Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בספר טיפולים כתוב שיש להחליף כל 60 אלף ק"מ (הרכב שלי אוטו 130, כך שאני באיחור קל).

היום שהתעניינתי לקנות את החלק, שני אנשי החלפים "הרימו גבה" ואמרו שחבל כל הכסף להחליף בתדירות כל כך תכופה אם אין בעיה ברכב..

האם הדרישה להחליף את המסנן דלק בתדירות הזו היא מהותית וחשובה או שתדירות ההחלפה היא אכן מוגזמת?

חוות דעתכם המלומדת :)

פורסם

מחזק את ידידי הותיק גוגלוב,

לצערנו מוכרים בחנויות חלפים לא יודעים על מה הם מדברים. למזלנו יש 2 חנויות מקצועיות - אבי ברחובות ואייפקס בירושלים.

קפוץ לאחד מהם או ליונדאי שופ בתל אביב וקנה פילטר מקורי. התמונות האלה יעזרו לך בעבודה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?584288-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%98-2008&p=4927069&viewfull=1#post4927069

Stay Dirty

פורסם

גם לי אמרו בדיוק כך (כשרציתי להחליף לאלנטרה שלי) ואילו כאן בפורום אסף והחברים ייעצו לי להחליף.

ללא התלבטות רכשתי מסנן מקורי של אלנטרה ואסף התותח מהכנופיה עזר לי.

להלן הפוסט והמדריך

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

כל מה שהיצרן קבע, עדיף ויש להצמד להוראות.

ברור, היצרן לוקח מרווחים גדולים בעשרות אחוזים (לדוגמא, אמר 60 בפועל אפשר גם ב 80 סתם דוגמא), אבל, היצרן יוצא מנקודת הנחה שבמידה ותעבור 60,000 ק"מ, תסנן בפילטר, שתפקידו לסנן כמובן, X כמות דלק ובנוסף לכך, כל מקום בעולם שונה קצת באיכויות הדלק ולכן, עושים ממוצא ומספר אחיד.

כל פילטר, לאחר X זמן או X מעבר נוזלים וכו', נסתם, היעילות יורדת וכו'.

לא רואה סיבה שלא להחליף היות ומדובר על רכיב לא יקר ומעניק לך יעילות וסינון לעוד כ 60,000 שזה יספיק לך לכמה שנים טובות.

זה בדיוק כמו פילטר אוויר, אותו אוויר שנכנס לרכב, אתה תמשוך את ההחלפה עוד עשרות אלפי ק"N או שנים או שתחליף את הרכיב הזול הזה? אותו עיקרון.

נכון, ישנם רכבים ללא מסנן דלק (לדוגמא ברכב שלי, עם מנוע טורבו והספק גבוה מאוד יחסית, אין מסנן דלק שצריך להחליף) אז מן הסתם זה מובנה בצורה כלשהי במערכת אבל עדיין, היצרן דורש, יש להחליף.

תזכור תמיד, שום דבר לא קריטי ולא קיצוני ואין דחיפות להחליף על הק"מ הראשון, אבל מומלץ לאריכות חיים.

פורסם

ומצד שני יש יצרנים שלא דורשים להחליף כוון שהמסנן אינו החלפה (חלק מובנה של משאבת הדלק והמצוף) בכל זאת, רכבים נוסעים ללא הבעיות הרבה מאוד קילומטרים.

מה זה אומר? שהיצרן מעריך את אורך החיים של המסנן דלק כמו אורך החיים של משאבת הדלק שזה יכול להיות גם 300K ק"מ.

פורסם

ביונדאי אקסנט 2007-2011 יש להחליף:

מסנן דלק - כל 60 אלף ק''מ מק''ט c-311121g500

מסנן אוויר דלק - כל 45 אלף ק''מ מק''ט c-314531g000

בהצלחה.

• תוכן חדש...