Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן מיקרה או 108 ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעלים של מיקרה, אני יכול להגיד שגם למיקרה לוקח קצת זמן לקרר.

יכול להיות שזה בגלל שאני רגיל למזגן בפביה שפשוט היה מקפיא אותי.

כשאני קניתי את הרכב לפני חצי שנה, בדקתי גם את ה108, איך שנכנסתי לרכב הרגשתי צפיפות היסטרית לעומת המיקרה וישר פסלתי אותה.

אם יש לך שאלות לגבי המיקרה אשמח לענות

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי היא נוחה מאד.

הבעיה העיקרית של המיקרה לדעתי זה הרעש, הרכב רועש נקודה. גם מבחינת המנוע וגם מבחינת בידוד רעשים בשאר חלקי הרכב.

לגבי כח בעליות/סחיבה, אני נוסע ראשון-אריאל פעמיים בשבוע ולא הרגשתי מחסור בכח, גם עם 4 אנשים ברכב וגם עם מזגן. נכון זה לא רכב של 170 כס אלא רק 82 כס, וכמו בכל רכב קטן, אם העליה יותר תלולה מורידים הילוך.

פורסם

נסעתי על הרבה רכבים בתחום של המיקרה, וכולם רועשים מאוד.

המיקרה מאוד נוחה, נעימה ומאובזרת.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
בגלל שירות לא טוב,שאגב באותה סוכנות כול פעם כן קיבלנו שירות טוב,חבל לוותר על הרכב,רק אתה מפסיד.

הגעתי לסוכנות עם ספקות רבות והאווירה שם רק גרמה לי לרצות ללכת. לא פלא שהמון חברות נפלו רק בגלל מי שהביא אותם ואחרי החלפת יבואן המותג צמח בארץ.. הרגשתי כאילו אני נכנס לסוכנות שמוכרת רכבי פרימיום ואפחד לא סופר אותי שם.. אולי רק אחרי 30 דקות שהמנהל שם ריחם עלי הוא הציעה לי להמתין עם אספרסו בזמן שהם (כמובן) יטפלו בכל לקוחות חבר.. לא תודה.

דווקא הפח החשוף וזה שאין מזגן מרכזי לא הפריע לי כלכך.. יותר המושבים שהתגלו כפחות נוחים ממה שמנסים למכור בתמונות שמסתובבות באינטרנט,חלונות אחוריים לא נפתחים שנותנים הרגשה קלסטרופוית, תמחור גבוה מדי לדעתי ושום רצון להתגמש עם הלקוח, לוח מכוונים מצועצע ואווירה של חוסר בטיחות מוחלט ברכב שיבלה המון בכבישים בין עירוניים.

אני מאמין שהמון רכשו את ה107 בעיקר בגלל המנוע של טויוטה שמבטיח סוג של אחריות לצרכן הישראלי והמון התאכזבו אחרכך בגלל פרמטרים אחרים.

וזאת דעתי רק אחרי שזכיתי לראות רק חלק מהרכב.. שעניין המצבר שבר אותי לגמרי.

עכשיו ההתלבטות בין הI10 (שלמזלי אני חבר של הוט צרכנות) או המיקרה.. קבעתי לשניהם נסיעת מבחן בימים הקרובים אז אני אבדוק אותם יותר לעומק.. רק מבואס טיפה שיש אפשרות לנסיעת מבחן על I10 ידנית בתל אביב בלבד. אז בחרתי לנסות את האוטומט 1000 סמק.. נראה אם היא עולה יפה את העליות של חיפה כי חוץ מהחשש של הנפח נורא התרשמתי מהרכב. וההבדל בין המיקרה לI10 עומד על 5000 שקל שזה פער רציני.

אני ממש לא בחור שרגיל שרצים אליו ישר שהוא נכנס לבית עסק.. פשוט יש דרך לקבל לקוח בין אם זה בגלידריה שכונתית ובין אם זה בסוכנות רכב.

פורסם

בזמנו גם לי הייתה התלבטות.

את הi10 פחות אהבתי אישית, מה גם שהנתוני צריכת דלק שלה לא מעודדים יחסית לגודל.

סע על שניהם ותחליט.

בהצלחה

פורסם

מבחינת המנוע בין ה יונדאי עם ה ליטר לבין המיקרה אתה תרגיש הבדל בצורה די משמעותית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תבדוק ירידת ערך של הפז'ו מול הניסאן.

ממה שבדקתי על ירידות ערך תוך 3 שנים הi10 הטובה מכולם והפיגו והניסאן דיי שוות ביחס למחיר.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

במסגרת המבצע שיש עכשיו בניסאן על המיקרה ב-59K הידנית בהחלט כדי למהר ולבדוק אותה, מספקת מנוע ומרווח יותר טוב מה-I10 באותו המחיר, וזה ניסאן.

פורסם

המבצע של המיקרה נורא מגרה אבל לצערי יש גם את המבצע של הוט צרכנות על היונדאי ואיכשהו הלב הולך עם העיצוב של היונדאי וכנראה רק נסיעת מבחן תכריעה את הסוגיה..

אגב הנציג מכירות בניסאן אמר לי שהם נותנים מחירון על רכבי ניסאן בטריידאין עתידי אבל לא הסכים לכתוב את זה על מסמך.

במידה ואני אצליח להוציא ממנו את ההסכם הזה על הנייר האם הם יביאו לי בעתיד מחירון פחות המחיר מבצע על סך 16 אש"ח או שמחירון זה מחירון? ומה ההיגיון לתת מחירון על רכב שבמידה ואני ארצה לשדרג אותו עוד שנה המחירון יהיה יותר גבוה ממחיר הקניה אם הוא כרגע עומד על 76K..

אם אחרי 3 שנים אני אקבל עליו מחירון זה יהיה מדהים על גבול המחשיד.. כי כך אאבד במקרה הרע בסביבות ה5K ש"ח על הרכב..

מצד שני גם הסוכן אמר שהיא קבלה 5 כוכבים במבחני ריסוק אז אני לא כלכך מאמין לו..

ועוד שאלה- בהצעת מחיר הם גובים עוד 500 שח על קודן.. האם אני מחוייב לרכוש את הרכב עם קודן ומה מדיניות חברות הביטוח כיום לגבי התקנת קודנים?

פורסם

אל תאמין לסיפורי מחירונים.

אל תאמין גם לסיפורי ביטוח, לפני חצי שנה ביונדאי ניסו לדחוף לי כספת למרות שבבדיקה שלי הרכב לא היה זקוק לשום מיגון.

רוב חברות הביטוח לא דורשות מיגון למיקרה, במקרה שלי קיבלתי את כל האבזורים כערכת חבילה, להגיד לך שזה מוזיל בביטוח? אממ לא.

פורסם

מנסים להפיל אותך עם מחיר בעתיד. אל תאמין לאף מילה, הכל חייב להיות כתוב. גם נושא הקודן הוא לא חובה בכל חברות הביטוח. חבר שלי קנה פוקוס חדשה מהיבואן וחבר הביטוח שלו לא דורשת שום מיגון נוסף פרט לאמובילייזר המקורי.

פורסם (נערך)

אתמול בחנתי את 2 הדגמים-

קודם כל ממש לא מובן לי הקטע שליונדאי יש נסיעות מבחן בI10 ידנית רק בירושלים ותל אביב בלבד.

איך אני אמור לקנות רכב שלא נהגתי בו? נהגתי בהמון מכוניות שהקלאץ לא הרגיש לי טוב והרסו את כל נוחות הנסיעה..

בכל מקרה נתנו לי במקום לבדוק את ה1000 סמ"ק אוטומט ולעלות רק את העלייה של האוניברסיטה למרות שיש עליות יותר תלולות בחיפה.

האוטו זז טוב מאוד והבידוד רעשים וכביש מעולה.. בת זוגתי שישבה מאחורה אמרה שנוח לה מאוד למרות שאין סיבה שמשהו ישב שם מאחור והתמרונים של הרכב טובים. אבל שנותנים גז לא קורה הרבה.. הסלד טס גבוה ונראה שלרכב יש את הקצב שלו..

בעליה זה הרגיש יותר ממשי כאשר הרכב מתקשה לעלות מ60 קמש ל70 ובדרך עובר את ה5 סל"ד

כל זה כאשר יש 3 אנשים באוטו והמזגן מופעל על 3. אגב הוא מקרר מעולה חח.

כמובן ש99% מהזמן אני אסע לבד ברכב אבל האוניברסיטה יחסית עליה מתונה בחיפה ואני חושש לפגוש את פרויד איתו.

הלכתי לסוכנות של ניסאן ולקחתי נסיעת מבחן על המיקרה ידנית.

אכזבה ראשונה- באולם תצורה היה את הרכב בגרסא האוטומטית הגבוה ביותר והיה לו ספוייר שממש נתן שינוי משמעותי לצורה שלו ואהבתי נורא. כמובן שאחרכך הודיעו לי שאין להם גרסא ידנית עם ספויילר ואין אפשרות להוסיפו בתשלום :-(.

הגיר הידני הרגיש נפלא בנסיעת מבחן וממש נהנתי ממנו, התמרונים מעולים וההגה מתקשר טוב.

מה שפחות גרמו לי לחייך אלה המתלים שגרמו לי להרגיש את הכביש יותר וגם מאחור נאמר מבת זוגתי שהנסיעה פחות נוחה מהיונדאי אבל לא בהרבה..

הבדלי המנועה מורגשים בצורה משמעותית- הרכב מזנק ובעלייה הזהה של האוניברסיטה, ולא עובר את ה3.5 סל"ד בהילוך שלישי.

כרגע הפער במחיר עומד על מעט פחות מ4 אלף ש"ח על הכביש.

אני עדיין מתקשה להחליט בין הרכבים.

מצד אחד העיצוב שאליו אני יותר מתחבר של היונדאי, מערכת העזר לזינוק בעליה ובידוד המעולה או המיקרה שנותנת מנועה חזק יותר, התנהגות כביש מעולה ומרגישה בטוחה יותר.

בשניהם אני ארגיש פספוס מסויים במעמד הקנייה אבל לא נראה לי שיש רכב שעולה 60K+- שאתה הולך איתו בעיניים עצומות.. בכולם יש חסכונות בולטים וגורמים לך להתפתות להוסיף עוד כסף לרכבים יקרים יותר אבל גם שם זה לא ייגמר:roll:

עריכה אחרונה על ידי AmirDd
פורסם
המבצע של המיקרה נורא מגרה אבל לצערי יש גם את המבצע של הוט צרכנות על היונדאי ואיכשהו הלב הולך עם העיצוב של היונדאי וכנראה רק נסיעת מבחן תכריעה את הסוגיה..

אגב הנציג מכירות בניסאן אמר לי שהם נותנים מחירון על רכבי ניסאן בטריידאין עתידי אבל לא הסכים לכתוב את זה על מסמך.

במידה ואני אצליח להוציא ממנו את ההסכם הזה על הנייר האם הם יביאו לי בעתיד מחירון פחות המחיר מבצע על סך 16 אש"ח או שמחירון זה מחירון? ומה ההיגיון לתת מחירון על רכב שבמידה ואני ארצה לשדרג אותו עוד שנה המחירון יהיה יותר גבוה ממחיר הקניה אם הוא כרגע עומד על 76K..

אם אחרי 3 שנים אני אקבל עליו מחירון זה יהיה מדהים על גבול המחשיד.. כי כך אאבד במקרה הרע בסביבות ה5K ש"ח על הרכב..

מצד שני גם הסוכן אמר שהיא קבלה 5 כוכבים במבחני ריסוק אז אני לא כלכך מאמין לו..

ועוד שאלה- בהצעת מחיר הם גובים עוד 500 שח על קודן.. האם אני מחוייב לרכוש את הרכב עם קודן ומה מדיניות חברות הביטוח כיום לגבי התקנת קודנים?

קיימות חברות ביטוח שאינן מחייבות בקודן. תעשה סקר קצר. בכל מקרה ניתן להתקין קודן בהרבה פחות מ-500 שקל.

קודן לרכב (אימבולייזר) מבית ERM הכולל התקנה ב - 199 ₪ בלבד במקום 450 ₪! - מכירת חיסול

• תוכן חדש...