Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות רכב סופר-מיני שישתמש אותי ואת אשתי לעתיד. עיקר השימוש בו יהיה נסיעות שלה לעבודה (ת"א-ראשון), ופעם בכמה שבועות נסיעות מת"א לצפון הארץ.

אני מעוניין לקנות רכב חדש (או יד ראשונה 0 ק"מ), ולהחזיק אותו למשך 5 שנים לפחות (כאשר השאיפה היא 8 ואפילו 10).

כיוון שאנחנו מניחים שבשנים הקרובות המשפחה תתרחב, חשוב לנו שיהיה באוטו בגאז' מספיק גדול לעגלה של תינוק והציוד הנלווה.

הפרמטרים שחשובים לנו ברכב הם:

1. בטיחות

2. אמינות

3. צריכת דלק

4. כל השאר

אחרי חרישה באינטרנט ובפורום הזה ספציפית, צמצתי את הרשימה למספר רכבים (יש עוד רכבים שעונים על הדרישות מלבד אלה שרשומים כאן אבל הם לא עוברים את מבחן היופי של האישה :-D):

א. סוזוקי סוויפט - נראה אחלה מבחינת הבטיחות, האמינות וצריכת הדלק, אבל תא המטען הקטן שלו מדאיג אותנו.

ב. קיה ריו - נראית גם אחלה מבחינת בטיחות ואמינות (במיוחד האחריות שנמשכת 7 שנים), אבל צריכת הדלק שלה לא משהו יחסית לשאר הרכבים בקטגוריה ובטווח הארוך זה הפרש גדול בכסף.

ג. רנו קליאו - צריכת דלק מעולה, בגאז' מספיק מרווח, ויש ביקורות טובות פה בפורום. החשש שלי הוא מהסטיגמה שנדבקה לרכבי רנו שהם "לא אמינים", ואני דואג שאחרי 4-5 שנים הרכב לא יפסיק להכנס למוסך.

אופציות שנפסלו:

יונדאי i20, פאביה, פיאסטה, פולו (בהתחלה הייתה אופציה מובילה אבל אז קראתי על כל הבעיות שהיו לאנשים עם הגיר שלהן), איביזה (שוב עניין הגיר).

מה דעתכם?

האם יש עוד רכבים שלא ציינתי פה ששווה לבדוק?

האם החשש שלנו מהבגאז' של הסוויפט מוצדק או ש"אפשר להסתדר"?

והאם החשש מהאמינות של רנו מוצדק או לא?

תודה רבה,

איתי.

פורסם

הניסיון שלי הוא עם הסוויפט 2008, ומאז התחלפה הצורה לפחות פעם אחת אז אני לא יודע אם הגדילו את הבגאז, אבל בזמנו היה בלתי אפשרי להכניס עגלה של תינוק (שלד + אמבטיה) לתא המטען. טיולון, לדעתי ניתן כתלות בסוג הספציפי של העגלה ובקיפול שלה.

אגב,לא ציינת אבל אני מניח שאתה מחפש דווקא גיר אוטומטי?

פורסם

הונדה ג'אז? טויוטה ורסו? אני משוחד כי זה מה שאני קונה עכשיו :)

סוויפט החדשות עם תא מטען יותר גדול אבל אל תצפה להמון מקום

פורסם

בתור אחד שהיה לו סוזוקי סוויפט 2013 שנתיים לא ממליץ על הרכב רק בגלל הבגאז הקטן, לא ניתן להסתדר איתו עם ילד אני אישית מכרתי את שלי בגלל זה ואם אתה מחפש רכב לטווח הארוך הייתי דווקא ממליץ על משפחתית אבל שאלה מה התקציב שלך?

פורסם

התקציב הוא סביבות ה100K

משפחתית לא בא בחשבון כרגע כי אנחנו גרים בת"א ומעדיפים רכב קטן.

אפשר לדעתי להסתדר עם סופר מיני כשיש ילד אחד.

בכל מקרה הסוויפט ירד מהפרק.

פורסם

הייתי פוסל סוויפט על בגאז'

בתחרות בין קליאו לריו, אני אישית הייתי בוחר בקליאו. רכב יפה יותר, נדמה לי שמאובזר יותר (אל תתפוס אותי במילה לא שיננתי את הSPRC), מנוע נהדר ב0.9T. אנשים כאן בפורום לא דיווחו על בעיות אמינות מיוחדות.

מה שכן, למרות שלא ציינת זאת כאפשרות - היות וציינת כי המשפחה כנראה תתרחב וכי הרכב אמור להחזיק ~5 שנים, אני לא רואה שום הגיון ברכישת סופר מיני חדשה. לי נשמע הרבה, הרבה יותר הגיוני, לרכוש משפחתית משומשת חדשה-למדי. צריכת דלק לא אמורה להפגע משמעותית, פרקטיות גדולה בהרבה, אבזור שקול או טוב יותר, פחות איבוד ערך בטווח הרחוק.

שיהיה בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היאריס לי אישית ניראית טוב יותר מהאשר המזדה 2,המושבים נוחים יותר,מרווחת יותר,האמת גם חיצונית היא ניראית טוב יותר,ממש התאכבזתי מהמזדה 2 החדשה,אם זה לא בגירסת ה פיור לבן עם פנסי הלד,הגירסאות הפשוטות ניראות די אנמיות.

הפיגו נוחה לנסיעה ועם מושבים טובים,הייתי מחכה לראות את המחיר שלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה לגבי מאזדה 2 החדשה, טויוטה יאריס, פיג'ו 208 לאחר מתיחת פנים?

את הפיג'ו אישתו לעתיד פסלה.

לגבי הקליאו, אולי כדאי לך לנצל את זה שלוי יצחק (המ$#%ק) וחותך מחירון לרנו. למצוא עותק שמור בן שנה-שנתיים ואתה נשאר עם עוד ביד.

לגבי אמינות, כמו שאמרתי לך מוקדם לדעת כי זה דגם חדש עם שילוב חדש (מנוע 1200 טורבו ותיבה רובוטית) אבל אמור להיות מבטיח.

עשית כבר נסיעת מבחן?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

נסיעת מבחן מחר בבוקר... זאת כרגע האופציה המובילה.

אם נראה מחר שהכל אחלה יש סיכוי טוב שנקנה יד ראשונה 0 ק"מ (יוצא 92K)

פורסם

קודם כל במה שתבחר שיהיה בהצלחה! עם זאת מכיוון שהמשפחה תתרחב בעתיד ואתה לא מתכוון להחליף רכב כל שנתיים לדעתי תלך על משפחתית או רכב קצת יותר גדול מהסופר מיני עצה אישית בתור אבא צעיר(ילדה בת 9 חודשים)לא קל להסתדר עם רכב קטן עגלה+אמבטיה+מזוודה פשוט לא נכנס לרכב מיני/סופר מיני ולא כיף לשים את האמבטיה של העגלה במושב שליד הנהג(האמא עם התינוק בדר"כ מאחורה) מה עם כיוון של יונדאי I-25 או דומות לה כי באמת לא שווה להתבאס אחרי בנוגע למה שאתה אומר לגבי להסתדר תמיד אפשר גם עם אלטו אפשר להסתדר אבל בסופו של דבר זה פוגע בנוחות שלך(מצטער אם זה נראה כאילו אני ממש מנסה לשכנע אותך פשוט זה בגלל שקרה לי אותו דבר ואמרתי לעצמי שאני אסתדר ובסוף זה לא הלך כמו שחשבתי וממש התבאסתי)

פורסם

אם המבחן עכשיו הוא בין הקליאו לריו אז הייתי הולך על הריו. לריו יש שם אמין, לא שמעתי על בעיות מיוחדות איתה, מנגד, אני לא מכיר את הקליאו החדשות במיוחד אבל בגדול רנו והצרפתיות הן לא מהידועות ביותר בתחום הזה. אני יודע שיש שחולקים עלי ואני כבר מוכן למטח של הנאמנים שלהם.

לגבי מזדה 2, מניסיון, עגלות תלוי איזו וטיולונים לא נכנסים בה. הקיפול של הפנשים עוצר טיולונים רגילים.

פורסם

לא מכיר את הקליאו, אבל חפשנו רכב לפני כחצי שנה, (לא חדש אלא בן שנתיים, זה עדיין אותם הדגמים) פחות או יותר עם אותן הדרישות, אבל גיר ידני (התברכתי בבת זוג שאוהבת לנהוג על ידני!!).

בדקנו את רוב האופציות שאתה מדבר עליהם, ולריו יש בגאז' מאוד מכובד, תחושה טובה בתוך הרכב, שם של אמינות, טיפולים זולים. אין רצועת טיימינג - יש שרשרת, 6 כריות אוויר, 5 כוכבי בטיחות. הייתי בוחר בה.

לצערי לא הצלחנו למצוא ריו ידנית עם נתונים טובים ובתקציב, והלכנו על פביה, גם לה יש בגז' גדול מאוד יחסית לקטגוריה, מרווח מצויין, נוחות, ובלי בעיות אמינות מוכרות בגיר ידני. אבל עם גיר רובוטי - לא הייתי קונה פביה\פולו\איביזה.

• תוכן חדש...