Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרבות נהיגה אחרת אתה מתכוון לגרוע ביותר , מי שפעם ביקר ברומא יודע שתל אביב זה ממש עיר סובלנית לנהגים ולרכבים.

מעדכן רק שהצלחת למצוא אפליקציה (כמובן באיטלקית ) שמראה בדיוק בכל עיר איפה יש ZTL זה מתלבש על מפות גוגל.

נראה לי שפחות או יותר הבנתי איך לנהוג , נקווה שלחזור בלי חור בארנק.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן בטח זה נקרא WARNING ZTL יש גם ZTL ALERT נראה בטיול מה עובד טוב.

היתרון של הראשונה שאפשר לתכנן במפות אופליין .

פורסם
תרבות נהיגה אחרת אתה מתכוון לגרוע ביותר , מי שפעם ביקר ברומא יודע שתל אביב זה ממש עיר סובלנית לנהגים ולרכבים...

פשוט לא הבנת את הדינמיקה של "נהיגה באיטליה" אבל זו תפפארת התרבות המוטורית במלוא תפארתה.

הייתי עוד איך שהוא מקבל את דבריך על נאפולי אבל גם שם למדתי שברגע שאתה מבין את הראש, קל מאוד להשתלב.

כמאמר המשפט הידוע, ברומא נהג כרומאי.

אם אתה מנסה לקחת תרבות מוטורית ישראלית או אירופית לכבישי איטליה (בעיקר בדרום ובערים) אתה בצרות, לא תצליח לנסוע מטר.

תסתכל בסרטון ותחשוב מה קורה לנהג שמגיע לצומת הזה ועוצר בעצור או מנסה לתת זכות קדימה למישהוא...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

ורק נוסיף שזה לא אומר שאי אפשר להיזהר. אם כבר רק צריך להיזהר יותר.

אפילו בסין שגרועה עוד יותר מאיטליה, ההתנהגות של ציבור הנהגים (שלא נותן לרמזורים, תמרורים, הסדרי תנועה או אפילו כיווני הנסיעה לבלבל אותו) אינה כופה על הנהג הזהיר שלא לעצור ברמזור אדום, לדוגמה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• אחראי פורום
פורסם
תרבות נהיגה אחרת אתה מתכוון לגרוע ביותר , מי שפעם ביקר ברומא יודע שתל אביב זה ממש עיר סובלנית לנהגים ולרכבים.

קודם כל, הצפון שונה מהמרכז ודרומה.

פעם הייתי שבוע וחצי בצפון ואז הדרמתי לרומא. 10 ק"מ מהעיר ופתאום אני שומע צפירה ראשונה מזה שבוע וחצי.

ואז מעבר נתיבים מופרע (במושגים שלנו. סטנדרט אצלם). ואז חוקי ג'ונגל.

וגם נהגתי בתוך רומא, כפי שאמר בגירה - תיכנס לראש שלהם ותסתדר. זה לא אומר שזה לא מפחיד לעיתים אבל גם לא נורא.

בירושלים אני יותר בלחץ :lol:

אם אתה יכול לסדר את זה, תגיע לעיר בשבת-ראשון ואז תחנה ושכח מהאוטו. העיר יחסית רגועה (ובחלק מהערים החניה חינם).

ותודה על האפליקציה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בא נבחין בין נהיגה באיטליה, בה כל חוקי התנועה הם עצה בלבד, במידה ותנאי הדרך מאפשרים זאת, לעומת נהיגה בסין שבה הרוב מתעלם מרוב חוקי התנועה רוב הזמן בלא שום קשר לתנאי הדרך.

אנקדוטה על הדרך, נהגתי שבועיים בפולין ופולין היא מספר אחד באיחוד בתאונות קטלניות ו 85% מהתאונות הן בעיות עקיפה.

אתה נוסע בכביש חד-מסלולי, דו סיטרי, באופן טבעי קו הפרדה רצוף באמצע ובכל רגע נתון, משאית שבאה מולך יוצאת לעקיפה על המשאית שנוסעת לפניה ומכריחה אותך לרדת לשוליים וזה קורה לך עשרות (אם לא מאות) פעמים ביום.

זה פחד אלוהים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחרי שראיתי וצילמתי מים קדושים יוצאים מהמרצפות של כבישי רומא, אני מאמין בהכל:

[video=youtube_share;TkTtIbdbECw]

פורסם
כן, יש שם מלכודת בעקר לתיירים, למה אתם עונים סתם?!

תחפשו ברשת את צירוף האותיות ZTL - zona traffico limitato

באגירה התיחס לזה, זו מלכודת שאם אינך מודע לה אתה עלול לקבל אף עשרות קנסות בזמן קצר אם התברברת וחלפת על פני המצלמה מספר פעמים.

ולא, אין טולרנטיות, כי זו מכונת כסף, שעובדת בעיקר על תיירים.

כעקרון באמת ממליץ להמנע מכניסה עם הרכב למרכזי הערים הגדולות.

אותי שוטר כוון אל תוך הZTL, לאחר ששאלתי אותו איך מגיעים לנקודה X, אז לא לסמוך על מה שמדריכים אותך מקומיים גם אם הם לובשי מדים. כדאי לדעת מראש את הנתיב והיעד ואת האיזורים האסורים.

אישית בכלל לא ראיתי את השלט שאוסר כשחלפתי על פניו, אולי גם כי לא ציפית לו, הוא מרובע לבן גדול, ועיגול אדום בפנים (כמו תמרור אין כניסה משני הכוונים), כבישים אלו על פי רוב רחובות צפופי תנועה, ואתה נוסע יחד עם התנועה, אתה לא מדמיין שאתה עושה משהו אסור.

צודק לרכב השכרה אין אישור כניסה למרכזי הערים שם יש הגבלת תנועה חמורה מאוד וזה מצולם על כל מעבר מצלמה 100EUR כנס

מעבר לזה אם שומרים על מהירות חוקית (110 בכבישים המהירים) אין סיבה ואין חשש

ואני אומר את זה מניסיון של עשרות נסיעות באיטליה

פורסם

צרוף מקרים מדהים.

אתמול קרוב משפחה שביקר בדיוק לפני שנה באיטליה שולח לי את זה ( קצת קשה לו עם אנגלית ) .

ושואל אותי מה לעשות ?

מוזר שדוח באנגלית ? נכנסתי לקישור לאתר של העריה והדוח עומד על 114.5 אירו לאחר דמיי טיפול.

האם האיטלקים למדו אנגלית? האם הם מודעים לזה שזה נשלח מאוחר ולכן זה עומד על הסכום הזה ולא 194 אירו ?

ולמה לא פנו איליו מחברת ההשכרה ?

IMG-20160307-WA0031.jpg

IMG-20160307-WA0032.jpg

פורסם

מתעלק על השירשור. הבאתם לי מזל רע עם השירשור הזה, והנה נחת אצלי בדוא"ל דו"ח (כנראה חנייה? אולי מהירות) לתשלום, לא ידעתי שקיבלתי - הייתי בצפון איטליה במהלך אוקטובר והסכום מאז תפח!!

אין לי ידע באיטלקית ומה לעשות -כיצד בכלל ניתן לשלם? אגב, היום פעמיים התקשרה מישהי וניסתה לדבר באיטלקית. ביקשתי אנגלית והיא אמרה שלא ניתן...זה היה שיח חרשים של עשר דקות ואפילו מעט הספרדית שדיברתי ממש לא עזרה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

המדינה בבעיות כלכליות והחליטה להפיל אותם על התיירים בצורת דוחות,

אך אם תסע במהירות המותרות לא אמורה להיות כל בעיה,

מניסיון שלי, כמעט ואי אפשר להישאר במהירות המותרת,

כבישים מדהימים, פתוחים ורכבים שנוסעים פי 2 מהמהירות המותרת.

Seat Ibiza FR

• תוכן חדש...