Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשנגמרה תקופת המלווה שלי,אבא שלי הוריש לי רכב לצבירת הניסיון הראשון על הכביש-פורד פיאסטה שנקנתה לכבוד בואי לעולם אי שם ב96.

מעבר לתחושה של סגירת מעגל מטורפת עם הרכב שנסעתי בו ממש כל חיי,אני חייב להגיד שהפונטו ספייס שלי טובה ממנה בכל פרמטר חוץ :

הגה-אומנם כל חניה צמודה במקביל היא אימון ידיים לא קטן,אבל כשמתחילים לסוע בהחלט הגה הרבה יותר מתקשר מהחשמלי האנמי והמנותק של הפיאט.

קלאץ' ובלם - הדוושת המצמד והבלם בפיאסטה הרבה יותר קשות,אני אוהב את זה ככה,יש לך הרבה יותר רגש ככה,למרות שזה מעייף הרבה יותר לכן אני מבין למה במכוניות של היום מנסים להפוך את הנהיגה על גיר ידני לכמה שיותר קלה ונוחה.

מתגעגע מאוד לרעש של המנוע 1.3 העתיק של פורד,אבל זה כבר מאוד סוביקטיבי :-D (רעש נוראי)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם מתגעגעים לגיר ידני ולוח שעונים עם מחוונים אנלוגיים בזמן שיש עוד לא מעט מכוניות שנמכרות עם השילוב הזה... קצת פרופורציות.

אתגעגע:

1. למכוניות האיטלקיות המהנות לנהיגה גם עם 70 כ"ס בלבד.

2. מחירי טיפולים זולים במוסכים.

לא אתגעגע:

1. שהרכב עולה לי באש באמצע צומת (תודה לנהג עם הפורד טרנזיט שהוציא מטף)

2. שעף לי פנס איתות בכביש החוף תוך כדי נהיגה

3. שיש לכלוך בקרבורטור ואז המנוע כבה 100 פעם בנסיעה אחת

4. שהצ'וק נתפס בבוקר יום חורפי

5. שאני צריך להתחנן להילוך האחורי להיכנס בכל פעם מחדש (ידני)

6. כשהרכב מסריח את כל השכונה בדלק בעת ההתנעה בגלל כיוון קרבורטור לקוי

7. כשהמנוע מתחמם בעליות וכל הנסיעה צריך לעקוב אחרי הוד מעלת מד חום המנוע כי הריי אין התראה קולית

חוץ מזה הכל טוב.

פורסם

לא אתגעגע:

1. שהרכב עולה לי באש באמצע צומת (תודה לנהג עם הפורד טרנזיט שהוציא מטף)

3. שיש לכלוך בקרבורטור ואז המנוע כבה 100 פעם בנסיעה אחת

4. שהצ'וק נתפס בבוקר יום חורפי

6. כשהרכב מסריח את כל השכונה בדלק בעת ההתנעה בגלל כיוון קרבורטור לקוי

7. כשהמנוע מתחמם בעליות וכל הנסיעה צריך לעקוב אחרי הוד מעלת מד חום המנוע כי הריי אין התראה קולית

כמעט כול מה שציינת קשור בדרך כזו או אחרת לרמת הטיפול שלך ברכב. קרבורטור מטונף ולא מכוון, מערכת קירור לא במצב טוב...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לחוסר התווך בין הנהג למכונה. אין מחשבים שנוהגים עבורך, אין הידראוליקה שמרככת לך את ההגה, אין בידוד רעשים, אין מזגן אז החלון פתוח מה שחושף אותך לצלילים ולריחות הסביבה והאוטו.

מצד שני זה מתקלקל הרבה, זה הרבה פחות יציב, זה הרבה יותר מסוכן וזה הרבה פחות מתאים לסביבה המנותקת.

פורסם
כמעט כול מה שציינת קשור בדרך כזו או אחרת לרמת הטיפול שלך ברכב. קרבורטור מטונף ולא מכוון, מערכת קירור לא במצב טוב...

הרכב היה מטופל הרבה מעל הממוצע, טונות של כסף הוצאתי עליו - המוסכניק היה רואה אותי מרחוק הוא כבר היה פותח בקבוק שמפניה. מדובר בכלל בשתי מכוניות (איטלקיות), אז אכתוב ברבים.

הקרבורטור טופל אצל צביקה מנתניה ומאז הפסיק לעשות בעיות, אבל הבעיות במערכת הקירור תמיד היו. מה לא החלפתי? כל הצנרת, רדיאטור, תרמוסטט, יוניט הפעלה למאוורר ועוד... ואני מחליף נניח תרמוסטט לפיאט מקורי, אחרי שנה שוב מתקלקל וחוזר חלילה. סיימתי עם התרמוסטט, היוניט נדפקת. בקיצור לא אתגעגע.

פורסם

אתגעגע להגה שאשכרה נותן פידבק למה שקורה על הכביש, לצליל ו...זהו.

לכל השאר - ממש לא.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

היכולת לטפל ברכב בעצמך בלי לעשות תואר בהנדסה. היום כדי להחליף נורה ברכבים מסויימים צריך לגשת למוסך. התלות התמידית בנותני שרות זה ניתוק טוטאלי בין הרכב לבעלים.

הרכב היה מטופל הרבה מעל הממוצע, טונות של כסף הוצאתי עליו - המוסכניק היה רואה אותי מרחוק הוא כבר היה פותח בקבוק שמפניה. מדובר בכלל בשתי מכוניות (איטלקיות), אז אכתוב ברבים.

הקרבורטור טופל אצל צביקה מנתניה ומאז הפסיק לעשות בעיות, אבל הבעיות במערכת הקירור תמיד היו. מה לא החלפתי? כל הצנרת, רדיאטור, תרמוסטט, יוניט הפעלה למאוורר ועוד... ואני מחליף נניח תרמוסטט לפיאט מקורי, אחרי שנה שוב מתקלקל וחוזר חלילה. סיימתי עם התרמוסטט, היוניט נדפקת. בקיצור לא אתגעגע.

אאל"ט האונו שלך היתה עם 100K ק"מ פחות או יותר, לא?

אז לי היה רכב מהשנתונים האלה במשך יותר מ4 שנים בשימוש יום יומי ובאזורים יחסית הרריים. נמכר עם 360K ק"מ על השעון, והמנוע מקורי. בחיים לא התחמם לי, נתקעתי איתו ונזקקתי לגרר בסך הכל פעמיים בגלל מים בדיסטריבוטור וטימטום שלי שהשארתי אורות דלוקים. "תקלות" כאלה אני מאחל לכולם. שאר התקלות שחוויתי אף פעם לא היו משביתות ותמיד היה אפשר לנסוע ברכב למוסך או לחילופין לסדר בבית כי הוא פשוט לעבודה.

הכל עניין של רמת האחזקה והאכפתיות של הבעלים כלפי מצב הרכב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כלומר ברגע שבעל מקצוע אמיתי טיפל באוטו התקלה נעלמה..

:roll:

טונות של כסף זה אינדיקציה למכונאי גרוע, לא לאוטו מטופל

יום טוב גם לך

פורסם

אני כבר לא יודע. חלק גדול ממה שציינתם נכון.

לקונצרן VAG היה קלף ניצחון ביד. מנוע 1.4 ללא טורבו, אמין בצורה יוצאת דופן. מנוע שהיה מיוצר הרבה שנים, רק עם שינויים קטנים בניהול המנוע.

אני רק מנחש שהם לא אהבו את העובדה הזו,{אמינות}, והחליטו לצאת עם דגמים חדשים, מוגדשים, ועם תירוצים שונים כגון: מהירות, חיסכון בדלק, ועוד כאלה...

קידמה טכנולוגית? הלקוחות משלמים את המחיר.{במוסכים}. כי הרי אי אפשר להתפרנס רק ממכירות...

פורסם

מכוניות ידניות קלות משקל זה לא מכוניות ישנות

מה שאתה מתגעגע זה לדבר שאתה לא זוכר, המכוניות הישנות היו חרא של מכוניות.

לא אמינות, מסוכנות בנסיעה ובתאונה.

אתה מתגעגע להיות צעיר.

Elise-220-Cup-Top-image_0.png

אייל

פורסם

רק לקלילות, כל השאר על הפנים, הרגשה שאתה נוסע בעגלת סופר עם מנוע, בטיחות מפחידה,רכב שהולך להתקפל כמו פחית, רעש חזק בתא הנוסעים (מנוע, רוח, פלסטיקים), חרא נוחות, היזרקות בפניות, אמינות רדודה ומכאניקה רגישה.

• תוכן חדש...