Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

מחפש אחר מצלמה עם יכולות צילום מקרו טובות ועדשה גדולה (כדי למזער קרופ). אני לא מחפש מצלמה מקצועית ולרכוש איתה עדשה יעודית, אלא מצלמה שמכילה את שתי התכונות הנ״ל.

בעבר הייתה לי fujicom finpix s2000 והייתי מאוד מרוצה ממנה. נדמה לי שהיא בקטגוריית superzoom

התקציב הוא עד 2500 ש״ח.

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

גם אני חובב מותג פוג'י, ויש לי פוג' hs-30 exr כבר כמה שנים (מצלמת סופר זום). המצלמה מפתיעה אותי לטובה במיוחד בכל מה שקשור למקרו (יש גם פונקציה סופר מקרו - צילום ממרחק עד סנטימטר אחד ).

יש עכשיו דגם יותר מתקדם hs- 50 exr אשר עולה 1600-1700 שקלים.

האמת, התקציב שהגדרת מתקרב למצלמות dslr.

אני ממליץ לך כבר לרכוש canon 600d ( הגוף עולה כ 1500 שקלים) בצירוף עדשה 18-135 :

http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=1117&siteurl=http%3a%2f%2fwww.camerashop.co.il%2fproduct.asp%3fPid%3d81139%26Cat2Cat1ID%3d1512%26Cat2ID%3d2023%26aff%3dZap%26lang%3dhe&modelid=788834&prodId=1695667097&platform=2

תהנה מאיכות צילום כללית טובה יותר .

לחובבי נקון יש בערך באותם המחירים D5100 + עדשה 18-105

אבל עדיין פוג'י סופרזום מאפשרת לצלם מקרו ממרחק יותר קצר מאשר שתי המצלמות dslr שרשמתי ( עם עדשה אוניבסלית ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלומות,

מחפש אחר מצלמה עם יכולות צילום מקרו טובות ועדשה גדולה (כדי למזער קרופ).

תודה מראש

לגודל העדשה אין קשר לקרופ, אז לא הבנתי את הדרישה.

עקרונית, מצלמות P&S (עם חיישן קטן) יכולות להתאים למאקרו, אבל אין לי מושג איך בודקים איזו מתאימה יותר ואיזו פחות.

מצאתי את זה:

http://snapsort.com/explore/best-digital-cameras/10-macro

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

פאלו, אני חושב שהוא התכוון לזום ארוך כדי שלא יצטרך לצלם מרחוק ולקרופ לאחר מכן.

שים לב שיש מקרו ויש "מקרו". ברוב המצלמות הפשוטות מצב מקרו זה פשוט מצב שמאפשר להתפקס ממרחק קצר במיוחד מה שמקטין את עומק השדה ונותן תחושה של מקרו, אבל זה לא באמת זה. מצב מקרו הוא מצב שבו האובייקטהאובייקט המצולם "מוטבע" על החיישן בגודל של 1:1 ולכן נותן הרבה מאוד חדות ופרטים בפרטים הקטנים.

DSLR בסיסית עם עדשה אוניברסלית לא תיתן תוצאות שאפילו קרובות למה שצריך. אפילו DSLR סופר מתקדמת לא תתן את התוצאה הזאת אם אין עליה עדשת מקרו ייעודית.

בגדול אפשר לקנות איזה DSLR פשוטה וישנה עם עדשת 80 או 105 מ"מ טובה וישנה, אבל זה דורש להתעסק בשוק היד השניה. יתרון נוסף של DSLR הוא שאפשר לחבר אליה מערכת תאורה ייעודית שתשפר משמעותית את התוצאות.

חוץ מזה אין לי (לצערי) מה להוסיף, חפש בגוגל Best point and shoot cameras for macro או משהו כזה. בטוח שיהיו טונות של תוצאות.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא הסברתי כראוי. הכוונה הייתה שבזמן צילום עם זום אתה עדיין מקבל גם את ה״מסביב״ של הנקודה בה אתה מתמקד, אך לא צריך להתקרב/להתרחק פיזית עם המצלמה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כמו שSpire כתב, המושג מאקרו משמש אצל יצרניות גם לעצמיות קלוזאפ (פוקוס ממרחק קצר) וגם מאקרו אמיתי. עצמית מאקרו אמיתית בדרך כלל לא כוללת פונקצייה של פוקוס ומשמשת רק למאקרו - ראו למשל את המאקרו של קנון 65ממ.

לקומפקטיות יש מאקרו לא רע בדרך כלל, כדי לקבל יכולות כאלה עם DSLR דרושה עצמית מאקרו אמיתית (לא קלוזאפ).

לקנון מסדרה G יש יכולות מאקרו נחמדות למדי יחסית למחיר ולעובדה שמדובר במצלמה קומפקטית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם תפרט יותר מה אתה מתכוון לצלם, אפשר יהיה למצוא הכוונה טובה יותר. מדריכי צילום יש ברשת לכל דבר.

פורסם

אני בעד ההצעה של צביפר, אפשר לשקול גם את הסוני RX100, מדובר בקומפקטיות פרימיום מאוד מוצלחות.

אגב, אפשר לקנות כל מצלמה שיש לה מקום לפילטר (או קומפקטיות עם הכנה לטבעת כזאת בעזרת מתאם) ולהתקין שם ריינוקס DCR250.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני רוצה לצלם דגמים שאני בונה - גם במהלך התהליך עצמו וגם את התוצאה הסופית. זה מצריך צילום של חלקים קטנים מאוד (1-3 ממ) יחד עם הפירוט שלהם יחד עם צילום של התוצר הסופי (15 ס״מ). לכן האפשרות לצילום איכותי של עצמים קטנים חשוב לי.

זו המצלמה שהייתה לי ונפחה את נשמתה לאחר 5 שנות שירות, והכיוון שאליו אני חותר: http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/specifications/s/finepix_s2000hd/

ניסיתי מצלמות קומפקטיות למיניהן והן פשוט לא סיפקו תוצאות טובות.

דוגמה לחלק כזה ליד סיכת תפירה. נלקח מhttp://www.scalemodelguide.com/construction/techniques/photo-etched-parts-models/

PE_tiny_part_example.jpg

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם אתה רוצה, אני יכול לצלם חלקים הכי קטנים של lego בסופרזום של פוג'י ( hs-30 ) ועם קנון 600d את אותו הדבר. יש לי שתי המצלמות בבית. מעוניין? תשלח לי לפרטי כתובת דואר אלקטרוני שלך, ואשלח לך מחר תמונות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם ארכוש dslr בסוף, איזו עדשה מתאימה אצטרך לקנות?

@vladcar שלחתי

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אתה ממש לא צריך DSLR בשביל זה.

נהפוך הוא, כי ב-DSLR עומק השדה יותר מוגבל, ואתה לא מחפש רקע מטושטש.

כמו כן, הצילום שלך הוא פונקציונאלי. זה לא פרחים וחרקים, שאתה רוצה לקבל את יופי המרקם של הקשקשים והצבעים שלהם...

כשאתה אומר שלא קיבלת תוצאות טובות, למה הכוונה?

עד כמה שאני זוכר, מאקרו מבוצע כמעט תמיד בטווח הרחב של הזום (אז אפשר ממש להתקרב), אז במה עוזרת לך מצלמת סופר-זום?

בכל מקרה, אני חושב שהרשימה שקשרתי אליה כוללת מצלמות P&S מתקדמות (מה שנשאר, כי הסגמנט די מת...), ככה שזה צריך לענות על הצורך.

אולי שווה לבדוק במה חברים לתחביב משתמשים.

פורסם

אתה ממש לא צריך DSLR בשביל זה.

נהפוך הוא, כי ב-DSLR עומק השדה יותר מוגבל, ואתה לא מחפש רקע מטושטש.

כמו כן, הצילום שלך הוא פונקציונאלי. זה לא פרחים וחרקים, שאתה רוצה לקבל את יופי המרקם של הקשקשים והצבעים שלהם...

עוד יתרון של חיישנים גדולים (DSLR) הוא ביכולת הצילום באור נמוך, אבל גם את זה אתה לא צריך, כי אתה יכול לארגן תאורה.

כשאתה אומר שלא קיבלת תוצאות טובות, למה הכוונה?

עד כמה שאני זוכר, מאקרו מבוצע כמעט תמיד בטווח הרחב של הזום (אז אפשר ממש להתקרב), אז במה עוזרת לך מצלמת סופר-זום?

[הערה: בדקתי ואתה צודק. לזום יש יתרון בצילום עצמים מאוד קטנים]

בכל מקרה, אני חושב שהרשימה שקשרתי אליה כוללת מצלמות P&S מתקדמות, ככה שזה צריך לענות על הצורך.

אולי שווה לבדוק במה חברים לתחביב משתמשים.

• תוכן חדש...