Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
מה הבעייה עם אוריס? מבחינת מתלה אחורי הם לא עשו את הצעד אחורה שסקודה עשו עם האוקטביה

נכון, זה באמת היה פשע לשים את המתלה הפרימיטיבי באוקטביה. ועדיין אפילו עם מתלה הפרימיטיבי הניהוג שלה (על אף שהיה יכול להיות עדיף עם מתלה רב זרועות הזמין רק בגירסא החזקה יותר) לא רע בכלל. הם עשו עבודת כיול טובה לטובת הניהוג. את זה אני לא יכול להגיד על אוריס הייבריד (לא יודע אם ברגילה זה שונה - לא ניסיתי).

אוריס הייבריד זה רכב נטול כל הנאה של נהיגה לטעמי, המתלה אומנם לא קשיח, אבל לא הייתי אומר שזה תורם לנהיגה חלקה (יש איזה מן מיקרו ויברציה כל הזמן שמפריעות לי - כאילו הרכב מדלגלג על הכביש ולא נוסע, מה שאין למשל באוקטביה או ברכבים אחרים). וגם ההגה לא מהסוג שחובבי נהיגה יאהבו - מרגיש מאוד סינטטי ונטול פידבק.

גם מערכת ההיברידית לא לטעמי, לא בה ולא בפריוס - הנהיגה גורמת לי לתסכול ברכבים האלו: תגובה לא אחידה בהתאם לאיזון בין מנוע חשמלי לבנזין כפי שמערכת החליטה, בעליות ארוכות רעש, בהאצות המנוע טוחן ורועש. אוריס ניראית יותר טוב, אבל בפריוס יש בידוד הרבה יותר טוב של רעשי מנוע.

אם אחרי אוקטביה היו מסגירים אותי בתוך מכונה כזאת, הייתי כניראה מבזבז את הכסף שחסכתי על דלק אצל פסיכיאטור.

אם אני במקומך - זו הייתה הבחירה שלי. אוריס הייבריד.

הרכב מעולה, חסכוני, הכל טוב ויפה - אבל מתאים לא לכל אחד (כפי שרשמתי את הנימוקים מעלה). ברכבים האלו אני מרגיש שלחיסכון יש מחיר כבד בניהוג.

פותח שרשור, אני חושב שעשית בחירה טובה. תתחדש!

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עד כדי כך האוריס בעייתית שניתן לאבד בה את השפיות?)))

אגב לאוריס ולאוקטביה קו החלונות הכי שפוי היום. פוקוס אחריהם. אצל כל השאר זה עולה יותר מדי בחלק האחורי, כולל האסטרה והסיד. לפחות כך על פי התמונות. נראה שלילדים יהיה ממש קלאוסטרופובי שם מאחור, טעון בדיקה מקרוב. רק עכשיו שמתי לזה לב באסטרה וזה קצת ביאס אותי. לסיד תמיד היה קו חלונות כזה, זה לא חדש.

על סיד שמעתי שזה רכב טוב, אבל ראיתי 2 חסרונות (מלבד קו החלונות), אין דגם סטיישן בנזין ברמת גימור EX, לפחות לא במפרט רשמי וגם לאור הדגמים החדשים של פוקוס ואסטרה המנוע של הסיד נופל מהם משמעותית (גם בביצועים וגם בצריכת דלק).

פורסם

אוריס הברידית היא בחירה גרועה מאד למי שההנחה שהוא מקבל מבוססת על גובה המיסים על הרכב זאת בשל העובדה שהמיסים על רכב הברידי נמוכים יחסית.

קיה סיד לדעתי היא בחירה מצויינת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האסטרה החדשה כבר בארץ, חלקינו גם נהג בה.

סוף סוף גיר אוטומאט שעובד נכון, בגדול? פחות אהבתי.

לעומת הקודמת שיפור ענק לדעתי.

פורסם
אוריס הברידית היא בחירה גרועה מאד למי שההנחה שהוא מקבל מבוססת על גובה המיסים על הרכב זאת בשל העובדה שהמיסים על רכב הברידי נמוכים יחסית.

קיה סיד לדעתי היא בחירה מצויינת.

Zvit - האם שאתה מכניס בשקלול את המחיר הנמוך מאוד שהרכב הזה נמכר ב0 ק״מ והשפעתו על שוק היד 2, עדיין זה נראה לךככה?

פורסם (נערך)
עד כדי כך האוריס בעייתית שניתן לאבד בה את השפיות?)))

אומנם כתבתי עם מעט הומור לגבי השפיות :), אבל יש כמה דברים בסיסיים שממש מפרעים לי.

הייבריד של טויוטה זה חיסכון מדהים בדלק בעיר, אני חושב שהרכב דורש הסתגלות כי הוא מאיץ שונה, אבל מה שיותר מלחיץ גם בולם שונה (יש בלימה על ידי מנוע חשמלי ויש בלימה רגילה, אם מאיטים הוא משתמש בבלימה חשמלית ולקראת עצירה מגלים פתאום שאין בלמים, צריך ללחוץ טיפה יותר ואז פועלים הבלמים הרגילים, הבעיה שזה מלחיץ כאשר נאבד לשניה הקשר).

לא כולם מתחברים לזה. אחרי רכב מתקשר ובעל ניהוג, קשה לעבור לרכב כזה. לי אישית הנהיגה בפריוס (דור קודם) הספיקה כדי להבין שחווית הנהיגה הזאת לא מתאימה לי. מצד השני, יש כאלה שמתאהבים בחווית הנהיגה הזאת. לכן מתאים לא לכל אחד, אבל מי שמתאים, ללא ספק נהנה מאוד.

אגב, אם משווים בפרמטרים אחרים עם אוקטביה (אני חושב שאי אפשר להשוות בין הרכבים), אוריס צרה יותר ומאחור מעט מאוד מקום, לדעתי מתאים יותר לילדים. אין מקום לרגליים במושב האחורי וקשה מאוד לצאת מהרכב ולהוציא את הרגליים מתחת למושב.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
Zvit - האם שאתה מכניס בשקלול את המחיר הנמוך מאוד שהרכב הזה נמכר ב0 ק״מ והשפעתו על שוק היד 2, עדיין זה נראה לךככה?

אם אינני טועה ,אין לי אפשרות לרכוש רכב מחברות ליסינג אלא רכב חדש מסוכנות יבואן בלבד (או יבואן משנה מה שלא משפיע על המחיר).

הסיד והאוריס הלא היברידית שתיהן די יקרות עבורי כי הנחת המיסים נמוכה יחסית, שתיהן עולות לי אוקטביה+17K+- . עבור הדגם ההיברידי צריך להוסיף עוד 5K . אם הסיד הייתה נמכרת עם מערכות בטיחות (כנהוג באירופה) הייתי חורק שיניים בידיעה שאני מקבל רכב עם x factor שהוא בטיחות משופרת יחסית למתחרות.

מה שמרגיז שבטויוטה כלל לא מזכירים בטיחות אקטיבית , רק לאחר ששאלתי פעמיים את הציג הוא "נזכר" שאפשר להוסיף מובילאי ,בתשלום כמובן .

מבחינה כלכלית -סול יותר משתלמת ,לצערי גם בה אין שום אזכור לגבי מערכות בטיחות אקטיבית מקוריות אלא רק מובילאי בתשלום .

בהשוואה בין כולן , קרוב לוודאי שהסיד מעט עדיפה יותר.

לפני ההחלטה הסופית ,אבדוק את האסטרה.

שבוע טוב

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

אני חושב שלמרות שההונדה היא דגם יחסית ישן עדיין היא עולה ברוב הפרמטרים על הסיד.

מנוע 1800 חזק ,אמינות ללא פשרות ,שכירות טובה יותר, יצוב פנים וחוץ טוב יותר.

לגבי ביקורים במוסך ,יש לי הונדה מעל 6 שנים וחוץ מטיפול כל שנה היתי עוד פעם במוסך במשך חצי שעה .העלות הממוצעת של טיפול היא 700 שקלים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...