Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני בתהליכי חיפוש רכב חדש שיחליף את האוקטביה שלי בעלת הגיר הבעייתי (שנת 2011) והמנוע הרגיש שלא הפגין אמינות רבה בלשון המעטה.

בין שלל הרכבים שכבר ראיתי ,קבלתי הצעה לראות גם את האופל החדשה .

המנוע באופל מודגש אבל לזכות הרכב ,גיר אוטומטי ולא רובוטי.

האם אופל מיוצר על ידי קונצרן וואג ?

אשמח אם תוכלו לציין את רמת האמינות של הגיר והמנוע (במידה ויש עם השניים ניסיון עבר )

אם מדובר במנוע וגיר חדשים,לא אקח סיכון.

לאחר 4.5 שנים עם האוקטביה, אני מרגיש שהיצרן "התגלח" על לקוחות שלקחו סיכון ב2011 ורכשו רכב זה.

האוקטביה הפגינה חוסר אמינות מבחינתי ואני רוצה להימנע מהפתעות ברכב הבא שיירכש בחודשים הקרובים.

המועמדים הנוספים שלי להחלפת האוקטביה =טויוטה אאוריס, קיה סיד והונדה סיוויק (בדיוק בסדר שציינתי) .

מה דעתכם ?

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיה סיד זה רכב מצויין, לא סתם זה רכב שנרכש הרבה כמונית

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אופל זה מותג של GM.

מנוע חדש ולכן מוקדם מדיי כדי להגיד, לא בטוח אם אותו גיר או גם חדש יותר.

*מנוע מוגדש ולא מודגש.

מהשלישיה שציינת למטה הייתי בוחר בסיד בגלל האחריות המרווח, הסיוויק כבר די מיושנת.

פורסם

החשיבה "אם נמכר כמונית בכמויות ,כנראה הרכב מצויין" הובילה אותי לרכוש את האוקטביה .

בדיעבד, אני מתחרט .

אם הסיד הייתה מאובזרת במערכות בטיחות מתקדמות (כמו באירופה), לא הייתי חושב פעמיים.

אחרי האבזור הדל יחסית באוקטביה ,אני רוצה רכב מאובזר יותר, מערכות בטיחות אקטיבית הן אבזור חשוב ביותר וחבל שהרצון והמציאות לא משלימים אחד את השני .

על פי המפרט ,נראה שבאסטרה חשבו על הכל ,בשונה מרכבים אחרים בקטגוריה .

פורסם

אין קשר בין אופל ל- VAG. לא אותו יצרן , לא רכיבים משותפים ולא קשר לתיבת ההילוכים DSG ובעיותיה בעבר.

הנסיון של עם אופל אסטרה 1.4 טורבו (140 כ"ס) - אפס תקלות בשלוש שנים.

אני לא אוהב הצהרות גורפות "כל הגרמניות/ הצרפתיות/ ..."

בסתירה לכל סטיגמה יש לי נסיון אישי טוב עם מכונית צרפתית ספציפית (306 1.8 1998 אוט' עם גיר ZF) שהראתה אמינות מצויינת במשך 18 שנה 250,000 קמ' בלי פתיחת מנוע או גיר ועדיין נמצאת בשימוש אצל קרוב משפחה. ועם צרפתית אחרת (205 1.4) שנמכרה בת 10 עם כ- 210,000 קילומטר חסרי תקלות מכניות מהותיות.

פורסם
צריך לשנות את הכותרת מ "ראש חולה למיטה גוססת". הרכבים היפנים הוכיחו עצמם בארצנו לאורך דורות שלמים מבחינת מנועים וגירים ועד היום לא מביישות אז חפש לך איזה רכב יפני אם אתה רוצה לצמצם בעלויות אחזקה ולא להפוך לתושב קבע של מוסכים ולא משנה אם יש אחריות גם ל 10 שנים על רכב גרמני כלשהו.

ספר את זה לתמימים שרכשו קורולה משומשת משנת 2003-5 כי היא הכי אמינה ולא רואה מוסך, וגילו שהם צריכים להחליף מנוע לפני 100K ק״מ בגלל תכנון דפוק של מעברי השמן בבלוק המנוע. או כאלו שקנו קיה ריו דיזל וגילו שיש כשל שגורם לסולר בשמן, או כאלו שקנו ניסן ג׳וק משומש וגילו שהלך הגיר הרציף (ואני יכול להמשיך, כי יש הרבה דוגמאות).

מוסכים של יפניות לא פושטים רגל, וחיים יפה מאד.

צריך להכיר כל דגם לגופו ולהימנע מדגמים בעייתיים. סטיגמות והכללות לא מתאימות לפורום של חובבי רכב שחבריו אמורים להיות עם ידע טוב יותר מרמת הסטיגמות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

התנהלות יבואן קורולה בנושא הזה ספציפית יותר טובה מכול התנהלות של צ'מפיון כלפיי רוכשיי בtsi והdsg בשנים האחרונות.

יכול להיות שיבואן vag במדינה אחרת התנהג בצורה יותר מכובדת ללקוחות.

פורסם

היה לך רכב של הקונצרן שאתה יכול להעיד ממקור ראשון? לי היו 3 מכוניות בבעלותי והנסיון שלי שונה לטובה מהסטיגמה. בשורה התחתונה, היבואן הזה מוכר כמות מאד מכובדת של מכוניות, כך שאו שכל הלקוחות מאזוכיסטיים או שבסה״כ היבואן הזה נותן שרות טוב.

בכל מקרה, במקרה של כשל ידוע ללא גיבוי של היצרן, אף יבואן לא יקח על עצמו החלפות של מכלולים. לרב היצרן מתנה את ההחלפות בטיפולים לפי הספר במוסכי היבואן. בעלי רכבים אשר לא טיפלו במוסכי היבואן, או ששיפרו את הרכב, לרב היצרן מתנער מהם.

פורסם

יש כאן בחור נחמד שמפיץ כל חודש מעקב מסירות רכבים חדשים - אין שום ירידה, להיפך קונצרן VAG מספר 2 במכירות בארץ לאחר קונצרן יונדאי/קיה.

רב התלונות על DSG היו על רכבים מהשנים 2010-2013. חלה ירידה משמעותית בתלונות בפורום על DSG בשנתיים האחרונות.

כנ״ל לגבי מנועי ה-TSI.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

השאלה מה ההגדרה של ײ ביצועים ײ,

אם זה זינוק מהמקום או להגיע ראשון לרמזור או להיות מסוגל להגיע ל120 בהכי פחות זמן; על כל אלה אין לי בעיה לוותר.

הבעיה שההגדרה מבחינתי כוללת גם הענקת ביטחון בסיבוב חד או לקיחת קו נכון בפניה וכאן אני לא כ"כ רוצה להתפשר אבל אם כל אלה יבואו בחבילה אחת עם אמינות לקויה אז, לא תודה.

בסופו של דבר, ברור לי שצריך להתפשר, אני לא רוצה לוותר על בטיחות ומוכן לוותר על תגובה מהירה של הגיר /מנוע.

פורסם

אופל אסטרה לא מתאימה לך.

עשית כזאת דרמה מהחיים עם האוקטביב, שבסופו של דבר ממה שאני זוכר שסיפרת הסתכמו במספר ביקורים שאפשר לספור על יד אחת במוסך לאורך 5 שנים.

צודק, יש אנשים שזה לא מתאים להם וזה מקובל.

גם אם האסטרה תהיה אמינה לחלוטין, תמיד יזמזמם לך הקול הקטן הזה בראש שעל כל רעש או בעיוה בגיר יגיד לך :״זהו, אכלת אותה, הלך מנוע״.

תקנה כבר את הסיד וזהו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...