Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי ששנים ניהלתי את תיק ההשקעות שלי בבנק אני רוצה לתת סכום לניהול בחברת השקעות כלשהי (אקסלנס, אלטשולר, פסגות ושות'), שכנראה תוכל לעשות יותר ממני (אני מקווה) ותמורת פחות עמלות ממה שהבנק לוקח.

מישהו יכול לתת חוו"ד לגבי חברה כלשהי? מסלולים מומלצים, ממה להזהר וכל מה שתחשבו עליו :)

אני רוצה לציין שאני מעוניין לבנות תיק בסיכון יחסית גבוה עם 60% מניות בערך (מקווה לא מניות בארה"ב עם הנפילה המטורפת שהייתה השבוע)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

זה שוק.

באמת. בדיוק כמו שוק טורקי.

תעבור אחד אחד ותתמקח כמו אחרון הבסטיונרים על העמלות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בתי השקעות טובים יותר מהבנקים הן במומחיות והן בעלויות.

שים לב, כי לא כל בית השקעות מתמחה בכל האפיקים באותו רמה. יש כאלה שמתמחים בני"ע בארץ ויש כאלה שבחו"ל.

אם אתה רוצה יותר חשיפה לחו"ל למכשירים מתוחכמים (יותר סיכוי אך גם יותר סיכון) אך אין לך מספיק ידע, תקנה יחידות של קרנות נאמנות המתמחות במכשירים אלה.

מבחינת השמות, ממליץ על אלטשולר שחם והלמן אלדובי.

וכמו שאמרו לפני - זה שוק, לכן תתנהג כמו בשוק - תתמקח על דמ"נ.

עריכה אחרונה על ידי aspirin2000
פורסם

יש לי תיק כחצי שנה אצל כלל,דמי ניהול 0.7 שנתי מהסכום שהופקד.

כפי שידוע לי הדמי ניהול זהים לכל המסלולים(אצלי 30% מניות).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

הייתי עכשו בפגישה עם איש מכירות של אחת החברות.

הציע מסלול שמשלב הרבה אפיקים שנראים לי מעניינים (הרבה חו"ל) ותשואות גבוהות משמעותית מהממוצע בשוק.

הבעיה זה דמי הניהול של 1.8% שנתי (בערך)

חברה אחרת שגם הציע מסלול מאוד מעניין אבל רווחיות קצת יותר נמוכה ביקשו 1.2% דמי ניהול.

הבנתי שבשביל הסכום שאני שם כנראה שיהייה לי קשה לקבל הצעה עם דמי ניהול נמוכים יותר, אבל בתאכלס ההפרש של 0.6% שנתי די זניח אם הפער ברווח יהייה 2-4%, לא?

פורסם

זאת שאלה מצוינת.

הבעיה היא שאף אחד לא יכול להבטיח לך תשואה מסוימת,

אלא אם כן הוא שקרן או נביא אמת. אין באמצע.

הנתון היחיד שאתה יכול להיות בטוח לגביו הוא העמלה.

אגב, לא אמור להיות שום קשר בין מידת הסיכון לגובה העמלה,

תמשיך לאסוף הצעות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דמי ניהול של 1.8% הם שוד לאור היום. דמי ניהול סבירים אמורים להיות 1% ומטה.

אך אם מדובר על תיק בשווי נמוך יחסית (אזור 300-400 ומטה), בתי השקעות לרוב לא מנהלים השקעה ישירה בני"ע

אלא פשוט קונים את קרנות הנאמנות של "הבית" ואז אין דמי ניהול ישירים אלא הם נגזרת של דמי הניהול בקרנות עצמן.

בתיק עם נטייה מנייתית זה יכול להגיע גם לאזור ה-1.5-2%.

כשאג"ח לעשר שנים בישראל נותנת 2% וקצת, 0.6% בדמי ניהול זה המון.

אם בכל זאת אתה מחליט לשים את המוניטין של בית ההשקעות לפני דמי הניהול, השמות החמים היום הם אלטשולר וילין לפידות-

אלטשולר רכבו בשנים האחרונות על שווקי חו"ל שנתנו תשואה עודפת על פני התשואה המקומית.

ילין לפידות פשוט יודעים לעבוד.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

הסכום שאני מעביר הוא 6 ספרות אבל נמוך מ300K.

זה בערך מה שהציעו לי, כשבטווחים של 3 ו-5 שנים קרנות וקופות במסלולי השקעה דומים לתיק (כאמור, לא באמת ניהול תיק אלא השקעה בכל מיני מסלולים של בית ההשקעות) עשו 10-11% בממוצע לשנה (מול ממוצע של 7-8% ברוב החברות).

בגלל זה אני שוקל כן להתפשר על דמי הניהול הגבוהים יחסית. אם אני אראה שהביצועים לא ממשיכים באותה הכדאיות אני יכול לעבור או לדבר איתם מחדש על הדמי ניהול, לא?

פורסם

שוב, תפנים:

הביצועים שהיו בשנה שעברה לא מבטיחים כלום לגבי השנה הבאה.

ההבטחה היחידה שיש לך ביד היא של איש שיווק.

בשנה הבאה הם עלולים להרוויח פחות מהמתחרים. למה? ככה. אף אחד לא יכול להכות את השוק כל שנה.

אבל אם אתה מסתכל לטווח ארוך ומבין שמדובר בתחום תנודתי,

הרי שלאורך זמן יותר משתלם... להיות אצל בעל דמי הניהול הנמוכים יותר.

אם אתה נעול על המקום הזה דווקא,

אז תעשה כל מה שביכולתך כדי להוריד את דמי הניהול.

תהיה נודניק עקשן. תחשוב שאתה רמי לוי שמכופף (ומכפכף) איזה ספק.

פורסם

לא הבנתי - אתה פותח חשבון מנוהל?

אם כן, אז הסכום נראה לי קטן מדי (הסכימו לפתוח חשבון מנוהל בפחות מ-300K?) ולא ברור למה ללכת על חשבון כזה, אם אתה מנהל את החשבון אז דמי הניהול הם נמוכים בהרבה ממה שציינת, ולדעתי גם יותר נכון לעבוד ככה בסכומים האלה.

פשוט תעשה לעצמך את התיק לבד (אם ניהלת בבנק כמה שנים אז אתה כבר מכיר מה נכון בשבילך).

לגבי הנפילה שהיתה בארה"ב (או בכלל בעולם), תחשוב עד כמה זה מציק לך וגורם לך לא לישון בלילה. אם יותר מדי אז כנראה שכדאי שתלך על משהו סולידי יותר (ומגוון!)בשלב הזה (אג"ח קונצרני, ממשלתי וכו', לא ששם היה רגוע יותר בזמן האחרון אבל נפילות קשות לא תחווה, ובטח שלא לטווח ארוך)

פורסם

אני לא פותח חשבון מנוהל, לא יודע איך בדיוק להסביר את זה- מעביר להם כסף למסלול מסויים (מעין קרן נאמנות) והחברה משנה את התמהיל של המסלול לפי החלטות שלהם. כמו בקרן נאמנות רק בלי הגזל של הבנק ותנאים טובים יותר (בלי הפרשי מכירה\ קניה במעבר בין מסלולים שונים בחברה, בלי תשלום מס עד למשיכה של הכסף וכו')

בכל חברה יש כל מיני מסלולים כאלה בשמות אחרים - פוליסת חיסכון באלטשולר, אקסלנס אינווסט באקסלנס ועוד כל מיני

הירידות בארה"ב לא כזה מטרידות אותי. פשוט נכון להיום (=ללפני שבוע) זה פחות אטרקטיבי. לפי דעתי לא יעלו הרבה עד סוף השנה מעבר למה שהיה לפני שבוע.

פורסם

זה נקרא פוליסת חיסכון.

אני הצטרפתי לאחרונה למגדל, קיבלתי 1.5 דמי ניהול ללא הפקדה ראשונית (רק עם הוראת קבע).

אני מתכוון לראות איך כל העסק מתנהל לפני שאני מוסיף עוד סכום.

אני חושב שסכום עם 3 ספרות זה ממש הרבה לקרן חיסכון, כלומר אתה אמור לקבל דמי ניהול ממש ממש טובים...

פורסם

אם זה בלי תשלום מס עד למשיכה של הכסף זה אכן פוליסת חסכון. ועכשיו ה-1.8% שהציעו לך נראה עוד יותר גרוע.

אם אתה מעוניין בפוליסת חסכון אני יכול לסדר לך ב-1% דמי ניהול (וגם ל-niger בלי הפקדה ראשונית :-D)

פורסם

על איזה חברה מדובר?

יש לך נתונים על תשואות לטווח של כמה שנים להראות לי?

דבר נוסף- אני לא מתחתן עם החברה, אם אני אראה שבטווח של חצי שנה- 10 חודשים התשואות שלהם ביחס לחברות האחרות לא מכסות את ההפרש בדמי ניהול אני יכול לעבור לחברה אחרת.

פורסם

מנורה/הראל.

נתוני תשואות ניתן לבדוק באתר ביטוח נט. תשואות פוליסות החסכון מקבילות לתשואות קרנות י' של החברות השונות.

כך אגב, אתה יכול גם לבדוק את הנתונים שמספקים לך אנשי השיווק של החברות.

• תוכן חדש...