Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור חובב כדורגל (בין היתר ישראלי - אל תשאלו למה), שנים קיננה בי השאלה איך מעלייה כ"כ מפוארת כמעט ואף שחקן "רוסי" לא בלט/השאיר חותמו בליגת העל שלנו, ובכלל, אחוז השחקנים ממוצא רוסי/אוקראיני/כו' זניח עד לא קיים לאורך השנים שעברו מגל העלייה ההוא ועד היום.

עד שנתקלתי היום בכתבה המעניינת הזו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4682267,00.html

מה אתם אומרים? יש דברים בגו והאם זה יש סיכוי שזה ישתנה?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

לא יודע לגבי ספור, אבל יש לי תחושה (שלא מגובה בנתונים מדעיים) שלפחות דור העולים מתנשא על הישראלים בכל עניין.

הרבה פעמים תחושה שלקוחות שלי שהם עולים נעלבים מכך שאיני דובר רוסית, הרי איך יתכן שיש אדם משכיל שאינו ממוצא רוסי. חייב לומר שעם השנים אני נתקל בזה פחות, אבל בכל זאת נותן לי איזו תחושה כיצד אותם עולים תופסים אותנו, ה"ילידים".

ואולי, לסיום, אצטט מישהי מבוגרת שאתה עבדתי כאשר הייתי סטודנט. הייתי שומע לפחות פעם בשבוע את הציווי "אתה לא מתחתן עם שוורצע חייע". אמנם מדובר בעולה מהנגלה של שנות ה-70, אבל מעידה במשהו על הלך רוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הרבה פעמים תחושה שלקוחות שלי שהם עולים נעלבים מכך שאיני דובר רוסית, הרי איך יתכן שיש אדם משכיל שאינו ממלוא רוסי

זה לא נעלבים, זה מופתעים.

העולים בשנות ה90 היו בחלקם הגדול בעלי השכלה גבוהה, באותה תקופה לא לכולם בארץ היחתה תעודת בגרות, הגיעו מתרבות שעודדה לדוגמא קריאה (מה שפחות תופס בארץ) גם אחד שנחשב שם לאהבל עדיין היו לו תחומי עניין מעבר ללשבת ולגרבץ כל היום בסלון, היום הדברים השתנו ורוסיה הצטרפה לשאר העולם המפותח שרואה האח הגדול.

בארץ יש שני ענפי ספורט ״נחשבים״, כדורגל וכדורסל, פעם היה גם ג׳ודו, שם יש מגוון ענפי ספורט ואין סגידה לכדורגלנים באותה רמה.

נסו להרחיב לסייף, האבקות, שח, צניחה, הרמת משקולות ועוד.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

גם אין ממש תנאים לספורטאי מקצועי בישראל, וגם המעט שיש, לא היה בשנות ה90.

עכשיו לך תתאמן אחרי משמרת של 10 שעות בפס ייצור.

סיבה נוספת זה שספורט לא היה דבר מי יודע מה פופולארי אצל יהודי בריה"מ, אצל יהודים היה מקובל ונחשב מכובד לעבוד עם הראש, ואת העבודה השחורה השאירו לגויים.

ככה נוצרה תדמית של נער יהודי חנון ממושקף, שלא ממש התאימה למגרש כדורגל או אולם כדורסל.

עכשיו תיקח את אחוז יחסית קטן של ספורטאים בעלייה מחבר העמים, תכפיל את זה שבישראל של שנות ה90 גם ככה לא ממש ידעו מה לעשות עם כל הכח אדם שהגיע לפה, תכפיל את זה בעובדה שאין ממש ספורט בישראל, וספורטאי מקצועי זה מי שמספיק עשיר כדי להתאמן ולא לעבוד (אתלט מקצועי זה עבודה במשרה מלאה לכל דבר), ובזה שלרוב עולי חבר העמים לא הייתה ממש פרוטה מצויה בכיס, וככה קיבלת את העובדה שאין ממש ייצוג לעליה מחבר העמים בספורט הישראלי.

ואת זה שכדורגל בישראל זה הכל חוץ מספורט, אז אין שם ספורטאים של ממש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אלכס אברבוך ? יבגני קרסנוב ? אלכס שטילוב ? ויקטוריה פורטנוב ? כל ענף ההאבקות ומרבית האיגרוף ?

יש המון ספורטאים יוצאי חבר העמים, רק שבכדורגל הישראלי לא קובע הספורט אלא הפוליטיטקה והחלטוראז' ולכן הם לא שם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש השתלבות ובסופו של יום מי שטוב עולה לבוגרים אם לא בליגת העל אז בליגות יותר נמוכות ומפלס את דרכו הלאה. הכדורגלנים הרוסים בנויים מ2 סוגים: האחד הוא זה שנותן מעצמו 200% כמו שרוב התגובות פה מתארות והשני זה בליין/"מושפע"(אין לי מילה אחרת מתאימה)

אשתקד בלאומית היו שני כדורגלנים רוסים שהם מתארים את הדוגמאות הכי טוב, האחד זה רוסלן ברסקי (היה קפטן מכבי ת"א שנתון 91/92 המפורסם עם מיכה,דאבור,קהת,לוגסי,ברק לוי,יגיל ביטון,מרגוליס,אלטמן,אלירן ג'ורג'), עבר פציעה קשה, לקח לו הרבה מאוד זמן להשתקם ובסוף נתן עונה גדולה בהפועל י-ם ואם היה שחקן חופשי (הכרטיס שלו שייך למכבי ת'א) היה חותם בבית"ר י-ם שהתעניינו בו והוא התאמן איתם והרשים. בסוף חתם בבית"ר רמלה, קבוצת הבת של מכבי ת'א.

מהצד השני ג'ניה ברקמן ששיחק בהפועל נצרת עילית והיה חלק מהסגל של הנבחרות הצעירות (אותו שנתון כמו ברסקי), הרשים והיה בלם מבטיח גבוה וצעיר עם משחק ראש מעולה אבל הוא יותר בעניין של תמונות אחרי המשחק.

קליימן הוא אחד שנמצא היום איפה שהוא נמצא בגלל מזל והעובדה שהוא שייך לקאדר השוערים של הנבחרת (לא מבין איך איתמר ניצן לא לקח לו את המקום) ומנגד וובה בראון שהוא מקצוען ואני ראיתי אותו עוד בהפועל ר"ג מדובר בשחקן מעולה וכישרון שבעזרת הרבה עבודה, מקצוענות ובחירות מקצועיות נכונות מתקדם משנה לשנה ואני מאמין שיקבל גם את הזימון לנבחרת.

אתם מוזמנים להתרשם מסגלים של קבוצות נוער (באתר ההתאחדות לכדורגל) ולמצוא במרבית הסגלים מס' שמות "רוסים".

שורה תחתונה הכישרון פחות קיים והעבודה הקשה לא תמיד באה לידי ביטוי כי כיום ממה שאני רואה כבר החבר'ה הצעירים ממוצא רוסי הם ישראלים לכל דבר (לטוב, לרע ובעיקר לעצלנות וחוסר ההשקעה וההתמדה)

מי שרוצה להצליח צריך מגיל צעיר להתמיד באימוני מהירות, טכניקה, שליטה, מכון כושר, פילטיס, שיפור ניתור, ספרינטים, כוח מתפרץ, זריזות, בעיטות, מסירות, משחק ראש, כדורי גובה, סיבולת, השתלטות על כדור ועוד הרבה. זה לא קל והיום מי שלא נמצא במסגרת נוער מקצועית מהרמות הגבוהות (מכבי ת"א, טוברוק, הפועל ת"א, מכבי פ"ת, מכבי חיפה, עירוני ק"ש, בית"ר י-ם) צריך לתת הרבה יותר מעצמו ולרוב זה לא קורה בכל מוצא.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...