Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי בטיפול האחרון עברתי ל - castrol magnatec 5w30 c2, לפני היה לי

Motorcraft, ואני יכל לומר לך שאני מרגיש שהמנוע עובד בצורה שקטה יותר.

האמת שהיה אפשר להבחין בזה כבר אחרי ה 30-40KM הראשונים.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

ועוד שאלה קטנה, כמה שמן צריכים לשים בדגם הרכב שלי: רשום איפשהו 4.3 ליטר.

1. האם נכון ?

2. האם זה כולל גם את הקיבולת של שמן המנוע בתוך מסנן השמן מנוע ? כידוע, במסנן השמן יש עוד שמן שנשאר ולכן האם זה לה בדיוק 4.3 ?

פורסם

ול-hitrun: השמן של c2 כנראה לא עונה על התקן הוא עונה רק על התקן האמריקאי ועומד בתקן sn אבל הוא לא עונה גם על התקן האירופאי 0או לפחות בדף המוצר לא מצויין שהוא עומד בתקן האירופאי). השמן היותר נקון של קסטרול שצריך לשים הוא ה- Castrol Magnatec 5w-30 A5 (שהחליף את ה-A1).

פורסם

אהלן,

צדקת, על פי אוטודטה נכנס לך 4.3 ליטר שמן.

אני נוהג תמיד להכניס 100-200 מ''מ פחות.

תכניס 4.1-4.2, תן לזה שתי דקות לרדת, ותבדוק, ותוסיף לפי הצורך.

במידה ויש מפסיק, תניע לשתי דקות, תכבה, ותמדוד.

יש מצב שתראה שהמפלס מעט ירד כי נספג שמן בפילטר.

יכול שתכניס 4.3 והמפלס לא ירד.

אל תשכח לשמן את ולמזוג מעט שמן לפליטר החדש.

רועי

פורסם

רועי 4.3. ליטר זה הקיבולת המקסימאלית המותרת או שזה משהו שמגיע עד אמצע המדיד ואפשל להוסיף עוד ?

למה צריך לשמן ולמזוג מעט שמן לתוך הפילטר לפני הרכבתו ?

פורסם
אצלי בטיפול האחרון עברתי ל - castrol magnatec 5w30 c2, לפני היה לי

Motorcraft, ואני יכל לומר לך שאני מרגיש שהמנוע עובד בצורה שקטה יותר.

האמת שהיה אפשר להבחין בזה כבר אחרי ה 30-40KM הראשונים.

שמת c2 במאזדה?

פורסם
שמת c2 במאזדה?

כן, מדוע? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם
רועי 4.3. ליטר זה הקיבולת המקסימאלית המותרת או שזה משהו שמגיע עד אמצע המדיד ואפשל להוסיף עוד ?

למה צריך לשמן ולמזוג מעט שמן לתוך הפילטר לפני הרכבתו ?

אהלן,

בדרך כלל (הכוונה לרוב הרכבים לאו דווקא מאזדה) זו הקיבולת המקסימלית, ותראה גם על המדיד.

לגבי שימון הפילטר - בחלקו העליון של הפילט שמן יש אטם גומי שמנוע נזילות מתוך הפילטר לבחוץ.

מכיוון שהוא נמעך, ולא נרצה שהוא יקרע, ובפעם הבא שיצא חלק, אז משמנים אותו.

במידה והפילטר יושב בנקודה שאם תמלא בו מעט שמן ולא ישפך ממנו השמן שמילאת (כמו במאזדה שלך) אז פשוט תקצר את הזמן שהמנוע

יעבוד עם לחץ שמן נמוך, ותמנע בלאי.

נניח ברכבי VAG, הוא יושב למעלה כלפי מטה ואין אפשרות למלא אותו, אז רק משמנים את הגומיה.

כן, מדוע? .

אמנם אני לא שאלתי, אבל גם אותי זה מעניין.

אחד מתקני C לא דרושים ולא עומדים בתקן למנוע שלך.

לא יודע איזה נזק יהיה לטווח הרחוק, אבל לא מומץ בכלל לשנות בין התקנים האלו.

רועי

פורסם

מתעלק על השירשור. אני מטפל בשתי המזדות שלי 6 דור שני ו 3 ספיריט דור שני במוסך המרכזי. בחשבונית הטיפולים כתוב שהם שמים שמן מסוג 5-30W Z2C. בדף המפרט טיפולים של היבואן רשום שצריך לשים Z2C A3/A5 M2C913-B. האם למישהו יש מושג אם מדובר במוטוקרפט או שמדובר במשהו אחר אולי מתוצרת מקורית? האם זה שמן סינטטי מלא או חצי סינטטי?

פורסם

אווההה רועי, החכמנו ! נשמע מאוד בגיוני ונכון לעשות - איך זה שהמוסכים המורשים לא עושים את זה ולא שופכים לפילטר השמן לפני הרכבתו שמן .... לך תתן להם עכשיו שיעורים ם פרטיים ותסביר להם את זה !

פורסם

בכיף ותודה.

אבל למען השלום בפורום ולמען ההגינות, אין צורך להכליל את כל המוסכים וגם במוסך את כל העובדים.

אם יש כאלו שלא משמנים את הגומייה אפילו עם השמן הישן חבל.

אבל בוא לא ניכנ לויכוח על טהרת המוסכים.

רועי

פורסם
כן, מדוע? .

כי כמו שכבר ענו לך ובטח הבנת זה לא השמן המתאים ביותר במגוון שמני קסטרול ספציפית למאזדה.

אין לי מושג אם שימוש כזה יגרום נזק אבל ממליץ בטיפול הבא לעבור לקסטרול 5W30 A5 שמתאים הרבה יותר למאזדות.

פורסם

ועוד שאלה, האם כדאי להפעיל את המנוע בדקות הראשונות עם פקק שמן המנוע פתוח ? האם זה יכול חתרום משהוא בהקטנת תת הלחץ של המנוע או שאין לזה קשר ?

• תוכן חדש...