Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה איכות ?

אז לפי ההגדרה של ויקיפדיה

"איכות הינה רמת המושלמות המיוחסת למוצר או תהליך. כמו כן, היא ניתנת להגדרה כהתאמה לדרישות העומדות במבחן. מפרט המוצר והתאמתו לצרכים.

למוצר איכותי שתי פרשנויות:

אובייקטיבי – נקבע על ידי תקן רשמי, שיעור העמידה במפרט הטכני (על-פי ההגדרה).

סובייקטיבי – התלוי בעיני המתבונן, כתוצאה מתפיסת המוצר בתודעתו ממניעים פסיכולוגיים."

איך אנחנו יכולים לדעת אם הדגמים המיניאטוריים שלנו איכותיים ולפי איזה רשימה אנו הולכים ?

לפי הרשימה האובייקטיבית איכות הדגם שווה לקנה מידה אמיתי פלוס דיוק ברמת הגימור החיצוני והפנימי פלוס בקרת איכות של החברה.

אם הולכים לפי הרשימה הסובייקטיבית אז בדרך כלל בוחרים באיכות הדגם שווה למחיר הדגם פלוס הצורך שלנו בדגם המיניאטורי של המקור.

לי אישית כאספן, חשוב מאוד באיכות של הדגם שהדגם יהיה בקנה המידה האמיתי שלו. אם אני רוכש דגם שהוא 1:18 אז שיהיה 1:18 באמת. וב95 אחוז מהמקרים יצרן שמיצר דגם בקנה מידה אמיתי, ישקיע גם בפירוט הפנימי והחיצוני של הרכב אם זה מבחינת דיוק מנוע וחלקים שמסבבו או דיוק בקווי המתאר של הרכב. ואם היצרן משקיע בקנה מידה והדיוק אז בדרך כלל היצרן ישקיע בבקרת האיכות הכללית של הדגם ולא ישחרר דגמים עם פגמים בצבע, חלקים שלא מורכבים נכון או כל תקלה אחרת.

נכון בדרך כלל החברות האלו הם החברות היקרות יותר בסקאלת המחירים אבל אני מקבל תמורה בעד הסכומים שאני מוציא

אני גם מבין את שיטת האיסוף של חברה טובה שווה חברה שמספקת דגם ברמת איכות סבירה במחיר הגיוני לכיס אך זה לא קשור לאיכות של המוצר הסופי אלא יותר לצורת המחשבה הכללית של האספן וזה לא נוגע באיכות הכללית של האוסף לאספן

גם אם אני אוסף את הדגמים האיכותיים יותר זה לא אומר שאני אספן יותר טוב או יותר מיוחד מאספן שאוסף דגמים פשוטים יותר מה שבטוח זה שכולם צודקים וכל אספן בוחר את רמת האיכות שלה הוא שואף להגיע באוסף הדגמים המיניאטוריים שלו

ובכל מקרה אם אתה עובר על יד הויטרינה שלך ונרגע מהיום שעבר עליך או סתם מחיך סימן שהאוסף שלך הוא איכותי

בברכה , איציק

אוסף כלי רכב מיניאטוריים 1:18

פורסם

אני חושב שכדאי גם להבין מה בדיוק התנאים לאיכותו של דגם.

האם יחס מדויק בלבד?

דיפוני שטיח?

קשה לקבוע בדיוק וכמו שכתבת מצד אחד הדברים באים ביחד. מצד שני, בטוח שיש מאפיינים קבועים לכולם.

לי אישת לא חשוב אם הריפוד הוא שטיח (בדגם 1:43 שלא נפתח) אבל חשוב לי שהג'אנט, דיסק וקאליפר יהיו ויסתובבו בנפרד.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

כמו שאמרתי איכות הדגם שווה לקנה מידה אמיתי פלוס דיוק ברמת הגימור החיצוני והפנימי פלוס בקרת איכות של החברה.

הסיבות שאלו הם התבחינים לאיכות מגיעות מהדיוק בקנה מידה אחרת כל הזויות והקווי מתאר של הדגם לא היו נכונים ואז הצורה תהיה מוזרה

ברגע שקנה המידה מדויק והחברה המייצרת ממשיכה בקו האיכותי אז היא גם תתאים את קנה המידה לחלל תא המנוע (אם הדגם נפתח) כולל חלקים "צפים" כמו המפלג או המצבר וכו ואם הדיוק בתא המנוע אז גם יהיה תיאום בחלל תא הנוסעים ואם היה לרכב האמתי היו שטיחים ולדגם יש שטיחים זו בהחלט תוספת נחמדה

ואם הדיוק הפנימי טוב בדרך כלל גם משקיעים בדיוק החיצוני כולל הסמלים הג'נטים ושאר קישוטים

ואם חברה משקיעה בכל אלו וגם משקיעה במערך אבטחת איכות המוצר ולא משחררת לרכישה דגמים עם פגמים בצבע, חלקים שלא מורכבים נכון או כל תקלה אחרת

כל התבחינים האלו בסופו של תהליך גורמים לדגם להיות איכותי ולא ממש משנה מה קנה המידה שלו או אם הוא נפתח או לא

בברכה , איציק

פורסם

אני חושב שכשזה מגיע לאיכות יש חברות שמיתוג ושיווק חזק שלהם בנה להם תדמית של חברה איכותית ומנגד יש חברות שהן באמת איכותיות גם אם פחות נפוצות.

אם אתייחס לאוסף הפרטי שלי, יש לי בו דגמים של כמה וכמה יצרנים בדרגות מיתוג\איכות\תמחור שונות.

בין היתר יש לי דגם 1:18 של פרארי 458 של חברת BBR שנחשבת לאיכותית.

לדעתי האישית זה הדגם בין הפחות איכותיים באוסף שלי ולמעשה הוא היה כל כך רחוק מלהיות איכותי עד כדי כך שמיד עם קבלתו ובחינתו ארזתי אותו ושלחתי אותו עוד באותו היום לאיטליה לתיקון (פאקים בצביעה, שמשה קדמית חצי משוחררת ועוד כמה פאקים מעצבנים שלא אמורים להופיע בדגם של חברה כה חזקה ומוערכת ובטח שלא בדגם של 500$.

עוד דבר שפחות מרשים אותי בדגם כה יקר זה שהוא אטום ואי אפשר לפתוח לו את הדלתות וכדומה.

לעומת זאת, יש לי כמה דגמים של חברת CMC, היא לא משווקת בצורה כה אגרסיבית והייצור שלה מבוצע במדינה לא "סקסית", סין, אבל הדגמים איכותיים בצורה יוצאת דופן- גלגלים שניתנים לפירוק, ירידה פסיכית לפרטים הכל משימוש בעור לדיפונים שונים ומושבים ועד תא מטען שנפתח האמצעות מנגנון בדומה למקור, רמת הפירוט באמת יוצאת דופן והיא ניכרת מכל זווית שבוחנים את הרכב- תא הנוסעים, תא המטען, תא המנוע וכן רצפת הרכב.

כבונוס הדגמים גם זולים מאלה של BBR עם טווח מחירים ממוצע של איזור ה-200 עד 450$ (כל דגם והתמחור שלו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני חושב שכשזה מגיע לאיכות יש חברות שמיתוג ושיווק חזק שלהם בנה להם תדמית של חברה איכותית ומנגד יש חברות שהן באמת איכותיות גם אם פחות נפוצות.

אם אתייחס לאוסף הפרטי שלי, יש לי בו דגמים של כמה וכמה יצרנים בדרגות מיתוג\איכות\תמחור שונות.

בין היתר יש לי דגם 1:18 של פרארי 458 של חברת BBR שנחשבת לאיכותית.

לדעתי האישית זה הדגם בין הפחות איכותיים באוסף שלי ולמעשה הוא היה כל כך רחוק מלהיות איכותי עד כדי כך שמיד עם קבלתו ובחינתו ארזתי אותו ושלחתי אותו עוד באותו היום לאיטליה לתיקון (פאקים בצביעה, שמשה קדמית חצי משוחררת ועוד כמה פאקים מעצבנים שלא אמורים להופיע בדגם של חברה כה חזקה ומוערכת ובטח שלא בדגם של 500$.

עוד דבר שפחות מרשים אותי בדגם כה יקר זה שהוא אטום ואי אפשר לפתוח לו את הדלתות וכדומה.

לעומת זאת, יש לי כמה דגמים של חברת CMC, היא לא משווקת בצורה כה אגרסיבית והייצור שלה מבוצע במדינה לא "סקסית", סין, אבל הדגמים איכותיים בצורה יוצאת דופן- גלגלים שניתנים לפירוק, ירידה פסיכית לפרטים הכל משימוש בעור לדיפונים שונים ומושבים ועד תא מטען שנפתח האמצעות מנגנון בדומה למקור, רמת הפירוט באמת יוצאת דופן והיא ניכרת מכל זווית שבוחנים את הרכב- תא הנוסעים, תא המטען, תא המנוע וכן רצפת הרכב.

כבונוס הדגמים גם זולים מאלה של BBR עם טווח מחירים ממוצע של איזור ה-200 עד 450$ (כל דגם והתמחור שלו).

אתה מערבב כאן שני נושאים שונים של איכות במיוחד בין זאמק לראזין (שזה נושא מלא בפני עצמו) לבין מיתוג החברות השונות

אני חושב ש95 אחוז מהיצרנים היום מיצרים בסין

ויאמר לזכותם של הסינים שהם מיצרים בכל רמות האיכות כמה שהדגם יעלה לנו בסוף זה מראה על כמות ההשקע בכל מוצר שיוצא משם לכן אני לא חושב שנכון לומר שבגלל שדגם מיוצר בסין זה הגורם למיתוג הנמוך שלו יחסית

ובלי שום קשר יש חברות כמו cmc או gmp (ואם תכיר אותי יותר תדע שיש לי הרבה דגמים משני החברות האלו) שמשקיעות המון בפיתוח תיכנון ויצור וכמובן בהבטחת האיכות הקפדנית ואנו זוכים לקבל דגמים נהדרים ונפלאים בשוי סביר יחסית למחירי הדגמים היום

דגמי bbr וmr עדין מיוצרים באיטליה בעבודת יד ובהגבלה בכמות יצור ולכן המחיר של המותגים הזה כל כך גבוהה ולצערי המחירים לא ירדו

זו הפעם השניה שלי ששמעתי על דגם מהחברות האלו שמגיע עם בעיות בקרת איכות בכל משך הזמן שאני אוסף וזה מצער לשמוע אבל כולנו אנשים גם האיטלקי שהיה אמור לבדוק את המוצר

אני אפתח בהמשך הודעה בנושא רמות האיכות וההבדלים בין דיקאסט מזאמק ודיקאסט מראזין

בברכה , איציק

• תוכן חדש...