Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נכון שהטורבו איתנו כבר שנים רבות אבל הטכנולוגיה הזאת עדיין לא חלק מה"Mainstream" ורוב המכוניות מהמזרח עדיין מצוידות במנוע אטמוספרי חלש יחסית שנותן ביצועים סבירים בלבד סביב ה 12 שניות ל100 ותאוצות ביניים של 8.5 שניות בהאצה מ80 ל120.

בעקבות המבחן של הפוקוס החדשה הבנתי שכנראה אנחנו בפתחו של שינוי גדול בעולם הרכב ובשנים הקרובות רוב המכוניות המשפחתיות יאמצו את מנועי הטורבו שיביאו לקפיצת מדרגה בביצועים.

הפוקוס המדוברת מאיצה ל100 קמ"ש ב9 שניות בלבד וזמן תאוצת הביניים קוזז ל 6.9 שניות.

מספר ציטוטים מהמבחן שמבטאים בצורה טובה את השינוי הדרמטי:

"כל יציאה מרמזור הופכת למיני תחרות, כל עקיפה לחגיגה"

"לפני עשור הייתה בבעלותי גולף GTI ספורטיבית עם הספק כזה, אבל הפוקוס החדשה מרגשת יותר באופן שהיא מייחצנת את כוחה וספורטיבית לא פחות"

"הפוקוס משייטת בנינוחות כאשר ב-100 קמ"ש המנוע פועם ב-1,800 סל"ד "

אז מה המשמעות בהנחה שהפוקוס מסמלת את הסטנדרט החדש (כנראה נראה אלפים ממנה בליסינג) ורוב המכוניות בשנים הקרובות תהינה עם אותם הביצועים?

- האם המהירות הממוצעת בכבישים תעלה בשל הפיתוי והקלות הרבה בפיתוח מהירות?

- האם מספר התאונות ירד כי הבטיחות האקטיבית תעלה? אולי בעצם מספר התאונות יעלה כי נהגים

יקחו סיכונים גדולים מדי בגלל הביטחון שנובע מהכוח החדש?

- מה לגבי נהגים צעירים ללא ניסיון וחיילים שיקבלו רכב חזק יחסית מההורים לסוף השבוע?

- מה יעלה בגורלן של מכוניות הספורט העממיות? האם על מנת ליצור בידול משמעותי מול הביצועים המשופרים של המשפחתיות היצרנים יצטרכו לשפר אותן באותה המידה ?

לסיכום אני חושב שאנחנו בפתחו של שינוי גדול בתחום הביצועים אבל אף אחד לא מרים את הכפפה בשינוי שכנראה צריך לעשות בחינוך ובתשתיות.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

שינוי עולה כסף ליצרניות וכן יש שינוי והוא כאן נמצא,כמעט לכל יצרנית יש מנוע הזרקה

ישירה ומנוע גודש...גם זה בייצור סידרתי,אם זה הכיוון שאתה מדבר עליו. אם לא

בדגמים בארץ,אז בחול.

אבל היי...זה לא שהיום אני נוסע כל היום על 130 וגם אז לא (לפני 20 שנה)נסעתי.

אבל היום יש בטיחות אקטיבית יותר טובה לגודשות וגם חיסכון יחסי בצריכת דלק מצד

אחד,אבל מצד שני הרכבים של היום שוקלים 25-35 אחוזים יותר.

פורסם

חברות הליסינג יעדיפו תמיד רכבים אטמוספריים, טורבו רגיש לתחזוקת ליסינג.

נהגים שאינם מתחשבים בטורבו יחליפו אותו לעיתים קרובות. ( לא ללחוץ על מנוע קר לדוגמא, לדאוג לשמן איכותי)

פורסם

לסיכום אני חושב שאנחנו בפתחו של שינוי גדול בתחום הביצועים אבל אף אחד לא מרים את הכפפה בשינוי שכנראה צריך לעשות בחינוך ובתשתיות.

אל תבלבל בין השוק הישראלי לעולמי.

זה שלארץ הגיעו בעיקר משפחתיות משעממות לא אומר שהעולם כבר לא הגיע לשלב הזה.

(אפילו בארץ לVAG היו די הרבה מנועים גודשים כבר מתחילות שנות ה-2000)

בכל מקרה , לדעתי זהו שלב ביניים קצר , המנועים החשמליים כבר בשלים.

ההימור שלי , 5+\- שנים עד שנתחיל לראות מתחרות למאזדה 3 עם מנוע חשמלי.

פורסם

לדעתי לא תיגרם בעיה משמעותית. בארצות הברית, למשל, כל רכב בסיסי מגיע עם מנוע שבסטנדרטים שלנו הוא ענק. למרות זאת אין שם בעיה חמורה של השתוללות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אני חושב שהמנוע שמחליף את 1.6 זה 1.0 טורבו עם 125 כ"ס.

150 כ"ס לדגם בסיסי זה מוגזם לציבור הרחב (חמוד בשבילי)

העתיד זה טורבו היברידי, כמו זה:

2014-mclaren-p1-12_600x0w.jpg

מצאתי סרטון

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם

כך בחשבון שכבר יותר מעשור ,קבוצת רכבי ואג נותנים לנו פה בארץ .רכבי טורבו חזקים כולל בליסינג אני לא רואה שזה שינה משהוא בכבישים אין חדש תחת השמש !

פורסם

עתיד של רכבים נמצא ברכבים חשמליים ואוטונומיים(ללא נהג). יש הרבה חברות שמתעסקות בשיפור קיבול סוללות וזמני הטענתם, לכל זה יש לפחות עשור עד שיגיעה לשוק הכללי, בינתיים יש יותר ויותר שימוש במנועים קטנים בעלי טורבו.

פורסם

אנחנו כבר עמוק בתהליך הזה. הפוקוס היא אחת האירופאיות האחרונות שמצטרפת לאפנת טורבו. היצרנים המזרחיים יאמצו אותה רק אחרי שהיא תבשיל מבחינת אמינות כמו שהם עושים תמיד. לענין הביצועים, זה ככה כבר כמה שנים טובות, לא נקאה לי שחל שינוי בתרבות הנהיגה.

פורסם

זה שיבואן כלשהוא הביא רכב מוגדש לא מצביע על מהפכה. מהפכת הטורבו בסוף ימיה ונוצרה בעיקר בגלל אילוצי תקן זיהום נוקשים. יחי תאי הדלק והמצברים.

פורסם

שום חשמלית ושום נעליים. הדלק זול מתמיד ונראה שזה הולך להישאר ככה. הנצילות של סוללה עדיין לא קרובה לשל דלק אין מה לעשות.

בחלק של זיהום אוויר ישנם צעדים הרבה יותר חשובים שיש לבצע כמו הפסקת ייצור חשמל מפחם ונפט. זה מייצר הרבה יותר זיהום מכלי רכב.

אני לא רואה את מנוע הבעירה הפנימית עוזב אותנו ב10 שנים הקרובות לפחות.

הפוקוס לא מבשרת על שום מהפכה. הטורבו הוא מזמן מיינסטרים. מנוע קטן ומוגדש משווק כאן להמונים כבר שנים. VW, רנו, שברולט, מרצדס, במוו, פג'ו. כמעט כל יצרן אירופאי/אמריקני משווק כאן בשנים האחרונות רכבים עם טורבו. הפוקוס היא אם כבר מאחרת אופנתית ולא קובעת נורמות.

האסיאתיות כמו שנאמר הצטרפו רק כאשר הן ירגישו מספיק בטוחות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אנחנו כבר עמוק בתהליך הזה. הפוקוס היא אחת האירופאיות האחרונות שמצטרפת לאפנת טורבו. היצרנים המזרחיים יאמצו אותה רק אחרי שהיא תבשיל מבחינת אמינות כמו שהם עושים תמיד. לענין הביצועים, זה ככה כבר כמה שנים טובות, לא נקאה לי שחל שינוי בתרבות הנהיגה.

אין שום קשר להבשלה ולאמינות.

מנועים מוגדשים מיוצרים מעל 30 שנה, ורובם המכריע הפגין אמינות מופתית.

הסיבה העיקרית הוא תקנות זיהום האוויר; על מנת להגיע לביצועים טובים ונתוני פליטת מזהמים נמוכים ככל האפשר, חייבים להשתמש במנועים קטני נפח, ומנועים קטני נפח לא יכולים להגיע להספקים גבוהים ללא הגדשה.

היצרנים היפניים לא רואים את השוק האירופאי כחשוב ביותר מבחינתם, ולכן הם לא מזדרזים להציע מנועי מוגדשים.

אגב, מיצובישי הציעה כבר לפני 30 שנה גירסאות מוגדשות לכל דגמיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אפילו רנו מפסיקה בשנה הבאה למכור רכבים בלי טורבו.

הקליאו, הקפטור, המגאן שתתחיל להימכר פה ב2016 וכמעט כל הדגמים שלה כיום נהנים מטורבואים והספקים מעולים.

יהיו כמה שנים מעניינות עם טורבו כמעט בכל רכב שנמכר באירופה ואז יהיו רכבים חשמליים שייתעלו על זה בכל פרמטר אפשרי (ובהמשך גם ייסעו לבד).

פורסם

יונדאי, קיה, טויוטה, ניסאן והונדה מציעות מנועים קטנים עם טורבו גם בדגמים העממיים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...