת הבעלות לא נקלטה כמו שצריך והרכב למעשה עדיין רשום על שם הבעלים הקודם.

חברת המימון מנסה לפתור את זה, אבל אני צריך להיערך למצב שבו יעבור תאריך הטסט של האוטו (יום ראשון הקרוב) בלי שאפשר היה לעשות לו טסט.

השאלה שלי היא:

מה עושים במצב כזה? הרי גם לאחר שסיפור הבעלות יסתדר, אסור לי למעשה לנהוג עם הרכב למכון רישוי, כי אין לו טסט בתוקף. מה הנוהל?

בבקשה - לא לכתוב לי מה לעשות עם חברת המימון, בנק הדואר, העברת בעלות וכו' - הכל כבר בתהליכים ואני מקווה שיסתדר. אנא סייעו לי בשאלה הספציפית הזו... תודה!

פורסם

נכנסים למשרד הרישוי הקרוב לביתך ומוציאים רישוי לרכב ל 48 שעות בעלות של כמה עשרות שקלים בודדים

פורסם

את הרישיון (נקרא "אישור תנועה זמנ"י) הזה תוכל לקבל רק אחרי שהרכב יהיה כבר רשום על שמך. כל עוד מישהו אחר רשום כבעלים, לא יתנו לך את האישור.

שנית, בזמן הוצאת האישור הפקידה תשאל אותך לאיזה תאריך אתה רוצה את אותו.

לכן תהיה ערוך מבחינת הלו"ז שלך.

היא תדפיס על גבי הטופס "בתוקף מתאריך XX/XX/XXXX למשך 48 שעות. אם תרצה לשנות תאריכים, תצטרך להוציא אישור זמני חדש. סה"כ מותר להוציא עד שלושה כאלה בשנה (בתקופה שבין טסט לטסט).

אישור תנועה זמני תקף כמובן לאחר התשלום, לנסיעות לצורך תיקונים או מעבר טסט בלבד, לא לנסיעות אחרות.

פורסם

כאשר אין לך טסט, המשטרה פחות צריכה לעניין אותך.

הבעיה תתחיל עם תכנס לתאונה באשמתך או לא,

חברות הביטוח יתנערו ממך וינסו לקחת את המצב לטובתם.

404

פורסם

אתה באמת חושב שאם הוא יהיה מעורב בתאונה וחברת הביטוח תגלה שהוא נוסע בלי רישיון רכב בתוקף היא לא תשתמש בזה לטובתה?

פורסם

מספר מקרים כאלו הגיעו לבית משפט.

חברת הביטוח טענה שהרכב היה לא תקין מכיוון שלא ביצע טסט שנתי.

שופטים פסקו שיש לשלם את הפיצוי, מאחר ואי ביצוע טסט שנתי לא בהכרח מעיד על כך שהרכב לא תקין, במיוחד אם עברה תקופה קצרה אחרי שהטסט פג תוקף. על חברת הביטוח להוכיח שהרכב היה לא תקין.

פורסם

אותנו עצרה המשטרה על אי חידוש טסט באיחור של חודש.

מזל שיום קודם עברנו טסט ופשוט זה עדיין לא נכנס להם למערכת...

פורסם
מספר מקרים כאלו הגיעו לבית משפט.

חברת הביטוח טענה שהרכב היה לא תקין מכיוון שלא ביצע טסט שנתי.

שופטים פסקו שיש לשלם את הפיצוי, מאחר ואי ביצוע טסט שנתי לא בהכרח מעיד על כך שהרכב לא תקין, במיוחד אם עברה תקופה קצרה אחרי שהטסט פג תוקף. על חברת הביטוח להוכיח שהרכב היה לא תקין.

אני מתחיל להעריך את בתי המשפט יותר ויותר

• תוכן חדש...