Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור מוזר.

ראשית כל יש לציין כי אני נהג זהיר לרוב ואף פעם לא קיבלתי דוח על עבירת תנועה, אך

כל זה היה נכון עד 2016.

במשך יותר משנה, מדי יום ביומו, אני נוהג באותה הדרך, על אותו הכביש בבת-ים. באותו מקום ממוקמת מכמונת מהירות, לאורך כל התקופה שציינתי.

מעולם לא קיבלתי דוח מהירות בכלל, ובדרך הזו בפרט.

למרבה ההפתעה קיבלתי הביתה דוח על מהירות(8 נקודות, 750 ש"ח קנס). חשבתי שאולי, יכול להיות, לא שמתי לב ובטעות נהגתי מהר מדי. מאז אני ממש מקפיד לנהוג שם בדיוק 50 קמ"ש, כשבד"כ בכל מקרה אני לא נוהג מהר ומקפיד לשמור על כללי התנועה. חשבתי, בכל זאת, שגם אני יכול לבצע שגיאות ושאכן נהגתי מעל המהירות המותרת ושזה לא יקרה שוב.

ואז, קיבלתי עוד דוח, שוב 8 נקודות, שוב 750 ש"ח קנס, באותו המקום בדיוק, בהפרש של שישה ימים. לא פחות.

אני מזכיר שכל יום אני עובר משם כבר יותר משנה!

איך יתכן שבשבוע אחד קיבלתי שני דוחות? מה, פתאום הפכתי לנהג מירוצים?

מיילא לקבל דוח פעם אחת, אולי באמת לא שמתי לב שעברתי את המהירות המותרת. אבל סטטיסטית, מה הסיכוי שאני אבצע את אותה עבירה פעמיים באותו שבוע? יותר מכך, אם נצרף לשנה וקצת את כל התקופה שבה אני מחזיק ברכב צמוד(סה"כ כשש שנים), את כל הפעמים שבהם עברתי בדרך שבה מוצבת מכמונת מהירות, אגיע ל-200 שבועות ואף יותר שבהן נהגתי בדרכים דומות, ולא קיבלתי דוח ולו פעם אחת. הסבירות שדבר כזה יקרה אפסית.

אני מעוניין להגיש בקשה להמרה באזהרה או לביטול הדוח, אבל איך אוכל לעשות זאת עם שני דוחות בשבוע?

פורסם

אני הרבה בכבישים, ואין כמעט נהג שנוהג בעיר 50 או מחוץ לעיר 90, כולם נוהגים בעיר 70 לפחות, מחוץ לעיר 120, ולפני מצלמה ברקס ל-90 ואז קיק ל-120.

אז בהחלט יכול להיות.

פורסם

בקשה להמרה באזהרה הנך יכול לבקש רק על הדו"ח הראשון וזאת שאתה עומד בתנאי הסף: 1. ותק של 10 שנים 2. עבר נקי של 5 שנים אחרונות 3. הודיה והפנמה של העברה.

את הבקשה הנך יכול להגיש למפנ"א, ת.ד. 120 פ"ת.

עברות מהירות מצולמות מגיעות עם תמונת הרכב. האם הנך מזהה את רכבך בתמונה?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

סטטיסטית מה שאתה מציין בהחלט מוזר ושווה בדיקה. מכתב להמרה לא יעזור לך כי כשיכנסו למחשב ישר יראו שבאותו שבוע ביצעת לכאורה את אותה עבירה. הקנסות ובעיקר הנקודות שווים בהחלט לקחת עורך דין מהתחום וגם אם לא תצליחו להוכיח שהמערכת לא תקינה, אולי לפחות הוא יצליח להפחית לך את העונש ובעיקר את הנקודות.

פורסם

א. אין לי עדיין ותק של 10 שנים

ב. האם יש באפשרותי דרך אחרת, שאינה משפטית, לבקש המרה לאזהרה/ביטול דוח או כל דרך אחרת להפחית את הנקודות ו/או את הקנס?

ג. בשיקול של בקשה להישפט או לשלם את הקנס, נשאלת השאלה איפה עקומת הנזק גבוהה יותר? להיגרר לבתי משפט, גם אם יופחת העונש, מהווה חלופה כדאית על פני תשלום קנס ומעבר קורס נהיגה מונעת? הרי בשני המקרים מדובר בטרחה שאינה מבוטלת, שלא נדבר על כך שעוד אני עלול לשאת בהוצאות המשפטיות.

פורסם

אין לך דרך שאינה משפטית.

מבחינת בקרת נזקים יש, להערכתי, שתי אפשרויות:

האחת - שלם את שני הדוחות, וגמור עניין.

האחרת:

על כמה קמ"ש יותר היית? אם קרוב מאוד ל 21 יותר,בקש להשפט על שני הדוחות. בפגישה עם התובע אמור לו כי אתה מודה בשני הדוחות, שיאחד לך אותם לתיק אחד וינסה לסגור אתך עסקת טיעון על פחות מ 21 יותר. להערכתי תגמור את הסיפור עם מקסימות 2X 250 = 500 ש"ח. ביום טוב אולי יגמר ב 250 ש"ח.

אם קרוב ל 30 יותר, הסיכוי קטן אבל קיים. אם לא תסגור עסקת טעון, עדיין תבקש איחוד תיקים, תודה בעובדות הכתובות בכתב האישום ובטיעון לעונש תתחנן על נפשך בשל הרצון לבקש את יומך בבית המשפט ואולי זה ייגמר ב750 ש"ח בלבד.

כל האמור לעיל הוא בחזקת עיצה המבוססת על קריאה של מאות פסקי דין. איני עו"ד וזו לא עיצה משפטית.

בהצלחה

פורסם
אין לך דרך שאינה משפטית.

מבחינת בקרת נזקים יש, להערכתי, שתי אפשרויות:

האחת - שלם את שני הדוחות, וגמור עניין.

האחרת:

על כמה קמ"ש יותר היית? אם קרוב מאוד ל 21 יותר,בקש להשפט על שני הדוחות. בפגישה עם התובע אמור לו כי אתה מודה בשני הדוחות, שיאחד לך אותם לתיק אחד וינסה לסגור אתך עסקת טיעון על פחות מ 21 יותר. להערכתי תגמור את הסיפור עם מקסימות 2X 250 = 500 ש"ח. ביום טוב אולי יגמר ב 250 ש"ח.

אם קרוב ל 30 יותר, הסיכוי קטן אבל קיים. אם לא תסגור עסקת טעון, עדיין תבקש איחוד תיקים, תודה בעובדות הכתובות בכתב האישום ובטיעון לעונש תתחנן על נפשך בשל הרצון לבקש את יומך בבית המשפט ואולי זה ייגמר ב750 ש"ח בלבד.

כל האמור לעיל הוא בחזקת עיצה המבוססת על קריאה של מאות פסקי דין. איני עו"ד וזו לא עיצה משפטית.

בהצלחה

ראשית, תודה רבה - סיפקת לי מידע חשוב ביותר.

שנית, אגש לעניין: המהירות המצויינת בראשית הדוח היא 74 קמ"ש(24 קמ"ש מעל המותר). לעומת זאת, בתחתית התמונה של הרכב המצולם, מצויין כי מהירות הנסיעה היא 79 קמ"ש. דרך אגב, מספרים אלו זהים לחלוטין בשני הדוחות.

השאלה היא, איזו מהירות תחשב לצורך הקביעה? שכן 79 קמ"ש* זה נתון הרבה יותר בעייתי.

*בהחלט יתכן שעברתי את המהירות המותרת, ואולי אף בשוגג הגעתי למהירות של 70 קמ"ש, אבל הנתון שלכאורה נהגתי ב-80 קמ"ש(בקירוב) נשמעת לי הזויה.

פורסם

המהירות שנסעת היא 79 קמ"ש אבל....

פסיקת בית המשפט העליון קובעת שיש להפחית 5 קמ"ש כדי לא להרשיע חפים מפשע, לכן ידברו איתך על 74 קמ"ש .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

74 שזה 24 יותר , מהווה בעייה קטנה.

תראה, 1500 ש"ח כבר יש לך ועוד כמה נקודות של משרד הרישוי.

עו"ד טוב יכול להביא לעסקת טיעון טובה, אבל הוא עולה כסף.

תנסה את מזלך עם התובע על איחוד תיקים ל 750 ש"ח.

בהצלחה

פורסם

שני דו"חות עם נתוני מהירות זהים?!

בדוק את מספרי הדו"ח, יתכן ומדובר על דו"ח אחד בלבד. הראשון - התראה לפני מתן דו"ח, ואילו השני - הנו הדו"ח עצמו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
שני דו"חות עם נתוני מהירות זהים?!

בדוק את מספרי הדו"ח, יתכן ומדובר על דו"ח אחד בלבד. הראשון - התראה לפני מתן דו"ח, ואילו השני - הנו הדו"ח עצמו.

מספרי הדוח שונים. כמו גם תאריך ושעת ביצוע העבירה לכאורה.

מעבר לאלטרנטיבות העומדות לזכותי, אני מנסה להבין מה בדיוק קרה כאן.

מדובר במצלמה על גבול יפו בת ים, הפועלת במקום למיטב ידיעתי למעלה משנתיים.

לאור צירוף המקרים המוזר, נשאלות השאלות:

האם אפשרי שהמכמונת לא היתה פעילה עד ליום 1 בינואר 2016, וזו הסיבה שלא קיבלתי דוח עד לתקופה זו?

האם יתכן כי המכמונת סופרת רק עד 79 קמ"ש בלבד, והיא זו שמסבירה את צירוף המקרים של המהירויות הזהות בשני הדוחות?

לא די בכך שלאחר שש שנים בכביש ללא אף עבירת תנועה אחת, אני מקבל שני דוחות על מהירות באותו השבוע, באותו המקום, ובאותה המהירות!

אולי יש בעיה במכמונת? אני מעלה בעיה זו גם מתוך השאיפה הקלושה למצוא עוד אנשים ש"נלכדו" במכמונת שאינה תקינה, וידווחו על כך.

פורסם

איזה כביש בבת ים?

אם קבלת דו"ח בדואר, האם זאת מצלמה קבועה?

המצלמה הקבועה היחידה שאני מכיר בבת ים, היא מצלמת הרמזור (אולי גם מהירות) ביוספטל פינת בלפור ממערב למזרח.

פורסם
איזה כביש בבת ים?

אם קבלת דו"ח בדואר, האם זאת מצלמה קבועה?

המצלמה הקבועה היחידה שאני מכיר בבת ים, היא מצלמת הרמזור (אולי גם מהירות) ביוספטל פינת בלפור ממערב למזרח.

לא, היא כבר שם קרוב לשנתיים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?396777-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%9B%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/page62

• תוכן חדש...