Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אינני טועה הפרשנות הנכונה היא אכן ה LEAGUE.

אינני בטוח אם LEVEL זה פרשנות מתאימה לביטוי ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תאמינו לי שלא צריך סאבוופר אימתני כדי לדפוק את האוזניים. מספיק חשיפה קצרה מאוד לעוצמה חזקה מאוד באוזניות או באיזה קומפוננט כדי לדפוק את השמיעה באופן תמידי.

QUOTE]

בשום מגבר בייתי \ רכב \ נייד או משהו כזה

שלא שינו לו את המעגל לא משנה כמה תגביר לא תפגע לך השמיעה

היום התקן המאד מחמיר לאזניות מדבר על 25-30 mW הספק כולה

התקן הישן היה 55-80 mW אם אני זוכר נכון .

זה כלום .

לדוגמה היום לאייפוד שנמכר בארופה יש תוכנה פריצה שמבטלת את ההגבלה ל 25 מילי לאוזניות , ועושה את זה כמו בדגם האמריקאי 50 מילי

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
joker

אם כבר מדברים על עוצמות בזמן נסיעה אז אתה באמת אחד הריאשונים שעולה לי בראש(כשאני חושב על רכבים מאשקלון).. יום שבת בגללך סבתא שלי חשבה שהחלונות שלה הולכים להישבר זה היה נשמע כמו ה"בום" הזה של המטוסים רק באופן קבוע..

:).. שמח לעזור. תמסור לה את סליחתי.

פורסם

עופר לדעתי הטענה שלך לא נכונה. יש לי למשל אוזניות מאוד נצילות (104DB אם אני זוכר נכון) ובעלות התנגדות נמוכה, אני בטוח שבשמיעה עם פול ווליום ניתן לגרום נזק ואף פחות מכך. ניתן גם לרכוש מגברי אוזניות ואין עליהם הגבלות.

יש מגברים שמספקים מאות וואטים, לא ברור לי על איזו הגבלה אתה מדבר.

הפירוש הנכון הוא LEVEL כמובן, LEAGUE זה מונח שמשתמשים בו בEMMA.

פורסם
אדי אתה מגיע ל 130 ( גם לא )

עם דיסק של SPL

ואני בטוח שאתה לא נוסע עם דיסק בדיקה כול היום...

( תמיר היה עושה את זה חח )

אם לא קשה לכם מה זה דיסק SPL או "דיסק בדיקה"

ובמה הוא נבדל מדיסק רגיל

פורסם

תודה על התיקון איל.

ומתן באמת נתת טיעון נכון, העובדה שלרכבים שלנו יש פוטנציאל להגיע ל180-190 קמש, לא אומרת שאנחנו באמת נוסעים ב"פול גז"..

זאת עוד נקודה למחשבה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

בשום מגבר בייתי \ רכב \ נייד או משהו כזה

שלא שינו לו את המעגל לא משנה כמה תגביר לא תפגע לך השמיעה

היום התקן המאד מחמיר לאזניות מדבר על 25-30 mW הספק כולה

התקן הישן היה 55-80 mW אם אני זוכר נכון .

זה כלום .

לדוגמה היום לאייפוד שנמכר בארופה יש תוכנה פריצה שמבטלת את ההגבלה ל 25 מילי לאוזניות , ועושה את זה כמו בדגם האמריקאי 50 מילי

לא מכיר את התקן החדש, אני יכול להגיד לך לגבי האוזניות שיש היום בשוק ושאתה קונה בכל חנות -

לאורך זמן, אוזניות יכולות להרוס לך את השמיעה בעוצמה מקסימלית *גם ללא מגבר*, קל וחומר עם מגבר.

לגבי רמקולים, כמובן שהכל תלוי בעוצמה ובחומר הנשמע, אבל בוודאות גם רמקולים עם מגברים ביתיים או קומפוננטים עם מגברים של רכב יכולים לגרום לאובדן שמיעה. אתה לא צריך להיכנס לדיסקוטק בשביל זה.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
עופר לדעתי הטענה שלך לא נכונה. יש לי למשל אוזניות מאוד נצילות (104DB אם אני זוכר נכון) ובעלות התנגדות נמוכה, אני בטוח שבשמיעה עם פול ווליום ניתן לגרום נזק ואף פחות מכך. ניתן גם לרכוש מגברי אוזניות ואין עליהם הגבלות.

יש מגברים שמספקים מאות וואטים, לא ברור לי על איזו הגבלה אתה מדבר.

.

מגברי אוזניות אני לא מכיר מודה

אבל מכשיר אודיו (מגברי קולנוע בייתי ) נגנים ניידים וכדומה יש תקן ארופאי חדש (שנת 2003)

כפי שכתבתי .

כמו כל דבר אפשר לעקוף גם את ההגבלה הזאת .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

תקן זה יפה מאוד, אני גם בטוח שהוא קיים אבל בשטח התקן הזה זאת שורה בהוראות שימוש וזהו!!!

אף אחד לא מגביל שום נגנים ומגברים לעוצמת סאונד נמוכה יותר. יותר מזה כבר הוכח שפלאפונים מגבירים את הסיכוי לגידולים סרטניים במוח,אבל אני עדיין לא רואה מיליציות בחליפות מגן מחרימות את המכשירים!!!

ואף יותר מזה אלפים מתים מסגריות בשנה אבל לאף אחד לא איכפת, ההזהרות הם בכתב בלבד.

פורסם

תגידו איפה אני בודק SPL ????

זכור לי שיש איזה חנות שיש שם מכשירים למדידה אבל אני לא זוכר איפה היא נימצאת

ואם אפשר להגיע כל הזמן ??

פורסם
אם לא קשה לכם מה זה דיסק SPL או "דיסק בדיקה"

ובמה הוא נבדל מדיסק רגיל

בבקשה משהו?

עשיתי חיפוש ולא מצאתי

פורסם

אז במדידה של אוטופרט בצפון הוצאתי 128.8 עם 2 פלטות עבות מאוד שדפקו לי כמה דציבלים ובלי כיוון נכון

אני משאר שאני יגיעה ל130בלי שום בעיות

וד''א

גם אני הייתי נוסע עם שירי:hihi:

פורסם

אין לי מושג איך לא מצאת בחיפוש, אבל תהנה מהספק:

SPL = עוצמת\לחץ הסאונד (Sound Pressure Level). נמדדת בדר"כ בדציבל שהוא סולם לוגריתמי יחסי.

מה זה אומר?

הפרש של של 3dB+ אומר הכפלה של עוצמת הגל.

כיוון שהאוזן שלנו "שומעת" בצורה לוגריתמית אז הפרש של 6dB+ אומר הכפלה של העוצמה הנשמעת לבנאדם.

בעיקרון 1dB מוגדר כהפרש בעוצמה שאדם רגיל לא יזהה (דהינו לא תבדיל בין 130 ל-131 דציבלים).

המושג SPL בד"כ גם מיוחס למערכות שמטרתן העיקרית הפקה של סאונד כמה שיותר חזק (בניגוד ל-SQ שם המטרה היא איכות סאונד, או SQL שהוא פשרה בין שניהם).

דיסק בדיקה = זהה לחלוטין ל-Audio CD רגיל שקנית בחנות או צרבת.

המושג "דיסק בדיקה" מתייחס לחומר שיש על דיסק הבדיקה.

בד"כ על דיסק בדיקה יש שירים עמוסים בבאס, או שירים שיתאימו במיוחד לבדיקת המערכת (כל אחד וההעדפות שלו...),

או לחילופין - יש עליו קטעים מסונטזים, לדוגמה טראק 1 הוא גל סינוס של 20 הרץ, טראק 2 הוא גל סינוס של 30 הרץ וכיו"ב, טראק נוסף הוא Sweep של גל קול שיורד מ-20000 הרץ ל-20 הרץ.

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...