Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, אבל אתה מנגב איתו.. טוב, כל אחד והעדפותיו..

אני קונה אותם בכמויות כשיש מבצע בפחות מ 30 שקל לחבילה.

בעצם, כל דבר שלא מתקלקל אני קונה בכמויות כשיש מבצעים.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
sronis

רשימה זה אכן דבר טוב. אני אשתמש בזה.

לגבי הוצאות, אני עוקב כבר כמה שנים. הבעיה היא שזה כמאט בילתי אפשרי לעקוב ברמה של מוצר מסויים.

מעניין אותי בעיקר איך ואיפה משיגים קופונים וכדומה, והאם חלופות כמו ספגטי של מגה אכן זולות יותר ובאותה האיכות כמו ספגטי של ברילה לצורך הדוגמא.

לאט לאט לומדים מה זה מחיר הגיוני של מוצר ומה לא. בסופו של דבר, אתה קונה בקביעות כמה עשרות מוצרים בלבד ואת המחיר ההגיוני עבורם אתה תלמד די מהר.

קופונים משיגים כשמצטרפים למועדון לקוחות. הרבה פעמים הם לומדים מה אתה קונה ואז מציעים לך מבצעים על אותם מוצרים או מוצרים דומים.

חלופות זולות - זה עניין של ניסוי וטעיה. בחלק מהמקרים מדובר באותו המוצר בדיוק (נניח שקדי מרק של אוסם ושקדי מרק של המותג הפרטי, שמיוצרים באותו המפעל בדיוק) ובחלק בתחליף שלא שווה את ה-10-20% הנחה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

raiden, בהמשך לעניין הרשימות;

בפעמים הראשונות שתקנה עם רשימה, לאחר שחזרת הביתה, קח טוש וסמן X על כל מוצר. לאחר שבוע\שבועיים\בפעם הבאה שאתה יוצא לקניות ומכין רשימה חדשה- שים לב כמה מוצרים עם X נותרו לך מהפעם שעברה. ככה תדע מה לא לקנות סתם ויותר מזה- תדע בערך מה רמת הצריכה שלך. למשל, אם קנית 2 קוטג' אבל אכלת רק אחד בין הקניה שלו לקניה הבאה, תדע שאין צורך לקנות שניים כי אחד מהם יפוג תוקפו ותצטרך לזרוק אותו ממילא, שזה חבל מעבר לבזבוז הכסף.

זה כאמור, רק עבור הפעמים הראשונות. אחר כך כבר תהיה מתורגל ותדע מה אתה צורך וכמה (בין קנייה לקנייה). ועדיין- תמיד תקפיד על רשימה בכיס, שלא תתפזר סתם.

פורסם (נערך)

1. רשימת קניות והצמדות אליה.

2. מוצרים שאינם מתכלים - לקנות בכמויות גדולות במבצעים.

3. הכרת כל הסופרים בסביבה והתמקדות במוצרים שאתה קונה בקביעות. אני בר מזל, והמוח של אשתי זוכר מחירים יותר טוב מכל אפליקציה, אבל אתה יכול להסתפק בהחזקת רשימות קניות כולל מחירים.

4. הכרת כל הסופרים בסביבה ופיצול קניות ביניהם, כמובן בגבולות ההגיון. אצלי מדובר בקניות לחמישה, ו-1000 ש"ח בשבוע בסופר + בשוק זה סכום לא חריג - אשתי מבצעת את הקניות בלפחות שני סופרים (ולעתים ארבעה) + בשוק. אתה רווק מה שצמצם מאד את משמעות הפיצול - אבל עדיין יכול להיות כדאי במוצרים יקרים כמו בשרים וגבינות קשות.

5. בקניות של מוצרים "קשים" שניתנים לאחסנה למספר חודשים ויותר - ביצוע קניה מרוכזת בחנות מוזלת או במבצעים. הדוגמא של נייר טואלט מצויינת, הרי מדובר במוצר שיכול להשתמר שנים (ספציפית, לא קונה ביותר מ-60-65 אג' לגליל).

6. בניגוד לעצות קודמות, אני מחזיק בחפיסה די מכובדת של כרטיסי אשראי, ובעבר אפילו ביותר. קופונים של שופרסל וסופרפארם חוסכים לא מעט כסף. חפש קופונים גם בעיתונים, וכמובן באפליקציות של הרשתות הרלוונטיות לך. הכרטיסים משמשים אותי ברשתות הרלונטיות וכן מקפיד על שימוש המינימום הפוטר אותי מדמי החזקת הכרטיס.

7. מעקב שוטף אחר ההוצאות. זה יתרון נוסף של כרטיסי האשראי, יש לך רישום של כל הוצאה, כולל פילוח לפי תחומים. תוכל לגלות, למשל, שאתה מגזים בהוצאות על בגדים או פרפומריה ולצמצם את ההוצאה בתחומים בהם ההוצאה אינה חיונית.

8. מדיניות רכישה של בגדים ונעליים - אפשר לרכוש מוצרים יקרים או זולים. עליך להחליט אם אתה רוצה גרדרובה קטנה ויוקרתית או רחבה וזולה (עם אפשרות לבצע הרבה שילובים). מדובר בסעיף שקל מאד לבזבז בו סכומים גדולים - אני מעדיף להשתמש בכל זמן נתון בזוג נעליים אחד (ועוד זוג נעלי ספורט), כך שסה"כ אני משתמש ב-3-4 זוגות בשנה. בהתאם לכך אני רוכש נעליים איכותיות ,אם כי בדרך כלל במבצעים (ממש לא אכפת לי שמדובר בדגם של העונה הקודמת). אשתי, לעומת זאת, מעדיפה מבחר גדול של נעליים זולות, אין לה בעיה לקנות נעליים ב-30 -50 ש"ח ולהחליף במהלך השבוע כמה זוגות.

9. ניצול של בגדים, נעליים וכו' עד שהם מתבלים. האפנה מתחלפת כל כמה חודשים. עדיף לרכוש בגדים קלסיים שיוכלו להתגלגל משנה לשנה.

10. קוסמטיקה - לא צריך להשתמש בבושם היקר ביום יום, אפשר להשתמש בבושם יקר לארועים מיוחדים, וביום יום בבושם (או אפטרשייב) בסיסיים. כנ"ל גם כלי רחצה, סבונים וכו', הבסיסיים לא פחות טובים מהיקרים. כמובן עד כדי ריח סביר. כמובן להחזיק מלאים ממבצעים.

11. קניות ברשת - אתה מהדור שרגיל בכך, נצל את האופציה, הן ביבוא והן בקניות ברשת בארץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יודע שיש כל מיני קופונים של 1+1, כרטיסי מועדון חינמיים וכדומה. איפה משיגים כאלה? אפליקציות? עיתונים?

אין מתנות חינם.

רוב הקופונים מגיעים כהטבות בדואר לחברי מועדון,

המבצעים תקפים רק בתאריכים מסויימים,

ובסוף אתה תגלה כי רכשת מוצרים שאתה לא באמת צריך.

-

פורסם
+1

הרבה פעמים ממליצים להמעיט בכרטיסי אשראי ולהתמקד במזומן - אצלי זה בדיוק ההיפך. פלטי כרטיס האשראי זמינים ואני בודק אותם כל פעם (מגיעים למייל) והמעקב יעיל יותר. באשראי אני מוציא משמעותית פחות.

כדי לשלם במזומן, צריך למשוך מזומן, ואתה תמיד מושך יותר ממה שאתה צריך (כי אי אפשר למשוך בכספומט סכומים מדוייקים).

פשרה בין שני הדברים - כרטיס דביט (נקרא גם כרטיס חיוב מיידי), כזה שאתה משלם בו כמו באשראי, והוא מושך ישר מהחשבון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

@BEEKER

בדואר מגיעים שני דפים, כל אחד עם 20-30 קופונים. בסופו של דבר נרכשים מתוכם 5 מוצרים דרושים, או מהסוג שכדאי לאגור קצת.

קוריוז - ביום ו' אשתי עשתה קניות במשביר, וקיבלה במתנה חבילת טיטולים. העניין הוא שה"תינוק" שלנו חגג 20 לפני שבועיים. בקיצור, עצרה את התור וקיימה שיחת ועידה עם חברה טובה ובתה כדי להתאים את המידה לנכד של החברה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה טיפים:

1. מעל הכל- כל גיהוץ אשראי, כל הזמנה באינטרנט, כל שקל שיוצא מהארנק שלך, שאל את עצמך שאלה פשוטה- האם אני באמת חייב להוציא את ההוצאה הזאת או שאפשר לוותר. על מה שלא חייבים וותר. בהתחלה תרגיש קצת מסכן כי התרגלנו לבזבז כסך בלי הכרה, אחרי חודש חודשיים תראה כמה זה חסך לך ותאזן את זה.
  2. תפרט את התזרים החודשי שלך שחור על גבי לבן- הכנסות, הוצאות חובה (חשבונות, שכירות, אחזקת רכב וכו') ואז תבין כמה נשאר לך פנוי, כמה אתה רוצה לחסוף, כמה אתה משאיר לבזבוזים, בילויים וכו' ואיך את מתמודד עם הוצאות בלת"מ.

סביר להניח שמה שיקרה הוא שתראה שההוצאות שלך לא תואמות את ההכנסות שלך והציפיות שלך לחיסכון. את המאמצים תרכז בשני כיוונים- להקטין הוצאות חובה (כמו לקנות ברמי לוי במקום במכולת) ולבדוק אם יש לך דרך להגדיל את ההכנסה שלך- לדוג' להעביר שיעורים פרטיים, לעבוד ביום שישי, להחליף מקצוע :-)

בהצלחה.

פורסם
כדי לשלם במזומן, צריך למשוך מזומן, ואתה תמיד מושך יותר ממה שאתה צריך (כי אי אפשר למשוך בכספומט סכומים מדוייקים).

פשרה בין שני הדברים - כרטיס דביט (נקרא גם כרטיס חיוב מיידי), כזה שאתה משלם בו כמו באשראי, והוא מושך ישר מהחשבון.

כדי שיהיה מזומן צריך לקבל מזומן. מי שעצמאי יתקל לא מעט במצבים שישלמו לו במזומן, והכוונה ממש לא לכסף שחור, אלא לבן כשלג, מדווח, מוצהר וכנגד חשבונית מס כדין. כשהייתי שכיר נדיר שהיה לי יותר מ-100 ש"ח בארנק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השנקל שלי: תזכור בעל פה מה המחיר הרצוי של כ-70 מוצרים בסיסיים. לא קשה. נצל את המחירים האחידים של חלב, לחם, גיל ושמנת. אם אתה ממש חייב חטיפי נסה לא-ממותגים בלי דעות קדומות. הנייר טואלט הזול יותר הוא גם טוב יותר מהיקר (יותר חזק, פחות נקרע). בשל הכול בעצמך והמעט במוצרים מוכנים מראש. למתקדמים: זהה את עונות המבצעים וצבור בהתאם מלאי של מוצרים יבשים. עד לאחרונה היו לי 15 ק"ג גרנולה בבית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש מבצעים גם על מצרכים מפוקחים. הדוגמא הבולטת - חלב, נדיר שאנחנו קונים במחיר הרשמי.

לגבי מותגי בית - רובם באיכות שאינה נופלת מהותגים היקרים. הבעיה היחידה היא אם יש לך התנגדות פוליטית לקנות מתוצרת טורקיה או מדינה אחרת. חלק גדול ממותגי הבית יורדים מפסי הייצור של יצרני המותגים היותר יקרים (תוצרת הארץ), ויש יבוא מכל מיני מדינות שאנחנו כלל לא מכירים את היצרנים בהן, אבל מרביתם בהחלט באיכותמספקת. בכל מקרה, אם אתה חושש נסה לקנות פעם חבילת פסטה או שקית של קפואים ובדוק אם אתה מרכגיש בהבדל לעומת המותג, קרוב לודאי שבמרבית המוצרים לא תחוש בו.

פורסם

אנחנו עברנו לקנות מזון טרי ומוצרי חלב במכולת ליד הבית.

אם צריך אני קונה גם 3 פעמים ביום העיקר לא לזרוק אוכל שלא נצרך. קונה בסופר רק "קשות" וחומרי ניקוי.

בבדיקה של חצי שנה האחרונה החיסכון אצלנו הוא של כ 200-300 ש"ח בחודש.

בנוסף, עברנו לצרוך מזון לא מעובד. בסעיף המזון יש בכך חיסכון משמעותי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• אחראי פורום
פורסם

סופר בכרמיאל נותן הנחה של 5% על כל הקניה אם משלמים במזומן (cash או צ'ק מזומן). בדוק אם יש כאלה בסביבה שלך.

אך בכלליות גם אני נאמן לאשראי, עושה לי סדר לראות הכל ברשימה בזמן שמזומן בכיס עף ללא אבחנה

ואם יש חודש אחד עם הוצאות גדולות אז ממש קל לאתר מה היה.

אל תלך לקניות כשאתה רעב :lol:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ספריאל, יש לך עצות טובות אבל אל תשכח שהוא רווק שגר לבד. הכרת הסופרים, פיצול הקניות, החזקת הרבה כרטיסים וג'יגלוג ביניהם - כל זה יכול לחסוך לך אולי סכום ארבע ספרתי אם יש לך משק בית של 4-5 נפשות, אבל לרווק זה בעיקר הרבה כאב ראש ומעט חסכון. אני מציע להתחיל בקטן יותר ופשוט להיות עם היד על הדופק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

זה בדיוק מה שכתבתי בסעיף 4 בפוסט הארוך שלי:

4. הכרת כל הסופרים בסביבה ופיצול קניות ביניהם, כמובן בגבולות ההגיון. אצלי מדובר בקניות לחמישה, ו-1000 ש"ח בשבוע בסופר + בשוק זה סכום לא חריג - אשתי מבצעת את הקניות בלפחות שני סופרים (ולעתים ארבעה) + בשוק. אתה רווק מה שצמצם מאד את משמעות הפיצול - אבל עדיין יכול להיות כדאי במוצרים יקרים כמו בשרים וגבינות קשות.

עדיין במוצרים שניתנים לאחסנה לטוח ארוך, כמו חומרי ניקוי, שימורים ומוצרים "קשים" כדאי לחפש מקור זול ולבצע קניה מרוכזת פעם בחודש או אפילו בתדירות יותר נמוכה. לאשתי יש איזו שיטה שהיא למדה מאמא שלה, מוצרים מסוג זה קונים כאשר הם זולים, לא כאשר נזקקים להם כיון שאז תמיד תקנה ביוקר. וכדי לקנות בזול כדאי להצטייד בכמויות סבירות בתדירות נמוכה. כמובן בתנאי שיש לך איפה לאחסן אותם, נייר טואלט תופס הרבה מקום. מובן שלא כדאי לצאת מהעיר כדי לקנות ככר לחם ושני ליטר חלב, אבל קניה גדולה תקופתית מצדיקה יציאה לחנות דיסקאונט, והשלמות שבועיות במכולת השכונתית או בסופר הקרוב.

חשוב לדאוג להמצאות מקרר תקין עם תא הקפאה מספק של קירור עמוק (שלושה כוכבים לפחות, כלומר יכולת לקרר ל-18- מעלות). בלעדיו תסבול מהשלכת מזון לאשפה. כנ"ל ארונות מתאימים וארון מאוורר לירקות שאינם מצריכים קירור.

אמא שלי, שנמצאת בקצה השני של הספקטרום (אלמנה שגרה לבד ואינה נוהגת) מבצעת קניה גדולה פעם בחודשיים - שלושה ומזמינה משלוח הביתה, ומעבר לכך משלימה בסופר קרוב (ויקר במיוחד) פעם בשבוע. מבחינתי גם זה פיצול של קניות, אולי יותר טוב לקרוא לזה תכנון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...