Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים ששיגעון הדיטיילינג התחיל לתפוס גובה וכשחומרים חדשים ולא מוכרים התחילו להגיע בתדירות גבוהה אל ארצנו הקטנה, גם אני התחלתי לרכוש ולהתנסות בחומרים חדשים.

אופי האגרן שבי גרם לי לרכוש עוד מוצרים כדי "שיהיה" וכשנרגעתי והתיישבתי לבדוק מלאים - מצאתי שיש לי חומרים לפחות לארבע השנים הקרובות לתחזוקת שני כלי רכב.

הממצא הזה לא הטריד אותי - חשבתי שמקסימום החומרים הישנים (כשיגיע תור השימוש בהם) יאבדו מעט מהיעילות שלהם, עד אז אכסנתי אותם במקום קריר ומוצל והאמנתי שאין בכך בעיה.

החומר הראשון שהיכה בי היה נוזל ניקוי הגלגלים של מגוירס, שהאריזה שלו החליטה ביום בהיר אחד שדי - והתבקעה.

הדבר הזה גרם לי להבין שצריך לאכסן את החומרים בארגזי פלסטיק אטומים לנזילה ולעקוב אחריהם בתדירות גבוהה.

מבין החומרים שהיו באכסון הסיטרוס של CG. עשה עלי משום מה רושם לא יציב במיוחד, השמפו מתפרק בבקבוק למרכיביו שכל אחד מהם בעל גוון אחר וכדי להשתמש בו צריך לנער אותו היטב.

ואכן, לפני חודשיים לערך הבחנתי בנזילה שהייתה ממש רק בראשיתה מתחתית הבקבוק, ייחסתי את הנזילה לבקבוק פגום ומאחר ולא נגרם שום נזק וכמעט ולא נזל חומר, העברתי את השמפו למיכל פלסטיק שהכיל בעברו סבון נוזלי.

גם במיכל הזה השמפו התפרק למרכיביו ונתן תצוגה מרהיבה של גוונים.

המכל הזה החזיק בדיוק חודשיים כשגם הוא התחיל לנזול וגם הנזילה הזו אותרה ממש כשהתחילה עם נזילה אפסית מהמכל.

הפעם כבר העברתי את הסיטרוס אל בקבוק זכוכית, מהלתי אותו במים ואכסנתי אותו שוב, תכולת הבקבוק נראית הומוגנית לחלוטין ולהערכתי הזכוכית תחזיק מעמד ולא תתפורר אל מול התכולה שבתוכה ( :wink: ).

הצעתי למי שיש לו את השמפו הזה פשוט לעקוב אחריו ולראות, קשה לי להאמין שהתופעה הזו ייחודית רק אלי.

פורסם (נערך)

אם לא משתמשים בסיטרוס והוא עומד יותר משבועיים, אכן נוצרים שכבות של מרכיבים שונים. אחרי ניעור לפני השימוש הם מתערבבים חזרה לגוון אחיד.

אצלי גיליתי נזילה לאחר כחצי שנה. הבקבוק היה סדוק מלמטה. העברי את השמפו לתוך בקבוק מים עם פיה של חצי ליטר וזהו.

בכל אופן, כל חומר מומלץ לנער היטב לפני השימוש.

עריכה אחרונה על ידי Dada

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

אצלי הבקבוק המקורי מחזיק שנתיים כבר, בלי נזילות, תוך שעתיים מתחילים לראות את ההפרדה בחומרים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

תופעת הפיצול למרכיבים היא תקינה, להפך אני מוצא את זה די נחמד :lol:

אצלי כבר התבקעו שלושה בקבוקים של סיטרוס, לא יודע אם השמפו מחליש את הפלסטיק או שיצאה סדרה דפוקה של בקבוקים,

כך או כך הסיטרוס שלי עבר דירה לבקבוק פלסטיק עבה.

פורסם

כשהחומר הסמיך עולה למעלה אפשר להרגיש כמה החומר הזה מרוכז. אני חושב שהחומר הברקה דווקא שוקע (תקנו אותי אם אני טועה) אז אני לא יודע כמה באמת הוא אמור לפגוע בפלסטיק או הוא מיועד סוג של להגן על הלכה של הרכב.

אני חושב שמדובר על התייבשות והזדקנות של הבקבוק ולא פגיעה מהחומר

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

זה שהחמור מתפרק לכמה רכיבים זה תקין, בגלל זה צריך לנער אותו. לגבי הבקבוק, גם אצלי החומר "אכל" את תחתית בקבוק הפלסטיק, אטמתי עם מסקינגטייפ וזהו. מרגיע לדעת ששוטפים את הרכב עם חומר שאוכל פלסטיק :)

פורסם

אני רק אניח את זה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?548887-%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%A9%D7%9E%D7%A4%D7%95-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A1-%D7%A9%D7%9C-CG-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C

בתמצית העניין - קרה גם לי.

בסופו של דבר, קיבלתי מוצר חדש. (שווה לכם להתעסק מול שירות הלקוחות של היצרן? לכו על זה. הם יודעים תודעת שירות מהי).

בינתיים התחדשתי גם בגלון, אני מקווה שהוא יהיה עמיד יותר מהבקבוק.

M-TECH E46

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצר:

הסיטרוס שמאוכסן כרגע בבקבוק זכוכית ניראה הומוגני לחלוטין והפסיק להתפרק לגורמים, הדבר מביא אותי לשתי מסקנות שאינני משוכנע בנכונותן ואשמח לדעתכם:

1. הסיטרוס פוגע במכלי הפלסטיק בהם הוא מאוכסן, הדבר מראה על חומר בריכוז גבוה עם כושר ניקוי קיצוני שאיננו מתאים לשימוש רגיל. החלטתי להשתמש בו רק כשטיפה שלפני וואקס או במקרים קיצוניים של לכלוך.

2. יתכן שפירוק החומר למרכיביו כשהוא במיכל הפלסטיק מקורו בריאקציה כימית כלשהי עם הפלסטיק.

בכל מקרה, זה החומר הראשון של CG שמקבל אצלי ציון נכשל.

פורסם

גם אצלי קרה מקרה שסיטרוס אכל את הבקבוק, וכל התכולה נשפכה לי בתיק בתא מטען. מאוד מבאס.

מצד שני הסיטרוס הוא השמפו הכי מוצלח שיצא לי להשתמש בו עד כה, מבחינת יכולת ניקוי...

אז בהנחה ואני שומר אותו למקרים מיוחדים (פלסטלינה ושות'), יש לכם המלצה על שמפו טוב לשוטף? שקלתי לרכוש את מגס ultimate wax & wash אבל הגורו הראשי כאן אמר לי להמנע ממגווירס.

קיבלתי המלצה לדופונט אבל לא מצאתי חנות באזור שלי שמוכרת אותו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני כבר שנתיים עם אותו סיטרוס (לא מצליח לגמור אותו), ושום דבר לא קרה לבקבוק.

סך הכול מה שיפה בשמפו הזה, זה שאפשר לקבוע את רמת האגרסיביות בהתאם לסוג עבודה שצריך.

נגיד 5 מ"ל שמפו לתוך 15 ליטר מים, נותן תוצאה של שמפו עדין. קצף ממש עדין.

עוד יתרון, הכפפה ממש גולשת על פני הפח בגלל "השמנוניות" שבו (זה מה שרואים בבקבוק את ההפרדה).

אם אני לא טועה, גם זה נותן את הברק לרכב בסופו של שטיפה :).

בכול מקרה, בשבילי זה שמפו מנצח:

מרוכז= דילול חסכוני מאוד = חסכון בכסף.

מנקה ללא מאמץ+ יש את האפשרות לשחק עם אגרסיביות הדילול בהתאם לסוג עבודה.

בסופו של השטיפה, נותן לרכב ברק. אני אוהב את זה.

ריח הדרים נעים.

פורסם

אור, הייתי ממליץ לך להציץ על השמפו של וולף agent orange.

שמפו פשוט מעולה, מכל בחינה אפשרית, חסכוני ברמות ( כבר איזה שנה וחצי אצלי וממש, אבל ממש רחוק מלסיים אותו).

מחיר לא הכי זול, אבל אם בא לך להשקיע ולקבל אחלה של תמורה, זה זה.

יש באוטוסטור.

"יאללה בירי".

פורסם

חברים,אני אישית עברתי לNANOLEX,גם כמו שאומר גיל,לא זול,אבל שווה כל שקל.

כמו כן גם WASHCOT,אוטם נוזלי ולאחר יבוש FINAL FINISH,כמו QD בספרי,

רוצה לפתוח שרשור על שטיפה שעשיתי בערב חג,מצרף תמונות:אחרי.nanolex 956.jpgnanolex 963.jpgnanolex 953.jpgnanolex 960.jpgnanolex 966.jpgnanolex 958.jpgnanolex 961.jpgnanolex 951.jpg

• תוכן חדש...