Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדיף להשקיע במסנן מזגן מקורי או תחליפים מאיכות מוכחחת ולא לסבול מריחות ואבק בקבינה ולא לגרום לסתימה על המאדה מה שיגרום גם לנזילות ממנו .

פורסם (נערך)

למרות שאני מחליף פילטר כל שנה ותמיד זה היה או טורקי או סיני הופתעתי שיש שיפור בזרימה כאשר עברתי לפילטר של valeo שאני קונה באיביי מחנות בלטביה שהומלצה פה כבר בפורום. ההבדל במחיר בכלל לא גדול ושווה את זה. במדינה כל כך חמה כדאי לא לזלזל בפילטר הזה ולשים סיני הכי זול שיש

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אוקיי, אז הלכתי היום למרכז החלפים של סוזוקי וקניתי מסנן מזגן מקורי (102 ש״ח). ההחלפה פשוטה מאוד, כמו הציור שהעלה פה אסף.

לגבי תוצאה - כמובן שיש שיפור. המסנן הקודם היה מטונף ומלא לכלוך ״גדול״ כמו עלים וכו. אבל, עדיין יש לי תחושה שהאוויר שיוצא מהמזגן יכול להיות קר יותר. כלומר, הוא כן מקרר, אבל בהשוואה לרכבים קודמים (כשהמזגן על עוצמה מלאה, על טמפ׳ הכי נמוכה), זה פשוט פחות *קר*.

פורסם
למרות שאני מחליף פילטר כל שנה ותמיד זה היה או טורקי או סיני הופתעתי שיש שיפור בזרימה כאשר עברתי לפילטר של valeo שאני קונה באיביי מחנות בלטביה שהומלצה פה כבר בפורום. ההבדל במחיר בכלל לא גדול ושווה את זה. במדינה כל כך חמה כדאי לא לזלזל בפילטר הזה ולשים סיני הכי זול שיש

אשמח לקישור אם תוכל בבקשה לחנות המדוברת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

זו החנות:

http://stores.ebay.co.uk/stockparts245

מבחינת הפילטרים יש פעמים רבות דגם "רגיל" אך מחיר המשלוח שלו עלול להיות יותר יקר מאשר הדגם "המשופר" היקר יותר שכולל פחם-פעיל בפילטר - כמו חלק מהפילטרים המקוריים ברכבים. לדעתי האישית זה חירטוט כי ממילא נוסעים רוב הזמן על מצב מיחזור אוויר פנימי ואוטו ממילא זה לא דבר אטום. לכן צריך להשוות מחירים אם יש יותר מסוג אחד.

לפותח השרשור - אם מעולם לא מילאו גז במזגן או עבר יותר מ-4 שנים מאז המילוי האחרון אז מומלץ לעשות וואקום-גז במערכת כי סביר שאחרי 5 שנים יש מספיק מחסור בגז שהקירור פחות יעיל.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
זו החנות:

http://stores.ebay.co.uk/stockparts245

מבחינת הפילטרים יש פעמים רבות דגם "רגיל" אך מחיר המשלוח שלו עלול להיות יותר יקר מאשר הדגם "המשופר" היקר יותר שכולל פחם-פעיל בפילטר - כמו חלק מהפילטרים המקוריים ברכבים. לדעתי האישית זה חירטוט כי ממילא נוסעים רוב הזמן על מצב מיחזור אוויר פנימי ואוטו ממילא זה לא דבר אטום. לכן צריך להשוות מחירים אם יש יותר מסוג אחד.

לפותח השרשור - אם מעולם לא מילאו גז במזגן או עבר יותר מ-4 שנים מאז המילוי האחרון אז מומלץ לעשות וואקום-גז במערכת כי סביר שאחרי 5 שנים יש מספיק מחסור בגז שהקירור פחות יעיל.

תודה רבה

תוכל להסביר מה זה בדיוק וואקום גז? מתאר לעצמי שזו בדיקה לגילוי דליפות?

ומי לגשת כדי לעשות את זה? כל מוסך יכול?

פורסם

במערכת המיזוג יש את הגז=קרר בכמות/משקל מסויימים ומוגדרים מראש לכל רכב ודגם ע"י היצרנים.

באופן טבעי (ויש על זה וויכוח עתיק בפורום) יש איבוד קל של הקרר בכל שנה - אחוזים בודדים. שהאיבוד מצטבר על פני איזה 3-5 שנים לכדי סביבות 20% ומעלה תתחיל להרגיש ירידה בעוצמת הקירור במיוחד שחם יותר.

פעולת בדיקת כמות הקרר הקיימת במערכת ומילוי הכמות הנכונה חזרה נקראת "וואקום גז".

תכתוב מאיפה אתה ואולי ימליצו לך על מקום טוב לעשות את זה.

בגדול, רוב המוסכים ולא מעט חשמלאיי רכב ובטח מיזוג לרכבים מחזיקים המכשיר לכך אבל לא כולם בהכרח אמינים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
במערכת המיזוג יש את הגז=קרר בכמות/משקל מסויימים ומוגדרים מראש לכל רכב ודגם ע"י היצרנים.

באופן טבעי (ויש על זה וויכוח עתיק בפורום) יש איבוד קל של הקרר בכל שנה - אחוזים בודדים. שהאיבוד מצטבר על פני איזה 3-5 שנים לכדי סביבות 20% ומעלה תתחיל להרגיש ירידה בעוצמת הקירור במיוחד שחם יותר.

פעולת בדיקת כמות הקרר הקיימת במערכת ומילוי הכמות הנכונה חזרה נקראת "וואקום גז".

תכתוב מאיפה אתה ואולי ימליצו לך על מקום טוב לעשות את זה.

בגדול, רוב המוסכים ולא מעט חשמלאיי רכב ובטח מיזוג לרכבים מחזיקים המכשיר לכך אבל לא כולם בהכרח אמינים.

מעניין.

אני עובד לא רחוק מהמוסך המרכזי של סוזוקי בפ"ת (קריית מטלון), שם קניתי את מסנן המזגן במחסן החלפים הראשי.

מניח שאוכל לגשת לשם.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא יודע אם זאת מחלה ברכב הנ"ל, אבל יצא ליסוע בSX4 מדגם 2014 נסיעה ארוכה( מהדרום לצפון ובחזרה) בתחילת הקיץ.

ובאמת המזגן היה חלש משמעותית מזה שברכב שלי (איביזה 2006).

למרות שהפעלתי אותו על המקסימום (טמפ על LOW וזרימת אוויר מקסימלית)

לקח לו המון זמן לקרר את הרכב ולהביא את הסלון לטמפרטורה נוחה כשבחוץ היה כ38-40 מעלות חום.

הרכב עמד באותו זמן על כ10000 ק"מ, והיה פחות מחצי שנה על הכביש. כך שקשה לי להאמין שהבעיה הייתה בפילטר.

פורסם

לא יודע להגיד אם זה בעיה במזגן עצמו, אולי כדאי שתחכה לתגובות נוספות של בעלי הדגם הזה

לפני שתקפוץ למסקנות.

כי באמת יכול להיות שהייתה בעיה נקודתית ברכב שנסעתי בו, וזאת לא תופעה רחבה.

• תוכן חדש...