Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני מחפש להחליף את הפונטו ספייס 2003 המזדקנת שלי ברכב חדש יותר.

מצאתי פונטו גרנדה 2008 עם מנוע 1250 ידנית. אני רואה שהרכב גדול יותר והשאלה שלי אם הוא

עגלה כמו הפונטו שלי (ידנית 60 כ"ס) או שהמצב יותר טוב.

חוץ מזה, איך הוא מבחינת אמינות?

פורסם

יהיה כמו הפונטו,עדיף לקחת את ה1.4.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכשתי לחברה שלי כזאת לא מזמן, אוטו נוח נחמד, חסכוני בדלק, חלפים זולים [ המקוריים ].

אבל! עגלה מאין כמותה...אתה מנסה להוציא מהאוטו הזה קצת כח זה פשוט בלתי אפשרי, לחברה שלי זה לא מפריע, אני לא הייתי מסתדר איתו.

קח את זה בחשבון ותעשה נסיעת מבחן על אחת כזאת לפני שאתה קונה.

פורסם

יש גם ידניות אם כי אין הרבה כאלו.

קשה לתת יחס,כי זאת תחושה תיקח אחת לסיבוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא מדויק שם לרכבים ישנים.

למשל אם תסתכל בפונטו ספייס תיראה רק את הדגם elx.

פורסם (נערך)
האם יש לפונטו גרנדה 1.2 ידנית שנת 2008 מערכת esp? בחלק מהאתרים מופי שיש ובחלק מופיע שאין..

אם אני לא טועה הכניסו ESP ב2008, אבל לא בטוח לגבי ה 1200.

מה שכן,אני די בטוח שב1400 הכניסו HILL HOLD שמאוד שימושי ב2007 בטוח אין.

לי יש גרנדה 2007 רובוטית עם עבר של ליסינג, והרכב סה"כ הוא רכב מאוד אמין. (חוץ מהגיר) טפו טפו טפו סוגר עכשיו 180 אלף קילומטר מהם עשיתי מעל 100 אלף ב4.5 שנים האחרונות (לא נתקע אף פעם, מקווה שזה שאני אומר את זה לא יגרום לזה לקרות, אבל גם אם כן, אני עדיין יהיה מרוצה ממנו, כמעט 5 שנים בלי תקלה משביתה אחת ברכב של 10 שנים, לא יכול לבקש יותר מזה).

*2 אלטרנטורים (המצבר עוד המצבר המקורי שדי תורם לזה אני מאמין)

*5 נורות (2 נורות דרך, 1 תאורה למספר, ו2 נורות ברקס שרוב הגרנדה פונטו פשוט מתעלמים ונוסעים איתם שרופות, ואם לא היה לך סימן קריאה צהוב בדשבורד, לא היית יודע בחיים כי לרכב יש 2 נורות נוספות בברקס, מנסיון אפילו יכול לעבור טסט עם 2 נורות שרופות, כי עד כדי כך לא שמים לב לזה)

זה כל מה שאי פעם הייתי צריך להחליף ברכב חוץ מטיפולים ו4 גלגלים וטיימינג (כפעולות מונעות כמובן).

החלקים מאוד זולים, ודלק 1-15 בפועל משולב, ואני רוב הנסיעה נוסע בעיר ועומד בפקקים של עוקף קריות בחיפה כל בוקר, חוץ מפעם בשבוע שנוסע למרכז ואז עומד בפקקים של כביש 6.

רק מה, שים לב ל2 דברים:

1. לגיר הרובוטי צריך להתרגל, הוא חד מצמדי מה שאומר שכשאתה ברמזור,עד שאתה לא לוחץ גז ההילוך לא משתלב ואתה על ניוטרל, שים גז, ההילוך משתלב, עד לכמעט עצירה שאז הוא שוב מתנתק. אם אתה לא גרופי גדול של רכבים - אז מבחינתך זה לשים את הידית הילוכים על AUTO וסע המפתחות בפנים - גז ברקס זה כל מה אתה צריך לדעת.

2. הרכב "חלש" יחסית, מה זאת אומרת חלש ? לא יצא לי מצב שחסר לי כח,מצד שני אני גם לא מחפש את זה (שבוע שעבר אחרי 4 שנים יצא לי פעם ראשונה ללחוץ את הדוושה עד הסוף, וגם מתוך סקרנות לא מצורך אמיתי)

את העליות של חיפה עולה בלי בעיות עם רכב מלא, על הילוך 2-3 על 60-70, אם אני לוחץ אותו אפשר גם יותר.

רכב מאוד מרווח, גם בבגאז', יחסית לסופר מיני החדשות? זה סלון.

מה גם, הילוכים אצלו מאוד לא מחולקים כמו שצריך, אתה עם הילוך חמישי יכול לסוע חופשי ב60 עד 120+ שזה קצת מציק אבל זה מה יש.. רוב הזמן הגיר בתחילת נסיעה רץ על 1,2,3,4,5 (במצב ECO זה עוד יותר מציק כי עוד לא יצאת מהרמזור הוא כבר בהילוך 3 , אז תשכח מהמצב הזה שגם ככה לא חוסך דלק בפועל, לא שצריך).

יש משהו בפיאט שקוראים לו מצב CITY, זה הופך את הההגה שלך לחמאה, גם אם הרכב עומד במקום, אתה עם הזרת בלי מאמץ יכול לסובב את הגלגל, אני קבוע עם המצב הזה, מאז שקניתי אותו, פעמים מעטות הפסקתי את זה, ושוב, מסקרנות, לא מצורך אמיתי.

טסט 1200 שקל, ביטוח עושים רק צד ג' וחובה, יוצא לי בסביבות ה 3 הכל לשנה, טיפולים 250-300 שקל, אני עושה פעם בשנה לקראת הטסט (יצרן אומר פעם ב30 אלף ק"מ).

סה"כ, אני באמת מאמין שלא קיים בחוץ רכב של 15 אלף שקל, שנותן תמורה טובה יותר.

אצלי רק הגיר עושה קצת בעיות, כרגיל, וככה קניתי אותו אבל מחזיק מעמד יופי, אני מתכנן לטפל בגיר בחודשיים הקרובים ואז ככל הנראה מעביר הלאה לבתוך המשפוחה תחילת שנה הבאה כי אני רוצה רכב חדש, ובשביל 15 אלף במקרה הטוב, לא שווה כל כך למכור אותו.

בתור רכב ראשון במידה ולא תיפול על רכב לימון (וזה מזל אין מה לעשות) אתה מאוד תהנה. ממליץ.

מקווה שזה עוזר

עריכה אחרונה על ידי stum
  • תוכן חדש...