Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כאן אתם מתארים הכל בצבעים וורודים. יש גם נפילות, אני קניתי ב 2007 דירה באזור אשדוד, נכון זה עלה אז 700000 שקל.

לצערי יצא קבלן זבל, אין מילה אחרת, לדוגמא איטום בגגות לא ביצע כלל רק מרח פריימר, ליקויי שלד, נזילות, סדקים, ומה לא רק סיוט מתמשך, ברמה שאתה לא רוצה שהמשפחה תגיע אליך הביתה מהבושה, ברמה שאתה לא רוצה לעשות חגים בבית, שהחדר של הילדים "ממד" מלא עובש ורטיבות כל התקרה כי יש גשם ואתה חייב לחמם לילדים את החדר והמזגן "יוצר" סביבה חמימה יחד עם הרטיבות העובש מתפשט למימדים מבחילים והילדים משתעלים וכל בוקר צריך אינהלציה ולמנוול קבלן ממשיך לזכות בקרקעות ולהתעשר ואתה תקוע עם דירה זבל. כותב מכתבים והוא אפילו לא טורח לענות לך. הכי מצחיק זה הלוגו שלו "האחים אום - תרגישו בבית"

וואלה לא מצליח!!!

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin0M2f9OvLAhXlEXIKHUS3BgMQtwIIGjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXZSaKT0UXiU&usg=AFQjCNEDncdMxjPrWVKI_xGuU4OuqirfDg&sig2=Uhff_dC3qy7Z5HiqZtPlIA&bvm=bv.118443451,d.bGQ

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin0M2f9OvLAhXlEXIKHUS3BgMQtwIIHTAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DnLmHj18fV_k&usg=AFQjCNEERNGmmK5Kpyk9VqcdAH00a9Q-6Q&sig2=9tKUzDy27TLbpbW_KH6DoA&bvm=bv.118443451,d.bGQ

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin0M2f9OvLAhXlEXIKHUS3BgMQtwIIIDAC&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DQw1X6E73JCw&usg=AFQjCNE4CHohIr5uv_f_xY7aePWyBUSIzw&sig2=ZPLM1znZpoelDGMEq4tjnA&bvm=bv.118443451,d.bGQ

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin0M2f9OvLAhXlEXIKHUS3BgMQtwIIKTAF&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DdyqDi7FHUAk&usg=AFQjCNFwZSmLGraQ6S2jUEqgbcuDUQxKxw&sig2=qYhNbzY-Srr-xRzfkvl-wQ&bvm=bv.118443451,d.bGQ

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=31&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwitlYjQ9OvLAhVk4XIKHXC9B8Y4HhC3AggZMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D82IOPZuW2tM&usg=AFQjCNEmFewYA0OInDMRtgq0nNHSWY48Ag&sig2=v8CQ_sdr8iP_2schfKKi8w&bvm=bv.118443451,d.bGQ

איפה באשדוד נמצאת הדירה שרכשת?

פורסם

חן, אין לך כנראה מושג מה עובר על צעירים שרוצים דירה.

זה לא עניין של ירידה באיכות החיים.

יש דברים שהם כורח המציאות ואם לא תעשה אותם גם לא תהיה לך עבודה.

אי אפשר להתנהל באופן ריאלי בלי סמארטפון. לא חייב להיות מהחדשים והחזקים אבל עם פחות מ1000 ש"ח זה יהפוך למטרד (מניסיון).

אי אפשר להתנהל בלי מחשב בבית.

כשאתה אדם בוגר, חילוני עם ילדים אי אפשר להתנהל בלי רכב. אתה לא יכול לעשות קניות בצורה נורמלית באוטובוס ובמשך יום וחצי אין לך איך לזוז.

אי אפשר להתנהל בלי עוד הרבה דברים שכשהם מתווספים אתה מגיע לסכומים לא קטנים.

פורסם
איך יהיה להם כסף ?!

את מענק השחרור שורפים בטיול למזרח על מנת "לנקות את הראש", לאחר מכן משקיעים 3 שנים בלימודים, שלצערנו לעיתים לא רלוונטיים לעתידם, וכשמגיעים לחתונה בגיל 27-28 משחררים את הרסן בהפקה יוקרתית שגורמת לזוגות רבים להכנס לחובות גדולים בשם השופוני.

בגיל 25 היתה לי דירה, ותאמינו לי שזה לא היה קל, בדיוק כמו היום.

חן, אני קרוב לגיל 24, משרת בקבע ברמת פעילות גבוהה, חוסך בין 80 ל95 אחוזים מההכנסה, גר עם ההורים, לא טס לחו"ל, ולא מוציא על שטויות. מה שכן, אני אוכל בחוץ, ועל זה הולכים האחוזים שלא נכנסים לחיסכון.

אני לא קרוב עדיין לקניית דירה ללא הלוואה. לא יודע מה היו מחירי הדירות בתקופתך, ואולי כבר בגיל 21 עם השחרור התברגת לעבודה אשר מכניסה סכומים של 5 ספרות בחודש (והספרה הראשונה אינה 1). מה שאני כן יודע, זה שאני עובד קשה מאוד ולא מתקרב לדירה סבירה בנקודת הזמן בה אתה קנית אחת.

כמובן, כל האמור לא חל אם מדובר על חירב׳ה נידחת של חדר ורבע בערד או בחור שכוח אל אחר.

פורסם

סטפ - קשה לי להשוות את ההכנסה שלי להכנסה שלך, אבל לא עלתה במוחי המחשבה לרכוש דירה לפני שהתחתנתי (וזה היה בגיל 32). אשתי, הצעירה ממני בשנה, עבדה בהיקף גדול במקביל ללימודים (לא ידוע כמה בדיוק זה היה לפני שנפגשנו. מכל מקום, שנינו בילינו בעבודה הרבה משמרות לילה), ובגיל 28, כאשר היתה יכולה לקחת משכנתת זכאים, רכשה דירה זעירה, שבה התגוררנו כשנה וחצי, עד שעברנו לדירה שרכשנו במשותף, ואשר שני שלישים ממנה מומנו על ידי החסכומות שלי ומכירת הדירה שלה. אז נכון שמחירי הדירות, יחסית לשכר, היו נמוכים מאשר היום, מצד שני המשכנתא המקובלת נשאה ריבית של 6-7% והיתה צמודה למדד, כך שמה שלא שילמנו לקבלן שילמנו לבנק. ואנחנו היינו בני מזל, עם מקומות עבודה מסודרים (אם כי לי לא היתה קביעות) קיבלנו ריבית מציאה של 5.25%.

אני מניח שאם תחסוך עד גיל 30, ותמצא בת זוג שמתנהלת באחריות, תוכל לרכוש דירה כאשר תגיע לפרקך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מקרי קיצון הם לא אינדיקציה לכלום.

אדם משתחרר מהצבא בגיל 21, מתחיל ללמוד סביב 22-23, מסיים את הלימודים סביב גיל 27-28. נניח שהמימון לתקופת הלימודים הוא באמצעות ההורים בעיקר + עבודות מזדמנות + מלגות וכאלה.

בגיל 27-28 אתה עושה את צעדייך הראשונים בקריירה והחיים האמיתים כאשר אתה בגדול, די חסר כל, בוודאי במונחים של מחרי דירות. במקרה הטוב מאוד, יש איזה כמה עשרות אלפי שקלים שהצלחת לשים בצד בדם יזע ודמעות. אגב,עד סוף שנות העשרים גם לרוב מתחתנים ומצטרף תינוק חדש למשפחה.

עבור דירה של 800,000 ש"ח, יש צורך בכ- 250,000 ש"ח.

איך ומאיפה בדיוק זוגות צעירים יגייסו 250 אלף ש"ח,

בגלל עדר אנשים כמוך, אנשים כמוני לא יכולים "ליהנות" ממחיר למשתכן. אתה החלטת ללמוד, אתה החלטת להתחתן ואתה החלטת להביא ילד לעולם ובשורה התחתונה אני "המתחכם" סוג של נדפק למרות שאנחנו היום באותו הגיל רק שאני עם ההון העצמי.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
איך יהיה להם כסף ?!

את מענק השחרור שורפים בטיול למזרח על מנת "לנקות את הראש", לאחר מכן משקיעים 3 שנים בלימודים, שלצערנו לעיתים לא רלוונטיים לעתידם, וכשמגיעים לחתונה בגיל 27-28 משחררים את הרסן בהפקה יוקרתית שגורמת לזוגות רבים להכנס לחובות גדולים בשם השופוני.

נכון מאוד

לא נכון, מספיק לראות גרף של מס' משכורות ממוצע עבור דירה בשביל להוכיח בצורה אמפירית שזה לא נכון... זו כזו טרגדיה לראות אנשים כמוך שפוטרים את כל בעיית הדיור בארץ ב"הדור מפונק", אתם מסייעים לבעיה הזו להמשיך להתקיים שכן ההצדקה הזו נותנת לגיטימציה למי שרוצה להתעלם מהבעיה - הבעיה הרי "לא קיימת" , "זה רק הצעירים הבכיינים האלו שיושבים בבתי הקפה ברוטשילד" וכו'.

גם לי היתה דירה בגילך, וכיום בגיל 30 יש לי אחרת בה אני יכול לחיות בשקט כמה עשורים. זה לא הופך את הבעיה ללא קיימת, שכן אני לא עושה השלכה של ההחלטות והמציאות שלי על כלל האוכלוסייה ופוטר את כל הבעיות (שקיימות, וזה לא מעניין כמה תגיד שלא, מספרים לא משקרים) רק כי אני הצלחתי להתחמק מהן.

אפשר להתרעם על היעדר חינוך / התנהלות כלכלית שקולה (פסקה ראשונה שלך), ובו בזמן להבין שיש בעיה אמיתית לכולם כולל אלו שמתנהלים בול "כמו שצריך" (ההיפך מהשניה שלך)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פותר כמדומני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ספריאל

עזוב אותך מסיפורים

היום קשה להגיע לדירה גם אם הריבית היא ברצפה , כי הריבית ברצפה ( לא רק ) הביאה את מחירי הדירות לגבהים מטורפים, בטח במספר משכורות שצריכים כדי להגיע לדירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ומצד שני המשכנתא זולה.

אני קיבלתי ב 96' ריבית של 5.3% שנחשבה בשעתה לזולה מאד.

חשב כמה עולה הריבית על סכום של 230,000 ש"ח.

הון עצמי של 200,000 ש"ח מספיק בהחלט לדירה סבירה, ומי שאין לו את ההון הנ"ל, שלא יקנה דירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ספריאל

עזוב אותך מסיפורים

היום קשה להגיע לדירה גם אם הריבית היא ברצפה , כי הריבית ברצפה ( לא רק ) הביאה את מחירי הדירות לגבהים מטורפים, בטח במספר משכורות שצריכים כדי להגיע לדירה.

אין ספק שלמי שמממן את הדירה מתוך הונו העצמי המצב כיום הרבה פחות טוב מאשר לפני 20 שנה. ככל הנראה מצבו של מי שמממן את הדירה בסיוע משכנתא החמיר הרבה פחות, אם מחשבים את הסכום הכולל את התשלום לקבלן בתוספת התשלום לבנק.

אתה הכלכלן שבינינו, ומסוגל לחשב את העליה הממשית במחיר הדירה, כולל עלויות המימון. אני לא מסוגל לבצע את החישוב. מה שברור לי הוא שכיום העומס הוא upfront בעוד שבדור שלי העומס היה במשכנתא ופשוש על תקופה יותר ארוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פוטר ישה, מלשון לפטור

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
אז אני סיימתי צבא בגיל 21, בגיל 25כבר סיימתי לימודים , כאשר כל התקופה גרתי אצל ההורים, וגם שנה וחצי אחכ גרתי אצלההורים, הרבה חסכונות ובגיל 28 כבר הייתי עםההון הדרוש .

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

לא אמרת כלום. רק עזרה בשכ"ד, חשבונות ואוכל במשך כמה? חמש וחצי שנים? זה מצטבר לסכום יפה של שש ספרות. זו בדיוק העזרה מההורים.

רוב האנשים בכלל לא יכלו לגור אצל ההורים בזמן הלימודים, מאלף ואחת סיבות. לא כולם (אפילו הרוב לא) מתקבלים למוסד לימודים בקרבת ההורים, העדר מקום בבית ההורים והעדר סביבה המאפשרת לסטודנט ללמוד בצורה נאותה, הימצאות בזוגיות ועוד כהנה וכהנה.

איך יהיה להם כסף ?!

ממש לא כולם. את המענק השחרור שורפים גם על קורס פסיכומטרי ושיפור בגרויות או מכינה אקדמית.

גם אני נגד כל תעשיית החתונות רק שמי שמממן את החתונה זה בד"כ האורחים והמשפחה. לא זה המכשול להון העצמי אם כי זו נקודה שבהחלט ראוי לא להתפזר בה, גם בלי קשר לדירה.

בגלל עדר אנשים כמוך, אנשים כמוני לא יכולים "ליהנות" ממחיר למשתכן. אתה החלטת ללמוד, אתה החלטת להתחתן ואתה החלטת להביא ילד לעולם ובשורה התחתונה אני "המתחכם" סוג של נדפק למרות שאנחנו היום באותו הגיל רק שאני עם ההון העצמי.

לא הבנתי מה אני עשיתי.... איך נדפקת בגללי בדיוק?

אגב, לרגע לא אמרתי אם יש לי או אין לי דירה מהסיבה זה ממש לא רלוונטי.

אני לא צריך שתהיה לי דירה/שלא תהיה לי דירה כדי להחזיק בדיעה מסויימת על המצב.

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם
לא הבנתי מה אני עשיתי.... איך נדפקת בגללי בדיוק?

לפי השקפת עולמך הצעדים שלך הם סטנדרט, למרות שזה לא ובעצם מדובר בהחלטות אישיות שאתה לוקח על דעת עצמך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...