Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי מושג איך לא מצאת בחיפוש, אבל תהנה מהספק:

SPL = עוצמת\לחץ הסאונד (Sound Pressure Level). נמדדת בדר"כ בדציבל שהוא סולם לוגריתמי יחסי.

מה זה אומר?

הפרש של של 3dB+ אומר הכפלה של עוצמת הגל.

כיוון שהאוזן שלנו "שומעת" בצורה לוגריתמית אז הפרש של 6dB+ אומר הכפלה של העוצמה הנשמעת לבנאדם.

בעיקרון 1dB מוגדר כהפרש בעוצמה שאדם רגיל לא יזהה (דהינו לא תבדיל בין 130 ל-131 דציבלים).

.

ליאור

אני מסכים איתך אבל אל תתוכח עם עובדות יש לנו מישהו באתר ששומע הבדל של 0.1 DB !

:loco:

יאללה מפיסטו אתה הורג אותי עם הפסיכולגיה שלך

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא בטוח עד כמה המדד נכון, אני בעצמי יכול להרגיש בשינוי של 1 DB, ואפילו ערכתי מבחן עיוור לחבר, והוא זיהה את ההבדל של 1DB.

עזבו, אם אני יכול להרגיש בזה .... מי לא !? :(

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מהנסיון שלי - חשיפה לא ממושכת לבאס נמוך וחזק פוגעת בשמיעה לזמן קצר יחסית, בעוד שאותו זמן חשיפה לטרבל גבוה וחזק - פוגעת בשמיעה לזמן ארוך יותר ואף עושה כאב ראש.

חיברנו Signal Generator לרמקול אולפני קטן ודיי איכותי והעלנו את התדר גבוה עד ל17KHz ואפילו יותר. יום אחרי זה, כל היום היה לי כאב ראש.

התדר הגבוה הזה שלא שומעים - עושה ממש לחץ בראש :|

יש גם כל מיני תיאוריות על תדרים שגורמים לדברים להתפוצץ בגוף ומכשירים רפואיים שמפרקים אבנים בכליות וכל מיני גושים אחרים בעזרת גלי קול... צריך להיזהר עם זה :lol:

פורסם

לפי מה שהבנתי המכשיר שהורס את האבנים בגוף זה מכשיר שמפיק תדרים נמוכים.

בקשר לבאס..... כשהבאס חזק, יש משהו מגרד באוזן.......

ובתדר גבוה....זה מציק ומכאיב.......אכן........

בכמה מסיבות טראנס שהייתי התקליטן מפעיל מוזיקה על עוצמה בינונית ככה שעתיים, שמתרגלים לעוצמה אז הוא מגביר עוד וזה נישמע חזק יותר....כדי שלא יתרגלו כבר לעוצמה החזקה.......

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תיקון לדברי Fireball.

אדם יכול לזהות 1dB.. זה אומנם הבדל די קטן אבל אפשרי לזיהוי.

והבדל של 10dB בערך נתפס כהכפלה בעוצמה לאוזן האנושית (לא 6dB).

ועוד קצת ליד כללי, סאונד נחלש ב-6dB בכל הכפלה של מרחק בשטח פתוח.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
תיקון לדברי Fireball.

אדם יכול לזהות 1dB.. זה אומנם הבדל די קטן אבל אפשרי לזיהוי.

אני אישית יכול לזהות, אבל אני מכיר כמה אנשים שלא.

1dB נלקח כמדד משוערך להבדל בעוצמה שאדם אינו יכול לזהות. יש כאלו שכן ויש כאלו שלו אבל זה בערך נחשב הגבול.

זה כמו שאני אגיד שגבול השמיעה של אדם הוא ב-20,000 הרץ, מה שלא בדיוק נכון היות ואני מכיר הרבה שגבול השמיעה שלהם הוא בתדר משמעותית נמוך יותר.

והבדל של 10dB בערך נתפס כהכפלה בעוצמה לאוזן האנושית (לא 6dB).
צודק, טעות שלי :mm_blush: אין לי מושג מדוע רשמתי 6dB....

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
... שגבול השמיעה של אדם הוא ב-20,000 הרץ, מה שלא בדיוק נכון היות ואני מכיר הרבה שגבול השמיעה שלהם הוא בתדר משמעותית נמוך יותר.

רק הערה קטנה - 20K הוא הגבול הממוצע שאנו נולדים איתו כתינוקות. ככול שמתבגרים/מזדקנים וכו' הגבול הזה יורד משמעותית...

מסקנה - אודיו לבית ולרכב עכשיו! כשצעירים ויפים (לפחות חלקנו...).

• תוכן חדש...