Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז עדכון לגבי מה שהיה אצלי:

החלפתי את המסנן עצמאית. זה לא פתר את הבעיה. המזגן עדיין היה חלש יחסית וזה הציק לי. הלכתי למוסך מורשה רשמי של סוזוקי. בבדיקה שהם עשו הם אמרו שהכל תקין, וככה זה המזגן של סוזוקי בכלל, וגם ספציפית בדגם הזה. התעקשתי שיבצעו בדיקת וואקום, למרות שהם חשבו שלא צריך. בוצע, נמצא שחסר 100 גרם - שזה לא משמעותי. בכל זאת מילאתי. בבדיקה עצמה הראה לי המוסכניק את ההפרשים בקלאצ'ים של המזגן. יש לו פשוט נפילות די ארוכות בזמן קירור (בעיקר בזמן הורדת הילוכים בנסיעה). לכן, לוקח לו זמן יחסית לקרר את חלל הרכב.

מסתבר שככה זה בדגם הזה.

באסה.

פורסם

באמת תודה על העידכון, חבל שלא מפרסמים את זה.

לדעתי זה פרט מאוד חשוב בארצנו, ויכול להשפיע על החלטה אם לקנות את הרכב הזה או לא.

פורסם

מוזר לי לקרוא את זה. יש לי בדיוק אותו רכב ומעולם לא הרגשתי שהמזגן חלש.

אפילו בשיא החום ב-40 מעלות אני לא שם את בורר העוצמה למקסימום כי זה יוצא קר מדי.

פורסם
הלכתי למוסך מורשה רשמי של סוזוקי. בבדיקה שהם עשו הם אמרו שהכל תקין, וככה זה המזגן של סוזוקי בכלל, וגם ספציפית בדגם הזה....

מסתבר שככה זה בדגם הזה.

באסה.

למוסך לא כדאי להתעסק זמן רב עם תקלה שלא יצא לו כסף ממנה. מה אתה היית עושה במקום המוסך?

אין תחליף ליזמה עצמית. אם יש בעיה, היא תטופל רק אם וכאשר תמדוד את הטמפרטורה ביציאה מהמאייד (כניסת אויר קר לתא הנוסעים) ותוכיח למוסך שהטמפ' הזו לא מספיק נמוכה, בהשוואה למכונית אחרת עם מזגן תקין.

פורסם
למוסך לא כדאי להתעסק זמן רב עם תקלה שלא יצא לו כסף ממנה. מה אתה היית עושה במקום המוסך?

אין תחליף ליזמה עצמית. אם יש בעיה, היא תטופל רק אם וכאשר תמדוד את הטמפרטורה ביציאה מהמאייד (כניסת אויר קר לתא הנוסעים) ותוכיח למוסך שהטמפ' הזו לא מספיק נמוכה, בהשוואה למכונית אחרת עם מזגן תקין.

אהלן יהודה, תודה.

לא מסכים לגבי האינטרס של המוסך, כי ראשית, יצא לו כסף מהבדיקת וואקום, וגם תיקון מערכת מזגן, במידה ותקולה, יכול לעלות לא מעט.

בכל מקרה, מסכים איתך לגבי בדיקה היזומה - וזה בוצעה. בדקתי את הטמפ' ביציאה מהמאייד. הוא מגיע לרמה של 7 מעלות, שזה תקין. הבעיה שזה לוקח כמה דקות. זה נובע, לפי מה שאני הבנתי מהקלאצ'ים הארוכים יחסית שלדברי הבחור במוסך מאפיינת את המזגן הזה.

פורסם (נערך)

שלום,

גם אצלי המזגן היה חלש ב sx4.

זה מאפיין את הדגם,לא יעזור דבר.

בד״כ הוא מספיק,בחום של אוגוסט-בקושי

עריכה אחרונה על ידי romanbu
פורסם
אהלן יהודה, תודה.

לא מסכים לגבי האינטרס של המוסך, כי ראשית, יצא לו כסף מהבדיקת וואקום, וגם תיקון מערכת מזגן, במידה ותקולה, יכול לעלות לא מעט.

בכל מקרה, מסכים איתך לגבי בדיקה היזומה - וזה בוצעה. בדקתי את הטמפ' ביציאה מהמאייד. הוא מגיע לרמה של 7 מעלות, שזה תקין. הבעיה שזה לוקח כמה דקות. זה נובע, לפי מה שאני הבנתי מהקלאצ'ים הארוכים יחסית שלדברי הבחור במוסך מאפיינת את המזגן הזה.

מתברר שבחלק מדגמי שנות 2007 עד 2010 יש "מחלה" בקלאצ' של המזגן.

for owners of early SX4s (2007-2010) with A/C compressor clutch repairs

The A/C compressor clutch on early Sx4s has been flagged by Suzuki to be a problem, and a Technical Service Bulletin has been issued to dealers for repairs.

Most often the failures in the arly vehicles are in the a/c clutch and not in the compressor. The potting in the magnet was too close to the top of the clutch in the early version and as a result the wires would eventually rub against metal when the clutch was engaged causing a short in the windings. There is a tech service bulletin on how to check this.

------------

You basically move the compressor slightly off to the side, leaving the refrigerant hoses still connected, and you loosen the retainers off the front of clutch assembly itself. Basically add some elbow grease (friendly but careful prying) and the clutch can be removed with the compressor in the car. The Suzuki TSB shows 1.6 hours for a Suzuki tech. to complete the job.

יהודה

פורסם
מתברר שבחלק מדגמי שנות 2007 עד 2010 יש "מחלה" בקלאצ' של המזגן.

for owners of early SX4s (2007-2010) with A/C compressor clutch repairs

The A/C compressor clutch on early Sx4s has been flagged by Suzuki to be a problem, and a Technical Service Bulletin has been issued to dealers for repairs.

Most often the failures in the arly vehicles are in the a/c clutch and not in the compressor. The potting in the magnet was too close to the top of the clutch in the early version and as a result the wires would eventually rub against metal when the clutch was engaged causing a short in the windings. There is a tech service bulletin on how to check this.

------------

You basically move the compressor slightly off to the side, leaving the refrigerant hoses still connected, and you loosen the retainers off the front of clutch assembly itself. Basically add some elbow grease (friendly but careful prying) and the clutch can be removed with the compressor in the car. The Suzuki TSB shows 1.6 hours for a Suzuki tech. to complete the job.

יהודה

יהודה תודה רבה!!

כן, זה די מתאר את זה. השאלה היא איך אף אחד במוסך השירות *המרכזי* של סוזוקי לא מכיר את זה ולא יודע להתמודד עם זה.

יש לך מושג מי יכול להתמודד עם התיקון הזה?

פורסם
יהודה תודה רבה!!

כן, זה די מתאר את זה. השאלה היא איך אף אחד במוסך השירות *המרכזי* של סוזוקי לא מכיר את זה ולא יודע להתמודד עם זה.

יש לך מושג מי יכול להתמודד עם התיקון הזה?

מציע שקודם כל תפנה למוסך הראשי (בפתח תקווה?) , תראה להם את ההודעות האלה בפורומים, ותבקש שימצאו את הTSB המדובר ויתנו לך הצעת מחיר לתיקון לפי ה TSB. ברור שזה יהיה יקר אבל תקבל מחיר גג לתיקון.

פעם עופר קצב (מומלץ של רפי לין) , משפץ מדחסים, החליף לי מדחס מזגן, והוא היה בסדר. אולי הוא יוכל ל"שפץ" את מכלול המדחס שלך על ידי החלפת הקלאצ' בקלאצ' מפירוק והשארת המדחס המקורי עצמו ללא שינוי.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...