Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 מספר רעשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בבעלותי מזה כשנתיים ועליו 85K ק"מ, ואלו הרעשים מהקשה לקל.

רעש 1-

מזה מס חודשים אני שומע מקדימה רעש "קנאק/קליק" חזק בזמן עליה על פסי האטה לפעמים גם בירידה ממנו, תלוי ב"עומק" ו"ספיגת" העליה/הנחיתה (לא מצאתי דרך לתאר) של הרכב מפסי ההאטה. ולא מדובר על נסיעה במהירות, הדבר נשמע גם במהירות סבירה כפי שמתבקש לעלות על פסי האטה.

זה ממש נשמע כאילו עוד רגע הולך לעוף לי הגלגל החוצה. וזה מגיע משני הקדמיים.

תחושה אישית מזווית שלי, מרגיש כאילו שמדובר במתלים. אבל בגלל שאני לא מבין שאלתי אצל בחור נחמד מקומפיוטסט שהיה בעלים של רכב זהה, הוא אמר שכדאי לבדוק מוט היגוי, מוט מייצב. במורשה טענו (בעבר כשהתלוננתי) שמדובר כנראה במשולשים וסביר להחליף משולשים לרכב שלי בשנתון הזה.

אני לא מבין גדול, ואני גם לא מעוניין ל"המר" על פתרונות.

הרצתי חיפוש ברשת ומצאתי שהדבר נפוץ מאוד.

כולם מתלוננים על אותו הדבר, רעשי "קנאק" חזק בעת עליה על פסי האטה או בורות.

גם טענו שם שזה בעיקר קורה בטמפ' נמוכות יחסית, ובחודשים חמים יותר הרעשים נשמעים פחות באופן משמעותי.

עד לקריאת שורות אלו, לא שמתי לב, ואכן זה המצב.

המשכתי לקרוא בפורמים שונים והגעתי למספר חלקים שחברי פורום שונים מציעים להחליף וזה לדבריהם מתוך נסיון.

דובר שם על BUSHINGS , משתמש סיפר כי כשהחליף נעלמו לו הרעשים. נאמר שאם הם פגומים יש להחליף, ואם הם טובים אז לגרז. אם הבנתי נכון השם המלא נקרא SWAY BAR BUSHINGS ויש אותם מקדימה וגם מאחורה. ואם זה לא עוזר, אז להחליף או אם ניתן לתקן את החלקים הבאים לפי סדר עלויות

END LINKS

SHOKS

CONTROL ARM / CONTROL ARM BUSHINGS פה נאמר גם לבדוק זרוע תחתונה של זרועות מייצבים.

FRONT STRUTS

כל אלו לא אומרים לי דבר ולו חצי דבר. האם נשמע הגיוני?

אשמח לדעת מה המונח המקצועי של החלקים האלו בעברית?

החיפוש בגוגל: MAZDA 6 09 CLICKING NOISE FROM FRONT WHEEL

רעש2-

לאחרונה שמתי לב לרעש מקדימה מכיוון הגלגלים או באיזור הקדמי מן צליל "POP" כשהרכב עומד במקום ואני מסובב

את ההגה הצידה. הרעש מתרחש רק כאשר אני מגיע לקראת המגבלה של סיבוב ההגה.

מתגובות חברי פורום באתר מאזדה ארה"ב, הם אומרים לגרז את מוט ההגה. לפתוח את המכסה באיזור הרגליים, לפרק את המוט הטלסקופי לגרז, ולהחזיר למקום. מצד שני, מוסכניק שאל אותי "לגרז? אז לאן נעלם הגריז ?"

כאן: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQtwIwAGoVChMI3a7j6K2cxwIVyMAUCh2XxQef&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dam_4KlNYmuU&ei=XXfHVZ2MCMiBU5eLn_gJ&usg=AFQjCNG1CNFwYX-GZJwpxym1xkrEvT2PEg

ע"י חיפוש בגוגל:

mazda 6 09 steering wheel noise when turning

רעש 3 - רעשים מינוריים אך עדיין,

כחובב נהיגה שקטה (וככזה כנראה שאצטרך בקרוב להתעניין ביריעות בידוד), מעט מפריע לי רעשי פלסטיקה שפה ושם שומעים בנהיגה על כביש לא חלק/איכותי. חשבתי לפרק את חלקי הפלסטיק השונים בכל איזור הדש, וקונסולת ההילוכים וכו', ולהדביק בד דק כזה שמוכרים (לא יודע איפה ואשמח להכוונה רק זכור לי שמוכרים) שמצד אחד הוא בד עדין ונעים ומצדו השני דבק . מדובר על יריעת בד בעובי דק מאוד. וכך אולי לרכך את החיכוכים בין הפלסטיקים/החיבורים. או לחילופין, רעיון אחר אם מישהו ביצע ומרוצה.

פורסם

לנושא הרעש הראשון, בגדול זה יכול להיות כל אחד מהחלקים שציינת, יש לבצע בדיקת חופשים למתלה הקידמי ולהבין מה גורם הרעש. המתלה בנוי מחלקים רבים אשר כולם נעים ביחד. דרך הפורום כל תשובה שתקבל לא טובה יותר מניחוש עיוור.

הרעש השני יכול בהחלט להיות קשור לראשון ולהגיע מאותו מקום. שוב, רק בדיקה פיזית של חלקי המתלה תשפוך אור על התופעה.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה יגאל. אתה צודק. אתה במקרה יודע מה שמות החלקים שכתבתי באנגלית?

ז"א , האם לחלק bushers יש מונח מקצועי בעברית ? כמו כן גם שאר החלקים שציינתי.

פורסם

SWAY BAR BUSHINGS - תותבים של מוט מייצב

END LINKS - אני מניח שמדובר בחיבור בין מוט מייצב למתלה

SHOCKS - בולמי זעזועים (shock absorber)

CONTROL ARM / CONTROL ARM BUSHINGS - משולש\ תותבי משולש

FRONT STRUTS - כריות בולם

front-sway-bar.png

יום טוב גם לך

פורסם

אצלי רעש של קלאקים מהחלק הקדמי היה הברגים שהחזיקו את הקאליפר של הדיסק יש שם בורג שצריך שישימו סביבו כמות גבוהה של גריז ואז יחזירו למקום, אצלי הפחית ב80% לפחות את הרעש בזמן עבודת הבולמים

פורסם
תודה יגאל. אתה צודק. אתה במקרה יודע מה שמות החלקים שכתבתי באנגלית?

ז"א , האם לחלק bushers יש מונח מקצועי בעברית ? כמו כן גם שאר החלקים שציינתי.

באיזה שנתון מדובר?

פורסם

תיכנס למוסך שיעשה בדיקה מקיפה של מערכת המתלים, במידה ויש צורך להחליף משהו שיראה לך את הבלאי/ נזילה.

אני סבלתי במזדה 3 מהגה קל במהירויות גבוהות והסתבר שהלכו לי המשולשים

פורסם

אני לא זוכר מתי התופעה התחילה אבל רכשתי את הרכב עם 53k קמ וזה התחיל בצורה חלושה אומנם.

• תוכן חדש...