Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באופנוע/קטנוע זה סמ״ק אבל כוח סוס וסמ״ק לא חייבים להיות תואמים...

שלום מר אבוטבול, אשמח אם להבא תרענן את הידע שלך בנושאי רישוי דו"ג. רשיונות הדו-גלגלי המוגבלים היום מתעסקים בהספק ונפח מנוע ברשיון הקטן ובהספק ויחס הספק-משקל ברשיון הבינוני, שהוא הרלוונטי לכל מי שעבר את גיל 18.

הגבלת רשיון ליחס הספק משקל היא דבר חשוב מאד בעיניי, שים ילד בן 17 ברכב שלי(קצת פחות מ170 כ"ס לטון), אני נותן לו שבועיים מקסימום לפני שהוא מחבק עץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקליאו ספורט MK1 של המרסדסים, יחסית לכמות הן נופלות כמו זבובים.

אני פונה לבעל הA45 AMG ברבוס שחונה קבוע מול מכללת נתניה, נסה לא להרוג אותה, היא עושה לי נעים כשאני עובר לידה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שים ילד בן 17 ברכב שלי(קצת פחות מ170 כ"ס לטון), אני נותן לו שבועיים מקסימום לפני שהוא מחבק עץ.

איזה גיבוב שטויות והכללה מוגזמת לגמרי.

אני הייתי 3 שנים מגיל 17 עם מיאטה NB ומעולם לא עשיתי איתה תאונה ולהערכתי היא לא פחות מסוכנת מרכבך אם לא יותר.

פורסם (נערך)
אתה שואל ברצינות?

חבל ש2 רכבים כאלו נעלמו מן הנוף בזמן קצר כלכך.

אין קשר לכך שהנהג הוא מבוגר זה לא אומר עליו כלום, כשאתה נוהג בכזה רכב אתה צריך לדעת טוב טוב את המגבלות, כל אחד חושב שהוא נהג מרוצים מנתק את ה esp ואחרכך לא מבין איך הוא מגיע למצב הזה.

שטויות.

ראיתי לפני שבוע בראבוס ברחובות. AMG כבר לא מרגש אותי

(לא יודע איזה, 5 דלתות. יכול להיות A45. עם תג שחור "B")

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
איזה גיבוב שטויות והכללה מוגזמת לגמרי.

אני הייתי 3 שנים מגיל 17 עם מיאטה NB ומעולם לא עשיתי איתה תאונה ולהערכתי היא לא פחות מסוכנת מרכבך אם לא יותר.

אז מה אתה אומר בעצם? שזה ראיון טוב לתת לילד ממוצע (לא לך, לא לי, לא לאלון דאי ולא לירין שטרן) הונדה S2000? לא עדיף להגביל אותו נגיד ל 150 סוסים לטון לשנתיים שלוש? מהלך שלא יפגע ב90% מהנוער הנוהג אגב, אבל ימנע בגדול מראות הזויים של רכבי יוקרה משתוללים בשישי בלילה. וישאיר את הילדים חובבי ההגה עם יאריס שפורט C2 VTS ושות'.

בעצם עזוב, נראה אותך מעביר חוק כזה בכנסת שמלאה באנשים שבדיוק קנו לילד שלהם X5 לברמצווש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפי מה שאני הבנתי הנהג מבוגר, והוא בריא ושלם. אם אני לא טועה הוא גם כותב כאן בפורום.

שרשור משעשע. גורם לי לתהות אם כדאי להחליף את הרכב :-o
אז זה לא אתה? או שיש כאן עוד A45?
פורסם
לדעתי זה תלוי בבן אדם עצמו. הכל עניין של חינוך.

אני מכיר ילדים בני 18 שנוהגים ביומיום על רכבים מאוד חזקים ויקרים והם נוהגים עליהם בלי טיפה של

השתוללות ובלי בטחון עצמי מופרז. לעומתם יש כאלה שמשתוללים עם בלאנו או איביזה "ספורט" וכל שני וחמישי

מסיימים בתוך מדרכה או על כיכר אצלינו בשכונה.

אני חושב שאדם אחראי הוא אדם אחראי.

במשפט הזה אמרת הכל :)

חסרי אחריות (שיש בכל גיל) הם המסוכנים הן לעצמם והן לאלה בסביבתם

ולא מדובר רק באלה שנוהגים בכלי רכב חזקים.

אתה צריך לראות כמה אנשים עם כלי רכב סטנדרטים שרואים רכב "חזק" לידם מנסים להראות "תיראה אותי" ומאמצים את הרכב שלהם ולפעמים מסכנים אחרים רק כדי להראות שהם מסוגלים להתחרות קצת.

המילים - אדם אחראי הוא אדם אחראי מאד נכונות :)

שבוע טוב לכולם

קובי

:-)

פורסם

שתי נקודות למחשבה להמשך השרשור:

רוב האנשים "שותלים" את רכבם לא לתוך הנוף אלא לתוך משתמשי דרך אחרים.

רוב האנשים "מקשטים" את הנוף (או את משתמשי הדרך האחרים) בקטעים ישרים ולא במפותלים.

ותחשבו על זה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ראיתי לפני שבוע בראבוס ברחובות. AMG כבר לא מרגש אותי

בגלל שראית, רק ראית, לא נהגת או ישבת ליד הנהג, אלא רק ראית "בראבוס" אז AMG כבר לא מרגשת אותך? מעניין אותי ההיגיון הזה.

ראיתי לפני שבוע את שיר אלמליח. בר פאלי כבר לא מרגשת אותי.

או

ראיתי לפני שבוע סרט פורנו. סקס כבר לא מעניין אותי.

(***נא לא לקחת באופן אישי, הכל בהומור.***)

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

רוב האנשים "מקשטים" את הנוף (או את משתמשי הדרך האחרים) בקטעים ישרים ולא במפותלים.

ותחשבו על זה...

+1 :arrow:

קובי

:-)

פורסם
המילים - אדם אחראי הוא אדם אחראי מאד נכונות :)

שבוע טוב לכולם

להיות אחראי זה יופי, אבל לא תמיד אחריות תכפר על חוסר ניסיון.

ובחוסר ניסיון עסקינן.

פורסם

ותחשבו על זה...

יש לך הוכחות לאמירות הללו ?

אם רוב האנשים עושים תאונות בקו ישר הרי שאור ירוק צודקים ואנחנו צריכים מצלמות מהירות כל 200 מטר (אני לא מאמין שרשמתי את המשפט הזה אפילו בצחוק).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני פונה לבעל הA45 AMG ברבוס שחונה קבוע מול מכללת נתניה, נסה לא להרוג אותה, היא עושה לי נעים כשאני עובר לידה.

סבבה אחי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
יש לך הוכחות לאמירות הללו ?

אם רוב האנשים עושים תאונות בקו ישר הרי שאור ירוק צודקים ואנחנו צריכים מצלמות מהירות כל 200 מטר (אני לא מאמין שרשמתי את המשפט הזה אפילו בצחוק).

אם תבדוק את הסטטיסטיקה תראה שהאמירות נכונות, אבל לא זה העניין: העניין היה לעורר דיון, ולא בסוגית מצלמות.

מה שאני חותר אליו הוא שאבדן שליטה "קלסי" בעיקולים (וכל עולם השליטה ברכב) הוא גורם זעום בגרימת התנגשויות, בפרט בארצנו הצחיחה ובמיוחד בעידן האחיזה הגבוהה ובקרת היציבות.

הסחות דעת, הירדמות, נהיגה בגילופין, אי מתן זכות קדימה, מעבר לנתיב לא פנוי, אי-שמירת רווח ומהירות שאינה מתאימה לשדה הראיה (בלי קשר לתמרור או למגבלות האחיזה) - הן הגורמים העיקריים להתנגשויות.

זה לא אומר שלא צריך לטפל בסוגית השליטה ברכב (אנחנו כנהגים והרשויות באופנים כמו זה שציין שלייקעס) אבל יש דברים שצריך לטפל בהם לפני ש"נטפלים" לנהגים הספורטיביים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני רוצה שנייה להתייחס לאמירה שהציקה לי. זאת שטוענת ש"גם לטובים ביותר זה קורה" ומביאה כדוגמה את שומאכר, לאודה, ושאר נהגים מקצועיים שהפכו לאגדות בימי חייהם. ברור שזה יקרה להם! הם מתחרים! הם אמורים להיות כל הזמן על הקצה כי אחרת הם יפסידו במירוץ ואז ימצאו את עצמם ביחד עם ולדימיר ומשה מאשקלון בלשכת התעסוקה.

אנחנו (כל אלה שיוצאים לנהיגות בוקר בכבישים מגניבים) יוצאים כדי להינות, לא להתחרות אחד עם השני. שימו ת'פאקינג אגו שלכם בצד שניה, תורידו את הווליום טיפה (ווליום מטאפורי, לא אמיתי) ותשמרו לעצמכם מרווח טעות. אני לא הולך להיכנס פה לאחוזונים וטלמטריה כי זה לדעתי די מגוחך, אני יכול לקחת פניה אחת ב-50% אחיזה (השד יודע כמה זה יוצא) ואת זו שאחריה ב-110%. זה אומר שבממוצע עשיתי את המסלול ב-80% ניצול יכולות הרכב והשארתי לעצמי מרווח טעות? לא, זה מפגר.

תלמדו להרגיש את המכוניות שלכם, גם אם יש לה "הגה מת", גם אם יש לה "בידוד משודרג" או "בלמים חסרי תחושה". תלמדו להרגיש מתי היא מאבדת אחיזה, מתי היא עומדת להכנס לתת היגוי ומה יקרה עם תעזבו את הגז בפתאומיות באמצע הפניה. כל דרך פעולה אחרת תיגמר במקרה הטוב בסשן נהיגה דרדלה שיבאס לכם את החיים ויגרום לכם לרצות להחליף מכונית או בקמרה הפחות טוב בתוך השיחים עם מכונית בוערת, אגו מדמם ושרשור שנפתח עליכם באיזה פורום מכוניות נידח במזרח התיכון.

פלוקסטר - כל הדיון שלך עם עידן לא מחזיק מים. המכוניות המהירות בהרבה של היום מאלה של פעם גם מתקדמות טכנולוגית פי מיליון בערך. היום הרבה יותר קשה לרסק את ה-A45 כוכבת השרשור ב-140 קמ"ש מאשר איזה GTI6 ב-80 קמ"ש ולשתיהן ייקח פחות או יותר אותו מרחק (אם אין יתרון למרצדס) לעצור מהמהירויות האלה. הדבר היחיד שהשתנה והתקצר זה זמן התגובה שיש לנהג להגיב לבלת"מיים על הכביש, אבל אני יכול להגיד לך בפה מלא שאם נוהגים נכון (קודם כל עם המבט) ואתה מתאים את המהירות שלך יותר לתנאי שדה הראיה מאשר לתנאי האחיזה, לא אמורות לקרות לך תקלות מיוחדות. מה שאמרת לגבי "מערכות בטיחות לא שונות מהותית בין מכונית עם 150 כ"ס לבין אחת עם 400 כ"ס" הוא פשוט לא נכון. מכוניות חזקות יותר כמעט תמיד יהיו יקרות יותר, ולכן גם מתקדמות יותר טכנולוגית ולכן גם יהיה להן מערך מערכות בטיחות מקיף יותר. בקרת אחיזה משוכללת יותר, בקרת משיכה שמתאימה להספק של המכונית, בלמים גדולים יותר, ושאר תופינים. בקיצור, בתכל'ס אין הרבה הבדל ב"קושי" (היום לפחות) בין נהיגה על הוט האץ' סופר חזקה וחדשה לבין מכונית ספורטיבית ישנה. להיפך, על החדשה יהיה קל יותר לנהוג כי יש מחשב שיתקן את הטעויות שלך.

לגבי התאונה עצמה - קטונתי מלהעריך מה היו הגורמים, אני לא יודע מי היה הנהג ולמען האמת פחות מעניין אותי. התאונות האלה קורות אחת לשבוע פחות או יותר. אולי היא שונה מאלה שקדמו לה ואולי לא. זה לא משנה כלום, במיוחד לא את העובדה שהנושא שנידון כאן הוא (לפחות ככה אני רוצה להאמין) פחות התאונה הספציפית הזו ויותר התאונות האלה שקורות באופן כללי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...