Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי האופציות צריכות להיות (לפי הסדר הזה, רק גרסאות של 5 דלתות לרכב חדש בקטגוריית הוט האצ')-

1. פולו GTI (ידנית או אוטומטית, עם עדיפות לידנית לדעתי)

2. רנו קליאו RS

3. אם הממון מצוי בכיסך, מיני קופר S בגרסת 5 דלתות

4. משפחתית חזקה-מכוונת-נהיגה (נניח ונקרא לזה ככה)- לאון 1.8 FR, מאזדה 3 ספיריט, פוקוס אקובוסט

פורסם

קח בחשבון שהקליאו מאחור יחסית צפופה ומחייבת הזזמת מושב קדמי,קח שתבדוק אם לאישתך יהיה נוח לנסוע ככה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

קטעים, אני בעצמי בצומת דרכים דומה. בדקתי השבוע את ה208, ואני לא ממש מסכים עם חלק מהתגובות כאן -

- תא המטען בסדר גמור, כמו של סופר מיני, ואולי אפילו עדיף על חלק לא מבוטל מאחיותיו לסגמנט.

- הספסל האחורי מרווח, מי שאמר שהוא צפוף וכו' כנראה לא ישב בו, או פשוט מתנגד לסופר מיני בכלליות. אני ישבתי בו מאחורי הכסא של הנהג בתנוחת נהיגה שלי (1.80מ', גובה ממוצע למדי) והיה לי אחלה מרווח ברכיים, ונוח באופן כללי.

- העמסה/פריקה של ילד אל/מ כסא תינוק, ראה התגובה של פאלו. בגדול יש לזה פוטנציאל מבחינתי להיות נוח יותר ממרכב 5 דלתות כי אני רוכן אל מול הכסא ולא מהצד, ויכול להשען על הרגל ולא להשתמש בגב נטו. כן אציין שפריקה של הכסא עצמו נשמעת לי יותר מסורבלת ופחות נוחה, וכמובן הגעה אל האנשים מאחור הרבה הרבה פחות נוחה ברגע שאתה צריך לקפל מושבים ולא יכול פשוט לצאת-להכנס מ/אל הרכב דרך דלת נורמלית.

- שים לב שיש ISOFIX, ושים לב שאתה בודק בכל רכב שזה קיים (לא בטוח האם זה כן/לא חובה בתור סטנדרט בימינו)

מבחינתי הוא עבר את מבחן הפרקטיות בלי שום בעיה, כאשר אני משווה אותו לסופרמיניס אחרות כמובן (ולא למשפחתיות כפי שחלק השוו כאן)

נ.ב. לא בדקתי מרווח בעת התקנת כסא ילדים, קרי האם ניתן לבצע זאת בתנוחה נהיגה נורמלית או האם זה דורש ממני להדביק את הכסא לדשבורד... כך שאם יש מידע על זה למישהו אשמח להשכיל. אני יוצא מנק' הנחה שאם היה לי מרווח ברכיים מצויין אזי שיש מספיק מרווח לכיסא, אבל אולי ההנחה הזו שגויה (אין לי נסיון עם כסאות ילדים, אני מדבר מתוך הגיון כללי)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
המלצה בלתי רלוונטית בעליל למי שמחפש רכב ספורטיבי.

מי שלא מבין את ההבדלים המהותיים בין רכב ספורטיבי לרכב "רגיל", עדיף שלא ייעץ בשרשור שעוסק ברכבים ספורטיביים.

איפה קראת בהודעה הראשונה שפותח השרשור רשם רק רכב ספורטיבי? הוא ביקש רכב מהנה לנהיגה.

החצי השני בהודעה שלך סתם לא נעים ולא ראיתי או קראתי שאתה ג׳רמי קלארקסון או המומחה היחידי לרכב שקיים בארץ. מותר לחוות דעה ובשביל זה הפורום קיים.

החזקתי ברשותי מספיק מכוניות ספורטיביות כדי לחוות דעה (כמה צרפתיות, איטלקייה וגם שוודית).

• אחראי פורום
פורסם

היו לי שני רכבי 3 דלתות עם ילדים קטנים וההוצאה/הכנסה היא דווקא החלק הקל.

ובכל זאת, הראיה הכי טובה היא שכמעט תמיד בנסיעות משפחתיות השתמשנו ברכב השני

ואני מרגיש בבירור איך היום עם רכב 5 דלתות פשוט יותר נוח לי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא ציינתי: במקרה שלי מדובר ברכב שני בבית, כאשר הנוסף (של האישה) יהיה במרכב סטנדרטי.

אם היה מדובר ברכב יחיד ומרכזי - לא הייתי הולך על פחות ממשפחתית/מנהלים, בעיקר בגלל תא מטען ומקרי קצה.

ברגע שמדובר ברכב שאולי ישומש פה ושם להקפצות לאיזה מעון/גן וכו', 3 דלתות מוצלחת זה good enough for me

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
המלצה בלתי רלוונטית בעליל למי שמחפש רכב ספורטיבי.

מי שלא מבין את ההבדלים המהותיים בין רכב ספורטיבי לרכב "רגיל", עדיף שלא ייעץ בשרשור שעוסק ברכבים ספורטיביים.

למרות האמור - אני עדיין מצדד בדעתו של - asafasraf.

כמו כן בדעותיהם של מרבית חברי הפורום שהתייחסו בשרשור

לכך שרכב ספורטיבי שבו 3 דלתות אינו נוח לשימוש

לזוג + ילד הנדרש להרתם בכיסא בטיחות.

פורסם

כל מי שהמליץ על הפולו בתור רכב יותר "פרקטי" מודע לזה שנפח תא המטען של הgti הוא 204 ליטר (נפח שיותר מתאים לפיקנטו ולא לסופר מיני בגודל מלא), לעומת 280 בפג'ו?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני רק אזרוק את השנקל שלי, בתור מי שעבר מקליאו 1.2T לפולו חדשה.

לכל מי שממליץ על הפולו בתור רכב פרקטי למשפחה צעירה- נראה לי שלא באמת חייתם עם פולו. הפולו רכב קטן יחסית למתחרות בקטגוריה ואפילו הקליאו הרגישה מרווחת בהרבה, במיוחד בבגאז'.

אז יש עוד דלת אבל אפילו אני, בתור רווק, מוצא את הבגאז' שלה קטן בצורה מעיקה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
איפה קראת בהודעה הראשונה שפותח השרשור רשם רק רכב ספורטיבי? הוא ביקש רכב מהנה לנהיגה.

מהנה לנהיגה, מוכוון נהג ובמקרה גם נתן את ה-GTI כדוגמא.

אז הלכת והמלצת לו על רכב אחר, שהקשר היחיד שלו הוא שהוא מאותו יצרן כמו הרכב לדוגמא...

אם לא הבנת מהדוגמא שנתן ומהדרישות של פות"ש איזה מין רכב הוא מחפש, אז אתה לוקה בהבנת הנקרא.

ואני לא ג'רמי, אני מנהל הפורום וזה התפקיד שלי, בין היתר, להעיר מאילו עצות להתעלם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני אכתוב כבעלים של קליאו RS דור 4.

הייתי בהתלבטות זהה לפני שנה וחצי, אישתי אמנם בעלת רישיון לרכב ידני אך אינה מעוניינת לנהוג עם קלאץ'.

5 דלתות. אין מה לעשות, זה הרבה יותר נוח. אישתי כרגע בהריון אבל מבדיקה של הכנסת סלקל וגישה אחורה 3 דלתות פשוט נראה לי לא סביר. גם בקליאו קשה אבל אפשרי.

הרכב הקודם שלי היה 206XS ורק כדי לאסוף חבר או משהו אחד הנוסעים היה צריך לצאת וזה מסרבל.

אחרי שיחה עם גיסי (בעלים של פורשה 944) הוא מדווח שבמקרים מסוימים זה יותר מידי לא נוח (למשל כשהילדה שלו, בת 2 מחליטה לעשות במכנסים או רוצה להקיא. הפרוצדורה מסובכת מידי). מיותר לציין שאינגיס זה הרכב הראשי בבית

לפי דעתי תבדוק את הספורטיביות 5 דלתות (קליאו - אני מרוצה, פולו - לא מכיר, לאון FR - התלבטתי בינה לקליאו או אופציות בסגנון)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

אכן מדובר ברכב יחיד וראשי בשלב הראשוני, לבת הזוג אין בינתיים רכב.

falou הבין אותי נכון בכוונה 'רכב מכוון נהג' הכוונה לרכב ספורטיבי ולא סופר מיני מחוזקת בעוד כמה סוסונים של 'ללכת עם להרגיש בלי' כדוגמת הפג'ו טורבו הרגילה.

החששות בנוגע למרווח הקדמי ברגע התקנת כסא ילד אכן מדאיגות אותי וזה בעיקרון החשש העיקרי- האם תנוחת הנהיגה תיפגע מזה וכמה מרווח ברכיים ישאר מקדימה, אבדוק את הנושא.

פולו GTI היא לא בגדר אופציה מבחינתי, צפופה יותר מהפג'ו מאחורה וגם לא מגיעה לרמות ההנאה של הGTI מהתחושה שלי לפחות.

התלבטות העיקרית היא בין זה לבין משפחתית ספורטיבית יד2 מאקזמפלר שמור (אם וכאשר אדוג אחת כזאת) כאשר האופציה המועדפת בעיניי היא גולף GTI דור 6.

תקציב של עד 150-140K, קילומטרג' של עד 50 ק"מ יומי.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ברשותי 208 ידנית עם 5 דלתות כרכב שני, אבל אני מניח שמלבד מספר הדלתות, המושבים ותא המטען זהים. עם כסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה, מושב הנוסע הקדמי מוזז כמעט עד הסוף קדימה. עם זאת, תכנון הדאשבורד של ה-208 הוא כזה שבצד הנוסע הדאשבורד נמצא יותר קדימה מאשר אצל הנהג, כך שגם אני (1.80) יושב בלי בעיה מלפני כסא הבטיחות. מאחורי מושב הנהג זה כבר יותר מאתגר, בעיקר עם סלקל שבגלל זווית יותר "שוכבת" לרוב דורש יותר מקום. עם יהיו ילדים עם הפרש של שנתיים-שלוש, אזי הקטן יכול להיות נגד כיוון הנסיעה מאחורי הנוסע והגדול עם כיוון הנסיעה מאחורי הנהג (כך זה אצלי היום).

תא המטען של הפיג'ו אכן גדול יחסית לקטגוריה, אבל בכל זאת זה לא כיף גדול לשים שם עגלה (בעיקר לא הגדולות יותר). אחרי שמורידים את כיסוי תא המטען (שלצערי אין לו ממש מקום נורמלי באוטו, אז כדאי לשמור בבית) אפשר יותר בקלות להכניס ציוד. עם זאת, אצלי את מספר הפעמים שהייתי צריך עגלה אפשר לספור על יד אחת (שוב, כרכב שני). לרוב זה רק לגן ובחזרה, ואת כל שאר הנסיעות עושים עם הרכב הראשי (מונדאו סטיישן, שאפשר להכניס את העגלה גם לא מקופלת).

לגבי 3 דלתות, אישית לא התניידתי אף פעם באחת כזאת, אבל נראה לי שהתיאורים של חברי הפורום רלוונטיים לילדים שיושבים עם כיוון הנסיעה. כאשר העולל נגד כיוון הנסיעה נראה לי די מאתגר להכניס אותו, אבל ייתכן מאוד שאני טועה. דווקא בזה הייתי מוודא יותר מאשר גודל תא המטען - אצלי הילדים באוטו כמעט כל יום (לרוב אחד לוקח לגן והשני מחזיר מהגן), כך שבניגוד לעגלה שזה נדיר, לשבור את הגב כל פעם זה לא נעים.

פורסם (נערך)

208gti לא תתן מענה כרכב יחיד ועיקרי בבית במיוחד למשפחה עם ילד קטן, שלא לדבר על כמה ילדים.

לי הייתה מיצובישי קולט בילד הראשון שמהר מאוד הוחלפה לפולקסווגן בורה. כי רק לשים את הילד בכסא במושב האחורי היה סיוט.

מה גם הרכבים הספורטיביים קשים מטבעם ולא מתאימים לשנע את הדברים היקרים לנו מכל.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony

• תוכן חדש...