Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להבין משהו ברשותך ! בא נאמר שיש לי כרגע סאב 4 אוהם שמחובר למונובלוק O.K? במידה ואני לוקח רמקול, כל רמקול ( 4 אוהם ) הכי מצ'וקמק שיש ומחבר אותם במקביל תתקבל התנגדות של 2 אוהם ? כלומר אני יקבל מהמגבר את ההספק שהוא יודע להוציא ב 2 אוהם ?

כל כלב בא יומו ! :onfire:

פורסם

שי, הרבה פעמים נקבע סטנדרט שהתאים לתקופה מסויימת ולאחר מכן קשה מאוד לשנות אותו. כמו כן צריך לזכור שהTHD עולה פי 2, הדמפינג פקטור יורד פי 2 וכו' ולכן יצרנים יכולים לומר שהאיכות תרד אם נחבר קומפוננטים של 2 אוהם.הנה הסבר של DAN WIGGINS הבעלים של ADIRE AUDIO שאולי יכול לענות קצת על השאלה שלך:

In car audio we tend to have lower impedance because back in the dark ages (the 80s - were some of you even alive then? ) high voltage switching power supplies were expensive. So you used the least amount of voltage possible, meaning that to maximize current flow at that low voltage rail you used low impedance drivers.

Now days, with switching FETs being cheap and plentiful, a 3 kW switching power supply is quite affordable. We stick to low impedance mainly because of market inertia. This is one area that I have a lot of hope for 42V car systems - higher voltage systems allows use with higher impedances.

Why higher impedances? Go back to the top - that whole effiency thing. What is efficiency? BL and Mms. Guess how I can increase BL for really cheap - add more L... Go to an 8 Ohm voice coil, I can double the BL for free (as compared to a 4 Ohm voice coil). Meaning I don't need as much current to generate the given force, but I do need more voltage. Of course, with a 42V rail, we can get a clean +/- 40V into the speaker without a switching power supply, and that is a solid 200W into an 8 Ohm load! Into a 4 Ohm load, we have 400W of power. Imagine a head deck that can do 400Wx4 - yes, that's the benefit we get...

פורסם

יואב, המגבר יראה התנגדות של 2 אוהם, משמע יש באפשרותך להנות מההספק שהוא מוציא ב2 אוהם.

השאלה שלך בכלל אחרת, השאלה שלך: "האם הרמקול המצוקמק ששמתי, באמת יכול לקבל את ההספק"

וזה בכלל לא רלוונטי לעיניין.. תלוי ביכולות של הרמקול ..

איל אומנם דובר על הTHD בעבר, וכמו גם על ה DAMPING FACTOR, ואני חושב שאתה אולי הבן אדם האחרון שיבוא ויגיד, "אל תחבר רמקול במקביל, משום שהאיכות תרד".

הינני צודק, נכון ? (זאת כמובן הסיבה שכתבת בצורה ברורה, "יצרנים יגידו" , ולא קבעת עובדה)

אז האומנם, הבאת טענות מאוד טובות של יצרנים, ושל תקופה אחרת..

אך בוא ונתחכם מעט ? ;)

בוא נדבר על התקופה העכשיווית, ובוא נשאיר "מיתוסים" בצד..

אם אנו מסתכלים רק על התקופה הזו, ורק על דברים שאפשר לשמוע,

האם אתה, היית טוען, "שייצור, או חיבור", של רמקול 2 אוהם, יכול לגרוע מאיתנו, בצורה כזאתי או אחרת ?

אני מאמין שהתשובה שלך ידועה לי מראש, ולכן הסיבות האמיתיות שלא מייצרים רמקולים של 2 אוהם כיום.

הן:(לדעתי)

1. מיתוסים, פסיכולוגיה

2. חוסר יכולת להתקדם ולהתחדש.

כמובן, אין לשכוח ש THD, ו DF, הינם שיעורים ושיכלולים, ואין לשכוח שיכול להיווצר מצב -שאכן- זה לא יהיה כדאי, אך הינני מאמין -שרוב- ההגברות לא יהיו בעלות קושי בעיניין, ולכן אני מתייחס -לרובן- ולא לחשוב שייחסתי זאת לכולן.

אני משוכנע שיש מגברים שאפילו את הסטנדרט הכי פשוט, אינם עומדים בו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שי, עדיין יצרנים מנסים להוציא מגברים עם נתונים כמה שיותר טובים. לא רק הספקים אלא גם עיוותים, SNR, DAMPING וכו'. מסיבה זו, למרות שאתה חושב שהם מיתוסים, עדיין הם חושבים שהם לא. בין אם זו באמת אמונה שלהם או שפשוט חשיבה שיווקית זה לא משנה, הם אלו שמכתיבים את מה שקורה בענף ולא אני או אתה.

כמו כן כפי שראית מההסבר של ויגינס, יש השפעה של התנגדות הרמקול על הביצועים שלו. הוא רוצה שהסטנדרט יעבור ל8 אוהם ולא ל2 אוהם מסיבות אלו.

פורסם

את האמת, אני לא חושב ששום דבר הוא מיתוס, אין לי ניסיון מעשי או מדידות בנושא.

קראתי פשוט המון מאמרים ומבחנים שנעשו בנושא, והגיעו לתשובה אחת פשוטה, מיתוס שלא ייתואר כמוהו.

גם דובר על כך שמגברי HI END, באים עם DF של 20000 ! , ואז ניסו לטעון, שהנה.. ההגברות הטובות בעולם באות עם DF גבוה, וכניראה יש לזה השלכה לגבי טיב הסאונד שלנו.

והובהר שהסיבה שזה כך, זה משום העובדה הפשוטה, שמספר גבוה יותר, עושה רושם טוב יותר, "ונותן" הצדקה למחיר המופקע.

מה שניסיתי להגיד, שאת הגורמים למצב, כבר הבהרת, ואי אפשר להתווכח איתם.(להיפך)

אך שאלתי היא, לא לגבי הגורמים.. שאלתי נבעה לגבי הסיבות.

ולפי השטח, אין סיבה אמיתית, לפחות לא אחת שצריכה להכחיד את הרעיון.

(כפי שציינת, "אולי" אלמנטים בודדים שיועדו ל2 אוהם)

לגבי נושא הכבלים האיכותיים יותר, כבר הוכיחו מעבר לכל ספק שהכבל לא יקבע את טיב הסאונד שלנו.

ועדיין מייצרים כבלים "איכותיים" ומוכרים במחירים אסטרונומיים, שכמובן .. מיועדים לפלג השוק , "ששומע" הבדל.

מישהו יכול להעיד שהעיניין הזה הולך להיכחד, למרות שאין שינוי אמיתי בעולם המעשי ?

ממש לא.

אז מהפתאום מכחידים נושא, שאכן יש לו הצדקה מהותית ומעשית בעולם האמיתי, למרות שאף אחד לא יכול לסתור אותו, וקיבל הכחדה של 99% ?!

אז בואו נסכם את הנושא, הגורמים למצב, מובנים מאליו, אך הסיבות שיצדיקו הכחדה של 99%, לא נראה לי שקיימות ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

הייתי חייב להגיב, ראיתי הרבה תגובות לא נכונות , נכונות חלקית,

ולא ראיתי עדיין תשובה מדוייקת לשאלה של apexi ו arm123.

אני יענה בקצרה על השאלה.:.

"ידוע שמגברים עובדים בהתנגדות מסויימת כמו כן גם הרמקולים

אבל אני לא מבין למה מפרסמים על הצהרות שהמגבר יכול לספק 400 וואט ב 2 אוהם למשל שבעצם כל הרמקולים הם 4 אוהם(ואולי אני טועה)

אם המצב הוא כמו שתיראתי אותו למה לא מייצרים את רוב הרמקולים שיעבדו ב 2 אוהם?"

על מגברים מופעלים הרבה התנגדויות, לא נכנס לזה, במקרה שלנו ההתנגדות היא ביציאות של ההגברה של המגבר.

מפרסמים התנגדויות שונות ביציאה מהרבה סיבות. אני יפרט 3 מהם.:.

1. כדי שאתה בתור משתמש לא תחבר אלמנט שההתנגדות שלו לא תהייה פחות מהמוצהרת על המגבר.

2. כדי שאתה בתור משתמש לא תחבר מספר אלמנטים במקביל, שהיתנגדות הכוללת לא תהייה פחות

מההתנגדות המוצהרת על המגבר.

3. וכנל בגישור, שלא תחבר התנגדות של רמקול בגישור, שבעצם על כול ערוץ ההתנגדות יורדת בחצי, שההתנגדות שתהייה על כול יציאה לא תהייה נמוכה מההתנגדות המותרת.

למה בכלל רושמים התנגדות מינימלית מותרת?. מהרבה סיבות ושוב אני יפרט רק את העיקרית.:.

היצרן תכנן את המגבר שיפיק הספק מסויים, כאשר מחברים אלמנט בעל התנגדות נמוכה יותר מהמותר, טבעי, שהמגבר ינסה להפיק יותר הספק, יותר הספק = יותר חום, יותר חום = סכנת שריפה, הרס עצמי של מגבר, אי יציבות בהתנגדות = המגבר לא יעבוד תקין\נכון, סיכוי מסויים שישלח לרמקול מתח DC,

המעגל הפנימי של המגבר לא מיועד להספקים כאילו.

ויש יצרנים שמכבדים את עצמם ובונים למגברי מעגלי הגנה, כמו עומס יתר(התנגדות נמוכה=יותר הספק), כמו חום גבוה, קצר וכו...

זה שקנית מגבר שמוצהר עליו 50W אפקטיביים לכול 4 ערוצים, בהתנגדות 4 אום,

ומוצהר עליו 75W אפקטיביים לכול 4 ערוצים בהתנגדות 2 אום, זה לא אומר שאתה חייב לנצל את כול ה300W של המגבר. (דוגמא.:. אתה לא קונה רכב כדי לנצל אותו עד הסוף מבחינת הספק, למרות שאפשר, ובדרך כלל עושים את זה בתחריות למינהם).

אבל אם בכול זאת אתה רוצה לנצל את המגבר עד הסוף, בכול זוג ערוצים יש אפשרות לחבר סאב בגישור, או סאב וזוג רמקולים על כול ערוץ.

בקשר למה לא עושים רמקולים 4 אום במקום 2 אום כדי שיהיה הספק יותר חזק, זה לא מדע וזה לא משהו מדוייק יש הרבה סיבות למה.

אתה רוצה יותר הספק? אז תקנה מגבר שמפיק יותר הספק בהתנגדות 4 אום.

רמקולים איכותיים יותר זה רמקולים עם התנגדות יותר גבוהה. יותר קל לשלוט עלייהם. מבחינת מתח.

אפשר להגיע לרמת דיוק יותר גבוהה. וזה מתבטא בכמה האלמנטים : THD ו DAMPING FACTOR.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תסלחו לי על הבורות, (זה נובע בעיקר מעייפות... :wink: ) במידה ואני מחבר סאב בעל התנגדות 4 אוהם למגבר והמגבר נותן לו 150W אז כאשר אני יחבר שני סאבים לאותו מגבר וההתנגדות תרד ל 2 אוהם, כלומר המגבר יוציא 300W זה אומר שכל סאב יקבל 150W או 300W ?

כל כלב בא יומו ! :onfire:

• תוכן חדש...