Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבדיקה כוללת: בדיקת ביצועי בלמים, בדיקת ביצועי בולמי זעזועים, בדיקת כיוון גלגלים, בדיקת צמיגים, בדיקת טעינת מצבר ובדיקת תקינות אורות (לא כולל כיוון אורות). בסיום הבדיקה נמסר ללקוח פלט ממוחשב עם תוצאות הבדיקה ויותקנו המגבים.

12342486_909117295837471_982240120697853080_n.jpg

https://www.baligam.co.il/products/winter-car15

בתוספת ₪20 תקבלו גם מילוי חנקן לצמיגים

לא רע, לא רע בכלל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה צריך חנקן בצמיגים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

שלושה יתרונות עיקריים, כולם זניחים למכונית כביש:

עלית הלחץ בנסעה עקב התפשטות החנקן בחום הנוצר בנסיעה - קטנה מעט יותר.

יש פחות תכולה של לחות וגזים נוספים בחנקן ולכן הצמיג פחות מתיישן מבפנים.

אבדן הלחץ הטבעי הוא אטי יותר - פתרון "טלאי" למי שאינו בודק לחץ אוויר לעתים תכופות מספיק. עוד יותר זניח בעידן שבו TPMS נעשה נפוץ יותר ויותר.

ממש לא הכרחי, אבל מי שרוצה - הרי זה משובח.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בעת מילוי אוויר רגיל, האוויר מכיל לחות. הלחות גורמת לקורוזיה בפנים הצמיג (חוטי הפלדה, הג'אנט וכו').

חנקן לא מכיל לחות, לכן בנושא הזה ישנו יתרון מול אוויר רגיל.

כמו כן, חנקן אינו דליק.

פורסם

צריך לזכור שגם ביום הביל, אחוז אדי המים ואפילו אחוז החמצן באוויר (ובמיוחד בתוך חלל הצמיג) אינו כל כך גבוה.

יתרה מזאת, בעת מילוי חנקן הצמיג איננו מרוקן לגמרי מאוויר וגם החנקן עצמו בעת המילוי אינו לגמרי טהור, ולכן ההבדלים בין השניים קטנים יותר ממה שנדמה.

היתרון של עיכוב בעירה שפרח מזכרוני גם הוא חשוב, בעיקר במשאיות המובילות חומרים מסוכנים דליקים.

פורסם

נכון מאוד.

ההבדלים הם מאוד מינוריים, מלבד היתרון הבטיחותי שחנקן אינו חומר דליק, אני לא מוצא לנכון למלא בצמיגי רכב חנקן, להבדיל מבמטוס לדוג' ששם זה הכרחי.

לשלילה יאמר כי גם פה בשרשורים דומים שהיו בנושא, מי שניפח את הצמיגים בחנקן מדווח על הרגשה מוזרה בהתנהגות הצמיג, לרעה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וכמה עולה כל הבדיקה הזאת? לא רשום שם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

19 ש"ח זה רק על המגבים, לא?

אין מצב שכל הבדיקות האלה בחינם.

פורסם

בקישור רשום שעלות השובר היא 19 ש"ח.

האותיות הקטנות:

"השובר עבור בדיקת מוכנות לחורף לרכב + זוג מגבים, בכל סניפי רשת Check Up."

פורסם

הבדיקות האלה הן תמיד בחינם. בדרך כלל הפתח הוא שדוחפים את המגבים תמורת 200 שקל. פה גם המגבים כלולים, אז בטח ידחפו נורות או שקר כלשהו אחר.

אגב, פחות או יותר כל מה שאמרתם פה על חנקן בצמיגים, זה די שטויות. יש לזה בדיוק 0 יעילות.

לא דליק? מה הקשר? כן, כי במשאית שמסיעה 80 טון דלק, החנקן או האוויר בצמיגים זה מה שימנע ממנה להתפוצץ. א-הא.

לא גורם לקורוזיה? ראית פעם את הבפנוכו של צמיג? ראית שם חוטי ברזל חשופים? כי אני לא.

היתרון היחיד של חנקן זה שההתנהגות שלו ידועה. הוא לא מתפשט פחות מאוויר, פשוט יודעים בדיוק בכמה הוא יתפשט בטמפרטורה מסויימת ולכן יודעים כמה בדיוק למלא כדי להגיע ללחץ מדויק (ברמת 0.1PSI) בטמפרטורת "עבודה". זה במכוניות מירוץ ומטוסים. איציק (שם בדוי) שממלא לך חנקן בצמיגים של האוטו (בכלל מבלי לרוקן מהם את האוויר קודם) לא בדיוק עושה את זה ברמה כזו של דיוק.

אם כבר נגענו ב"לא מרוקן את האוויר". הבעיה של האוויר בצמיגים (שהיא זו שנפתרה עם חנקן) היא הכמות הבלתי ידועה של אדי מים. יכול להיות 0.1% ויכול להיות 0.5%. ובמצב שלא יודעים בדיוק כמה יש, לא יודעים איך האוויר יתנהג כשהוא יתחמם. שוב, במכוניות מירוץ ומטוסים, לא אצל אלצ'קו (שם בדוי, שימו לב לגזענות המדודה כלפי כולם) בפנצ'ריה.

אל תאכלו כל מה שמוכרים לכם. פורמולה 1 זה טוב ומגניב והכל, אבל יש דברים שהסופר לאנסר שלכם לא באמת צריכה.

היתרון ה*יחיד* (!!!) של חנקן, זה שהוא באמת פחות "בורח", וגם אז, תרגישו הבדל תוך שנה בערך.

עריכה: עכשיו קלטתי מי שאל למה צריך חנקן בצמיגים. צ'מע, אם אתה מנסה להטריל אני אכעס. בעצם כבר כתבתי תגובה ארוכה ומייגעת, אז לא משנה :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה רומז שאני בטבלה?

פורסם
לכן יודעים כמה בדיוק למלא כדי להגיע ללחץ מדויק (ברמת 0.1PSI) בטמפרטורת "עבודה". זה במכוניות מירוץ ומטוסים.

מילוי חנקן במטוס לא מתבצע בחיים בלחץ מדוייק ברמת 0.1PSI.

פורסם (נערך)

Spire, אף אחד לא אמר אחרת.

אני גם חושב שה"יתרון" של חנקן שבורח פחות הוא פתרון "טלאי" למי שאינו בודק את לחץ האוויר מספיק תדיר, שזו בעיה גם עם חנקן במידה ויש למשל תקר קטן שמוביל לירידת לחץ גם במקרה של חנקן.

בנוסף, מספיק שבמהלך תקופת שירותו של הצמיג הוא יורד מעל החישוק פעם אחת (נגיד במהלך סבב גלגלים) ומעט הרטיבות שהצטברה בפנים יוצאת.

אפשר גם להקפיד למלא אוויר יבש (מרססים עם המפוח על הרצפה עד שמפסיקים לצאת מים), ומדי פעם גם להוציא את רוב האוויר הישן מהצמיג ולמלא מחדש, לנפח מדי פעם קצת יותר ולתת לחמצן לפעפע החוצה, וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

מי שחושב לרגע שמדובר בדיל המאה שיעצור, ייקח אוויר וכוס מים, ויסתכל מסביב כדי לוודא שהוא עדיין בישראל.

אם זה טוב מדי כדי להיות אמיתי וכמו שכתוב - כנראה שזה באמת כך!

בהצלחה.

• תוכן חדש...