Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע שמגברים עובדים בהתנגדות מסויימת כמו כן גם הרמקולים

אבל אני לא מבין למה מפרסמים על הצהרות שהמגבר יכול לספק 400 וואט ב 2 אוהם למשל שבעצם כל הרמקולים הם 4 אוהם(ואולי אני טועה)

אם המצב הוא כמו שתיראתי אותו למה לא מייצרים את רוב הרמקולים שיעבדו ב 2 אוהם?

פורסם

טוב דבר ראשון

מגברים לא עובדים בהתנגדות מסויימת

יש להם התנגדות יציאה

והם בנויים לעבוד עם התנגדות כניסה (שמגיעה בעיקר מהרדיו דיסק)

ובכדי לא לשרוף אותם בזמן שימוש הם צריכים לדחוף רמקול בעל התנגדות מסויים (ראה בהמשך).

על רוב המגברים שאני מכיר מפורסמים בעיקר הנתונים ב 4 וגם ב 2 אום ולרוב אם המגבר מסוגל

לתמוך גם ב 1 אום גם זה מצויין (כמעט תמיד באותיות קידוש לבנה )

רמקולים יכולים להיות 8-4-2-1 אום

ואפשר גם לעשות קומבינציות אחרות .

לא ברור לי מה אתה לא מבין

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

בתגובה לפותח הת'רד:

למצב בו תחבר התנגדות של 2 אוהם.

מצב זה ייתכן כאשר תחבר שני רמקולים במקביל, סאב שני סלילים של 4 כ"א במקביל וכו'...

נ.ב. רן - אתה בתור מתקין לא היית מודע לכך? :wink:

פורסם

ממש לא הבנת את השאלה, השאלה היא למה מראש מיצרים את הרמקולים בהתנגדות של 4 אום ולא 2 אום, אם המגברים תומכים ב 2 אום אזי יש הפסד בניצול המגבר של בערך 70% מכיוון שנתוני המגברים לדוגמא 100RMS ב 4 אום ו 170RMS ב 2 אום, מה שאומר ש 70RMS הלכו לאיבוד וניתן לנצל אותו רק בחיבור של קדמי ואחורי על אותו ערוץ, ומעבדים את אופצית הפייד וגם את אופצית החיתוך במגבר (LP,HP).

ועדיין אף אחד לא ענה לשאלה ואני בספק אם למישהו בכלל תהיה תשובה לשאלה זו.

פורסם

עבודה תחת עומסים קטנים יותר בהכרח אומרת הספקים גבוהים, זרמים גבוהים וחום חום חום!!!

במידה ולא נתנו לשיקול פיזורי חום משקל כבד בתכנון המשמעות הישירה של עבודה תחת עומס קטן היא קיצור חיי המגבר.

להבטיח שמגבר יעבוד תחת עומסים קטנים לאורך זמן ושתשמר אמינות המכשיר תחייב עבודה עם רכיבים איכותיים יותר הווה אומר יקרים יותר הווה אומר שאתה כלקוח תשלם יותר...

4 אוהם הוא האימפדנס של הרמקול. ההתנגדות הרמקול משתנה בתלות בתדר.

זה מספק אותך?

יש עוד הרבה שיקולים שממש ילאו חלק נרחב הקוראים בפורום מאחר וצריך ידע מוקדם וטוב (ולא די לדעת לחשב התנגדות...) כך שאני לא רואה טעם כלל לציינם...

אל תדאג - אין תשובה שאתה מסוגל לשאול שלא תענה בפורום... יש כאן אנשים עם ידע אדיר אז אל תזלזל בבקשה.

פורסם
יש עוד הרבה שיקולים שממש ילאו חלק נרחב הקוראים בפורום מאחר וצריך ידע מוקדם וטוב (ולא די לדעת לחשב התנגדות...) כך שאני לא רואה טעם כלל לציינם...

דווקא יש כאלה שכן יעניין אותם ... גם אם לאנשים אין את כל הכלים הדרושים ... כך נדע מה צריך ללמוד !

:wink:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

סתם משהו באויר.. אבל יתכן החלטה שרירותי על נורמה מסויימת ? ....

שהרי זה פורמט מקובל אצל כולם. יתכן ויש משהו מדעי מאחורי זה.. או שלא.

ת'אמת יש לי תאוריה דיי ארוכה ומבולבלת לגבי העניין אבל אני משאיר את זה למבינים יותר.

נראה לי בכללי שהכל קשור באמינות ההגברה. וכמובן במתח המתקבל ע"י המצבר.

ועניין של גיוון והאפשרויות ביחס לעלות חלקים(ייצור) ויציבות המגבר בהתנגדויות נמוכות והכי חשוב השוק עצמו והניצול שלו לגבי הרכיבים שכאלו.

נראה לי שסתרתי את עצמי קצת עם עניין השרירותי והיחס לתמונה הגדולה של מצבר , יציבות , וניצול רכיבים.

בכל אופן אני ישמח לשמוע הסבר הגיוני יותר מאשר לי יש.

השאלה הנשאלת כאן עכשיו היא.. למה לא לבצע רמקולים בהתנגדות של 8 אוהם ומגברים גם כן באופן קבוע.... האם לא יהיה מספיק זרם כדי להגיע לעוצמות גבוהות ? האם זה מגביל אותנו ?

פורסם

רוצים הסבר הגיוני קצר?

ידוע שסאבים לרכב הם לרוב פאסיבים ולכן דורשים הגברה. כל המגברים הללו שיציבים ב2 אוהם סטריאו בעצם יציבים ב4 אוהם מונו - העומס שהמגבר רואה ע"י סאב.

מסיבה זו ניתן לומר שכל מגבר תוכנן כך שיוכל גם להריץ סאב בגישור. דרך אגב יש מספר סטים בודדים שההתנגדות שלהם היא 2 אוהם.

פורסם

תודה אייל זו תשובה די הגיונית אבל אם זה נוצר כך אז למה לא לאפשר את מלוא העוצמה גם בחיבור לרמקולים רגילים ללא צורך חיבור 2 רמקולים :?:

פורסם

זה מצחיק, אבל השאלה של רן מאוד מאוד הגיונית לטעמי, ואת האמת ? אף אחד לא נתן תשובה עליה.

מאפיטו, אכן הסברת מצב נתון וקיים, השאלה הנשאלת, למה המצב הוא אכן כזה, אם איננו יכולים להפיק את המירב במצבנו הנוכחי ?

אברי ניסה לרמוז שהעומס שהמגבר יראה,יהיה גדול יותר.

זה נכון - אבל ההספק יהיה גדול גם כן.(לפי התשובה היתי חושב שבכלל לא מומלץ לעבוד עם המגבר בהתנגדות נמוכה, שהוא אכן יציב בה.)

לגבי גוקר, מה שאתה אומר בסך הכל, שמצד אחד .. לא משתמשים ברמקולים בעלי התנגדות גבוהה, בשביל , לחסוך באספקת החשמל. מצד שני לא משתמשים ב2 אוהם... למה ?

איל מסביר, שבשביל שמגבר "רגיל" יריץ סאב כמו שצריך, הוא צריך להיות בעל אפשרות לרדת ל2 אוהם סטראו.

אומנם רן, הסיבה שהמגבר שלנו תומך ב2 אוהם, זה כמו שאיל ציין.

לפי דעתי השאלה אמורה להישאל בצורה אחרת לגמרי.

האם ייצור, או תיכנון, של רמקולים בעלי התנגדות של 2 אוהם. יקר יותר ?

איכותי יותר ? איכותי פחות ?

האם זה פוגע בהענות התדרים ? , האם רמקול שיהיה בעל התנגדות של 2 אוהם, יהיה "פחות" טוב ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

השאלה שניסח מיקמיק היא בדיוק השאלה שלי ובעצם אף אחד לא ענה עליה

וסליחה על חוסר הידע אבל מהו חיבור במקביל של רמקולים כמו שצויין כאן שבו המגבר עובד ב 2 אוהם?

פורסם

זה חוק האוהם.

אם תקח שני רמקולים של 4 אוהם, ותחבר להם את הכבלים, פלוס+פלוס , מינוס+מינוס. תחבר את זה ליציאה אחת בהגברה שלך,

יצרת התנגדות של 2 אוהם.(המגבר רואה 2 אוהם, ומוציא את ההספק שלו - שמיוחס ל2 אוהם)

אנשים לרוב לא משתמשים בשיטה זו, מפני שאין להם 2 רמקול באותו הצד של הרכב, ואם כן , הרמקולים הללו הם שונים ואינם זהים.

אם יש ברשותך שני רמקולים זהים, באותו צד של רכב, ואתה מעוניין ששניהם יקבלו את אותו ההספק בדיוק, אז ניצלת את ההגברה שלך בצורה טובה.

(כפי שהסברתי, הבעייתיות שאינך יכול לשלוט בעוצמה של כל רמקול, ואם זה "זוג" רמקולים, אז יש לקחת בחשבון שכל אחד יקבל את אותו הסיגנל , משמע לא יהיה לך סטראו)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ואם הרמקולים אינם זהים אבל בעליי התנגדות של 4 אוהם ? בחיבור במקביל של שנייהם נקבל שני אוהם ? ואם לא אז למה ?

כל כלב בא יומו ! :onfire:

פורסם

מה שחשוב זה, התנגדות האלמנטים,

אם שניהם 4 אוהם, ועשית חיבור מקבילי, יצרת "עומס" של 2 אוהם על ההגברה שלך.

משמע, אתה עדיין תקבל 2 אוהם גם אם הרמקולים יהיו "שונים" ולא "זהים".

ציינתי את העובדה שהרמקולים לא זהים, בשביל שתבינו שלכל רמקול נצילות משלו, ותחום תדרים משלו, ולכן סביר להניח שתחימת תדרים שאופיינית לרמקול הקידמי שלך, לא תמיד תהייה אופיינית לרמקול האחורי שלך.

ומבחינת נצילות - העובדה ששניהם מקבלים את אותו ההספק(ללא יכולת שליטה כל אחד בנפרד) בעצם אומרת, שכניראה רמקול אחד ינצל את ההספק טוב יותר וישמע "דומיננטי" יותר, ולא תוכל לעשות דבר בנידון ...

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...