Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המצבר לא הניע בבוקר, הנעתי עם כבלים, יש לי בטריה מיוחדת כזאת שמניעה במקרים כאלו, אני יכול לחבר אותה למצבר במשך היום וזה יטעין את המצבר או שהאוטו חייב להיות מונע?

פורסם

סוללת הגיבוי היא לא מטען ולא בנויה להטעין את המצבר.

אם אתה רוצה לטעון את המצבר שלא באמצעות נסיעה (מומלץ בחום לאחר פריקה כפי שאתה מתאר) תלווה ממשהו מטען מצברים יעודי.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה, כמה זמן היית ממליץ לי לנסוע איתו עכשיו כדי שתהיה לו טעינה נורמלית? (לא יודע אם מלאה , אבל משהו מומליץ " חצי שעה - שעה?")

פורסם

אתה צריך להתעסק יותר בסיבה שבגינה המצבר לא הניע. שכחת משהו דלוק כמו אורות? אולי המצבר הגיע לסוף חייו?

הבוסטר טוב כדי להניע ומייד לנסוע להחליף.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
אתה צריך להתעסק יותר בסיבה שבגינה המצבר לא הניע. שכחת משהו דלוק כמו אורות? אולי המצבר הגיע לסוף חייו?

הבוסטר טוב כדי להניע ומייד לנסוע להחליף.

לא... הבעיה יותר מורכבת.... הרכב נוסע בבמוצע משהו כמו 2-5 דקות ביום :)

כל איזה חודש-חודשיים לאחר שהוא לא נוסע בסופש אני צריך להניע אותו עם כבלים.

יש לו טעינה, הוא כנראה לא מספיק לטעון מספיק

פורסם

סתם שאלה - למה אתה מחזיק רכב בשביל 5 דק' נסיעה ביום?

רבע שעה של נסיעה אמורה להטעין את המצבר כמו שצריך.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

רבע שעה של נסיעה אמורה להטעין את המצבר כמו שצריך.

טעינה מלאה של מצבר פרוק (ברמה שלא מצליח להניע) לוקחת שעות ארוכות.

לכן (ולא רק) מומלץ להטעין במטען מצברים יעודי ולא בנסיעה סתמית.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

מהתבוננות במטען מצברים שלי על פני כמה וכמה מצברים ולא מעט טעינות..

לדוגמא ביום חמישי טענתי מצבר 78 אמפר שעות שהיה די פרוק.. במתח של 13.8 וולט הוא משך סך הכל 3.8-4 אמפר (המטען יודע לתת עד 5) לקח למצבר 14 שעות להגיע לטעינה מלאה (זרם טעינה אפסי ב14.7 וולט)..

בהנחה שמתח הטעינה ברכב מיוצב בצורה פחות חכמה מאשר במטען שלי, נגיד שהמתח יהיה גבוהה בכמה 200-400 מיליוולט, והמצבר ימשוך איזה 10 אמפר (הערכה בלבד), אז היה לוקח לו 3-4 שעות להטען..

נכון שלא נדרשת טעינה מלאה בשביל שהמצבר יהיה מסוגל להניע, ורבע שעה - 20 דקות יספיקו לכך. אבל למען בריאות המצבר מומלץ בחום לטעון אותו טעינה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

המטען הכי מהיר והכי מלוכלך זה האלטרנטור של הרכב. זרם הטעינה של המצבר תלוי בהפרש המתחים בין מתח המוצא של האלטרנטור לבין מתח המצבר וסה"כ ההתנגדויות במסלול הטעינה קרי התנגדות הפנימית של המצבר, התנגדות המוליכים, טמפ' וכמובן יש לקחת בחשבון את מקסימום הזרם שמסוגל האלטרנטור לספק.

ההערכה שלך שזרם הטעינה הוא 10A היא שגוייה. זרם הטעינה עשוי להיות גם 20 או אפילו 30 אמפר וגם יותר לפרק זמן מסויים עד אשר מתח הקטבים של המצבר עולה וזרם הטעינה יורד. כפי שכתבתי בעבר זמן הטעינה הממוצא למצבר של 60 אמפר-שעה עשוי לנוע בין 30 דקות עד לשעה גג.

כול זה בהנחה שמתח מצבר פרוק הינו כ-10.5 וולט. בפועל כאשר מתח הקטבים של המצבר הינו 11.7 וולט המצבר נחשב פרוק או

איזה כייף לי :)

פורסם
לא... הבעיה יותר מורכבת.... הרכב נוסע בבמוצע משהו כמו 2-5 דקות ביום :)

כל איזה חודש-חודשיים לאחר שהוא לא נוסע בסופש אני צריך להניע אותו עם כבלים.

יש לו טעינה, הוא כנראה לא מספיק לטעון מספיק

או שתקנה מטען מצברים בכדי להטעין את המצבר בסוף השבוע או בצע אחת לשבוע נסיעה של 20-30 דקות מחוץ לעיר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...