Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי השקפת עולמך הצעדים שלך הם סטנדרט, למרות שזה לא ובעצם מדובר בהחלטות אישיות שאתה לוקח על דעת עצמך.

מה לא סטנדרט בדיוק? "לבזבז" שלוש שנים בצבא? לעבוד איזה שנה בין הצבא ללימודים? ללמוד באוניברסיטה שהיא לא בעיר מגורם של הוריי?

באמת אני שואל.

אגב, אני המשכתי לשלם הלוואות שלקחתי בתור סטודנט (בריבית אפס בערך) מהדיקנאט, שנים עוד לאחר סיום לימודיי. מדובר בהלוואות ייעודיות לסטודנטים לא סטנדרטים על מנת שיוכלו לממן את חייהם הלא סטנדרטים במשך תקופת התואר הלא סטנדרטי שלהם.

כמוני, היו עוד אלפי סטודנטים לא סטנדרטים שנזקקו להלוואות מסוג זה.

חוץ מזה, לא הסברת איך זה דופק אותך? הסטודנטים העלו את מחירי הדיור והקשו עליך לקנות דירה?

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההלוואות שאתה לקחת למטרת לימודים מעניינות אותי באותה מידה כמו שמעניינות אותך ההלוואות שאני לקחתי להקמת עסקים, ב-2 המקרים מדובר בהחלטות ובחירות אישיות כמו גם אם להקים משפחה או לא.

עכשיו תסביר לי מה הקשר בין התנאים של "מחיר למשתכן" להחלטות האישיות שלי בחיים? אני שואל כי אתה שאלת "איך זוג צעיר שסיים לימודים" כאילו מדובר בסטנדרט מסויים אמור לקנות דירה בישראל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
ההלוואות שאתה לקחת למטרת לימודים מעניינות אותי באותה מידה כמו שמעניינות אותך ההלוואות שאני לקחתי להקמת עסקים, ב-2 המקרים מדובר בהחלטות ובחירות אישיות כמו גם אם להקים משפחה או לא.

עכשיו תסביר לי מה הקשר בין התנאים של "מחיר למשתכן" להחלטות האישיות שלי בחיים? אני שואל כי אתה שאלת "איך זוג צעיר שסיים לימודים" כאילו מדובר בסטנדרט מסויים אמור לקנות דירה בישראל.

מצטער, אני באמת לא מבין מה אתה מנסה לומר לי...

אני דיברתי על מחיר למשתכן? מה קשור מחיר למשתכן?

אני אומר שזוג צעיר שעובר את המסלול הנפוץ והמוכר של צבא-לימודים-קריירה ומשפחה, על פי רוב לא יכול לגייס את ההון הדרוש בלי עזרה מההורים.

לא הבנתי למה אתה נדפק, כדבריך, בגלל אותם צעירים שעוברים את המסלול הנ"ל.

פורסם (נערך)
אתה יכול, אבל במסלול שבחרת נכון להיום זה יהיה בגיל 35+.

המסלול האמור הוא המיינסטרים. לא בחרתי באיזה מסלול מוזר, צדדי וחריג. מעמד הביניים מורכב ברובו מאנשים שעברו ועוברים את המסלול הזה ולכן הדיון הוא עליהם.

אני שם סימן שאלה גם על התחזית שלך שזה ניתן לביצוע בגיל 35+. כמה פלוס? 40? 45? 50?

בגיל 35+ רוב האנשים כבר בעלי משפחה עם שניים-ארבעה ילדים. הגזירה של לגור בשכירות כבר לא כל כך קלה לעיכול ולא קלה לביצוע, למרות שהיא אפשרית טכנית. ליציבות במגורים יש חשיבות נוספת שמגלים כאשר הילדים גדלים.

זה מחזיר אותי לדבריי הראשונים, למדינה יש, לדעתי, מחוייבות לספק לי כלכלה בריאה שתאפשר לי לרכוש קורת גג בסכום הגיוני. מה זה הגיוני? המדד של מספר משכורות לדירה בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט (טרם טירוף הנדל"ן) מקובל עלי לצורך הדיון כאינדיקציה.

הדור הצעיר לא מבקש מתנות. הוא מבקש הזדמנות הוגנת.

אפרופו מתנות, אני זוכר את התקופה של תחילת שנות האלפיים שקבלנים היו מאבזרים דירות (שכבר עומדות מוכנות!) במסכי פלזמה, מזגנים, ריהוט סלון וכד' והכל בחינם. רק תקנה את הדירה. נקודה למחשבה לכל מי שמאשים את הדור הצעיר בפינוק יתר לעומת ה"ויאה דולורוזה" שהוא עבר בזמנו לרכוש דירה.

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

לקח לי כ-5 שנים לצבור הון עצמי, אני מאמין שאחרי לימודים תוך 5 שנים גם אתה תצליח. אם תבחר לגור בשכירות זה יכול לקחת יותר זמן, אם בנוסף תבחר להתחתן ולהביא ילדים גם זה יאריך את התקופה. הכל בידיים שלך, ונכון שעל פניו פעם זה היה קל יותר.

Just daily

פורסם (נערך)

יש לי הון עצמי למשכנתא בגיל 25. יופי אבל למה שאני אשלם 2 מיליון? לדירה שעד לפני כמה שנים עלתה חצי? חן פרחי אומר שאני יכול לקחת משכנתא בריבית נמוכה, וואלה יופי אז במקום שאני אסיים את המשכנתה בגיל מוקדם ויהיה לי עוד מיליון שקל אחרי כמה שנים (שאחרי שיהיה לי דירה יוכלו בחלקם לשמש לרמת חיים גבוהה או מכוניות), אני אתקע עם המשכנתא עוד איזה 10-15 שנים נוספות ואצא מהעניין בלי שקל ספייר כשכל הזמן הזה חייתי ברמת חיים של אחד שמנסה להצטמצם. אז אפשר לקנות דירה אבל זה בצורה משמעותית הרבה פחות נוחה מאיך שזה היה עד אולמרט ביבי והריבית, ולא שפעם זה היה קל ונחמד.

לפני כמה ימים עלה לי רעיון, אני לא כלכלן וממש לא מבין. אבל אם לא רוצים להוריד את המחיר בפתאומיות אבל בכל זאת רוצים למצוא צעד דרסטי לעצירת הטירוף, אולי פיקוח מחיר בצורה כזאת יוכל לתור את הבעיה: מכריזים ששוק הדיור הוא בסיכון ולא הבורסה החדשה לעשירים מעכשיו ועד שהמשבר יעבור. אוסרים פשוט למכור דירה ביותר כסף ממה שהערך שלה ב2016 + מדד. זה לא מצניח את המחירים, המשקיעים יקנו הרבה פחות כי זה רק ישמור ערך + שכירות במקרה הטוב, אבל זה לא יחסל את מי שכבר קנה, מבחינתו החגיגה נגמרת אבל הוא לא מפסיד כלום, עד עכשיו הוא נהנה.

כנראה שזה לא הדרך הנכונה ומישהו פה ימצא מה הבעיה בזה אבל זה משהו, ונראה שכחלון וביבי לא מחפשים לעשות משהו, אין באמת פתרון באופק וזה מתסכל כי אני לא אשלם 2 מיליון ואוציא את כל הכסף שארוויח בעשורים הקרובים על דירה בראש העין במחיר שאני אמור לקנות ברמת אביב בתכלס.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

פעם עם ריביות מטורפות וצמודות היית פורס את המשכנתא לתקופה ארוכה יותר, וההחזר היה עולה לאורך השנים כי הוא היה צמוד, היית מתחיל להחזיר 3000 ובסוף התקופה היית מגיע ל 4500 (סתם זורק מספרים, אבל זה בערך הכיוון).

תעשה חשבון של החזר משכנתא כולל הריביות, בתנאים של פעם ובתנאים של היום, ותראה שבסופו של דבר, נכו ןאולי אתה משלם היום יותר, אבל לא בהפרש כזה גדול כמו שאתה מתאר.

פורסם

אפשר גם להלאים את כל הדירות במדינה ולחלק אותם שווה בשווה בין כלל האזרחים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ביבי אשם בהרבה חוליים במדינתו הקנטה, בעיית הריבית היא לא אחת מהן, וגם לא של אולמרט.

בגלל המשבר הפיננסי העולמי ירדה הריבית בכל העולם , וישראל לא יכולה להיות שונה , אחרת הקריסה תהיה כללית.

קצה אור קלוש נראה לפני מספר חודשים כאשר הריבית בארה"ב עלתה בפעם הראשונה , גם אם זאת הייתה עליה סמלית.

ברגע שהיא תעלה לאחוזים שהיו לפני המשבר , לדעתי מחירי הדירות ירדו.

נכון שהמחירים גבוהים יותר , ואם אתה חושב שלא כדאי לקנות כרגע , אל תקנה. תשכור , תגור עם ההורים או כל רעיון אחר.

להגיד שלזוג צעיר לא ניתן להגיע להון עצמי ראשוני לבד , עד גיל 28 , לדעתי זה לא נכון.

אם מספיק אנשים יחשבו ככה , אולי העליה במחירים תעצר או אפילו המחירים ירדו.

להצמיד למחירון זאת בעיה רצינית מאוד. כיצד תקבע מה המחיר המדויק של הדירה ?

אם מדובר ברחוב קטן בעיר , אין הרבה תנועה של קניה ומכירה , כיצד תקבע את המחיר ?

וקביעות כאלו יגררו באופן אוטומטי שוק שחור.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני אוהב חלק מהתגובות פה, "ההורים לא עזרו לי ברכישת דירה!", כן, הם רק סיפקו לך מגורים, את כל צרכיך ושילמו את כל החשבונות עד לגיל שזה כבר נהיי מביך.

אני לא אומר שצריך לעזוב את הבית בגיל 21, אבל קצת פרופורציות חברים, גם לחיות על חשבון ההורים עד גיל מאוחר מתרגם את עצמו להרבה כסף שההורים הזרימו לכם, רק באופן שונה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

תראה , ההורים משלמים את אותה ארנונה ,אותו ועד בית ובהנחה שאין שכירות אז גם לא משנה . אם אני גר בבית או לא ,

וההוצאות השוליות הנוספות כגון חשמל , מים , אוכל וכד' הן לא גדולות

(גם שעברתי לגור לבד עדיין השתמשתי בהתחלה בשירותי כביסה ותמיד יצאתי עם קופסאות של אוכל טעים)

בתור אחד שגר בבית עזרתי בבית ולקחתי חלק במטלות ולעיתים גם בקניות ובתיקונים .

נכון שזה לא אידיאלי במיוחד אם אתה רוצה להביא בחורה הביתה , אז מוצאים פתרונות

אבל אם אתה רוצה , אתה יכול לחסוך. וזאת הייתה הכוונה. וכמו שיכולתי ללמוד בבית של ההורים כל התיכון , יכלתי ללמוד שם גם באוניברסיטה .

הפוסט של יצאתי לטיול של שנה , ועוד אני רוצה איכות חיים של לגור לבד , כן , יש לזה מחיר אח"כ. ואת זה באתי להדגיש.

וכן , רכבתי על וספה רוב הזמן גם לצורך חסכון. ולא החזקתי רכב.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

כיון שרובינו בעלי אמצעים מוגבלים צריך לתעדף דברים - ירון נחום סיכם זאת יפה.

אישית לא היתה לי בעיה לחזור לבית ההורים לתקופה מסויימת.

לגבי הדור הצעיר שלי - כאשר רכשתי דירה לפני כ-3 שנים אחד השיקולים החשובים בבחירתה היה האפשרות לתת לבנים פרטיות אם הם מביאים בנות זוג. יש לכך מחיר משמעותי, במקרה שלי ריבוי מדרגות (לא עניין טריויאלי כאשר קונים דירה בגיל 55), אבל המוכרת גרה באותה דירה עם שני ילדים נשואים - אחד הם עם ילדים - ולא הפריעו זה לזה. לא מובטח שהכל ילך חלק, אבל לפחות נותן לכך את הסיכוי. וד"א - גם בדירה הקודמת, שגודלה היה פחותמחצי מגודל הנוכחית, לא היתה לבכור בעיה להביא חברה. חלק מהעניין הוא התיחסות ההורים, ואנחנו דאגנו לשמור על ההפרדה הנדרשת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש לי הון עצמי למשכנתא בגיל 25. יופי אבל למה שאני אשלם 2 מיליון?

כי אם אתה חושב שהמחירים ירדו את חי בסרט, במקרה הטוב העלייה תאט בשנים הקרובות.

Just daily

פורסם

מיקי - ההימור של כל אחד מאתנו טוב באותה מידה.

מסכים שכרגע לא רואים את השינוי, אבל, כדרכה של הכלכלה, הוא יגיע באופן בלתי צפוי ויוסבר רק בדיעבד. אם זה יקרה בעוד חצי שנה או 5 שנים זה כבר הימור מטורף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...