Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מדברים על בועת הרכבים החדשים? אולי נדבר על העובדה שהבנק הוא גוף שמחלק "כסף" וירטואלי לחלוטין שאין לו ומעולם לא היה בבעלותו. זאת אומרת, כשאתם הולכים לבנק לקחת "הלוואה", הפקיד לוחץ על אנטר ונוספת שורה במסד הנתונים שאומרת "לקוח 123 חייב לנו 50 אלף ש"ח". ה50 אלף ש"ח האלו לא הגיעו משום מקום, הם במחשב.

מעבר לכך, כשאתם מעבירים את הכסף הזה לחברת הרכב, הבנק שלכם שולח פקודה לבנק שלהם כדי שהוא יוסיף למסד הנתונים +50000 למספר הוירטואלי שיש לו.

אין שום בסיס פיזי לערך של הכסף הזה חוץ מכמה אחוזים בודדים שהבנק חייב להחזיק (וגם הם נזילים כמו בטון בערך).

הערך הפיזי נכנס לשרשרת הזו אצלנו העבדים, כי אנחנו עובדים עבור הכסף הוירטואלי הזה, רק מי שבקודקוד נהנה ממנו באמת, רק שהוא לא עובד עבורו.

זו הבועה האמיתית...

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

העלות של מעבר לרכב חדש מרכב דומה משומש בן ארבע שנים למשל, נגזרת בעיקרה מהפרש המחירים בין המשומש לחדש.

אם ניקח למשל שתי נקודות קיצון שאחת מהן היא שלא ניתן בכלל למכור רכב משומש וערך הגרט שלו אפס, ובנקודת הקיצון השנייה ערך הרכב המשומש דומה למחירו כחדש אז נגלה ש:

אם ערך הגרט אפס - אף אחד לא ימכור אותו בשוק וימשיכו לנסוע בו עד שיתקלקל (כמו שקורה עם טלוויזיות ומוצרים ביתיים אחרים) ואז יקנו חדש - כלומר בעל רכב אחד לאורך כל חיי הרכב.

אם ערך הגרט דומה למחירו של רכב חדש - גם כאן שוק המשומשות יתקע ללא עסקאות כי כולם ירכשו חדש, התוצאה תהיה דומה - בעל רכב אחד לאורך כל חיי הרכב.

מכאן ברור שכדי שיהיה שוק תוסס לכלי רכב חדשים הדבר צריך להיתמך בשוק בריא לרכב משומש, בלי שוק משומשות בריא מכוניות חדשות ימכרו ללקוחות חדשים (רכב ראשון) או ללקוחות וותיקים שהרכב שלהם הושבת בתאונה/תקלה יקרה.

כמובן שאם מממנים את ההפרש הדרוש לרכישת החדש בהלוואה, אז גם לריבית שבמשק השפעה על גובה ההחזר החודשי.

לטעמי, אנחנו נמצאים היום בנקודה של חוסר שיווי משקל כלכלי, שוק המשומשות כל כך חבוט שאנחנו מתקרבים למצב קיצון של ערך גרט אפס, דבר שבתורו יקטין מאוד את רכישות הרכב החדש.

ברור שזה לא יקרה מחר, ברור שתהליכים כאלה ימשכו כמה שנים טובות, אבל הצפת שוק המשומשות באלפי כלי רכב ללא דורש תביא בהכרח לתוצאה של ירידה במכירות רכב חדש.

אגב, וכדוגמא אישית ולא מייצגת - אצלנו במשפחה כבר מזמן הפסקנו למכור כלי רכב משומשים לזרים. קורולה RUNX שהייתה של אשתי שורשרה לפני כמה שנים אל הבן, ה- IS שלי נמכרה לאחי אחרי 8.5 שנים ששמשה אותי, המאזדה 3 הנוכחית זוגתי של תשורשר שוב אל הבן.

ואני לא היחידי, מוכרים לי עוד מקרים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

אף פעם לא לקחתי הלוואה או נזקקתי להלוואה (חוץ ממשכנתא) אבל עולות בראשי מספר שאלות:

-מה קורה אם ערך הרכב (לפי המחירון) יורד לפתע לסכום בו הוא אינו יכול לשמש בטוחה? (נאמר, VAG דיזלית:wink:)

-האם ההחזר החודשי לפי פריים פלוס משהו ישתנה כאשר ריבית הפריים תשתנה או שהריבית נקבעת בלקיחת ההלוואה בלבד?

-גם אצלנו במשפחה המורחבת מעבירים חפצים, החל מבגדי תינוקות וכלה ברכבים, מאחד לשני. ד"א שבלול, זו "בנקאות משפחתית" דה פאקטו, אני לא מאמין שגיסתי תשכח את מה שנתנו להם לפני 10 שנים...

דורקי, חלק לא קטן (ומאוד משפיע) הוא הלקוחות המוסדיים כגון חברות הליסינג כך שהערך התיאורטי (מחירון) של רכבים משומשים נדחף כלפי מעלה (להעלאת שווי השוק של החברות ולהוות בטוחה למימון הרכש) בו בזמן שערכם האמיתי צונח. זו בועה. בו לא נשכח כי מאפיין בועה נוסף הוא ניפוח הבועה (העלאת השווי האמיתי לשווי התיאורטי כדי לא לפוצץ אותה), נראה לי כי רק המימון הזול מאפשר אותה.

שבלול, כאשר אתה מפקיד/משקיע כסף הפקיד לוחץ על אנטר ונוספת שורה במסד הנתונים שאומרת "אנחנו חייבים 50 אלף ש"ח ללקוח 123". גם ה50 אלף ש"ח האלו לא הגיעו משום מקום, הם במחשב. בנקאות בה מופקדים חפצים/ערכים אמיתיים קיימת רק בחנויות משכון.

פורסם

- אם ערל הרכב יורד לבנק מספר אפשרויות , 1 לבקש מהלווה להגדיל את הבטחונות 2. לממש את הבטחונות ולסגור את ההלוואה 3. לקוות שהכל טוב והלקוח במצב טוב ישלם את כל יתרת החוב שלו. לרוב הבטחונות צריכים להיות גדולים יותר מההלוואה , וכך כאשר שווי הבטחונות קטן יש מרווח פעולה לבנק עד שהוא נכנס להפסד.

- אם ההלוואה היא לפי פריים + , כאשר ריבית הפריים עולה , ההחזר החודשי עולה , כאשר הריבית יורדת , ההחזר החודשי יורד.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

-מה קורה אם ערך הרכב (לפי המחירון) יורד לפתע לסכום בו הוא אינו יכול לשמש בטוחה? (נאמר, VAG דיזלית:wink:)

אני לא חושב שיש סיכוי סביר כרגע עם הרכבים הקיימים שזה יקרה עם המחירון. הרכב צריך להיות כישלון ברמה מטורפת על מנת שזה יקרה ורכבים כאלה לא קיימים כרגע בשוק שלנו (לפחות ככל הידוע לי).

יש רכבים מבוקשים יותר ויש מבוקשים פחות. המחירון גם ככה כבר לא משפיע על שום דבר, חוץ מהחזרת כסף במקרה של טוטל לוס או טרייד אין אצל היבואן (עבור אנשים שזה רלוונטי עבורם). הבעיה שבשוק מצעים פליטות הליסינג עם אחריות ותשלום בתנאים: שלם ככל יכולתך, בכמה שאתה רוצה תשלומים ועם איזו מקדמה שתרצה.

אגב, בקשר לVAG דיזליות - לא ניראה שיש שינוי כלשהו במחיר הרכבים האלו בגלל הסקנדל. הרי זה לא השפיע בשום צורה על הבעלים (הרכבים הללו היו טובים וימשיכו להיות טובים). אבל בהחלט מענין מה יהיה עם רכבים שנדרשו לריקול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דורקי, חלק לא קטן (ומאוד משפיע) הוא הלקוחות המוסדיים כגון חברות הליסינג כך שהערך התיאורטי (מחירון) של רכבים משומשים נדחף כלפי מעלה (להעלאת שווי השוק של החברות ולהוות בטוחה למימון הרכש) בו בזמן שערכם האמיתי צונח. זו בועה. בו לא נשכח כי מאפיין בועה נוסף הוא ניפוח הבועה (העלאת השווי האמיתי לשווי התיאורטי כדי לא לפוצץ אותה), נראה לי כי רק המימון הזול מאפשר אותה.

מסכים לגמרי.

אבל תוצאה ישירה של מצב חוסר שיווי המשקל שתיארת שגם חברות הליסינג תתקענה בעוד מספר שנים עם מגרשי מכוניות מוצפות בכלי רכב ללא דורש.

הדבר יגרום להן או לפשיטת רגל בשל אי התכנות המודל הכלכלי עליו הן מבוססות או להמשיך ולהשתמש בכלי הרכב האלה כ"ליסינג המשך" ללקוחות דיסקאונט שמקבלים במחיר מופחת ליסינג משומש.

כך או כך התוצאה ברורה והיא הקטנת המסירות בשוק החדשות.

פורסם

לנו, האנשים הסבירים שלא לוקחים 100% הלוואה כדי לקנות רכב חדש בכסף שאין לנו, המצב הזה מצויין.

המדינה (=כולנו, תיאורטית...) מרוויחה יפה ממיסים על כל המכוניות החדשות האלו.

ואנחנו יכולים לקנות מכוניות בנות 3-5 בזול.

החסרון העיקרי הוא שכל גוש דן הופך בהדרגה לפקק אחד גדול בשעות הבוקר ואחה"צ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)
חלק גדול ממי שקונים רכבים חדשים קונים אותם מכסף שאין להם ( הלוואות),

השאלה כמה פעמים הבנק ייתן לאותו אחד הלוואה רק כדי לנסוע ברכב חדש ?

לפני מספר חודשים כתבה בדהמרקר בדיוק על זה. בועת האשראי החדשה סביב האשראי לקניית רכב. הריבית הנמוכה גורמת לבנקים לחפש במרץ מקורות חדשים להכניס כסף מהלוואות ושוק הרכב הוא מכרה זהב, נותנים הלוואות לכל מי שיש לו דופק. אין צורך בערבים אין צורך בערבונות בוא ותיקח, כמובן שהתנאים של ההלוואה לא משהו.

גם בישראל יש הרבה מאמצים של הבנקים סביב הנושא, אני עצמי קיבלתי מספר טלפונים מהבנק בניסיונות שכנוע נואשים שאקח הלוואה כי "זה מבצע רק לשבוע, קח עד 70 אלף שקל בלי שום ביטחונות" וגם כשמסרבים הם לא מתייאשים, "מה אתה לא רוצה לשפץ את הבית ? לא רוצה להחליף רכב ? בוא תיקח רק תיקח"

אני כנראה מהמעטים שנשארו שלא אוהבים התחייבויות וחובות ושונאים אשראי. אני רואה מסביבי משפחות מעמד הביניים שעדיין לא גמרו לשלם את המשכנתה והמצב הכלכלי שלהם גרוע משלי, קונים ג'יפים גדולים , נוסעים מספר פעמים בשנה לחו"ל בעוד אני ממשיך לנסוע ברכב ישן בן 17.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
חלק גדול ממי שקונים רכבים חדשים קונים אותם מכסף שאין להם ( הלוואות),

השאלה כמה פעמים הבנק ייתן לאותו אחד הלוואה רק כדי לנסוע ברכב חדש ?

בועת כלי הרכב?

אתה מבין שאת השאלה שלך אפשר לשאול גם בפורום שואבי אבק, או פורום חופשות באמירים, או פורום שטיחי קיר?

למה אתה חושב שה"בועה" שייכת לענף הרכב? כי זה פורום רכב?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בועת האשראי בהחלט מתנפחת בכל התחומים. דוחפים בגרון אשראי לכל מטרה.

מזכיר לי שיחה שקיבלתי מהבנק לפני מספר ימים:

בנק: שלום, אנחנו מהבנק - אנחנו רואים שלקחת משכנתא לפני מספר חודשים.

אני: נכון, למה? משהו לא בסדר?

בנק: הכל בסדר, אבל בגלל שלקחת משכנתא, רצינו להציע לך הלוואה של עד 100 אלף ש"ח בפריים + 0.7.

אני: תודה רבה, אבל אין לי צורך.

בנק: מה אכפת לך, אלה תנאים מעולים.

אני: אבל אם הייתי ממש רוצה, הייתי כבר מגדיל קצת את המשכנתא, לא מבין את ההגיון שלכם להתקשר אלי בדיוק כשלקחתי משכנתא כדי להציע לי הלוואה בתנאים פחות טובים.

בנק: אבל מה הקשר בין משכנתא לבין ההלוואה שאנחנו מציעים?

אני: .......

קיצור, הזוי.

ספציפית כדי לענות לשאלות מעלי, שוק הרכב קצת שונה. מדובר באשראי חוץ בנקאי לרוב / מחוץ לכרטיסי אשראי בסכום גבוה מאוד יחסית לתשלומים על חופשה / מקרר / מיטה / אייפד. מעבר לכך, בעוד למוצר יד שנייה שמשלמים עליו בתשלומים יש ערך נמוך מאוד, לרכב המשועבד יש ערך כלשהו. משפחה במצוקה, לא תמכור את האייפד, ימכרו מן הסתם את הרכב.

מכירה המונית של כלי רכב בגלל מצוקה כלכלית, בהחלט יכולה לגרום לצניחה חופשית של שוק היד שנייה.

פורסם
העלות של מעבר לרכב חדש מרכב דומה משומש בן ארבע שנים למשל, נגזרת בעיקרה מהפרש המחירים בין המשומש לחדש.

אם ניקח למשל שתי נקודות קיצון שאחת מהן היא שלא ניתן בכלל למכור רכב משומש וערך הגרט שלו אפס, ובנקודת הקיצון השנייה ערך הרכב המשומש דומה למחירו כחדש אז נגלה ש:

אם ערך הגרט אפס - אף אחד לא ימכור אותו בשוק וימשיכו לנסוע בו עד שיתקלקל (כמו שקורה עם טלוויזיות ומוצרים ביתיים אחרים) ואז יקנו חדש - כלומר בעל רכב אחד לאורך כל חיי הרכב.

אם ערך הגרט דומה למחירו של רכב חדש - גם כאן שוק המשומשות יתקע ללא עסקאות כי כולם ירכשו חדש, התוצאה תהיה דומה - בעל רכב אחד לאורך כל חיי הרכב.

מכאן ברור שכדי שיהיה שוק תוסס לכלי רכב חדשים הדבר צריך להיתמך בשוק בריא לרכב משומש, בלי שוק משומשות בריא מכוניות חדשות ימכרו ללקוחות חדשים (רכב ראשון) או ללקוחות וותיקים שהרכב שלהם הושבת בתאונה/תקלה יקרה.

כמובן שאם מממנים את ההפרש הדרוש לרכישת החדש בהלוואה, אז גם לריבית שבמשק השפעה על גובה ההחזר החודשי.

לטעמי, אנחנו נמצאים היום בנקודה של חוסר שיווי משקל כלכלי, שוק המשומשות כל כך חבוט שאנחנו מתקרבים למצב קיצון של ערך גרט אפס, דבר שבתורו יקטין מאוד את רכישות הרכב החדש.

ברור שזה לא יקרה מחר, ברור שתהליכים כאלה ימשכו כמה שנים טובות, אבל הצפת שוק המשומשות באלפי כלי רכב ללא דורש תביא בהכרח לתוצאה של ירידה במכירות רכב חדש.

לעולם שוק המשומשות לא יכול להגיע למצב של גרט 0, ואם כן דרוש משבר כלכלי קולוסאלי שיכלול הלאמת כספי הציבור.

שוק המשומשות היום בריא מאד דווקא, וכמו בכל כלכלת שוק חופשית, מושפע מהיצע וביקוש.

חלפו עברו ימי הסובארו DL והוולבו 240 שהיו נמכרות אחרי 5 שנים ב 90% מערכן כחדשות.

אנשים פשוט מיתייחסים למכונית כאל עוד מוצר צריכה מתכלה ותו לא.

ברגע שהריבית במשק תעלה, מחיר ההלוואות יעלה, ופחות אנשים יקנו מכוניות חדשות, הכי פשוט בעולם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לעולם שוק המשומשות לא יכול להגיע למצב של גרט 0, ואם כן דרוש משבר כלכלי קולוסאלי שיכלול הלאמת כספי הציבור.

שוק המשומשות היום בריא מאד דווקא, וכמו בכל כלכלת שוק חופשית, מושפע מהיצע וביקוש.

הרב פרחי, אפילו אני מבין את זה...:wink:

מה לעשות שזו הדרך שלנו הכלכלנים להמחיש נקודה מסוימת.

פורסם
כח הקניה לא גדל בהתאם לכמות הדגמים החדשים

בטח שכן, ראה למשל את המאזדה 3 , הקורולה והאוקטביה שהגיעו לכאן בכמעט אותו הזמן, שלושתן קיבלו פה תאוצה אדירה במכירות.

• תוכן חדש...