Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הדו"ח החלטתי שאני אעשה פעילות מונעת על המצב הבא שאני הולך לתאר, לפני שתתרחש תאונה (בניגוד למחקר על וויז ומכמונות שעשיתי רק אחרי קבלת דו"ח) :

במעבר לנתיב מימין אלי, הבנתי עם הזמן שיש שטח מת מצד ימין אחורנית, הרכב- גולף שנת 2001. מאז אני במעבר כזה תמיד מביט גם עם הראש ולא רק במראה, לראות שאין רכב בשטח המת.

ליתר בטחון עם הזמן התחלתי להביט גם במעבר לנתיב משמאלי, מבט עם הראש שמאלה- למרות שאף פעם לא נתקלחי ברכב מסתתבר שם- הכרחי לדעתכם?

בכל מקרה- מה שקורה הוא שבעיקר כשהכביש עמוס , והנתיב לפני מלא- אני בא לעבור לימני- מביט ימינה לשטח מת אחרי מבט במראת ימין, ובנתיים כבר די מתקרב לרכב הכי אחורי בנתיב שאני בדיוק עוזב. אני מרגיש שכשהכביש ממש עמוס יכולה להיגרם כך תאונה. אבל אני חייב להביט לשטח המת מימיני.

לפעמים אני פשוט נמנע מלעבור נתיב כשאני רואה שיש הרבה רכבים בנתיב שלי ואני כבר גם ככה קרוב אליהם. אבל לפעמים הם סתם מסתרכים לאט וכשאני בא לעבור לנתיב ימין בנתיים בנתיב שלי כולם בולמים יחסית בחוזקה, ויוצא שבמעבר נתיב אני עובר יותר קרוב לרכב האחרון שבנתיב שלי ממה שצריך להיות.

לדעתי פשוט לעבור נתיבים כשיש לי מספיק מרווח מקדימה, ואני גם מקפיד להטות את הראש לשטח מת ולנסות להחזירו לקדימה כמה שיותר מהר.

איך אתם מתמודדים עם זה? מקווה שהצלחתי להסביר את המצב כראוי.

פורסם

האם במראת צד, אתה רואה חלק מזנב הרכב (שלך)?

אם כן הכיוון שלך לא נכון, אתה לא אמור לראות חתיכה מהרכב שלך.

הכיוונון הנכון הוא להסתכל במראת צד ולהתחיל להזיז אותה כלפי חוץ, ברגע שאתה כבר לא רואה את זנב הרכב שלך, תן עוד קליקון קטן ואתה מסודר. אם תזיז קצת את הראש שלך תוכל לראות שאתה רואה גם את זנב הרכב שלך.

עדיין נכון להעיף מבט לפני הפנייה, בתנועה זורמת רגילה כשאתה שומר מרחק חוקי מהרכב שלפניך, לא תהיה בעיה בזריקת מבט של עשירית השניה.

חוץ מזה מומלץ תמיד ותוך כדי נסיעה לזרוק מבטים במראות צד ובמראת האמצע כדי להרגיש את כל התנועה סביבך וכך תוכל לזהות דברים מראש ולא בהפתעה.

פורסם

99 אחוז מהאנשים לא יודעים לכוון מראות.

אין לך סיבה לראות את הדלת של הרכב שלך, וזה מה שרוב האנשים עושים בכיוון מראות.

כוון את המראות כך שהמראה האמצעית תגמר בדיוק בנקודה שנמראה הימנית מתחילה וכך גם בשמאלית.

פורסם (נערך)

טוב מאוד שאתה מביט עם הראש לשני הכיוונים, אני אימצתי מנהג זה לפני מספר שנים. שטח מת יש גם כאשר המראות מכוונות כראוי.

במידה ואתה לא מרגיש בטוח לעבור נתיב באותו הרגע, מאוד לגיטימי לא לעבור, או להמתין עד שכן תרגיש בטוח.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
.

הכיוונון הנכון הוא להסתכל במראת צד ולהתחיל להזיז אותה כלפי חוץ, ברגע שאתה כבר לא רואה את זנב הרכב שלך, תן עוד קליקון קטן ואתה מסודר. אם תזיז קצת את הראש שלך תוכל לראות שאתה רואה גם את זנב הרכב שלך.

זה אגב לא תמיד מדויק.

בלא מעט רכבים מראת ימין קטנה יותר או לפחות מציגה שדה ראיה קטן יותר לעומת השמאלית שכוללת קטע קמור. התוצאה היא שכדי לייצר שדה ראיה מספק בימין אתה צריך לפתוח את מראת צד ימין עוד יותר החוצה.

יש כל מיני שיטות להגיע לכוונון נכון, יש כאלו שמסתפקים בלפתוח את המראה עוד שלוש "קליקים" כלפי חוץ מעבר לנקודה שבה לא רואים את הרכב, ויש כאלו שבודקים שניתן לראות את דופן הרכב במראה רק בהזזת הראש למרכז הרכב או סיבובו הצדה (90 מעלות) למראה.

בכל מקרה, שדה ראיה מלא ב-100% אי אפשר להשיג במראות (בטח לא ברכב שאינו פרטי) ולכן יש להיעזר בכל אמצעי זהירות נוסף ומתאים כולל:

שמירה על הימין - משמאל לרוב אין בעית שדה ראיה.

לעקוף (לשם עקיפה) כמה שפחות.

בדיקת מראות שוטפת בזמן הנהיגה כדי לעקוב אחרי מה שמתרחש מסביב.

מבטים זריזים לצדדים (לא לאחור).

הישענות קדימה בעת ההסתכלות במראה (ברכבים מסוימים).

היעזרות בחיישנים.

בעת נסיעה לאחור - שינוי כיוון המראות כך שיתאים לתמרון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

פות"ש,

קריאת ההודעה שלך גורמת לי לחשוב שהגדרת הבעיה שלך שגויה- הבעיה שלך זה לא השטחים המתים, הבעיה שלך זה שאתה ככל הנראה לא שומר מספיק מרווח בטיחות מהרכבים שלפניך בנתיב וזה מה שגורם לכך שאתה מרגיש "סיכון".

שמור מרווח בטיחות מספק מהרכב שלפנייך ותקפיד על מבט רחוק, זה יאפשר לך "לקרוא" את הצפוי להתרחש שהרי אם תראה ש-2-3 רכבים לפני הרכב שלפנייך בנתיב מתחילים לבלום אז מובן שגם הרכב שלפנייך מיד יבלום או יאט.

מעבר לזה, אני אימצתי הרגל להעיף מבט במראה המרכזית מפעם לפעם (לא רק טרם עקיפה) ופשוט לנסות לזהות רכבים "חריגים", למשל רוכבי אופנועים\קטנועים שמזגזגים בין רכבים, כלי רכב שנעים במהירות גבוהה יחסית לשאר התנועה וכן הלאה.

ככל שתלמד לצפות את התנהגות התנועה, זו שלפנייך ולא פחות חשוב זו שמאחורייך, כך תמזער את האפשרות שתופתע וכפועל יוצא תהפוך את הנהיגה שלך לבטוחה יותר.

מעבר לזה, לא פחות חשוב- כשאתה עובר נתיב תאותת כמה שניות לפני שאתה מתחיל לסטות וגם אז תבצע את מעבר הנתיב בצורה מתונה כך שגם אם פספסת במראות כלי רכב יהיה לו מספיק זמן לזהות את הסטייה שלך ולהזהיר אותך\להאט כדי לאפשר לך להשתלב.

ושוב- שמור מרחק חבר.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחזק ורוצה להדגיש משהו מדבריו של עידן:

אני רואה אנשים שעוד איכשהו שומרים רווח סביר בנהיגה - עד שהם צריכים לעקוף (בדו או בחד-מסלולי, לא משנה), שאז הם מתקרבים לרכב שלפניהם טרם ביצוע התמרון.

שמירת רווח לקראת עקיפה מאפשרת לך לעשות משהו שפרח מזכרוני (ועידן ציין) והוא - לעבור נתיב בהדרגה, בזווית קהה ככל הניתן.

זו הדרך הכי טובה להשתלב, גם מבחינת שדה ראיה (וגם כי יש לך זמן לבדוק מראות שוב במהלך התמרון) וגם מבחינת השתלבות בתנועה בנתיב הסמוך.

פורסם

אישית, בגטס, ואני מניח שברוב רכבי המיני והסופר מיני, ניתן לראות כל מה שהולך סביבי, לפחות מתנוחת הנהיגה שלי.

פורסם

אין שטח מת במראות. כיוון נכון מעלים אותו לגמרי והיצרנים מתכננים את המכוניות בהתאם. כל ה"קצת" או "שלושה קליקים" החוצה זה לא בדיוק מדע מדויק ויש המון מרווח לטעות.

בכיוון מראת הצד, תפתח אותה החוצה עד שיש חפיפה קטנה בינה לבין המראה המרכזית. כמה מעט? כוון אותה ככה שכאשר הרכב שעוקף אותך (או אתה עוקף אותו, לא משנה) נעלם לך מהמראה (לצד החיצוני שלה - כלומר כשהוא עובר מימין אז ימינה וכשהוא עובר משמאל אז שמאלה) אתה רואה אותו בעין כשאתה מביט במראת הצד.

אני מכוון ככה את המראות בכל רכב שאני נוהג בו (וזה הרבה) ואולי פעמיים קרה שהפתיעו אותי רכבים שלא ראיתי במראה.

קח את האוטו למגרש חניה ריק, תתביית על איזה עמוד תאורה או משהו, ותכוון את המראות לפי הכלל הזה. מהר מאוד תראה שאין לך שום שטחים מתים. לא משנה אם אתה נוהג ביונדאי גטס או מרצדס S קלאס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אני מסכים. שווה לעשות את בדיקת החפיפה עם משהו קטן יותר כמו קטנוע או אפילו אדם שעומד מאחורי הרכב במקום הנכון בחניה.

ברם, אני חייב להודות שאני לא מת על האמירה של "אפס שטח מת", קודם כל כי זה לא נכון לכל סוג של כלי רכב וגם כי זה מתעלם משטחים מתים שהמראות מלכתחילה לא נועדו לכסות כמו היישר מאחורי הרכב מתחת לגובה הדלתות, בהשתלבות בצמתים בכל מיני זוויות וכך הלאה.

מעבר לכך, האמירה הזו נכונה לכל היותר בטווח של נתיב אחד לכל צד. בפועל, אם בכביש יש יותר נתיבים, או שוליים או כניסה כלשהי מהצד קיים כאן סיכון ולכן בדיקת המראות בתרחיש כזה אינה מספקת.

אפילו בתוך גבולות הנתיב, גם אין לכאורה שטח מת יש עדיין בעייתיות. קטנוע קטן אולי לא ייעלם לך לגמרי בין שטח הכיסוי של המראה לבין הראיה ההיקפית, אבל אם כל מה שאתה רואה ממנו במראה זה רק את קצה-קצהו של הזנב אתה עדיין עלול לפספס אותו, בטח בחושך או בגשם, למשל.

ועוד לא דיברנו על הסתרות כמו מכוניות אחרות, נוסעים מאחור, גשם שוטף על החלונות, חושך (כשרכב אחר ללא אורות) וגם לא על הבדלים בראיה ההיקפית בין נהגים ועוד.

בקיצור, אני תמיד בעד כיוון מראות רחב אבל שווה להיזהר ולנקוט באמצעי בטיחות נוספים.

פורסם

אוי נו, טוב שלא הגזמת. המראות גם לא מכסות את האיזור שמעל האוטו, וזה שטח מת רציני מאוד אם אתה נוטה להיחטף ע"י חייזרים או להתחסל ע"י מסוקים של צה"ל.

אם אתה נוסע ליד מכוניות שלא מגיעות לגובה הדלתות שלך, אתה נוסע בכביש הלא נכון. ואם אתה חושב שהמראה תכסה לך את הרכבים שנכנסים לצומת משמאל, אתה כנראה צריך להפחית כמויות הדבק שאתה מסניף. גם "שוליים, יותר מנתיב אחד" וכו' זה לא תפקידן של המראות כי אתה לא אמור לדפוק 90 מעלות באמצע כביש מהיר ולחתוך חמישה נתיבים. גם אם אתה עושה את זה, כדי שתמצא תחביב חדש.

יש דברים שהם תפקידם של המראות ויש דברים שלא. את מה שהן צריכות לעשות, שזה למנוע ממך להכנס למישהו בתוך המכסה מנוע כשאתה עובר נתיב, הן עושות את זה אחלה.

אה שכחתי, הן גם מוצ**ת ממש על הפנים...

פורסם (נערך)

כן, חלק מהנקודות הללו קצת (:wink:) פדנטיות.

אבל עדיין כשאתה עובר נתיב אחד שמאלה למשל אתה רוצה לדעת שאין מישהו מהנתיב השמאלי הרחוק יותר שמנסה בדיוק לחזור ימינה.

כיוון המראות הזה כשלעצמו לא תמיד מספיק לזה (ולכן יש עדיין שטח מת - הוא פשוט נתיב אחד רחוק יותר) והאמת שגם זריקת מבט לא תמיד עוזרת (כי קורת B מסתירה) ולכן כמו שאמרת - לא עוברים נתיבים בכביש מהיר לרוחב, אלא בזווית קהה ככל האפשר.

פורסם

חוץ מזה, תמיד אפשר גם להתקין את המראות האלה מהצמתים המסוכנות באמצע הפרונט של האוטו. ואז אתה כנראה סגור מכל הכיוונים. כדי להתגבר על עניין ההתנגדות לרוח, אפשר להתקין פשוט כדור מראה (כמו כדור דיסקו אבל שיהיה מראה אחת רציפה) או קונוס גדול מקדימה. זה גם יכול לעזור בנושא הבטיחות להולכי רגל.

ובחיים שלך אל תקרוץ לי יותר.

• תוכן חדש...