Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא לי להגיע לאיטליה כמה פעמים בשנה. רק החורף כבר הייתי שם איזה 5-6 פעמים (לא סופר בדיוק).

ברוב המקרים ההתניידות היא באמצעות רכב, וכבר יצא לי לקבל לא מעט דוחות מהירות ודוחות על קניסה למרכזי הערים.

אז ככה.

ברוב הערים הגדולות באיטליה (מילאנו, טורינו, בולוניה, פירנצה, רומא ועוד) ישנה מגבלה להיכנס למרכזי הערים - אלא אם כן אתה משלם אגרה.

הבעיה היא שמרכזי הערים לא משולטים כמו שצריך.

הפתרון הוא לרכוש בכל חנות טבק את האגרה היומית ולבקש מבעל החנות שישלח SMS עם הקוד למספר שמופיע על השובר.

אי אפשר לשלוח SMS למוקד הזה, ממספר שאינו איטלקי.

פתרון נוסף. להתרחק ממרכזי הערים.

דוחות מהירות קיבלתי אך ורק בתוך הערים או בתוך הכפרים. מעולם לא קיבלתי דו"ח על נסיעה מהירה באוטוסטרדה (ושם אני נוסע במהירויות שאסור לציין) וגם לא יקבלתי דו"ח על מהירות בכבישים הקטנים שבין הכפרים.

בתוך הערים ובתוך הכפרים רצוי להקפיד על מהירות, בכל מקרה זה לא שווייץ והם לא מדייקים כל כך.

חוצמזה. איטליה מקסימה ונהיגה באיטליה היא חוויה כל פעם מחדש.

אריבדרצ'י

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כמה שנים העזתי בפעם הראשונה לעשות טיול עם רכב בחו"ל. כן , זה היה שבוע באיטליה. רק עכשיו שקראתי את השרשור, הבנתי באיזה סכנה הייתי :) למען האמת לא היה נורא. נסעתי עם תוכנת ניווט (חובה !!! ) לא וייז, אבל לא זוכר את שמה. זכור לי בעיקר ריבוי של כבישי אגרה ומצלמות מהירות בכפרים במקומות הכי מפתיעים . שרדתי את הטיול ללא דוחות ואפילו נהניתי מאוד!

פורסם

יש לי {או היו לי}תוכניות לנסוע לאיטליה או גרמניה, בקיץ.

אז אני מבין שלנסוע באיטליה, או לחנות שם, זה חתיכת עונש.

מסחטת כספים אדירה לאזרח התמים שלא יודע איטלקית, או לא "מתאמץ" לקרוא, לפענח, ולהבין את השילוט.

בטיול, צריך מן הסתם, ליהנות ולא לסבול, או לחכות להפתעות בדואר שעלולות לייקר את ה"חוויה" ב-פי2.

אותי אישית זה מעניין, כי אני אמור לנסוע לטיול שם, עם אשתי. שמעתי בעבר סיפורים{אמיתיים}, על המצב שם, אבל לאחר קריאה שורות אלה, זה פשוט מבאס ו מפחיד באותה מידה.

בסוף כנראה אוותר, ואסע לגרמניה. שם הייתי בעבר, ולא קרו הפתעות. לאיטליה אטוס פעם אחרת במאורגן.

פורסם

כמו שכתבתי אני תמיד משתדל לנהוג בהתאם לחוק מבחינת מהירות , זה פחות מדאיג אותי.

הם למשהו יש טיפים לגבי חניות בערים ובכפרים , נראה לי שזאת היא הבעיה האמתית , ז"א איפה חונים בשביל להימנע מהקנס של הZTL?

יש את הערים הגדולות ונציה וורונה, העיירות היותר גדולות ובכפרים.

בונציה הבנתי שחונים בערים הסמוכות , לגבי ורונה הבנתי שכן אפשר להיכנס עד לנקודה מסוימת.

מישהו יכול לעשות קצת סדר בעניין של הZLT ?

פורסם

אין מה "לעשות סדר", יש שילוט, צריך לשים לב ולהתיחס אל ה"קו" של מרכז העיר כ"קיר" אותו לא חוצים!

זה השילוט:

6a00e553d04c1b8833011570fe3252970b-pi.jpg

רק כאשר אתה בתוך תנועה (של מקומיים שלכולם יש הסדר כניסה לאזורים האלה), אתה לא שם לב גם כי השלט אנמי וגם כי אתה בתוך התנועה ו"זורם" איתה.

בלונדון למשל, אין שום סיכוי להכנס לאזור הגודש בטעות, השלטים מאוד בולטים, מציגים עת ה C האדומה הזו :

_42580853_congestion_expansion_bod2.jpg

לפני אזור הגודש יש לך שילוט מזהיר:

article-1097003-065CDC670000044D-293_233x423.jpg

וגם:

15634610-Congestion-Charge-Zone-Sign-introduced-2003-to-reduce-congestion-in-central-London-and-to-raise-fund-Stock-Photo.jpg

וכיתוב מזהיר על הכביש:

cc-sign.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

קודם כל הנושא של ztl מתייחס גם ובעיקר לאזורים שבהם אסור לך להכנס. נכנסת שילמת. פשוט תפתח את העיניים לשלטים

בעיקר באזור מרכזי הערים.

לגבי חניה תתאם מראש מלון או צימר ואז תסדיר את עניין החניה מראש. בטורינו מילאנו וונציה אין לך מה לחפש עם רכב נוסעים התחתית או בסירה ואוטובוס. בשאר האזורים לא כזה בעייתי.

מה שכן תדאג לקחת את כרטיסי נסיעה באוטוסטרדה אחרת תחטוף קנס לא פחות כואב, שים לב שיש 2 סוגי תשלום בהתאם לדרך.

אחד שאתה משלם מראש ושני שאתה משלם בסוף.

שים לב להכנס לעמדת התשלום הנכונה ולא של המנויים תכין בכסף קטן.

וויז עובד מצויין בצפון לפחות באזור באגמים מילנו טורינו ופיאמונטה.

עריכה אחרונה על ידי apex
פורסם (נערך)
בסוף כנראה אוותר, ואסע לגרמניה. שם הייתי בעבר, ולא קרו הפתעות. לאיטליה אטוס פעם אחרת במאורגן.

אתה רציני? אין שום סיבה לוותר על איטליה, היא מקסימה. סע כחוק, תעשה שעורי בית ותהנה.

בונציה הבנתי שחונים בערים הסמוכות

אני חניתי בחניון AliPark בעיירה מסטרה (Mestre) שמרוחקת מונציה כ-10-15 דקות נסיעה. ניתן להגיע משם לונציה באוטובוס, מונית, או מונית-סירה. אני סיכמתי במייל עם בעל החניון על חבילה של חניה פלוס הסעה הלוך חזור במועדים שנקבעו. בבוקר של החזר התקשרתי לתת תזכורת. בדיעבד, זה היה רעיון מעולה.

לגבי איזורים מוגבלי תנועה (ZTL), שוב, תוכנת ניווט לא תכניס אותך אליהם.

שיעורי הבית שעשיתי כללו תכנון מפורט של איפה אני חונה בכל מקום שאליו אני מגיע (יעדים שאין להם חניה משלהם).

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

תודה על תגובות ההרגעה.

אכן קראתי על האפשרות של חנייה מחוץ וונציה .

אני באמת מנסה לתכנן את העניין של החנייה מראש.

לגבי הכפרים אנחנו נישן שם ולא בערים ככה שהכניסות עם הרכב זה בעיקר לוונציה ששם יש לי פיתרון כפי שהוצא ע"י PASAT04 לגבי ורונה הבנתי שכן ניתן להיכנס לעיר עד איזור הרכבת ושם לחנות, האם יש גם שם פיתרון אחר ?

בכפרים העירות הקטנות אני מאמין שיש חניון מרכזי כזה שאפשר לחנות שם .

האם זה הכיוון הנכון ?

יש לי GPS של גארמין האם יש שם הגבלה על כניסה לZTL? או עדיף וויז בכל מקרה ?

פורסם

בגדול, לא צריך להערך ו/או לפחד מכלום, מגיעים לעיר, נכנסים למרכז עד שהשלטים עוצרים אותך, מחפשים חניה/חניון וזהוא.

אם יש לך מלון באיזור שהטראם/תחתית מגיע אליו, חבל בכלל על הזמן של כניסה למרכז העיר עם הרכב.

דווקא בוונציה, אין שום בעיה כי אתה כלל לא מסוגל להגיע לונציה עם רכב, פשוט מחנה באחת מערי הלווין ונכנס לעיר עם רכבת.

יש לשים לב היטב היכן החנית, היה לי שם קטע מאוד לא נעים (באשמתצי הכמעט מוחלטת, אבל בלי אשמה טורמת משמעותית של האיטלקים), למען שתדעו להזהר, אספר אותו.

סיפור שהיה כך היה, יש כביש גישה ארוך לונציה, לאורכו פזורות עיירות ובכל עיירה חניון ותחנת רכבת.

נכנסתי לעיירה הראשונה, החניונים מלאים. עיירה שניה, כנ"ל. שלישית, כנ"ל. בסוף מצאנו חניון עם חניה באחת מהעיירות, מחנים, עולים על הרכבת, מטיילים יום שלם בונציה, תענוג! (למעט העובדה שהכל במחירים שערורייתיים וישיבה תמימה בבית קפה יכולה להסתכם ב 2 קפה, 1 עוגה וחשבון של 35 אירו).

יאללה, חוזרים בחזרה.

"תגידי, את זוכרת איך קראו לעיירה שעלינו עליה לרכבת? כי לי אין מושג!"

תחנה ראשונה, מסתכלים....לא זה לא פה.

תחנה שניה, מסתכלים...לא, אין סיכוי שזה פה.

ככה עד תחנה חמישית ופתאום אני רואה שהרכבת מאיצה יותר מידי (עד עכשיו היא נסעה ותיפקדה בערך כמו פרברית) ניגש לכרטיסן ופורקה מדונה, תחנה הבאה היא...מילנו!!!

ואני האוטו שלי בכלל בונציה והמזוודות במלון בוורונה.

למזלי הכרטיסן התבלבל, 2 ק"מ אחרי הייתה תחנה אחרונה לפני מילנו, ירדנו, חיכינו לרכבת חזרה, ירדנו תחנה, תחנה, חיפשנו משהוא מוכר עד שבחצוןת פתאום ראינו את האוטו עומד לבד בחניון, לא מבין לאיפה נעלמנו.

אגב, גם כרטיס החניון וגם כרטיס הרכבת התפארו בכל מיני "חנה וסע אקספרס לונציה" אבל על אף אחד משניהם לא היה כתוב באיזה עיר החנתי כי מדובר בכרטיסים זהים למערכת הזו שנמכרים בכל החניונים ותחנות הרכבת של הקו לונציה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ממש בכניסה לונציה יש אי הקרוי Tronchetto, יש בו חניון עצום (את שלטי ה-P רואים ממרחק 2-3 ק"מ, לפני הגשר המוביל לאי) ומשם ישר ל-vaporetto.

לדעתי כדאי להזמיןמראש מקום חניה.

אם אתה לן במסטרה או אחת הערים הסמוכית כמובן שכדאי להסתמך על המלצת הנציג במלון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם וונציה זו התחנה הראשונה בטיול, אולי כדאי להגיע לשם ללא רכב, ולקחת רכב משם לאחר תום השהות.

כך אני עשיתי, הרי אין צורך ברכב בונציה.

הטיסה הייתה לורונה, רכבת לונציה, יומיים שהות בונציה, ואז אספתי שם את הרכב והמשכתי בטיול.

לגבי הZTL, שוב אני מודיע, זה מאד לא ברור השילוט, גם כשאתה מכיר אותו. בוודאי אם אתה מחפש משהו תוך כדי, או שיש פקק

מציע להכיר הייטב את המפות של הערים לפניכן, ובאופן עקרוני ממליץ לא להכנס למרכזי הערים עם הרכב. זה מיותר, לא חוסך כלום ופוגם בהנאה.

הבהרה למי ששאל קודם, לא כעסתי ולא התעצבנתי, אבל הגיע אדם ושאל בחוכמה על מה שצפוי לשוכר רכב באיטליה, וכמעט כל התגובות הראשונות במקום להתייחס ברצינות לשאלה שנשאלת במקומה, כי יש שם מלכודות, מספר על כך שהוא היה וחזר ללא (ובעצם מכניס את השואל לשאננות שעלולה לפגוע בו) - אגב גם אני חזרתי ללא, רק אחרי כמעט שנה גיליתי 4 ZTL בדואר - 3 בפרנצה, 1 בפיזה.

פורסם

גם אני חטפתי ZTL באיזור ונציה ולא נכנסתי לונציה עם רכב אלא ישנו.ליד, נדמה לי שב-מסטרה.

25 יורו דמי טיפול שגבו ממני חברת ההשכרה, ותשלום של 95 יורו בערך באשראי.

השיטה האיטלקית במיטבה. וכמו שאמרו, כל העסק מכוון כדי לעקוץ את הנהג התמים.

אז לא היה לי וייז אלא רק GPS ופשוט ניצמדתי להגבלת מהירות + 10%. שום דבר לא עזר לי עם הZTL.

אגב, עד רגע זה לא ידעתי שאפשר לקנות כרטיס לרכב במרכזי הערים. פשוט חשבתי שנסעתי בנתצ או איזור רק לתושבי הרחוב.

פורסם

אני הייתי באיטליה לפני מספר שנים (2009) , וחזרתי ארצה עם 550 יורו דוחות.

רובם 5-10 קמש מעל המותר בכביש אגרה (עם תוספת טיפול של חברת ההשכרה).

אני שילמתי ושכחתי מזה.

קראתי פה הרבה דברים שלא היה לי מושג שנסעתי אז שווה להשקיע בשירשור וללמוד.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם (נערך)

את הדיון הזה כדאי לחלק ל -2 חלקים.

חלק ראשון, שהאיטלקים זו@@ת ומחפשים לדפוק תיירים תמימים. זה באמת לא בסדר שהשילוט לא ברור וחד משמעי! זה לא בסדר שתייר שחיפש חניה סביב המלון שלו קיבל 3 דוחות בהפרש של 7 דקות. בגלל שהעולם הוא די גדול, אני באופן אישי לא נוסע לפרנס את מי שמחפש לדפוק אותי. נכון יפה באיטליה אבל יש עוד מקומות לא פחות יפים.

חלק שני הוא עניין ההקפדה על המהירות. בשש השנים האחרונות אני מתגורר במקום שמאוד מקפיד על מהירות וגם מרושת במצלמות ולמרות שכך מעולם לא קיבלתי דו"ח! בארץ אנחנו "גמישים" ועושים לעצמינו הנחות של פלוס-מינוס. זה לא מקובל בעולם הנאור. אם מותר לנסוע 90, נוסעים 89 ולא 91. בעולם המודרני שיש וויז וקרוז קונטרול, אין שום בעיה לנסוע תמיד במהירות החוקית ולא לעבור אותה בקמ"ש אחד. במיוחד בחופשה, סעו לאט. תהנו מהנוף. אין לאן למהר.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • אחראי פורום
פורסם
ממש בכניסה לונציה יש אי הקרוי Tronchetto, יש בו חניון עצום (את שלטי ה-P רואים ממרחק 2-3 ק"מ, לפני הגשר המוביל לאי) ומשם ישר ל-vaporetto.

לדעתי כדאי להזמיןמראש מקום חניה.

למיטב זכרוני, חניתי שם פעם אחת. מאוד נוח ובמרחק הליכה יש רכבת לוונציה בעלות נמוכה מאוד.

פעם אחרת חניתי במסטרה כפי שצויין גם מעליי, חניה רגילה ברחוב, זו עיר שקטה ונינוחה בלי מצוקת חניה.

משם לקחתי אוטובוס לוונציה. פשוט ונטול דאגות.

בכלליות עשיתי באיטליה כ-4000 ק"מ במצטבר. חוויות הנהיגה משם חיוביות מאוד.

למעט פעם אחת בתוך מילאנו - ה-GPS הכניס אותנו לכביש מרוצף שמסתבר שהתנועה בו מוגבלת לבעלי עסקים ומשטרה.

התמרור בכניסה לא היה ברור למישהו שלא מכיר (וגם לא באנגלית כמובן) וגם מוסתר ע"י מכוניות.

קפץ עליי משהו שנראה כמו מוקיון, עם חולצה תכלת, מכנס כחול, כובע מוזר והשוס - אלה לבנה.

ככה נראים הפקחים המקומיים. נפרדתי במזומן ובמקום מ-74 יורו.

בכפרים נתקלתי במצלמות מהירות ניידות שעומדות על חצובה ומחוברות בכבל לניידת שמסתתרת בצד.

אתמול חזרנו כמה חברים מפה, משווייץ. כפי שנכתב, המהירות המותרת היא מה שכתוב. לא עשירית קמ"ש יותר. ומצלמות בעיקר בתוך העיר.

מהפחד הורדתי עוד 5 קמ"ש.

סע בכיף, תהנה מתרבות נהיגה אחרת ורק תהיה עירני.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...