Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ראיתי שיש אפשרות לשים ברכבים עם טורבו, לצורך העניין 1.2TSI גיר DSG ספייסר או פורק, דבר אשר במעבר בין ההילוכים נותן רעש כזה "טססס".

קראתי קצת והבנתי שזה פשוט משחרר לחץ אוויר שמצטבר, השאלה מה ההשלכות של התקנת כזה דבר? מה העלות? למה צריך לשים לב?

אשמח להסברים, תודה!

פורסם

מתוך אוסף המאמרים בראש הפורום: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?176349

גם הסרטון הבא מסביר קצת את הענין (חצי ראשון):

ברכבי VAG יש בדר"כ פורק פנימי. כזה שלא מייצר רעש, אבל מבצע את תפקידו.

ברכב כמו שלך עם מנוע וטורבו קטנים, גם כך השהיית הטורבו לא גדולה במיוחד. לא נראה לי שתראה מזה שיפור כלשהו למעט ענין הרעש הנלווה. אבל אז זה לא קשור לפורום שיפורים, אולי לפורום אודיו :wink:.

פורסם (נערך)

חחחחחחח פורום אודיו :lol:

שמע באמת שקראתי המון לפני שפתחתי את הדיון, אבל העניין הוא שאין כמעט מידע בנוגע למנועי 1.2TSI, חוץ מפורק אחד שראיתי של FORGE שנמכר ב1500 שקל לערך.

ספייסר לעומת זאת נמכר במחירים הרבה יותר זולים אבל השאלה אם הוא מתאים לרכב שלי? כי שוב, בקריאה שעשיתי לפני שפתחתי את הדיון רשום כי במנועי 1.2TSI אין בכלל פורק פנימי אפילו שאפשר לחבר לו ספייסר לכן חייב את כל הקיט של כל הפורק.

עריכה אחרונה על ידי Hihiz
פורסם

להבנתי ספייסר פשוט מתחבר לפורק הקיים, אבל התפקוד הסופי דומה.

עדין די חסר טעם לדעתי.

לגבי מוצר מתאים, צריך לחפש ברשת באתרים של היצרנים המוכרים השונים או להתייעץ עם אחת או יותר מהסדנאות בארץ.

פורסם

אני לא מחפש דבר פרט לרעש ה"טסססס", ואת זה יכול לתת גם רק ספייסר, אבל כמו שכבר ציינתי לא בטוח שקיים הפורק המובנה הפנימי ברכבי ה 1.2TSI (לפי מה שקראתי ברשת).

שלחתי הודעה לכמה מהסדנאות, מחכה לתשובה מהן.

בכל מקרה טום שוב תודה רבה על העזרה, שמח שלא שאלתי שאלת קיטבג חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

פורסם (נערך)

מה קוד המנוע אצלך? נראה אם אני אצליח לדוג עוד מידע מהקיטבג של גוגל :wink:.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אגב, כמו שציינת, מחיפוש קצר כנראה שאכן אין אצלך באמת פורק (Blow Off Valve) פנימי, אלא ווייסטגייט (Wastegate) בטורבו שמאזן את הדחיסה. כך שרק פורק חיצוני מלא הוא אופציה תאורטית.

• תוכן חדש...