Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתף אתכם במספר השגות בנושא.

קומבינות לא חסר , תיקוני שלדה כגון שני חצאי רכבים מורכבים יחדיו, ותיקונים של רכבים מושבתים שעולים לכביש, כאשר פחחי הרכב יודעים בדיוק איפה להסוות את התיקונים מפני בוחני הקנייה.

תיקונים מכניים מאולתרים, מכירים את המשפט, "סדר לי משהו זמני שיחזיק בנתיים, אני מוכר את האוטו..." שלא תמיד מתגלים בבדיקות הקנייה.

תיקוני חווט חשמל ורכיבי חשמל מסוג של "שים לי חוט עוקף ויהיה בסדר...".

קשה עד בילתי אפשרי לעלות על הדברים האלה בבדיקות הקנייה, וצריך להיכנס למוסך מבין פחחות לבדיקת שלדה יסודית, ומוסך למערכות אלק' שיבדוק את המחשבים והרכיבים, ומכון לגירים לבדיקת הגיר ומומחה מנועים למנוע................אין לזה סוף.

לדעתי, זכרון דברים, שימצה את כל הנושאים הללו, במידה ויתגלו תקלות בעתיד, ובדיקת קנייה במכון ממוחשב, כולל ביקור במוסך מורשה סוג הרכב למתן חוות דעת נוספת והצעת מחיר יספיקו.

ועדיין לוקחים סיכון, אז מה לעשות?.. מי שלא רוצה סיכונים? שיקנה חדש.

פורסם
וכך חלף זמנם של רכבי האספנות?

אני חושב שאתה טועה ובגדול. הכללה כזאת היא ממש לא נכונה!

אבל בוא נצא מנקודת מבט שמה שאתה אומר זה נכון. אם זה נכון זה מתייחס לרכבים מסוימים שנועדו בשנים הראשונות לחייהן לשרת את בעלים 1 2 ו-3 של הרכב. לא יותר.

לילד מאחור יהיה נוח. החגורה לא תלחץ לו. ולנהג, המושב יעשה מסאג' בדיוק כמו שהוא אוהב.

אין בעיה עם מכוניות כאלה. כמו זבל סיני, משתמשים פעם אחת וזורקים, ללא רגשות אשמה.

תמיד טוב שתהיה האופציה הזאת, רכב מנהלים ליסינג פשוט וסטנדרתי, שנועד לשרת את הבעלים לנסוע אל העבודה ובחזרה הביתה. רכב לשעה ביום. ושלאחר שנים מספר יזרק למחזור כי פשוט לא יהיה שווה להחזיק אותו ועדיף לקנות רכב חדש. בדיוק כמו פלאפונים.

אבל מה עם מסורת? מה עם נוסטלגיה? מה עם גאווה?

אני חושב, שאם יגיע היום בו לא נוכל לקנות פורשה בת 30 או במוו בת 20 או ולבוו ישנה, איזו גוד אולד אסטון מרטין, כי התפרקו 5 שנים אחרי שירדו לכביש בגלל מהנדסים בני 25 שרוצים למכור מכוניות נוחות ל(בוא נקרא לזה) 'שימוש חד פעמי'. אבדנו.

יוסי.

יוסי - מסכים איתך ב-100% - אנחנו לא חלוקים בנושא שלרכב צריך להיות יותר ממושב עם חימום... אלא משמעות, נוסטלגיה וכו' (למרות שאני לא מחובבי המכוניות הישנות וכדומה)

פשוט שהיום השוק השולט במכוניות זה משפחות מבוססות שרוצות משהו נוח,נעים,בטיחותי ועוד 1000 דרישות מטומטמות כמו מד סיבובי גלגל רזרבי... בכל מקרה השוק עובד לפי ביקוש - ורוב האנשים (הכוונה בעולם לפחות) רוצה אוטו חדיש שאותו הם יעיפו אחרי מספר שנים לאלף עזאזל - בדיוק כמו הDVD שעולה 200 שקל, וכל דבר שאנשים רוצים טוב ובזול... ;-)

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
_MagnuM_[]']אתה צודק, אבל הסיבה שהפיאסטה והלאונה שורדות הם בגלל הכמותיות שבה נמכרו.

יש מכוניות הרבה יותר פרימיטביות מהלאונה שפשוט לא שרדו את מבחן השנים כי הם נמכרו בכמות קטנה.

לאבי היה אסקורט 73 שהורכבה בארץ, אני זוכר מהילדות נסיעות ברכב הזה, פחית שימורים עם 1100 סמ"ק מקדימה, זה היה רכב מאוד אמין. פרמיטיבי אבל אמין. עם מכלולים סופר-פשוטים שכל מה שצריך לפעמים זה קצת איזולירבנד בשביל לתקן.

אסקורטים נמכרו בכמויות, לכל אבא היה אסקורט, לכל המשטרה היו ניידות כאלה. אבל מה אתן היום?

עמה מה? השאיפה של האדם להתקדם למשהו יותר טוב,ושאנחנו אומרים "יותר טוב" אנחנו מתכוונים לסובארו GL 88 אפורה, כזו עם כנפיים מוכספות ומגנזיום מקורי של סובארו (אני זוכר שבזמנו זה היה ה-רכב בשביל סיבובי פשע עם החברים, ועל כך יעידו עשרות בדיקות הרישיונות שעברתי :wink:)

אז מה יוצא בסופו של דבר?

1. פעם בנו רכבים עם נשמה
  2. כמות היא בדר"כ מדד לאריכות ימים.
  3. ולאהוב רכבים פשטניים זה לא פשע :grin:.

תבורך :smile:

1.באמת פעם היו בונים רכבים עם נשמה, קחו את המיני ששרדה 40 שנה (למרות שבשנים האחרונות גדלה ושונתה מעט) המכונית של העם, אנשים אהבו ואוהבים את המכונית הזאת מכל הלב, היא מסמלת בעבורם משהו.

2. יותר רכבים, משמע יותר חלקים, יותר חלקים? משמע מכוניות אחרות ששורדות בעזרת אחיותהן המפורקות.

3. מה שאני מנסה להסביר כמעט בכל הודעה אחרונה שלי מאז שקניתי את הלאונה (שעוסקת איכשהו בנושא הזה) לאהוב רכב פשוט זה לא פשע, תמיד טוב בקצת נוסטלגיה. אז מה אם לפעמים הרכבים האלה לא סוחבים כמו שרצינו, או שאין להם את המ-0 ל-100 בזמן הנתון שהיינו רוצים. זה שיש לנו את הרכב הזה שאנחנו כל כך אוהבים. זה כבר מספיק. (אין להבין מין הכתוב למעלה שהסובארו לאונה שלי לא סוחבת :lol: ).

* באמת הGL קופה בצבע אפור היה ה-רכב בסוף שנות ה80\תחילת 90. רכב הפוזה הכי הכי שהיית יכול לראות אז בכביש. ממש מקביל היום להונדה סיוויק למינהן.

עדיין הסובארו GL קופה היא רכב טוב גם היום, אם היא טופלה בצורה טובה אין סיבה לכך שהיא לא תהא אמינה, אם הייתה לי סבלנות הייתי מחכה לקופה.

אבל מה לעשות, ככה זה כשאתם בני 17 ורבע עם עוד שבועיים נגמר המלווה, רואים אוטו שיכול להיות שלכם - נגנבים!

אבל שלא תבינו אותי לא נכון, אני מרוצה מהסדאן הלבנה שלי...עם זאת לא הייתי מתנגד לזה שהייתה קופה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי היקר, אף אחד לא דיבר על קופה. דיברתי על מרכב 4 דל' סדאני מצוי ונפוץ. (למרות שבאותה תקופה תמיד פזלתי לקופה. חשבתי גם כמוך שלאונה קופה זה רכב הפוזה הכי טוב בעולם לדלי התקציב)

מאז התבגרתי והבנתי שיש מכוניות יותר יפות ממנה (קולט!...קולט!...שהלכה טוטאל-לוסט לפני 5 שנים :-()

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם

איל היקר,

נראה לי שאתה קצת מגזים בהשוואות האמינות שלך לגבי יצרני הרכבים.

אני בטוח שאתה יודע יותר טוב מכל אחד אחר פה עקב נסיונך העשיר שיצרני הרכב לא מייצרים בעצמם את מחשבי הרכב אלה חברות 3rd party מובילות בתחום, יצרן הרכב מציג דרישות לחברה ומקבל מחשב שהוא יכול להזין אליו מפת ניהול ועוד שלל דברים אחרים המצריכים עיבוד.

החברות הן Bosch,Hitachi,Marelli Magneti,Mugen,Digifant ועוד..

לבוא ולטעון שמחשבי הרכב ביצרני רכב מסויימים טובות או פחות טובות מיצרני רכב אחרים זה לא ממש מקצועי, כיוון שיצרני הרכב משתמשים בהרבה מאד סוגים של מחשבים וביצרנים שונים, רק פיאט למשל משתמשת גם בBOSCH גם בHITACHI וגם בMARELLI ביחד.. ואני בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות אחרות.

בקיצור נעשה פה הקשר לא נכון ואני מקווה שתוכל להסביר או להשיב עם דברים יותר מדוייקים.

פורסם

אני אענה לך במשל העולם הבנייה.

קח את הבלוק הכי טוב שמייצרים . לא סתם בלוק 7 שחור ממלט ספק תיקני , אלא בלוק לבן מבודד ומחוזק לעילא ולעילא , חבר את כל הלבנים בקיר בעזרת מלט , או יותר נכון תערובת 40 אחוז חצץ , 2 אחוז חול ים , 2 אחוז אבקת מלט ו56 אחוז חול סוג ב' - הקיר יתפרק לך אחרי כמה חודשים.

:idea:

פורסם

1.באמת פעם היו בונים רכבים עם נשמה, קחו את המיני ששרדה 40 שנה (למרות שבשנים האחרונות גדלה ושונתה מעט)

יוסי.

אין שום קשר בין המיני שתכנן סר אלכס לבין ביצת ההפתעה שמשווקת היום , בדיוק כמו שאין קשר בין החיפושית לבין הגולף בתחפושת ש-VAG מוכרים לנו.

פורסם
אני אענה לך במשל העולם הבנייה.

קח את הבלוק הכי טוב שמייצרים . לא סתם בלוק 7 שחור ממלט ספק תיקני , אלא בלוק לבן מבודד ומחוזק לעילא ולעילא , חבר את כל הלבנים בקיר בעזרת מלט , או יותר נכון תערובת 40 אחוז חצץ , 2 אחוז חול ים , 2 אחוז אבקת מלט ו56 אחוז חול סוג ב' - הקיר יתפרק לך אחרי כמה חודשים.

:idea:

קצת קשה להבין למה אתה מתכוון, בוא אני אתן לך דוגמא מעולם קצת יותר דומה:

מחשבים.

רוב יצרני מחשבי הBRAND כמו HP IBM ו-DELL משתמשים היום במעבדי אינטל, ולוחות שמיוצרים עבורם עם מה שנקרא "צ'יפסט".

יצרני המחשבים עובדים ומתאימים את המוצרים בשוק לצרכים שלהם ונותנים להם את המעטפת ואת המיתוג כמו כונני CD, דיסקים, זכרונות, כל אלה מיוצרים ע"י חברות אחרות אך לעיתים רבות המדבקה על המוצר היא של חברת הBRAND בגלל שהמוצר הספציפי יוצר עבורה (סדרות "מיוחדות" וכדומה..)

עכשיו, אם למשל דיסקים של HITACHI מתקלקלים מהר, האם זה אומר שHP הוא יצרן לא אמין?

אם המעבד של אינטל מדגם מסויים מתחמם מהר ונשרף לעיתים קרובות זה אומר ש IBM לא אמינים?

חד משמעית לא, והדבר דומה גם בשוק הרכב, ברכיבים אחרים ולא רק בנוגע לECU.

עוד דבר.. אם בצעת למשל החלפת בולמים לקוני צהוב והם נשברו לך תוך חצי שנה, את מי תאשים בחוסר האמינות? את יצרן הרכב? קשה לי להאמין.

פורסם

לך תבנה בית , תקבל גם תוספת על עבודה מועדפת :-P

במחשב כל הרכיבים סטנדרטיים , והמחשב נמצא בתנאים יחסית אידיאליים (אין הפרשי טמפ' גדולים וכו').

ברכב יש חיבורים שונים - המולטיפלקס למשל , עדיין לא מערכת שנפטרה מכל תחלואי הילדות וכו'.

רוצה דוגמא ? אין לי מושג איך , אבל ברכב כמו ה-BX - בו רוב רכיבי מערכת החשמל הן מתוצרת BOSCH (חברה רצינית ונחשבת לשיא האמינות) - כל החלקים קורסים בלי הסבר ממשי , ולא פחות מהרכיבים של "דוסיילה" , שמותקנים בחלק מהדגמים (נתקלתי בשתי הגרסאות).

אין לי הסבר אמיתי - אבל אולי זה החיווט המחורבן שיש בצרפתיות.

פורסם
אבל ברכב כמו ה-BX ... כל החלקים קורסים בלי הסבר ממשי.

אין לי הסבר אמיתי - אבל אולי זה החיווט המחורבן שיש בצרפתיות.

לכבוד שמר,

אין דבר כזה בעיה בלי הסבר ממשי.

מומלץ שתסור לבדיקה במכון סת"מ, כי הבעיה נשמעת כמו חוסר איזון במזוזות הגורם לחדירת נאחס לרכב.

פנה ל"מעטוף"-תשמישי קדושה,ככר העצמאות 1 לוד. ובקש את מעטוף.

כמו כן, ברכב מהסוג והמודל שלך שווה להתקין חמסות על הבומבות ושרוך אדום על מנוע הצעדים כתחזוקה מונעת. אתה מוזמן גם למרוח שום כתוש בנדיבות על הדשבורד כסגולה נגד סדקים.

פורסם
אשתף אתכם במספר השגות בנושא.

קומבינות לא חסר , תיקוני שלדה כגון שני חצאי רכבים מורכבים יחדיו, ותיקונים של רכבים מושבתים שעולים לכביש, כאשר פחחי הרכב יודעים בדיוק איפה להסוות את התיקונים מפני בוחני הקנייה.

תיקונים מכניים מאולתרים, מכירים את המשפט, "סדר לי משהו זמני שיחזיק בנתיים, אני מוכר את האוטו..." שלא תמיד מתגלים בבדיקות הקנייה.

תיקוני חווט חשמל ורכיבי חשמל מסוג של "שים לי חוט עוקף ויהיה בסדר...".

קשה עד בילתי אפשרי לעלות על הדברים האלה בבדיקות הקנייה, וצריך להיכנס למוסך מבין פחחות לבדיקת שלדה יסודית, ומוסך למערכות אלק' שיבדוק את המחשבים והרכיבים, ומכון לגירים לבדיקת הגיר ומומחה מנועים למנוע................אין לזה סוף.

לדעתי, זכרון דברים, שימצה את כל הנושאים הללו, במידה ויתגלו תקלות בעתיד, ובדיקת קנייה במכון ממוחשב, כולל ביקור במוסך מורשה סוג הרכב למתן חוות דעת נוספת והצעת מחיר יספיקו.

ועדיין לוקחים סיכון, אז מה לעשות?.. מי שלא רוצה סיכונים? שיקנה חדש.

לדעתי מחיר מחירון של משומשת לפי המחירון כבר כולל את כל הבעיות האלה.

אם יש מכונית בעייתית אז ממילא המחירון יהיה נמוך יותר כי לשמאים יש מידע רחב יותר מהמוסכים

אם מכונית אמינה יותר אז המחירון גבוה יותר כי אין בעיות כמו חשמל וכד'.

אז זה המצב. ובאמת מי שלא רוצה להסתכן - שיקנה חדש.

אגב, יש גם לעיתים סובארו עם המון בעיות - אולי כי זה הרכב הספציפי?

לסיכום - יש מחירון ואם סיטרואן נשחטת ב 20 אחוז לשנה יש סיבה.

ואם טויטה או סובארו לא נשחטות אלא רק ב 10 אחוז כל שנה - אז כנראה הן אמינות יותר כי יש את המחירון ויש שמאים שעושים לכולם את העבודה.

אולי אני תמים.

פורסם

ודבר מה לאייל .

מה בכל זאת הערך המוסף שאפשר לקבל אצלך במעבדה - לעומת מוסך מורשה שיש לו גם את החיבור למחשב הרכב?

(במוסך מורשה חיבור למחשב הרכב יכולה להסתכם ב 0 ש"ח במהלך בדיקה שיגרתית של טיפול 10000 ק"מ.)

תודה.

אגב, האם הפירוט שלך היה לפי אמינות מהגבוה לנמוך (היה קצת בלגן בסדר) ?

1.יפני

2.קוראני

3.אירופאי וולוו

4.אירופאי גרמני

5.אירופאי צרפתי

6.אירופאי איטלקי

7.אמריקאיות

אם תוכל לעשות טבלא שמדרגת בים היצרנים השונים של מדינות שונות זה ימחיש יותר טוב

למשל יפני מזדה מול אאודי גרמני או וולוו. (על פניו נראה שהיפני אמין יותר ).

• תוכן חדש...