Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות סוזוקי גרנד ויטרה. אני מאוד אוהב את הרכב, אני חושב שהוא אחלה רכב לטיולי שטח וגם ליום יום.

אחרי בדיקות באינטרנט החלטתי ללכת על המנוע הגדול 2.4 ליטר ועל המרכב הארוך. (לא אהבתי בכלל את הצורה הקצרה)

מבחינת כמות נסועה - היא מאוד נמוכה. העבודה במרחק הליכה ואין לי באמת הרבה נסיעות. לכן הרכב בעיקר ישמש לטיולים.

לגבי מחיר - מוכן להשקיע בקנייתה עד 40 אלף ש''ח לא כולל יישור קו ותוספות של מיגונים והגבהות. מכוון לשנתון 2009 - 2012. 

הבנתי שבמנועים 2.4 ליטר יש בעיה של סדקים בראש מנוע, במיוחד בשנתונים הנ''ל אז זה לקח אותי כמה צעדים אחורה... לא ראיתי שהבעיה קיימת במנועי 2.0 ליטר אבל מנועים אלו הם שנתונים 2007 - 2008 וגם המעט חוסר כוח קצת מבאס... 

אשמח לחוות דעת למי שאולי מחזיק אחת כזאת ובכללי.

האם כדאי לקנות ג''ו שעברה החלפת מנוע או שזה להיכנס להרפתקה?

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי balcKite
פורסם
לפני 9 שעות, balcKite כתב:

מכוון לשנתון 2009 - 2012. 

הבנתי שבמנועים 2.4 ליטר יש בעיה של סדקים בראש מנוע, במיוחד בשנתונים הנ''ל אז זה לקח אותי כמה צעדים אחור

היה לי כזה רכב מנוע 2.4L קצר שנת 2009, אכן היו בעיות המנועים עד שנת 2012 כאשר בלוק המנוע היה נסדק. בשנים אלו GM יצרה את המנוע עבור סוזוקי. לאחר מכן סוזוקי סיימה לשתף פעולה עם האמריקאים ושיפרה אותם משנת 2012, ניתן לראות שגם מבחינה חיצונית הגריל במכוניות שונה (עד 2012 הוא מחורר ואח"כ הוא בנוי בצורת רעפים. הבעיה הייתה שיבואן התנער מאחריות אף על פי שקיבל מנועים מהיצרן הוא היה עושה שיפוץ מנוע במקום להחליף אותם.

פורסם

תודה... @נהגיסט

לפי המחירים ביד 2, אני רואה שהמחירים לשנתונים 2013 - 2015 מעל התקציב שלי... 

רוצה לשמוע חוות דעת אולי על 2008 מנוע 2.0 אם מישהו התנסה או מכיר. האם חוסר הכח מורגש ממש? והאם קיימת הבעיה של הראש מנוע גם במנועים אלו או דברים קריטיים אחרים...

אני יודע ש @EliC25 מחזיק באחת כזו זהובה. לפי הסרטונים (המעולים) בעמוד היוטיוב של הכנופיה. אשמח לחוות הדעת שלך 🙏

פורסם

ה2.0 חלש יחסית לרכב הזה, וזה מורגש. אם אתה לא נוסע הרבה זה לא יהיה משמעותי. בשטח אני לא רואה שזה מפריע. זה בעיקר מפריע בנסיעות בין עירוניות ותאוצות ביניים.

הראש או הבלוק ורגישותם להתחממות לא קשורה לפאק בייצור של ה2.4, שם מדובר בסדק בייצור (שאגב כבר לא חושב שקיימים רכבים עם התקלה הזו שבהם לא הוחלף מנוע כבר מזמן..)

מערכת הקירור בסוזוקי בכללי דורשת תשומת לב יתרה, רענון של חלקים עייפים מוקדם ככל הניתן ושמירה והשגחה לאורך זמן. בלוק אלומיניום שהתעוות מחום - לא יהיה שמיש, ולמצוא אחד מפירוק או ייבוא יהיה סיפור יקר.

פורסם
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

הראש או הבלוק ורגישותם להתחממות לא קשורה לפאק בייצור של ה2.4, שם מדובר בסדק בייצור (שאגב כבר לא חושב שקיימים רכבים עם התקלה הזו שבהם לא הוחלף מנוע כבר מזמן..)

אני מעריך שהמנוע שהוחלף הוא עם אותה הבעיה בייצור וזה פשוט מרחיק קצת את הקץ...

לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

מערכת הקירור בסוזוקי בכללי דורשת תשומת לב יתרה, רענון של חלקים עייפים מוקדם ככל הניתן ושמירה והשגחה לאורך זמן. בלוק אלומיניום שהתעוות מחום - לא יהיה שמיש, ולמצוא אחד מפירוק או ייבוא יהיה סיפור יקר.

אכן שמעתי כבר על סיפורים שאנשים השתמשו במי ברז כנוזל קירור... לאו דווקא ברכבי סוזוקי.

תודה על התגובה והעזרה.

פורסם

איך אני יודע שמנוע שהוחלף הוא לא אותה מנוע עם סדק מאותה סדרה של המנועים התקולים?

לדעתך, בהזנחת פאקטור הטיפול ברכב, מנוע שהוחלף הוא מנוע ללא בעיית הסדק מהייצור? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...