Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא מתקין איתורן מרצונו, אלא רק כדרישה של חברת הביטוח.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם קודן אגב אני לא צריך... הסיבה היחידה שלקחתי אותו זה בגלל שהיבואן הציע ללא עלות. הביטוח של הקולקטיב דרך אמא שלי לא דורש שום מיגון. אלך עליו, מעט יקר השנה אבל מקווה שיוזל שנה הבאה.

פורסם

קודן זה הדבר הכי מעצבן שקיים בערך. אני עשיתי לאיביזה ביטוח בלי מיגון וברכב לא מותקן קודן ולא איתורן. הייתי מוותר עליו גם אם הוא בא בחינם.

בחרת חבילת צבע או שאתה מוסיף ג'אנטים ומשענת יד בהתקנה מקומית?

המחיר שקיבלת אגב מעולה.

פורסם
בקשר לביטוח, תנסה למצוא פוליסה שלא דורשת התקנת אביזרי מיגון, במכוניות במחיר של מתחת ל-100K ש"ח זה אמור להיות אפשרי.

מכל האופציות המיגוניות, איתוראן SAVE הוא האופציה ה"לא פולשנית" היחידה - כלומר לא דורשת שום חיבור למערכת החשמל של הרכב מלבד הזנת מתח.

מבלי להכנס לפרטים יותר מידי, הSAVE אמנם מחובר לכמה חוטים, אבל ממש לא מקבל מהם מתח.

אני עוד לא שמעתי על מישהו שהאיתוראן עזר לו. אם גונבים לך את הרכב במרבית המקרים הוא מגיע לשטחים או לפירוקיות עוד לפני שמישהו במוקד עולה על זה. שלא לדבר שלהזעיק את המשטרה לוקח שעות - ועד אז הרכב כבר מזמן מפוזר בכל חלקי הארץ. גם אם יש את הסיכוי שימצאו את הרכב - במצב שתראה אותו, עדיף שכבר שהיו מפרקים אותו ומביאים לך את הכסף של הביטוח.

אישית יצא לי להתקין איתוראן ברכב שטח שהשווי שלו לפי מחירון הוא פחות מ-20 אלף ש"ח והמחיר בשוק גבוה הרבה יותר, לבעל הרכב ממש לא משתלם שיגנבו לו, ולכן בחר להתקין מערכת איתור.

גם יצא לי לטפל ברכבים שנתפסו לאחר גניבה, זה ממש לא נדיר שהרכב מוחזר לבעליו.

בגלל זה לדעתי אין סיבה להרכיב איתוראן לאיביזה... חברה שדורשת את זה - שתמצא פראיירים אחרים. אפילו קודן לא צריך לשים ברכב הזה.

הבעיה שבאיביזה, כמו ברוב הרכבים של צ'מפיון, הדרישה המיגונית המינימלית היא קודן + כספת או לחילופין מערכת איתור. רק במקרים מאוד ספציפיים יש חברות שדורשות אחרת מהנ"ל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בחזרה לנושא השרשור, בעבר דלף דו"ח של חברת ליסינג, והתברר שמזדה 2 היה הרכב האמין ביותר לאורך תקופה של 3 שנים עם כמעט אפס תקלות. לחברת רנו לעומת זאת יש בעיית אמינות קשה. אני אמנם מכליל בצורה גסה, וכל דגם הוא בפני עצמו, וקחו לדוגמא קטע מאתר "אוטו" על סקר שנערך: "מעניין לראות את רנו סניק ברשימת המכוניות האמינות, כאשר אחיו הגדול, הגרנד סניק, נמצא במקום לא-משהו באמצע רשימת המכוניות הכי פחות אמינות..." אבל תכלס אין עשן בלי אש.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

והנה, איך פספסתי, פליטת פה של יבואן רנו, על הדגם היוצא של רנו מגאן... פשוט הזוי שהיבואן בעצמו משבח את הדגם החדש, שהוא בניגוד לדגם הנוכחי יהיה אמין...

לינק

ועוד מדה מארקר:

"המנצחת הגדולה של סקר האמינות היא מאזדה, שלמרות הירידה במכירות בשנה האחרונה, מוכיחה את עצמה כאמינה ביותר ומקבלת את המקום הראשון בשתי קטגוריות שונות (קטנות ומשפחתיות) ואת השני בשתיים אחרות (מנהלים ומיני-וואנים). גם טויוטה מציגה תוצאות טובות - מתברגת במקום שני ושלישי - אבל אולי פחות טובות ממה שציפינו. היצרן המפתיע הוא קבוצת פולקסווגן, שמכוניותיו תחת המותגים פולקסווגן וסקודה מתגלות כאמינות יחסית, למרות מוניטין טובים פחות. העובדה שמכוניות צרפתיות אינן אמינות במיוחד לעומת היפאניות אינה מפתיעה, אך העובדה ששברולט, שמוצאה קוריאני כיום, התברגה במקום האחרון בשתי קטגוריות (קטנות ומנהלים) מאכזבת".

פורסם

בעצם כרגע אני רואה שיש דו"ח מפורט לגבי מזדה 2 ורנו קליאו.

מזדה 2- 0.35 תקלות בשנה

רנו קליאו - 0.9 תקלות בשנה.

פי שלוש...

פורסם (נערך)

לגבי רנו מגאן, זה מה שנכתב שם:

"בכבוד המפוקפק של המכונית האמינה פחות זוכה רנו מגאן (2.54 תקלות בשנה). נתוני חברת הליסינג מצביעים על תקלות בכמה מכלולים, בהם מערכת החשמל, תיבות ההילוכים והמנועים, שעלות תיקונם יכולה אף להגיע לעשרות אלפי שקלים. יאיר קריספין ממוסך שילר בקבוצת שילר (גן שלמה) מחזק את הדברים: "רנו היא מכונית נוחה מאוד לקונים הראשונים - לאחר מכן יש יותר בעיות. יש תקלות חשמל, בעיות מגעים, חלקים יקרים, מיסבי גלגלים. זה רכב זול ונעים לנהיגה, אבל התחזוקה עולה כסף".

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם

חברות הליסינג מעוניינות לשלם כמה שפחות על תחזוקת הרכבים בידיהם

שימוש בכח אדם זול יותר, חלפים זולים יותר וכו'

רכבים צרפתיים (ואירופאים בכלל) יותר רגישים ל"הזנחה" שכזו מאשר יפניים\קוריאניים

ניקח את הדוגמה הקלאסית של סובארו DL שאפשר להשתין ברדיאטור והרכב ימשיך לנסוע, אבל דירבאלק תמלא פיאט בנוזל שהוא לא "פאראפלו" מקורי והופ הלך המנוע בגלל קורוזיה. (ההקצנה לשם המחשה)

רכב צרפתי\איטלקי\גרמני שטופל כראוי עם חלפים מקוריים יציג אמינות דומה למקביליו האסיתיים, יש לא מעט דוחו"ת שנתיים פה בפורום שיגבו את זה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...