Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי 215/75/15 לג'ימיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

פונה לחברי הפורום לאחר שעברתי מספר פ'נצריות בחיפוש אחר צמיגים לג'ימיני במידה 215/75/15. העדיפות היא לצמיגים עם נטיה מובהקת לכביש או במקרה הגרוע צמיגי כביש/שטח. כנראה בגלל המידה הלא סטנדרטית המבחר מאוד מאוד מצומצם ובעצם יש כרגע רק דגם אחד שמתאים והוא הדגם שמורכב כרגע- yokohama geolandar ats.

הצמיג הזה מעולה ועבר קילומטרז' רב אצלי ולכן שוקל האם פשוט להחליפם בחדשים או לנסות לחפש דגם אחר.

תודה מראש לעוזרים.

BassHead:vamp:

פורסם

אז אני שואל ברצינות, מדוע לא לחזור למידה המקורית או אפילו לרדת למידה קטנה יותר, אם קיימת, לטובת מבחר צמיגי כביש גדול יותר?

מעבר לזה, בהקשר של הצמיגים הקיימים - כנאמר, סוס מנצח לא מחליפים. אתה מרוצה מהם ורכישה של סט חדש ביכולתך, קח אותם.

פורסם

תודה על התגובה. אחרי שנים של נסיעה על המידה הזאת אי אפשר לחזור אחורה למידה קטנה יותר- הבדל ענק. אתה צודק- סוס מנצח לא מחליפים אבל חשבתי לנסות אולי אופציה אחרת אולי יותר טובה.

פורסם

האמת לפני שנים כשהחלפתי רק אז הבנתי את ההבדל בגודל. בכל מקרה צמיגים מעט רחבים יותר שמקנים יותר בטיחות ובעלי קוטר יותר גדול שמקנים עוד כמה ס"מ של מרווח גחון.

מבחינת תקציב- עקב מחסור במבחר גדול (או מבחר בכלל) לא תהיה ברירה גדולה מדי.

פורסם

איילצבי - הם ללא ספק מקנים יותר אחיזה.

המושג בטיחות זו נוסחא מאד מורכבת שתלויה במשתנים רבים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלייקס, אני זוכר דיון די ארוך בנושא רוחב הצמיגים (לא, לא זה שמתייחס לחישוקים).

אם אני זוכר נכון, ההתייחסות שם היתה שבצמיג רחב יותר, פרופיל המגע עם הכביש ישתנה במעט אך שטח המגע ישאר דומה מאוד.

ושאחיזה משופרת מושגת בדר"כ ע"י המעבר לצמיגים איכותיים יותר (או ספורטיביים יותר) שבדר"כ נפוצים יותר במידות רוחב גדולות יותר וחתך נמוך יותר בהתאם.

כמו כן יכולת האחיזה הצידית אולי משתפרת בלי קשר.

וזה מבלי להתייחס לתנאים רטובים מאוד או מושלגים שבהם צמיגים צרים יותר מועדפים.

במקרה דנן, לא רק שהעליה ברוחב היא זניחה למדי, מ-205 ל-215 (אני מוציא אפשרות שמצאתי למידה מקורית בגודל 175/80R15), אלא שגם החתך עלה, מ-70 ל-75, מה שאומר שהדפנות יותר מעוגלות ו"מרוככות". זה אולי טוב בשטח ועם צמיגים מתאימים, קצת פחות לטעמי בכביש.

פותה"ש - מפנה אותך לשרשור הבא בהקשר של מידות שאינן "מקוריות".

השינוי בין המידות המדוברות עומד על 5% (מהירות אמיתית גבוהה מזו המוצגת), ואתה מרוויח תאורטית 17 מ"מ מרווח גחון.

לרכב שאתה מייעד בעיקר לכביש אני לא רואה סיבה לחרוג בענין זה.

בכל אופן, מסקירה קצרה ובהתחשב בכך שאני לא מתמצא במיוחד בצמיגי 4X4 (אתה יכול לנסות להעלות שאלה דומה או ספציפית לגבי דגמים בתת פורום שטח), זיהיתי בעיקר שני צמיגים שאולי יתאימו במידה המבוקשת -

Maxxis MA-1 (בעל דופן או כיתוב לבן למיטב הבנתי, שמא מפריע לך) ו-Michelin Latitude Cross.

במידה המקורית כאמור נפתחים עוד כמה אפשרויות.

פורסם (נערך)

תום, בגדול אתה (האמת שזה מוטי, אבל מילא) צודק, וההבדל באחיזה כתוצאה משינוי הרוחב לבדו לא בהכרח יהיה של שמיים וארץ. צמיג איכותי יותר, גם אם במידה צנועה יותר, יהיה עדיף.

ההבדל באחיזה בין צמיג צר לרחב (וכאמור, זה חל רק על משטח קשיח ויבש) אינו נובע ישירות מהגדלת שטח המגע, שבכל מקרה לא יהיה מאוד גדול כי בצמיג כזה גם מתכננים יותר חירוץ בגלל הבעיה שלו במים.

תוספת האחיזה נובעת מירידה ברגישות הצמיג לעומס: ככל שהעומס עולה האחיזה עולה באופן לא ליניארי כי מקדם החיכוך קטן מעט וגם קשיחות הפניה נפגעת. בצמיג רחב העומס מתחלק על יותר גומי ומקדם החיכוך מושפע פחות.

בנוסף, הצמיג מתחמם פחות (גם בגלל תבנית החירוץ) ולכן אין חשש להתחממות יותר וניתן גם להשתמש בתרכובות רכות יותר. מצד שני, צמיג כביש לרוב לא מגיע לחום כה גבוה, ואז מדובר לרוב בחסרון.

ההבדל העיקרי הוא במידה והצמיג הרחב יותר הוא גם בעל חתך נמוך יותר, שלא כמו כאן. אז קיים שיפור מורגש בקשיחות הפניה, אם כי בכביש משובש תיתכן בעיה בספיגת מהמורות שתפגע באחיזה.

במלים אחרות, כל עוד הדרך לא משובשת, אפשר "לנצל" את האחיזה הקיימת בצורה יעילה יותר. אבל גם זה תלוי יותר באיכות הצמיג, בדגש על תכנון השכבות הפנימיות.

שלא לדבר על הבדלים אפשריים במשקל, על זה שזה עשוי להתברר כ-Overkill לשלדה, פחות פרוגרסיביות בשיא האחיזה, צורת הסוליה וכך הלאה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה על ההשלמה.

תוכל לפרט קצת יותר על ענין הרגישות לעומס?

האם ישנה במשפט טעות - מקדם חיכוך קטן ואחיזה עולה?

לא לשכוח גם שאנחנו מדברים פה בסה"כ על מנוע 1.3 עם טיפה מעל ל-80 כ"ס, לא בדיוק חיית כביש. :wink:

פורסם

תודה על התגובות. הייתי מוכן לשקול מקסיס לצערי אין זמינות של מידות. על המישלן אין בכלל על מה לדבר לצערי (לא מיובא לארץ). אולי אחד מהספונסרים של הפורום יציע עזרה?

פורסם (נערך)
תודה על ההשלמה.

תוכל לפרט קצת יותר על ענין הרגישות לעומס?

האם ישנה במשפט טעות - מקדם חיכוך קטן ואחיזה עולה?

אחיזת הצמיג היא תוצר של מכפלת מקדם החיכוך של הגומי בכוח הנורמלי - ה"תגובה" של הכביש לגומי הנלחץ כנגדו על ידי משקל הרכב וכוח המשיכה.

מקדם החיכוך מבטא את גמישות סיבי הגומי. ככל שהם גמישים יותר הם נדחסים עמוק יותר לתוך הנקבוביות באספלט ומייצרים אחיזה. בנוסף, על כביש יבש נוצרת מעט אחיזה נוספת הודות להדבקה בין הגומי לאספלט.

עם עלית המשקל, גדל הכוח הנורמלי והאחיזה גדלה, אך לא בצורה ליניארית. זאת מאחר וחלק מהלחץ מתבזבז על דחיסת הגומי הגמיש עצמו, וכן כי הלחץ מדכא את ההדבקה הכימית, ולכן מקדם החיכוך קטן.

מעבר לנקודה מסוימת, הלחץ דוחס את הסיבים עמוק ככל הניתן לנקבוביות ומעבר לנקודה זו האחיזה תצנח בפתאומיות בעבור כל תוספת לחץ מלמעלה.

כמו כן, מפאת גמישות הגומי, בכל האצה (או האטה, או פניה) הגומי מתעוות מעט נגד הכיוון הרצוי ופוגם בהאצה. ככל שיש יותר עומס, מתקבל יותר עיוות להאצה נתונה.

הצמיג העמוס גם מתחמם יותר מהר, וגם היחס בין חום למקדם החיכוך אינו ישיר וגם הוא צונח מעבר לנקודה מסוימת.

צמיג רחב יותר מחלק את הלחץ האנכי, את העיוות בהאצה ואת עלית הטמפרטורה על שטח רחב יותר ולכן האחיזה נפגמת פחות בעטיים - ולא גדלה פר סה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שוב תודה חן.

אדי -אני לא יודע על מה אתה מדבר.

גם המקסיס וגם המישלין (תמונה לא נכונה) מופיעים כאן למשל:

http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/FILTERS.TAF?PRO4=&did=1518&_UserReference=064C8E729478F9FB5608F617&Type=&Attribute1=215&Attribute2=75&Attribute3=15&search=%E7%F4%F9

בנוסף, המקסיס מופיע בכל הצמיגיות פה:

http://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=3533&cs=1&diameter=5&aspectRatio=17&width=19

והמישלין (שאגב מופיע גם באתר היבואן קוגול) בצמיגיות כאן:

http://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=4769&cs=1&diameter=5&aspectRatio=17&width=19

יחד עם זאת, צריך לעשות בדיקה פרטנית אצל צמיגיות רלוונטיות אם אכן קיים במלאי.

שוב חוזר ואומר, שלדעתי במידת המקור יש יותר צמיגי H/T שזה פחות או יותר מה שביקשת להבנתי.

• תוכן חדש...