Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לא צריך להחליף ברקסים או משהו, סתם כדי לדעת. איך אפשר לדעת שצריך להחליף ברקסים מבחינה "ויזואלית", ולא מבחינת הרגשה בזמן בלימה?

נגיד אח של חבר שלי הנדסאי רכב בעל מוסך, הוא לפני חצי שנה הסתכל על הברקסים דרך הג'אנטים ואמר "הברקסים בסדר". איך הוא ידע את זה רק מלראות?

פורסם (נערך)
ברגע שיש בשר ברפידות זה אומר שיש עדיין ברקסים אך אם השיכבה של הבשר דקה צריך להחליף אותם. ההבדלים בין המותגים זה באיכות החומר!

גם בנוגע לקאליפרים ההבדל זה באיכות? אחרי הכל הפעולה של קאליפר כזו או אחרת היא אותה פעולה בדיוק. אני מתכוון לזה שאין לה פעולה מיוחדת כל שהיא מלבד ללחוץ על הרפידות.

עריכה אחרונה על ידי SG159
פורסם

ברמבו הוא יצרן של מגוון רחב של קאליפרים, החל מקאליפרים רגילים, דרך קאליפרים מרובי בוכנות ועד קאליפרים מונובלוק עם בוכנות משני צידי הקאליפר. על מה בדיוק אתה שואל?

יום טוב גם לך

פורסם

יש כמה דרכים לדעת:

1. בחלק מהרכבים יש חיישן על ההבלמים, ברגע שהגיע זמנם תדלק נורה לנהג

2. רעש של שריקה בזמן בלימה. ברגע שהרפידה דקה ישנו ברזל שבזמן החיכוך יעשה רעש של שריקה

3. כמו שאמרו, מבט על הרפידה ומדידת העובי שלה

פורסם
יש כמה דרכים לדעת:

1. בחלק מהרכבים יש חיישן על ההבלמים, ברגע שהגיע זמנם תדלק נורה לנהג

2. רעש של שריקה בזמן בלימה. ברגע שהרפידה דקה ישנו ברזל שבזמן החיכוך יעשה רעש של שריקה

3. כמו שאמרו, מבט על הרפידה ומדידת העובי שלה

כמובן שצריך לעשות הבחנה שלא בכל שריקה הברקסים גמורים ועלולה להיות גם שריקה בברקסים חדשים בשל חוסר גירוז תושבות הקאליפר או איכות החומר של הרפידה.

פורסם

קצת קשה להתעלם משריקה של רפידה דקה שגורמת לחיכוך של הפחית צריחה ולצלחת (טון חזק יותר פי כמה מסתם שריקה של בלמים) ובכל מקרה, הבדיקה הכי המקצועית והנכונה זה כמובן לפרק גלגלים ולבחון את מצב הבלמים ולמדוד אם צריך.

מבט דרך מרווחי החישוק זה בדיקה חלקית בלבד כי לרוב לא רואים מה המצב של הפרידה הפנימית, כמובן שברכב תקין היא צריכה להיות כמו הרפידה החיצונית, אבל רכבים וגם מערכות הבלמים מתקלקלים מדי פעם.

פורסם
ברמבו הוא יצרן של מגוון רחב של קאליפרים, החל מקאליפרים רגילים, דרך קאליפרים מרובי בוכנות ועד קאליפרים מונובלוק עם בוכנות משני צידי הקאליפר. על מה בדיוק אתה שואל?

מה ההבדל בין קאליפרים רגילים למרובי בוכנות נגיד? זאת הכוונה שלי(לא ידעתי שלברמבו יש כמה וכמה סוגים)

ותודה רבה לכולם! :)

פורסם
חלוקת לחץ שווה יותר על פני הרפידה

אני מניח שלא סתם חשבו על הקאליפרים האלה. אבל בשביל מה צריך חלוקת לחץ שווה אם קאליפר רגיל מספיק? בשביל רכבי ספורט?

אני שואל בתור אדם בעל ידע מכאני מועט ששמח ללמוד.

פורסם

לחץ נקודתי של בוכנה בודדת אינו מנצל בצורה מיטבית את כל שטח המגע בין הרפידה לדיסק, ככל שמתרחקים מהבוכנה הלחץ פוחת.

ההשפעה של זה גדלה ככל שהרפידה גדולה יותר, או ליתר דיוק ככל שיחס אורך לרוחב של היחידה עולה.

כמובן שתופעות הלוואי חמורות יותר בעומסים גבוהים וממושכים.

בנוסף, בקאליפר "רגיל" הלחץ לרפידה בצד המשני של הדיסק מועבר על ידי פרסה הנעה על פיני החלקה. שימוש בקאליפר מונובלוק מאפשר הפעלת לחץ שווה ומדוייק יותר (ללא הפסדים מכאנים\חופשים של פיני ההחלקה) על שתי הרפידות, על ידי בוכנות בשני צידי הקאליפר.

יום טוב גם לך

פורסם
מה ההבדל בין קאליפרים רגילים למרובי בוכנות נגיד? זאת הכוונה שלי(לא ידעתי שלברמבו יש כמה וכמה סוגים)

ותודה רבה לכולם! :)

שיפור יעילות בלימה במיוחד בלימה מאומצת וממושכת על ידי פיזור חום ולחץ אחיד על פני הרפידה.

• תוכן חדש...