Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו RS 200 EDC Cup - התרשמות קצרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן - ההצעה שלך נראת לי כלא רלוונטית.

יש עולם של רוכשי חדש ויש של רוכשי משומש.

כמעט אין ניוד בתוכו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש ניוד, אבל לא בין רכב חדש ורכב בן 13. הcross shopping המתבקש הוא מול מגאן משומשת או וואגית משומשת. לדעתי? אם יש לך 180K בכיס בשביל לקנות רכב, אז קח הלוואה של 35K וקנה ליאון קופרה. זה כלכך no brainer שזה כואב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא בהכרח. טרם ניסיתי בעצמי, אך ממה ששמעתי, למרות שהקופרה מרשימה מאוד מבחינת ביצועים, מאובזרת יפה ומוצעת במחיר אטרקטיבי היא די קרירה.

מי שמחפש "רנוספורט" כנראה שלא יקנה קופרה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מצד שני, הקליאו היא חמש דלתות ואוטומטית, מה שהמגאן לא. אז בתצורה הזו, הדבר הכי ספורטיבי וקרוב במחיר הוא כנראה קופרה. קרירה? זו ביקורת שעוד לא ראיתי עליה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תסתכלו על הצד חיובי

מה לגבי אותו הרכב שנה על הכביש ~15 אלף קילומטר, נראה ומרגיש חדששש, ב 115 אלף? (כמו שנמכר/ניסה להימכר לא מזמן)

זה כבר נשמע אחרת לא?

במחיר כזה אני כבר לא בטוח שלא מדובר בעסקה טובה או לכל הפחות מעניינית..

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
ירידה של 75 אלף ₪ בשנה? נשמע מטורף לרכב במחיר כזה. משהו שם לא תקין.

הכל היה מצוין ברכב. יד טיפה גבוהה (3)

מה שלא תקין זה המחיר הראשוני שלו :)

זה מה שנקרא "מחיר השוק"

If you wanna turn, turn, don't brake

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

פספסתי את השרשור הזה בזמנו.

אחרי כשנה וחצי אני אישית מאוד מרוצה מהרכב. הקליאו שלי היא RS ולא קאפ.

דבר חשוב, המחיר בפועל הוא כמובן נתון למיקוח ואז קו המחשבה יכול להשתנות.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מצחיק שדווקא הארגונומיה בעייתית.

אולי זה נכון לאנשים שנמצאים שעה וחצי על הרכב אבל אחרי יום-יומיים מתרגלים יפה מאוד לשליטה על המערכת מהאביזר המוזר שליד ההגה.

לי יש קליאו (בסיסית, ידנית) כבר שנתיים וזה הדבר הכי נוח בעולם.

ממש מבאס אותי להחליף למשהו שהוא לא רנו בגלל זה.

לגבי רעשי הרוח, אני מסכים.

WTF!

אצלי רוב הנסיעות הן על 80-110, גם בשביל לחסוך וגם כי מעל המהירות הזאת פשוט לא נוח לשבת ולדבר עם הנוסע.

לגב הבלוטות', זה תלוי גם בטלפון.

משום מה בבלאקברי זה עבד רע מאוד. בגלקסי שלי זה עובד מעולה ואני יכול לנהל שיחות בכיף בנסיעה (כל עוד אני מתחת ל80 קמ"ש :evil:).

מה שכן, בחיים לא הייתי הולך על גרסת RS של הקליאו.

האיכות אחלה לרכב של 80000-120000.

אבל לשלם 200K על פנים כזה?

Fuck no!

פורסם

בג'ולייטה, שהיא רחוקה מלהיות מלכת איכות פנים (ואני עדין), אני מסוגל לנהל שיחה בתוך הרכב ב-1.5 חוק וגם לנהל שיחת טלפון סבירה במהירות דומה. כך שבגדול, אין לזה תירוץ.

לגבי האביזר על ההגה, מה אני אגיד לך. כשהייתה לי ה-156 סלספיד התרגלתי גם לתפעול ההילוכים מהכפתורים שעל ההגה. להגיד שזה טוב? ממש לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יצא לי לנהוג בקליאו ספורט מהדור הרביעי במאי 2013 בהשקה שלה בספרד. היום הראשון היה בגשם סוחף ובו נהגתי ב-RS. ביום השני נהגנו על מסלול בגרסת ה-CUP.

אני מעלה כאן את הסיכום של המבחן ההוא ומדהים שכל כך מעט השתנה. אני מסכים לגמרי שהמחיר שלה בארץ גבוה מאוד וב-20 אלף שקלים פחות הביקורות כאן היו שונות לחלוטין.

אגב לגבי תא הנוסעים, נכון שאיכותו לא גבוהה, אבל מי מכם שישב בזה של הדור הקודם יסכים שמדובר בזינוק אדיר קדימה.

״קליאו RS, דור רביעי. הגעתי אליה טעון, דרוך, אולי אפילו קצת חרד. חששתי ממפגש עם מכונה שאיבדה את הניצוץ תחת המכבש התעשייתי המחפש את המכנה המשותף הרחב ביותר. אז יש שם עדיין את הניצוץ, הוא אלקטרוני, מבוקר מחשב, מנוטר טכנולוגית, מריץ את האדרנלין במבוך עשוי שבבי סיליקון מוליכים למחצה ומעבדים כפולי ליבה. הוא אולי קשה לזיהוי אבל הוא שם והוא מהיר מאשר בעבר.

היא עונדת בגאווה את סמל הסטטוס החדש של שימושיות ותיבת הילוכים רובוטית אוטומטית. לא כי היא שכחה להיות מהנה, כי היא רוצה שגם אחרי החתונה והילדים תמשיכו ליהנות בה. יש לה חסרונות: היא לא הכי שקטה ומעודנת, סידור הדוושות בה צפוף, היא לא חיה וישירה כמו הדור הקודם. אבל היא מעניקה דברים אחרים בתמורה. אז לא, היא לא עושה את זה כמו פעם, אבל היי, אתם באמת מתגעגעים לטלפון הסלולרי שהיה לכם ב-2008? אני לא.

נכון לעכשיו, יש מול קליאו RS תחרות שמורכבת בעיקר מפולקסווגן פולו GTI, אופל קורסה OPC, בשוליים גם מיני קופר S ובעתיד הקרוב פיג'ו GTI208. איך שזה נראה כרגע, אף אחת מהן לא תעשה לה יותר מדי בעיות. אופל קורסה על סף החלפה בדור חדש, היא גם פשוטה וגסה יותר מהאחרות וגם בעלת התנהגות כביש פחות מהוקצעת מהקליאו. מיני קופר S לא זולה והשימושיות בה היא בדיחה על חשבון הרוכש שלה. פולו GTI, למרות הדמיון בתצורת חמש הדלתות והתיבה כפולת המצמד בכלל לא באותו איזור חיוג בהיבט ההתנהגות ונחותה משמעותית בתחום זה מהרנו. נראה שזו היריבה מבית שיכולה להעניק קרב הגון לרנו. היא בעלת הספק זהה, התנהגות כביש מהנה, נוחות נסיעה טובה ותא נוסעים מאובזר״.

בדיעבד, אחרי מפגש ראש בראש בארץ בין 208gti לבין הקליאו, התחושה הייתה ששתי המכוניות קודם כל טובות מאוד, את היתרונות הדינאמיים הקלים שיש ל-208 ויהיו חשובים מאוד ללקוחות מסויימים יכולים לבטל בקלות היתרונות הפרקטיים של הקליאו שיהיו חיוניים ללקוחות אחרים.

הסיכום היה שאף אחת מהן לא באמת סופר מיני חמה בטעם של פעם. אבל אין מנוס מלהודות שלעת עתה, הן כנראה הכי קרוב לזה שנוכל להגיע.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

תודה על הסקירות, נשמע מעפן למדי\לגמרי.

פעם אחר פעם עולה נושא הגיר הרובוטי, לא רק ברכב הזה,

על גימגומיו, שיהוקיו, עיכוביו, סיבוכיו והתפרקותו הצפוייה.

זה בעיני אחד הדברים המוזרים היום בתעשיית הרכב,

ההתעקשות על תיבות הילוכים שאמורות להשיג יתרון מסויים בנושא אחד

ומקריבות הרבה בתחומים אחרים.

The first one to get angry loses

פורסם

חוץ משהייה בתחילת הנסיעה, אילו עוד חסרונות יש לגיר הדו-מצמדי? הוא מהיר יותר, חלק יותר, חסכוני יותר ובחלק נכבד מהמכוניות גם אמין. לא יודע מה הבעיה עם התצורה הזאת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...