Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אחרי שחרשתי את יד 2 הבנתי שבמחירים שאני מוכן לשים על רכב יד שניה בתקציב ראשוני (עד 65,000) אולי כבר עדיף לשים את הסכום הזה כמקדמה וללכת על רכב חדש ולא להתפשר על רכב משנתון 11-12.

ההתלבטות שלי כרגע היא בין:

1. רנו קליאו 0.9 טורבו ידנית Expression ב-75,000 ש״ח

פלוסים: מעוצבת יפה מאוד לטעמי, כרגע במבצע ב-75,000 ש״ח (מחיר מקורי הוא 85,000). מנוע טורבו חסכוני, כוללת מערכת מולטימדיה, התנעה ללא מפתח, מערכת בקרת אוויר בצמיגים, שליטה מההגה, דיבורית, GPS, בקרת שיוט, מראות מתקפלות, חיישני גשם ותאורה, הגה וידית הילוכים מצופי עור.

מינוסים: ידנית, אנשים אומרים לי שהשוק יד 2 גרוע, מתלים מאוד קשים ונוחות נסיעה לא משהו, מקום מוגבל מאחורה (פחות קריטי), לא כוללת חישוקים.

2. איביזה 1.0 Style ב-87,000 ש״ח

פלוסים: 110 כוחות סוס, מחיר טוב ביחס לאבזור וביצועים (87,000) אוטומטית, מנוע TSI, מערכת מולטימדיה, שליטה מההגה, דיבורית, בקרת שיוט, חיישני גשם ותאורה, מראות מתקפלות, מחשב דרך, הגה וידית הילוכים מצופי עור, מערכת XDS, עצור וסע. נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף לפי ביקורות שקראתי.

מינוסים: ללא חישוקים ו-GPS, לא סגור על שוק יד שניה, נוחות נסיעה לא משהו ורועשת (לפי ביקורות מבחן דרכים)

3. מאזדה 2 Dynamic ב-95,000 ש״ח

פלוסים: 110 כוחות סוס, אוטומטית, נראית מעולה, מערכת מולטימדיה מקורית, שליטה מההגה, דיבורית, בקרת אקלים, חישוקים, בקרת שיוט, חיישני גשם ותאורה, מראות מתקפלות, מחשב דרך, הגה וידית מצופי עור, מצלמה אחורית, שוק יד 2 טוב, שומרת טוב על הערך, נוחות נסיעה הכי טובה מבין השלושה.

מינוסים: הכי יקרה מבין השלושה, לא כוללת GPS.

הסתכלתי גם על פג׳ו 208 Active, פאביה Ambition ופולו Trendline, אבל כולן יקרות יותר מהמאזדה 2 וגם לא מתקרבות בכלל לרמת האבזור של הרנו והמאזדה.

הרנו על הנייר נשמעת כעסקה הטובה ביותר, יש לי אפשרות לקנות אותה אפילו ללא מימון, למאזדה ולאיביזה אצטרך לקחת קרוב לודאי מימון של סביבות ה 20-30, אבל מצד שני אני חושש ממצב השוק שלה ונוחות הנסיעה (קבעתי נסיעת מבחן ביום ראשון). המאזדה מצד שני, למרות שיקרה יותר עדיין בהנחה של 8,000 שקל מהמחיר המקורי ולדעתי רכב הרבה יותר טוב ו״השקעה״ חכמה יותר. האיביזה נראית לי במקום הכי טוב באמצע כרגע גם מבחינת המחיר, ופשרה טובה בין אבזור וביצועים.

אשמח לשמוע את דעתכם, וגם המלצות על משהו אחר שאולי פספסתי שיכול להיות טוב יותר. המון תודה

עריכה אחרונה על ידי tzachn
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האיביזה דווקא די נוחה אחרי מתיחת פנים,והמחיר שלה 83 אלף,87 זה המחיר הרשמי אבל בפועל היא נמכרת במחיר השקה של 83.

נכון שהמזדה יותר מאובזרת,מצד שני גם יקרה ב 12 אלף.

אגב יש לך גם את הפיגו ב 83 אלף אוטומטית.

לכן זאת החלטה שלך,לחסוך כסף ולבדוק את האיביזה והפיגו,או ללכת לאזור ה 100 אלף לרמות איבזור הגבוהות של דגמי הסופר מיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני מנסה לערוך את הכותרת אבל לא מצליח משום מה, אחד המנהלים יכול בבקשה לערוך אותה עבורי? תודה

לגבי התגובות שלכם:

נדמה לי שאתה צריך לערוך את הכותרת שלך...

מאיזו בחינה לדעתך המאזדה 2 רכב ״הרבה יותר טוב״?

המאזדה לדעתי רכב טוב יותר מהבחינה שהוא מאובזר יותר ומדבר לשוק רחב יותר, בשונה מהרנו והאיביזה שמדברות אולי לשוק צעיר יותר (רלוונטי יותר ליד 2). ובנוסף היא גם מרגישה לי הכי איכותית, לא יודע למה יכול להיות שאני טועה, זו הייתה ההתרשמות שלי ממנה.

האיביזה דווקא די נוחה אחרי מתיחת פנים,והמחיר שלה 83 אלף,87 זה המחיר הרשמי אבל בפועל היא נמכרת במחיר השקה של 83.

נכון שהמזדה יותר מאובזרת,מצד שני גם יקרה ב 12 אלף.

אגב יש לך גם את הפיגו ב 83 אלף אוטומטית.

לכן זאת החלטה שלך,לחסוך כסף ולבדוק את האיביזה והפיגו,או ללכת לאזור ה 100 אלף לרמות איבזור הגבוהות של דגמי הסופר מיני.

תוכלו למה להסביר למה ה-208 מפתה במחיר הזה? ב-83,000 זו גרסאת ה Access שמגיעה עם כמעט אפס אבזור, אפילו לא מערכת מולטימדיה, מנוע וביצועים שווים לאיביזה ולמאזדה והיא יקרה יותר מהרנו ואותו מחיר כמו האיביזה. אולי הרכב עצמו מצוין אבל אני אחד שאבזור פנימי חשוב לו ולכן אני לא חושב שזה משתלם לשלם 83,000 על רכב שמגיע דה-פקטו ריק. האם יש הבדלים משמעותיים לטובתה?

המחירון של המאזדה הוא 105 אלף. זאת אומרת שיש הנחה של 10 אלף?

אף אחד לא התייחס כאן לרנו, מה דעתכם על הרכב, ביצועים והמחיר? זו עדיין העסקה הכי קורצת לי, ואחריה האיביזה... אגב איך האיביזה מבחינת שוק יד 2 ושמירה על ערך בשנים הראשונות?

תודה שוב

עריכה אחרונה על ידי tzachn
פורסם

לפיגו כן יש מערכת זה האיבזור שיש לה:

http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2015-12-28-N01-%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%A7%D7%99-%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D

אבל פחות מאובזרת מהאיביזה.

למה זה משתלם? אמנם אתה מקבל פחות איבזור מהאקטיב מצד שני אתה משלם משמעותית פחות,ומחיר הזה לאיביזה ולפיגו שהם אוטומטיות אין מתחרות.

היא לא יקרה יותר מהרנו כי ב75 אלף זאת קליאו ידנית,הפיגו ב83 אוטומטית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה מה שהתכוונתי, למה הפיג׳ו עדיפה על האיביזה במחיר הזה אם האיביזה נותנת את אותם ביצועים ומאובזרת יותר באותו המחיר :) האיביזה גם אוטומטית ב-83,000. אגב באתר iCar רשום שהפג׳ו לא מגיעה עם מערכת מולטימדיה או בלוטות׳ בכלל, ייתכן שהם טעו ושם הסתכלתי.

דעתך על הרנו באופן כללי?

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה לשלך לפני חודש בערך.

פיג'ו ב 83000 זה "רכב ליסינג" ערום בלי אבזור.

הדבר היחיד שדומה לגרסה המאובזרת שעולה 92000 הוא המנוע והגיר.

אפילו את המולטימדיה הורידו ושמו מערכת בהתקנה מקומית.

לדעתי , אחרי שנתיים שמהנוע 1200T של ה 308 (שזה אותו מנוע שיש ב 208 ) משווק פה ובינתיים מפגין אמינות מוחלטת עם התיבה האוטומטית היפנית, ה 208 המאובזרת ב 92000 זו העסקה הכי טובה כי המנוע והגיר מגיעים עם אחריות מורחבת ל 5 שנים ויתר המכלולים עם 3 שנות אחריות.

רק זה גרם לי לפסול את האיביזה שמגיעה עם שנתיים אחריות ובעיות שצצות מדי פעם בתיבת ההילוכים.

מבחינת שקל לאוטו , ה 208 לדעתי היום נותנת את התמורה הטובה ביותר.

עשיתי על הקליאו נסיעת מבחן והיא היתה מאד נוחה לנהיגה. המחיר שלה (גם בגרסה המאובזרת) קצת יקר יותר מה 208.

גם על הקליאו לא ראיתי שרשורי אימה בפורום וגם בחו"ל לא מצאתי משהו מיוחד. אופציה לא רעה ששווה לשקול.

סע על שתיהן ותחליט.

היתרון בקליאו שהיא נמכרת בארץ כבר 3 שנים ויש כאלה מיד 2 למכירה (חלק מהרכבים עדיין תחת אחריות יבואן).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בדיוק היום קיבלתי את האיביזה סטייל החדשה, שהזמנתי כשהיה המבצע (ונראה לי שהמחיר עדיין בתוקף)

יכול לומר שהיא די נוחה, לא הרגשתי רעש גם לא במהירות של 120-130 ובכלל פשוט תענוג.

ממליץ בחום לקחת נסיעת מבחן.. בהחלט מקבלים תמורה מלאה לכסף!

פורסם

חברים תודה רבה על התגובות הענייניות! נסיעת מבחן על הקליאו ביום ראשון, עכשיו חזרתי מנסיעת מבחן על האיביזה ואני מסכים עם מורן סה״כ תענוג. חייב לציין שמאוד התרשמתי לטובה מהאבזור שלה ומהביצועים בדגם ה Style. ה-208 כרגע בעדיפות אחרונה אצלי ומחר גם קבעתי נסיעת מבחן על המאזדה. אנסה להכניס גם נסיעת מבחן ל-208 שבוע הבא, בינתיים עזרתם לי מאוד והמון תודה.

פורסם

היתרון של פיגו על פני האיביזה זה מרווח בירכים מאחור ומושבים מאחור נוחים יותר.

המפרט שם כניראה לא מודכן.

פורסם

המחיר שהבאת למאזדה מתייחס ל0 ק״מ מליסינג (אתה תהיה יד 2).

אתה לא יכול להשוות את זה למחיר של קנייה ישירה מהחברה.

עדיף שקודם תחליט אם אתה רוצה ידני או אוטומט ומשם תתקדם.

פורסם

טוב אז ירדתי מהמאזדה לגמרי, כמו שאמרתם מדובר ביד 1 מליסינג מה שאומר שאני אהיה יד 2 וגם המחיר גבוה מדי, נסעתי עליה עכשיו, הנסיעה והנוחות מאוד טובים אבל למען האמת אני לא חושב שהיא שווה תוספת של 12,000 ש״ח על האיביזה.

עברתי גם בסוכנות של פג׳ו וראיתי את ה-208, המרווח מאחורה פחות קריטי לי כי אני נהג יחיד כרגע, בנוסף הרכב לא היה זמין לנסיעת מבחן אבל מבחינה חיצונית פשוט לא אהבתי את המראה, הרכב נראה מגושם ולמרות האחריות המורחבת על המנוע והגיר החלטתי שאוותר עליו גם בגלל המראה וגם בגלל העובדה שהוא עולה 9,000 יותר מהאיביזה והחלטתי למתוח את הקו בסביבות ה-85,000 +/- על הרכב.

בסופו של דבר החלטתי גם לוותר על נסיעת המבחן של הרנו, עברתי בצ׳מפיון וסגרתי על האיביזה. עם תוספות של צבע, חישוקים ומשענת יד ולאחר אגרת רישוי הצלחתי להוציא הצעת מחיר של 86,500 ש״ח. הסוכן עשה לי הנחה של 1,000 ש״ח על החישוקים, הנחה של 500 ש״ח על משענת היד ועוד הנחה נוספת של 1,500 ש״ח על כלל העסקה. סה״כ ממחיר מקורי של 89,500 כולל התוספות והרישוי הנחה של 3,000 ש״ח, פלוס קודן בחינם. בסופו של דבר החלטתי גם לא לקנות את הרכב במימון ונתתי את התשלום המלא ויצאנו לדרך.

לגבי הגיר DSG שאלתי אותו על הבעיות שהיו והסוכן אמר שבשנתיים האחרונות המקרים הצטמצמו לבודדים ברמה של פגם ביצור פה ושם ושהתיבה היום אמינה בהרבה יותר ממה שהייתה לפני כמה שנים. בנוסף אני זוכר שבזמנו צ׳מפיון הרחיבה את האחריות על הגיר ל-5 שנים כאשר התגלו בעיות ואין לי ספק שהם יעשו שוב את אותו הדבר ויעמדו מאחורי הרכבים שלהם במקרה ותתגלה שוב בעיה רחבה כמו זו שהייתה, שנקווה שלא תהיה.

לסיכום אני די מרוצה מהעסקה ומודה לכם על כל התשובות והדעות. שיהיה לכולם סופש נעים

• תוכן חדש...