Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספר לשפת תכנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך רקע כלשהו בתכנות?

מה אתה מגדיר כ"ידע בסיסי"?

יש באתר של אוראקל המון הסברים ודוגמאות. יש אתרים עם טוטוריאלים נוספים.

אתה בעיקר צריך להגדיר לאן אתה רוצה להגיע

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

תודה על ההמלצות חברים!

יש קצת רקע (מימי האקדמיה העליזים), בעיקר בVB, אבל בכל זאת מעדיף לחזור להתחלה.

ידע בסיסי הכוונה שיהיו לי מספיק כלים כדי לעבוד עם זה עצמאית (לדעת את כל\רוב הפונקציות החשובות, מתי משתמשים בהם וכו')

"מתחילים מ0" הכוונה למשהו שיתן כיוון ראשוני (ולא כללי מדי - בדרך כלל ספר נפתח עם "HELLO WORLD", לרשום כמו תוכי את הפקודות מבלי באמת להבין למה הפקודה הספציפית הזאת)

המטרה בסופו של דבר לקבל כלים כדי לדעת לפתח אפליקציה לאנדרואיד (משהו אישי).

אגב איזה סביבת עבודה מומלצת?

בזמנו עבדנו עם .NET שהיתה ממש נוחה

פורסם

ספרים זה כזה 1992, טוב שלא ביקשת פרקים של זומביט לצפייה ישירה.

יש היום דרכים הרבה יותר מוצלחות ואינטרקטיביות ללמוד שפות תכנות.

ממליץ לך להתחיל ב udacity

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

מנסיון, דרכים אינטרקטיביות ומגניבות מייצרות לרוב מתכנתים ברמה נמוכה (כמו רוב המתכנתים בישראל כיום). ספרים הם משעממים וארוכים - אבל בדר"כ גם הרבה יותר אינפורמטיביים ויסודיים. יש הבדל בין גוגליסט שבודק פונקציית JavaScript קטנה כדי לתפור פתרון זריז לבין מתכנת שהולך לMSDN נניח ומבין מה קורה, למה זה קורה, מה קורה מאחורי הקלעים ואיפה. זה בא לידי ביטוי בעתיד בשכר, בידע, בהבנה הכללית, באיכות הקוד ובאורך ויציבות הקריירה.

אם אתה מחפש להתמקצע באמת - לך על ספרים (מן הסתם לא חייב להיות פיזי), אם אתה מחפש לתפור פתרון זריז למשהו, באיכות נמוכה, גש לסרטוני יוטיוב שמסבירים לך איך לתכנת ב30 דקות...

כמו בכל דבר בחיים, יש גישה חאפרית ויש גישה יסודית. הישראלים אוהבים לקבל הכל זריז, מיד, עכשיו, אתמול, תכלס ולפנים ולכן גם איכות המוצרים הישראלים לא בדיוק בשיא. ראו ערך WAZE, תוכנה יחסית פשוטה בעלת מימון של מאות מיליארדים של דולרים מאחוריה ועדין היא לא מצליחה לעבוד בלי לקרוס, או בלי להתקע, או בלי שהאלגוריתם שלה נדפק לגמרי, או בלי להיות איטית לאללה. אין קיצורי דרך.

הכי חשוב לכתוב ולנסות להריץ את כל מה שאתה קורא. מהקוד עצמו מגיע הנסיון האמיתי ואז הידע שקראת שוקע...

פורסם
יש הבדל בין גוגליסט שבודק פונקציית JavaScript קטנה כדי לתפור פתרון זריז לבין מתכנת שהולך לMSDN נניח ומבין מה קורה, למה זה קורה, מה קורה מאחורי הקלעים ואיפה.

אז העובדה שMSDN פתוח אצלי באופן קבוע וגם חלק מהדוקומנטים שם נמצאים על המחשב בPDF אומרת שאני מתכנת טוב? לא הבנתי מה רע בקצת גוגל.

כמו בכל דבר בחיים, יש גישה חאפרית ויש גישה יסודית. הישראלים אוהבים לקבל הכל זריז, מיד, עכשיו, אתמול, תכלס ולפנים ולכן גם איכות המוצרים הישראלים לא בדיוק בשיא.

ואולי בגלל זה מר בחור לא חייב לשבת ולקרוא ספרים.

אני ממליץ להתחיל עם הבנה בסיסית של C, ומשם להתקדם לאיזו שפה מונחית עצמים שבא לך, אבל זה סתם רעיון שנמצא אצלי בראש.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

מתכנת טוב בעידן של היום ידע להסתגל מהר לסביבות עבודה ולשפות חדשות, ידע להבין גם ב infra structure כשצריך, יתן רעיונות טובים גם למוצר הסופי, ויש עוד דוגמאות.

בקיצור, יהיה גמיש, מגוון ומוכן לתת פתרונות שונים לדרישות מגוונות, בדיוק כמו סביבת העבודה המשתנה של היום.

לקרוא ספר של 1000 עמודים כמו פעם, לא מזיק... אבל יודע מה, לדעתי מרשים ואף חשוב הרבה יותר לדעת לשאול כמו שצריך ב stackoverflow, לדעת לחפש כמו שצריך ולדעת גם לענות לאחרים.

פעם לא היו קורסים, היו רק ספרים ענקי מימדים, העולם היום שונה, לטוב ולרע, אבל אין שום קשר ישיר בין מתכנת טוב לבין כמות העמודים שהוא קרא.

יהיה קשר בין כמה הוא למד לרמה שלו, פשוט למידה היום היא מושג מגוון מאוד ויש המון דרכים ללמוד.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

למי שלא בא לקרוא ספר ענקי, אני חושב שמעבר על מצגות של קורס OOP באחת מהאוניברסיטאות יתן בסיס טוב.

זה יותר ברמת Stackoverflow אך בכל זאת מונגש וקל לקריאה.

פורסם
מנסיון, דרכים אינטרקטיביות ומגניבות מייצרות לרוב מתכנתים ברמה נמוכה

(...) או בלי להיות איטית לאללה.

(...)

הכי חשוב לכתוב ולנסות להריץ את כל מה שאתה קורא.

מסכים חלקית. אני בעיקר נתקל באיטיות מדהימה בגלל שעושים import hairball בהעתק-הדבק לכל ספרייה ביקום.

מילא אתרים שעולים לאט במחשב, במובייל זה פשוט קורס (מגבלת ה-65K פונקציות באנדרויד, למשל).

מה שכן, לא משנה באיזו דרך בחרת ללמוד, סרטון אטרקטיבי או ספר רדיואקטיבי,

אין תחליף לכתיבת הקוד באצבעות שלך. קודם כול, מגלים מיד טעויות הגהה ועריכה,

ודבר שני, מרגישים הרבה יותר טוב מה קורה למכונה ואיך היא מתחילה להיאנק ולרטון

אחרי כל ספרייה נוספת שאתה ממשיך ומעמיס עליה...

לא הייתי מעז להכליל על מוצרים ישראליים, להיפך, נעשים פה דברים מדהימים ברמת ה-backend/it

עם כל מיני חברות מוכרות ובעיקר לא מוכרות. במובייל המצב די על הפרצוף, משום מה. לא ברור.

משהו באופי המקומי שמתקשה עם הסבלנות והדקדוק בפרטים שהוא חיוני-קריטי במובייל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נראה לי שהלחץ להוציא מוצר מהר, לפני המתחרים (הדימיוניים:lol:) גורם שלא משקיעים מספיק בניהול נכון של המשאבים.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
. במובייל המצב די על הפרצוף, משום מה. לא ברור.משהו באופי המקומי שמתקשה עם הסבלנות והדקדוק בפרטים שהוא חיוני-קריטי במובייל.
נראה לי שהלחץ להוציא מוצר מהר, לפני המתחרים (הדימיוניים:lol:) גורם שלא משקיעים מספיק בניהול נכון של המשאבים.
השבוע דיברתי עם סמנכ"ל פיתוח של סטארט אפ בתחום הסייבר שרק קם, הם רוצים לפתח מוצר שיטפל בכל פרוטוקול תקשורת שקיים היום, וגם כאלה שיקומו אח"כ, שאלתי אותו מה החזון שלהם ? התשובה הייתה לעשות EXIT תוך שנתיים גג.אתם מבינים ? אין כרגע מוצר, אין אפילו אב טיפוס של משהו אלא התחלה של דיזיין, ורק עכשיו מתחילים לגייס אנשים, כשכל המטרה למכור את החברה כמה שיותר מהר.
  • תוכן חדש...