Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום,

ברשותי פיאט בראבו 1.4 טורבו שנת 2009.

לפני מספר ימים אשתי זיהתה רעשים בעת נסיעה, זה היה בקרבה לבית ולכן הגיעה עד לבית וקראה לי לשמוע - אכן רעשים של "דפיקות" מאזור המנוע. בנסיעה קצרה זיהיתי שהרכב איבד מהכוח, ומיד הזמנתי גרר למוסך שלי - "כחול לבן" בפתח תקוה.

במוסך אמרו לי שהטורבו "התפרק" ושאין דרך לתקנו, אלא רק לשים טורבו חדש - עלות של 10,500 ש"ח.

בנוסף, אמרו לי שהרכב הגיע עם מחסור משמעותי בשמן ושקיים חשש (אמנם נמוך, אך קיים) שהמנוע נפגע מהסיפור (מזכיר שהייתה נסיעה קצרה לאחר התקלה). העניין הוא שלא ניתן לבדוק האם קיים נזק למנוע עד לתיקון הטורבו. לציין כי הרכב מניע.

מהמוסך נאמר לי שאין להם אפשרות להוזיל את עלות התיקון (שאלתי לגבי טורבו משופץ וכו').

החשש שלי - גם אם אשלם את עלות התיקון הגבוהה (מאד), אין ערובה לתקינות המנוע ואז אני מוצא את עצמי עם עלויות תיקון נוספות.

אשמח להמלצת הפורום לגבי:

1. אפשרויות תיקון זולות יותר במוסכים אמינים.

2. האם אכן אין שום דרך לוודא את תקינות המנוע טרם תיקון הטורבו?

3. מחירון הרכב הוא כ 33,000 ש"ח. אם אני מחליט שלא לתקן בכל זאת ולמכור את הרכב, מה לדעתם המחיר הריאלי שבו אוכל למכור לסוחר/מגרש?

תודה,

אלכס

פורסם (נערך)
שלום לפורום,

...רעשים של "דפיקות" מאזור המנוע. בנסיעה קצרה זיהיתי שהרכב איבד מהכוח..

במוסך אמרו לי שהטורבו "התפרק"...

בנוסף, אמרו לי שהרכב הגיע עם מחסור משמעותי בשמן .....

1. הטורבו מקבל שימון ממשאבת השמן מנוע.

בעיה במערכת השמן (מחסור בשמן,איבוד לחץ מהמשאבה וכו') בהחלט יכול לגרום להרס של הטורבו,

וזהו רק סימפטום לבעיה החמורה יותר של שימון לקוי של המנוע שבהחלט יכול להוביל לנזק למנוע,

כך שעל פניו לפי הפרטים בהודעה הראשונה יש רצף הגיוני ובהחלט יתכן נזק למנוע.

2. לגבי אבחון מצב המנוע - עד כמה שאני מבין אין אפשרות אמיתית לדעת ללא פתיחה של הבלוק ובדיקה של הצילינדרים,טבעות הבוכנה,הבוכנות עצמן,הטלטלים,מיסבי הטלטלים (שהם חלק מתכלה ולא יקר במיוחד) וגל הארכובה (נקודות החיבור בין הטלטלים לגל הארוכבה - האם יש שחיקה וכמה).

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אם אפשר להניע מנוע ואי מניח שכן אז אפשר לפחות לבדוק לחץ שמן ולחמם מנוע מספיק כדי לבדוק קופרסיה וליקג' זה יתו אינדיקציה דיי טובה אם המנוע נפגע או לא.

אפשר גם להוריד קרטר ולראות אם יש שבבים של חוסר שימון בקרקעית

פורסם

מצטרפת להמלצה על מוסך אוטו איטליה, לא הייתי מקבלת החלטות קיצוניות לפני שאתייעץ איתם.

לגבי הטורבו, יש חבר פורום בשם sjerby שבדיוק החליף את הטורבו שלו (לאחד גדול יותר), אולי כדאי שתבדוק את הטורבו שהוא הוריד מהרכב.

לגבי המכירה לסוחר, כנראה שתקבל אלפים בודדים (אם בכלל) על הרכב כי במצב של השוק היום אין באמת סיכוי לקבל מחירון או קרוב אליו עם ק"מ כל כך גבוה. אולי כדאי לבדוק אפשרות של השבתה ומכירה לחלקים אם מדובר במגניפיקו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מנועים של הראבו הם מאוד אמינים ורק נזק חיצוני או טיפול לקוי משבית אותם.

מה שיש לך עכשיו זאת בראבו 90 כ"ס.:lol:

רוב הסיכוי שמילאו לך שמן לא נכון\זול שסתם את המעברים. בפתיחה של קרטר ומכסה שסתומים שגלה שרוב שמן החסר הפך לתינופת.

ויכול להיות גם פגיע בצילינדרים. בלי בדיקה מעמיקה קשה לדעת. תתכונן להשבתה של הרכב למשך יומיים לצורך ניקוי

טורבו מקורי עולה סביב 7000-7500 לפני מע"מ . במורשה או דרך חנויות חלפים. דגם שלך נקרא IHI VL37.

דרך חו"ל בפחות מזה אפשר להביא את VL36 שמגיע בבראבו 150. החלפה ישירה.

בקבוצה ווזפ של בעלי בראבו יש VL37 משומש שהורד עקב שידרוג. הוא כבר יצר קשר אתך.

הגב, ברכב צריך טיפול כל 10-15 אלף ולא 30 עקב תנאים ואיכות שמנים בארץ.

זה נכון לכל רכבים מודרנים

פורסם

כל מה שאמרו לך נכון, אוטו איטליה מעולים ויצנו לך את המענה המקצועי ביותר, המנוע זהה למיטו וגולייטה 120, הם עובדים גם על הרבה בראבואים ככה שהם מכירים טוב מאוד את הרכב והמנוע המדובר, כמו שנאמר, לדעת אם יש נזק למנוע פרט לטורבו תוכל לדעת רק עם פתיחה של המנוע, אם כבר פותחים תעשה שם ניקיון יסודי של הבוצה וחובה לנקות את צינורות השימון מהקרטר לטורבו, כי הם סתומים בשמן שרוף וזה מה שככל הנראה גמר לך את הטורבו (נגרם משמן לא מתאים והחלפת שמן בתדירות לא נכונה)

שלחתי לך הפ לגבי טורבו מתאים משומש, אם תרצה

עברתי לסקייטבורד

פורסם

במנוע טורבו החשיבות של שימון היא גבוהה. כנראה שיש לך אכילת שמן קלה. במידה והיית עוקב אחר מצב השמן יכלת למנוע את כל הסיפור הזה.

כדאי לבדוק קומפרסיה יש סיכוי שנגרם נזק למנוע בגלל שהוא עבד בלי שימון.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

הרכב טופל באוטו איטליה, הוחלף הטורבו באחד שפורק ע"י אחד מחברי הפורום ברכב שלו ורכשתי ממנו. הגורם לתקלה היה צינור סתום בבוצה ולכן הטורבו מת.

תודה לכולם על היסוע, חסכתם לי לא מעט כסף וכאב ראש.

אלכס

פורסם

בוצה במנוע מראה כי לא השתמשו ב תקן שמן לא נכון, או החלפות שמן ארוכות מאוד ומחסור בשמן.

הטורבו והמנוע ברכבים הללו די אמין, וכדאי לשמור על מערכת השימון ומערכת הקרור תקינות.

מאחר ונמצאה בוצה - הייתי מבצע פלאשינג לכלל המנוע.

ומבצע טיפולים אחת לשנה ועד 20.000 ק"מ, עם שמן מנוע איכותי 5W-40 בתקן המתאים.

אחת לחודש לפחות בדוק את מצב השמן במנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...