Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום הרכב שלי היה מעורב בתאונה מאחור

כנראה שיש קצה שלדה

הנהג הפוגע מודה ויש צילום וידאו + הקלטת שיחה עם הנהג

יש לי ביטוח מקיף אך מי שנהג באותו זמן ברכב היה נהג צעיר (פחות מגיל 24) הביטוח הוא לנהגים מעל גיל 24

מה עושים במקרה כזה?

פורסם

במידת האפשר ניתן לתבוע את נהג הרכב בזמן האירוע באופן ישיר או בבית משפט , לחילופין ניתן לתבוע את פוליסת המקיף שלך וחב הביטוח שלך תגיש תביעת שיבוב בשימך ואתה תוכל להצטרף בתביעת הפסדים.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

פורסם

זה אני יודע

השאלה היא האם זה שנהג באותו זמן ברכב נהג שלא מכוסה בפוליסה שלי יכול לגרום נזק בתהליך התביעה מול הביטוח שלו?

פורסם

דרוש את הנזק מחברת הביטוח של הנהג הפוגע

אין קשר לביטוח שלך.

אם תזדקק לתבוע את חברת הביטוח שלך, לא מן הנמנע שיגלגלו אותך מכל המדרגות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש כאבים

שיפנה למיון.

אחרי זה תראה מה קורה עם ביטוח החובה האם גם שם הייתה הגבלה של גיל?

גם אם כן, הפסיקה לא החלטית בנושא , אם מכוסה או לא , ואם מכוסה האם כל הנזק או חלקו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ביטוח חובה - מכסה כל נהג, אין אפשרות לבצע הגבלת גיל.

ביטוח צד ג'/ מקיף - ניתן להגדיר פרמטרים לנהג הרשאי לנהוג (ולקבל הנחה בביטוח).

אם הנהג שאשם בתאונה ללא כיסוי ביטוחי (מתחת לגיל)- חבל לך להתעסק עם הנושא. תפעיל את הביטוח שלך. הם כבר יתבעו אותו (רק תעקוב אחר הנושא, כדי לוודא שבסיום התהליך יבטלו לך את הרישום על הפעלת ביטוח)

פורסם (נערך)

גיא - טעות בידך. ביטוח החובה בהחלט כול להיות מוגבל גיל. שלי, למשל, מוגבלים למעל 50, מעל 24 (רכב של הבן) ומעל 21. ההגבלה מופיעה בנספח הצחוד לתעודת הביטוח.

אמנם יש עניין של "נהג שלא דרך קבע" - אבל כאשר יש תאונה לך תוכיח שאין לך אחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין לא כל כך פשוט. הוא מאוד מורכב, ואינני נכנס למורכבויות ולדקויות - אחרת רק נסתבך.

בגדול, בביטוח חובה אין מגבלת גיל.

במידה וברכב ינהג נהג חדש/ צעיר באופן קבוע (ללא התאמת הביטוח לסיכון שהוא מהווה) - אזי יש כאן רמאות כלפי חברת הביטוח. למיטב ידיעתי, במקרה כזה, יש נטייה לשלם תגמולים מופחתים ולא לשלול אותם לחלוטין (במידת ויש צורך בהפעלת הביטוח).

אם זה נהג שנוהג ברכב באופן חד-פעמי (נהג מזדמן)- לא אמורה להיות בעיה עם הכיסוי הביטוחי.

רק לשם הדגשה - מדובר בביטוח חובה. לא ביטוחים משלימים למיניהם.

יש פסיקה של בתי משפט בנדון.

http://bit.ly/1T4Bshz

פורסם

כמו שכתבתי יש פסיקה לכאן ויש פסיקה לכאן

לא מצאתי פסק דין של העליון בנדון , שרק הוא מחייב את כל בתי המשפט מתחתיו.

אני מניח שבנו של בעל הפוליסה יזכה ליחס פחות אוהד לגבי הכיסוי עבורו מאשר אותו ילד שייפגע על ידי הרכב, שיזכה בכל מקרה לכיסוי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

גיא - אני ממש לא משפטן. אבל אני יודע לקרוא מה כתוב בתעודת הביטוח שלי ויש בה סעיף מפורש בעניין גיל הנהג הצעיר ביותר הצפוי לנהוג ברכב (וגם בעניין מינו).

ברכב שבו מצויין גיל מינימלי 50 הבנים לא נוהגים. נקודה. אם מי מהם ינהג ותתרחש תאונה יהיה קשה מאד להוכיח שמדובר בנהג מזדמן ולא בניסיון להונות את הביטוח על ידי מסירת פרטים שגויים בהצעת הביטוח. הבן בן ה-23 לא נוהג ברכב שבו רשום גיל מינימלי 24. בעוד 4 חודשים הוא יחגוג יום הולדת ואז יוכל לנהוג בו (ובמקרה זה גם מסונכרן עם חידוש הביטוח, כך שאוכל לחסוך את ההפרש לביטוח מגיל 21).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בג"ץ מעניין

בעיקר הפיסקה האחרונה שבו

http://elyon1.court.gov.il/files/12/150/062/E12/12062150.E12.htm

לא קראתי לגמרי בעיון אבל , יש תרופה של פיצוי מוסכם שעל המבוטח לשאת אם הוא לא מסר פרטים נכונים מחד, אבל לא מבטל את הכיסוי הביטוחי מאידך.

כאילו אומרים אם היית מוסר פרטים נכונים היינו מבקשים פרמיה יותר גבוהה.

אבל זה חל רק במקרה בו הוגשה תביעה, ולא יודע אם זו הדרך הנאותה.

בכל מקרה מודגש למעשה הפן הסוציאלי של ביטוח החובה שהוא המטרה הראשית של חוק הפלת"ד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ניסיתי לקרוא - וכאמור, איני דובר "משפטית".

מכל מקום - בעתירה זו לא נדון מקרה קונקרטי של הצהרה "לא מדוייקת" של המבוטח.

גם אם הסעיף משאיר כיסוי ביטוחי במקרה של הצהרה "לא מדוייקת" נקבע "פיצוי מוסכם" ששעורו נע בין 2500-20000 ש"ח (בהתאם למספר הנפגעים ואם מדובר בבעל הפוליסה או נפגעים אחרים). זה מינימום שמי שמצהיר פרטים לא מדוייקים צריך להביא בחשבון, בהנחה שחברת הביטוח תשלם את שאר תגמולי הביטוח.

• תוכן חדש...