Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כוונתי שלא ניתן לנטרל עפ"י איזה תפריט או בהתחברות למחשב.

ברור שעלולה להיות תקלה והיא יכולה להיות במספר מקומות במערכת.

מאמין שכל חשמלאי רכב יאבחן לך את זה מהר מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אין מצב להתפטר מההתרעות המעצבנות על החגורה?

אני בתור נהג כבר התרגלתי לחגור כל הזמן, העיקר לא לשמוע את הצפצוף המאוד מעצבן. אבל להתחיל לריב עם זה שיושב (או יושבת) לידך, או שאני מניח איזה חפץ והוא מצפצף, זה כבר מוגזם.

מישהו פעם אמר לי שאפשר לנטרל את זה, להוציא פיוז או משהו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מה יש לריב? "שים חגורה או רד מהרכב!!!" כ"כ פשוט.

בנוגע לשקית שאתה שם על הכסא ליד, אז תחגור את השקית, היא בטח לא תתלונן.

עניינית, אומר לך שוב, הצלצל או נטרולו הוא לא הבעיה, הבעיה היא לנסוע ללא חגורות ברכב שמצוייד בכריות אויר.

בתאונה קלה, במקום לצאת בקלות מהאוטו לשיגרת יומך, הכריות יהרגו אותך!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם זה תיק במושב שלידך, תחגור את התיק, אם זה בן אנוש - אל תתחיל לנסוע לפני שהוא נחגר.

אני שואל ברצינות - צריך לריב עם הנוסע שהוא ייחגר? מי זה הנוסע הזה? שיילך ברגל. תסביר לו/לה - במקרה שהמשטרה עוצרת אותך עם נוסע לא חגור, אתם מקבלים שני דוחות תנועה - הנוסע והנהג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן, לא לשמוע את הצפצוף, זה העיקר בלחגור.

לריב עם מי שנוסע איתך? חשבת על זה שבהתנגשות הם יוטחו בך?!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני גר במקום לא הומה אדם, הכבישים בדרך כלל ריקים, אני באמת לא צריך חגורה בנסיעה של דקה בכביש ריק.

פורסם

(ממש לא רציתי שהשרשור הזה יהפוך לדיון כמה נחוצה החגורה...)

פורסם

החיים קשים, זה מה שקיבלת.

כשמדובר בנושא בטיחותי, חלה עלינו חברי הפורום החובה המוסרית להאיר את עיניך, גם אם פירוש הדבר לנסות לכפות עליך הר כגיגית וגם אם זה לא עונה לך על השאלה.

אגב, אם זה עומק תפיסת הבטיחות שלך, עדיף שגם תשאיר את המוביל-איי פועל....

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבחורה שנהרגה בהתהפכות המגאן לא מזמן בצפון לא הייתה חגורה, עפה מהרכב. גם שם היה מדובר ביישוב קטן. רוב התאונות בהשן החגורה מצילה חיים הן בדיוק במתווה הזה. מה גם שכמו שאמרו לך - כשאתה ברכב עם כרית אוויר ובלי חגורה, אתה, בלשון המעטה, לא עושה מעשה חכם. מצד שני, גם לזגזג על הכביש לא.

אצלי עניין החגורה מאד פשוט - פעם ראשונה אני אומר, פעם שניה לוקח פניה חזק כך שהסורר/ת נכנסים בדלת, אם גם זה לא עוזר - פשוט עוצר בהזדמנות הראשונה ולא זז עד שכולם לא חגרו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

[h=3]ומה אומרים הנתונים?[/h]1166359-18.jpg

83209-18.jpg

על פי הנתונים שמפרסמת עמותת "אור ירוק", בכל שנה נהרגים בממוצע 44 נוסעים שלא היו חגורים בחגורות בטיחות בעת תאונת דרכים. 44 הרוגים המהווים כמעט 10 אחוזים מכלל ההרוגים בכבישים. עוד עולה מנתוני העמותה, המתבססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כי בין השנים 2003-2010 נהרגו לא פחות מ-354 נוסעים שלא היו חגורים בחגורות בטיחות.

מתוך הנתונים שהללו, מדאיגה במיוחד השורה המתייחסת לילדים; 45 מתוך 354 ההרוגים שלא היו חגורים (או רתומים למושב בטיחות) היו ילדים עד גיל 14. הנתון הזה מדאיג, שלא לומר מקומם, שהרי ילדים לא אמורים לחגור את עצמם וכאן האחריות היא של ההורים בלבד.מחובתם של ההורים או המבוגרים שמסיעים את הילדים לדאוג לחגירה באופן התואם את גילו של הילד. גם כשהילדים מתבגרים ומסוגלים להבין את חשיבות חגורת הבטיחות, הנתונים לא מעודדים; כשליש ממספר ההרוגים שלא היו רתומים בחגורת בטיחות הם צעירים בני 15-24. כאן כבר לא מדובר על רשלנות או הפקרות, אלא פשוט על כישלון בחינוך. כל הפרויקטים למיניהם של שעורי זהירות בדרכים, משמרות הזה"ב והטפות מוסר של ההורים - לא שווים כלום אם בסופו של דבר הילד לא חוגר את עצמו כשהוא נכנס אל הרכב. נתון נוסף ומדאיג לא פחות קשור למגמת הירידה במספר הצעירים החגורים – רק 60% בשנת 2010 לעומת 74% בשנת 2009.

פורסם

אח... עוד מחקר מעמיק ומנצח מבית היוצר של אור ירוק...

וכמה אנשים לא חגורים נהרגו בתאונות באופי דומה לאלו שהיו חגורים? שזה בערך הנתון היחיד שחשוב בכל גיבוב השטויות הזה שנכתב שם.

יחד עם זאת, לא לחגור זה מטומטם, דבילי, טיפשי, סתום, מפגר, וגובל בניסיון התאבדות. לא פחות ולא יותר.

את המובילאיי אפשר להשתיק, לפחות בכל התנעה. אבל עם צורת הנהיגה שאתה מתאר אני מעדיף שתשאיר אותו פועל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
(ממש לא רציתי שהשרשור הזה יהפוך לדיון כמה נחוצה החגורה...)

אז אל תגלה בפורום ציבורי שאתה אדם בוגר חסר אחריות, ולא יעירו לך על זה.

פורסם

ציטוט של אור ירוק כאן בפורום אכן מיותר לגמרי, כבר הביאו כמה דוגמאות לכך שהם לא מדייקים/משקרים/ממציאים נתונים ובאופן כללי מעצבנים.

ברור שזה לא קשור לעובדה שחגורת בטיחות חשובה מאוד, לא משנה בסוג הדרך. כן גם אני גר במושב, זה לא קשור.

פורסם

לפני שנתיים יאסר הגשש נהרג כי לא חגר חגורת בטיחות

2 החיילים שהיו איתו נפצעו באורח קל .

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/595/414.html

• תוכן חדש...