Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם ספריאל. כשיש מבצע טוב לנייר טואלט, טבליות למדיח, חומרי ניקוי ושאר מוצרי "סופר פארם" אני קונה בערימות. עם הזמן יודעים לקנות מספיק כך שכשיגיע המבצע הבא תהיה ממש בסוף הערימה שקנית. המוצר שהכי קשה למצוא במחיר טוב זה טבליות למדיח. ממש מונופול.

אבל, כמו שאמרו, החיסכון הכי גדול שלי בחודש [וסליחה מראש קארספורום] זה כשאני נוסע לעבודה בתחב"צ. זה לוקח לי פחות זמן, זה חוסך לי מאות שקלים בחודש והחיסרון היחיד הוא הנוחות/פינוק שברכב פרטי. אגב לפעמים אני משלב בין רכב ורכבת, גם מאוד נוח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניקו, נושא התח"צ הוא עניין נקודתי מאד. אם אני ארצה לנסוע בתח"צ אשרוף עוד 3 שעות ביום בדרכים ואצטרך לוותר על חדר הכושר. בסדרי העדיפות שלי זה לא סביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה חברים!

אך יש לי שאלה. אני נמצא בסוף תקופת הספגטי. יש שתי שקיות פתוחות שיגמרו עוד מספר ימים. הרי, אני במצב שאני כרגע חייב לקנות ספגטי בימים הקרובים.

איך אתם מתזמנים את זה שאתם צריכים ספגטי עם העובדה שיש מבצע 3 ב 10 על ספגטי?

פורסם

ספגטי מתקלקל ??

לא.

קונים סטוקים כשיש מבצע.

כמה סטוקים? מבחינתי כמה שסביר בעין בהתאם לכמות המקום שיש לאחסן.

כשיש מבצע אני קונה לפחות 5-7 חבילות.

בכל מקרה ההבדל בין מבצע ללא מבצע בברילה הוא שקל/שתיים, לא כזה נורא.

פורסם

ספגטי זו הבעיה שלך? זה מוצר זול (אלא רק אם אתה הולך על מותגים בכוונה) ובעל תמורה גבוהה מאוד לשקל - כלומר מספק הרבה נפח (או קלוריות, איך שאתה סופר) ביחס לעלותו. כמה כבר תפסיד אם תקנה מדי פעם בלי מבצע...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כרטיסי אשראי נוספים עולים כסף (אלא אם אתה עומד ביעדי הבזבוז החודשיים).

לי יש מספיק כרטיסי אשראי חינמיים (מועדון "הוט" של המהנדסים, דרך מקומות עבודה וכו') ומסרב לכרטיסים שמותנים בכמות שימוש.

כרטיס מועדון שופרסל (שאינו כרטיס אשראי!) הוא חינם ונותן את הרוב המוחלט של המבצעים כולל באפליקציה.

אפשר להירשם בסניפים (אבל יציקו לך שתעשה את האשראי)

או פה:

http://www1.shufersal.co.il/Supersol_He/customerClub/FormDetails.htm

לגבי טבליות למדיח - דווקא נתקלתי במבצעים.

מה שנכון הוא שהמחיר הרשמי מופקע לחלוטין, ולכן כשיש מבצע (של 40%+ הנחה) קונים סטוק.

לגבי מותג פרטי - לפעמים זה בדיוק אותו מוצר כמו אחד המוצרים המובילים. בדוק באותיות הקטנות את פרטי היצרן/היבואן והשווה למתחרים. כך תגלה למי הוא זהה.

וגם אם לא - הוא לא בהכרח נחות.

לא לשכוח שניתן לחסוך גם בהוצאות נוספות, לא רק בסופר.

למשל הוצאות תקשורת - סלולר לא צריך לעלות יותר מ20-50 שקל לחודש, ספק אינטרנט 20-30, תשתית אינטרנט 60-80 (או לחלופין מבצעים משולבים אפילו ביותר זול - למשל 70 תשתית+ספק).

גם עם חברת הגז אפשר לנהל מו"מ אבל כדאי לייצג כמה דיירים שמחוברים לאותה מערכת כדי לקבל מחיר טוב.

בתור רווק דגש על דמי השימוש הקבועים.

לזכור לשלם חשבונות וקנסות תמיד לפני הזמן, שלא יהיה שום מצב של איחור, בשביל מה לשלם ריביות סתם.

לא להיות במינוס בבנק אף פעם. זו הלוואה מאוד מאוד יקרה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הנה כמה דברים שלמדתי בשנה שאני לא גר עם ההורים:

-להעיף את כל כרטיסי האשראי שאתה משלם עליהם תשלום חודשי (לי למשל יש לאומי FREE שלא עולה כסף).

-באיזור שלי יש הבדלים גדולים מאוד במחירים בין שופרסל לרמי לוי, אני עושה את כל הקניות הגדולות ברמי לוי, אם אין לי ברירה אני עושה השלמה במקום אחר של מוצרים בסיסיים - חלב, ביציים, ירקות, לחם וזהו בערך.

-כשאתה בסופר לחשוב פעמיים על כל מוצר שאתה מכניס לעגלה אם אתה באמת צריך אותו או לא.

-אוכל בחוץ זו הוצאה ענקית, בעיקר אם אתה אוכל בחוץ לעיתים קרובות, תבשל הכל בעצמך/אם אפשר תקח קופסאות מההורים.

-לקנות בגדים רק בסוף עונה, בתחילת ואמצע העונה המחירים בשמיים.

-כמו שאמרו כבר, לבדוק שאתה לא משלם יותר מ 50 שקל על טלפון ו 100 שקל על אינטרנט.

פורסם

מתכון לבצדק פסטה [גם ספגטי]. אם אתם מעוניינים, אחלה, אם לא תתעלמו.

חצי קילו קמח, 5 ביצים בינוניות או קטנות. זהו. תפזר על משטח עבודה [אם אין, אז בתוך כלי גדול]. באמצע תעשה חור ושבור פנימה 5 ביצים. תתחיל ללוש מהביצים [כאילו אתה עושה חביתה] ולאט לאט תכניס קמח עם היידים פנימה. אחרי 10 דקות יש לך בצק פסטה. תן לו לנוח 15 דקות ואז תשטח אותו הכי דק שאתה יכול [גם עם מערוך עובד] ותחתוך לאיזה צורות שבא לך. אחרי שחתכת תשאיר אותה על משטח מקומח למנוחה וייבוש של שעה-שעתיים. מפה אתה יכול לבשל, להקפיא וזה נשמר מצוין. יש לך כמות פסטה להרבה זמן במחיר של חבילת קמח וקרטון ביצים.

ניקו, נושא התח"צ הוא עניין נקודתי מאד. אם אני ארצה לנסוע בתח"צ אשרוף עוד 3 שעות ביום בדרכים ואצטרך לוותר על חדר הכושר. בסדרי העדיפות שלי זה לא סביר.

אני מסכים שזה תלוי בתחב"צ. אני מופתע לשמוע שהתחב"צ בחיפה כל כך לא יעילה.

אצלי כאמור בשעות הבוקר יותר מהיר להגיע בתחב"צ מאשר ברכב פרטי. הבדל של כ-20 דקות לפחות לטובת מונית שירות וחסכון של חצי שעה ויותר ברכבת, לכיוון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עמלות בבנקים, אתה לא מבין כמה כסף הם סוחטים ממך כל חודש על שטויות.

ממליץ לעשות סקר שוק ולעבור לבנק שגוזר אותך הכי פחות, גם ככה כולם מציעים אותם את אותם השירותים.

פורסם (נערך)

אני מסכים שזה תלוי בתחב"צ. אני מופתע לשמוע שהתחב"צ בחיפה כל כך לא יעילה.

אצלי כאמור בשעות הבוקר יותר מהיר להגיע בתחב"צ מאשר ברכב פרטי. הבדל של כ-20 דקות לפחות לטובת מונית שירות וחסכון של חצי שעה ויותר ברכבת, לכיוון.

התחב"צ לא מתאימה לי. יש לכך כמה סיבות:

1. אני מתאמן בחדר הכושר מוקדם בבוקר, לפני שהתחב"צ מתחילה לפעול.

2. חלק מהשבוע אני עובד מחוץ לחיפה, מה שמסבך את העניין.

ודרך אגב - כאשר חיפשתי דירה לפני 3-4 שנים אחד השיקולים היה נגישות לרכבת, כיון שמהדירה הקודמת לא היתה אפשרות להגיע לרכבת של 6:15 בתחב"צ. מהנוכחית אפשר (חשוב מאד לילדים בצבא).

shlomi171;4995013]עמלות בבנקים, אתה לא מבין כמה כסף הם סוחטים ממך כל חודש על שטויות.

ממליץ לעשות סקר שוק ולעבור לבנק שגוזר אותך הכי פחות, גם ככה כולם מציעים אותם את אותם השירותים.

עמלות העו"ש די זניחות כל עוד החשבון מתנהל על מי מנוחות ומעבר לסניף פחות נגיש יעלה בעלויות תחבורה יותר מאשר העמלות, גם אם אתה משתמש הרבה בערוצים הישירים. הסכומים הופכים משמעותיים בשני סעיפים - האחד הוא כל מיני עונשים, כגון עמלה על צ'ק שחזר או מכתבי התראה. השני הוא עמלות על נירות ערך וכד'. וכמובן שהעלות העיקרית בבנק היא הלואות למיניהן, אשר על תנאיהן אשר להתמקח, אבל הכלל הוא שככל שיש לך פחות כסף ביד תשלם תמורתן יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוסיף טיפ משלי-אחרי שנמאס לנו לקבל את הזבנג של סוף החודש בויזה ולחיות ממינוס למינוס, היום הזמנתי לאישתי ולי שני כרטיסי דביט בינלאומיים של מאסטרקרד דרך הבנק, דמי כרטיס 6 שקלים לכל כרטיס לחודש.

החיוב יורד ישירות מחשבון הבנק באותו יום. רק ככה אפשר לשלוט בהוצאות-כשאתה מרגיש את הכסף יורד מהחשבון.

פורסם

מתן - שתי הערות:

1. תחושת השליטה היא עניין פסיכולוגי. אם אתה מסוגל לבדוק את חשבון הבנק על בסיס יום יומי, כולל חשבונות כרטיסי האשראי, היתרון של החיוב המידי פוחת. אבל, כאמור, זה עניין אישי. היה כאן מישהו שטען שיותר קל לו לעקוב אחרי ההוצאות לפי דוחות כרטיסי האשראי, אחרים מעדיפים מזומן, כריסי חיוב מידי או כל שיטה אחרת.

2. כרטיסי האשראי חיוניים להתנהלות היום יומית. זה משתי סיבות - האחת היא שיש עסקאות המחייבות כרטיס אשראי, כגון עסקאות מתמשכות או עסקאות תשלומים. האחרת היא שכרטיסי האשראי מאפשרים לך גמישות בניהול החיובים, למשל דחיית תשלומים עד אחרי כניסת המשכורת הבאה, ועל ידי כך צמצום רבית האוברדראפט. במקרה שלי היה גם עניין של קבלת השכר בשני מועדים שונים (בנוסף לעבודה כשכיר יש לי עבודה נוספת שמשולמת בתאריך אחר), ובאמצעות שימוש במספר כרטיסי אשראי עם תאריכי חיוב שונים יכולתי לצמצם רביות.

פורסם

או שפשוט דואגים לפלוס קטן וקבוע בחשבון שאוכל את כל התנועות החודשיות הרגילות.

אוי, כמה זמן לקח לי לשכנע את בת זוגי שלא נורא שצריך לשלם שכ"ד ומשכנתא לפני שנכנסת המשכורת.

פורסם (נערך)

כמובן שעדיף להיות תמיד בפלוס. אבל יש מצבים בחיים שבהם זה לא הולך. היו לי אי אילו שנים שבגלל התרחבות מהירה של המשפחה רדפתי אחרי הזנב של עצמי. היו לי תקופות שבהן מרבית החודש הייתי במינוס כזה או אחר, אבל למעט 2-3 חודשים ראשונים אחרי ארועים מיוחדים (לידת ילדים ומעבר דירה) תמיד המשכורת היתה לפחות מאפסת את החשבון, כך שהשליטה לא אבדה. בתקופות האלה הקפדתי על שימוש מושכל בתאריכי חיוב של כרטיסי האשראי על מנת לצמצם את רבית האוברדראפט.

אישית היתה לי בעיה נוספת - משך מספר שנים התנהלנו עם עם שני חשבונות משותפים: זה שהיה שלי לפני הנישואין (עם המשכורת שלי) וזה שהיה שלה לפני הנישואין (עם המשכורת שלה). זה היווה בעיה מבחינת שליטה באוברדראפט כיון שהיה לעתים צורך להעביר כספים מחשבון שהיה בזכות לחשבון שהיה בחובה, ולא תמיד ההעברות נעשו בתזמון אופטימלי. בסופו של דבר שכנעתי את אשתי לוותר על החשבון "שלה" (הסניף עבר למקום בלתי נסבל, ועם הזמן התנאים המשופרים שהיו לה כעובדת בנק בעבר הלכו ונשחקו), איחדנו את החשבונות בסניף שבו התנהל החשבון "שלי" וכך המינוס הצטמצם ובהמשך, עם התקדמות היכולות, קיבלנו גם תנאים הרבה יותר טובים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...