Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מה קשור מראש לאופניים עם מצבר או בלי ? מה ההיגיון שאם יש קופסא על האפניים

אז הם הופכים לכלי רצחני ? את אותה מהירות אפשר להשיג בדיווש, בטח בירידה קלה,

ואם כבר עדיף ילדים דורסים על המדרכה מאשר ילדים דרוסים בכביש.

יש הבדל במשקל האופניים, בדיווש קשה להתמיד לאורך זמן על 25 + קמ"ש, על אופניים רגילות בדר"כ לא תראה שמרכיבים אדם נוסף וגם אם כן זה יהיה מישהו צעיר (וקטן) ולא עוד נער.

וכך אפשר להמשיך, אז עובדה היא שבהחלט הזמינות של הכוח שבאופניים ממונעות מפתה את בני הנוער לאתגר... את עצמם ואת הסובבים אותם.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה לדעת מה אומרים הנתונים מהדיון בלי השוואה לאפניים רגילים, כאן יש סטטיסטיקה רחבה

ומעניינת של תאונות דרכים של ר.אופניים, מקווה שהמחוקקים מנסים להבין לעומק לפני שהם מקימים

עוד תאגידי מים\אופניים ולפני שהבן של דרעק כלשהו יהיה ראש הרשות לאופניים חשמליים

ויעסיק בלשכתו את כל משפחתו. המאבק הבא יהיה על עלות הטסט לאופניים ומדוע

מבחן תיאוריה עם ניקוד ואיורים עולה יותר מהרגיל, קורסי הכנה לתיאוריה לפעוטות,

אתם תעמדו במשרד הרישוי בחולון כדי להשיג לילד שלכם אישור לרכיבה עם עדשות מגע

ורק זה יעלה 470 ש"ח לשנה כי תצטרכו אישור אופטומטריסט-ילדים,

טפו, במקום שהילדים יהיו בני אדם והתשתיות יתמכו ברוכבים, מה.

The first one to get angry loses

פורסם

כל הנושא נראה לי מיותר, כי חוקים כבר יש - אף אחד לא אוכף אותם.

*כל* האופניים שראיתי, היו עם מצערת, ללא מגבלה ואני בטוח ששוטר\פקח שמצוי בחוק יוכל לגלות דברים נוספים, אבל אף אחד לא עושה זאת היום - אז למה להמציא עוד חוקים?

מצד שני, אני מבין את האינטרס בחקיקה ששמה מחסום בלתי-עביר בדמות רישיון ומגבלת גיל, זה הופך את העניין לפשוט ובינרי מבחינת הציבור. הגחמות של הילדים כבר לא ישנו כי מבחינת ההורים זה לא כמו לקנות עוד גלקסי 6 חדש אלא להוציא רישיון ולקנות רכב.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

יש בעיה "פעוטה": הולכים לסגור את דלתות האורווה אחרי שכל הסוסים ברחו.

ז"א מה מצפים שיעשו מאות (אלפי) בעלי האופניים שקנו כבר את האופניים אך אינם בני 16, מי יפצה אותם על האופניים שיהיה אסור להם לרכב עליהם?

פורסם

אף אחד לא יפצה אותם ואף אחד גם לא אמור לפצות אותם!

ימכרו את זה ביד 2, רק שבשל הביקוש שירד מאוד, כך גם ירדו המחירים.

עם כל עוגמת הנפש והנזקים שהם גרמו, לא יזיק להם איזה נזק קטן בכיס, שיכאב גם להם קצת.

ובפעם המיליון, אותו דבר בדיוק היה עם שוק הטום קאר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל שהמשטרה תאכוף את הזיהוי על כל אותם אופנועים המקפלים את לוחית הזיהוי

לגבי האופניים החשמליים - כתבתי בשרשור הקודם: בעבר היה מושג של "אופניים עם מנוע עזר". צייב רישוי הרכב והנהג. האופניים החשמליים צריכים להכלל בקטגוריה דומה, כולל חיוב בביטוח.

כיון שי כיום עשרות אלפי זוגות אופניים חשמליים בשטח - יהיה צורך להגדיר תקופת מעבר בה כל זוג כזה ירשם ויקבל רישוי. מסוף אותה תקופה - שלא צריכה לארוך יותר מכמה שבועות או חודשים - כל זוג אופניים ללא רישוי צריך להיות מוחרם, ומוחזר לבעליו רק לאחר שיבצע הליך רישוי כולל קנס כבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צרוף מקרים, בדיוק היום אני הולך לי בדרכי הביתה, אני רואה ילדה שיש לה אור ירוק ונהג שגם לו יש אור ירוק (היא במעבר חצייה) היא לא נסעה אז הוא המשיך ובדיוק היא נכנסה ובום הוא הפיל אותה, למזלנו לא קרה דבר נורא, אבל לא רוצה לחשוב מה היה קורה במידה והיא הייתה טיפה יותר לעומק, ברוך השם.

פורסם

יש לי תחושה של עליהום עיתונאי על הנושא הזה, מספר התאונות יחסית למספר האופניים הוא אפסי, ומספר התאונות הקטלניות משהו כמו 1 כל מספר שנים, לפי הסטטיסטיקה זה הכלי הכי בטוח.

ולדעתי זה יהיה טימטום לדרוש רישוי על אופניים, כאילו אין מספיק שטויות שהמשטרה מתעסקת איתם, עכשיו הם גם יתחילו לרדוף אחרי ילדים על אופניים.

אני מזכיר למי ששכח שבשנות ה 60 היה חוק שדרש רישוי לאופניים ומספר לכל זוג אופניים. אי אפשר היה לאכוף אותו וכולם ציפצפו עליו ודי מהר הוא ירד ונשכח וטוב שכך.

יש חוקים שאי אפשר לעמוד בהם והם נדונו מראש לכישלון.

הפיתרון היעיל והטוב ביותר הוא להקים שבילי אופניים מופרדים מהמדרכות ולאפשר תנועה חופשית לאופניים.

במצב של הערים הראשיות במרכז, שסובלות מצפיפות יתר, פקקים בעיות חנייה וכו,ובמקביל תחבורה ציבורית עלובה ובלתי אפשרית, אין תחליף לאופניים. על הכביש בלתי אפשרי לרכב במקומות האלה.

פורסם

טענתי ודעתי בנושא...

א. משטרת ישראל, כמו לרוב, נכשלת בתפקידה וכאשר היא נכשלת בתפקידה, האשם ישר עובר אל "הגורם האנושי".

כפי שעושים בתאונות דרכים בין רכבים ובכלל, משטרת ישראל לא מסוגלת להתעסק, לא מסוגלת לעמוד איתן מול הדבר הזה ולכן תמיד ישנו "הגורם האנושי".

איפה השאלות, מה עם התשתית?, איפה שאלת האשמה של הדרך, איכות הכביש ועוד...ברגע שהגדרת "גורם אנושי", השאלות האלה נהייות לא רלוונטיות כי מצאת בנקל, את האשם בתאונה.

בדיוק כפי שעומדים בירידה, מאחורי עץ עם ממל"ז ועוצרים אותך, בסתר, על מהירות - זה הכי קל.

ב. אנו חיים במדינה שבה התחבורה הציבורית, כמעט ולא קיימת.

במידה ואדם מעוניין לנסוע מבת-ים\ראשון\חולון\פתח תקווה והסביבה לתל אביב, הוא צריך לקחת בחשבון שהוא צריך לצאת כ-3 שעות לפני שעת פגישתו, צריך לקחת בחשבון אוטובוסים דחוסים, מלוכלכים, מעבר בין קו לקו ובעיקר, חוסר סינכרון בין קו לקו.

שלא לדבר על נסיעה באוטובוס, בתוך תל אביב, הפקקים והעובדה שברגל אתה תגיע יותר מהר מאשר באוטובוס.

כמו כן, עלות הרכב בישראל הינה בין הגבוהות בעולם, עלות הדלק גבוהה ולא שווה להחזיק רכב בתל אביב, בעיקר גם בגלל בעיות חנייה.

האופניים החשמליים מביאים מענה זול למחדל תחבורתי אדיר, שבו אשם משרד התחבורה\אוצר וכל מה שתרצו.

הם מביאים לאדם מענה לתחבורה מהירה (עד 25 קמ"ש), תחבורה זולה, תחבורה ירוקה, אין פקקים ובעיקר יכולת להגיע ליעדך בנקל וללא חולצה מלאה בזיעה.

אז במקום להילחם במקומות שבהם משפצרים את האופניים.

במקום להילחם במהירות הגבוהה ובצורת הנסיעה, בעזרת קנסות הן של שוטר ו\או פקח עירוני.

אז פשוט "מענישים" את הרוכב, במקום לעשות שבילים מיועדים לאופניים, נלחמים ברוכב, מאשימים ומענישים את הרוכב עצמו.

אני נגד רכיבה פרועה, אבל במידה ויחול שיטה של רישוי+ביטוח, הואפניים החשמליים יעלמו במהרה מהרחוב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני חוזר למה שכתבתי קודם. אותם "אופניים עם מנוע עזר" היו כלי תחבורה נפוצים מאוד בשמות ה-60 וה-70 המוקדמות. מה שחיסל אותם היו אותם אופניעי הונדה\ג'ילרה (ועוד 1-2 מותגים) עם מנועי 50 סמ"ק חזקים ומהירים בהרבה מהרכב המקורי, שעברו דרך איזה חור בחקיקה והפכו נפוצים אצל בני התשחורת. וזכור לי אחד מבני כתתי שהיה גאה מאד בכך ש"הפיל" (היה צרפתי, לא הכיר את המילה "דרס) מורה על שביל בתוך קמפוס בית הספר. ד"א - למיטב זכרוני אותם "אופניים עם מנוע עזר" נסעו רק על הכביש ולא על מדרכות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה כרגיל מתחילה בחולדאי.

הוא הפך את המדרכות לשביל אופניים.

מה זה יעזור שהרוכבים יהיו יותר בוגרים ויהיה רישוי לאופניים אם הם ימשיכו לרכב על המדרכות?

איך רוצים לבדוק רשיונות?

יעצרו כל ילד יוצא מבית ספר, יבדקו גיל, אם האופניים חשמליים או רגילים ורישיונות?

יותר קל לגייס את הדוסים לצבא ולעשות הסכם עם הפלסטינאים.

אייל

פורסם

איני מכיר את נתיבי האופניים בתל אביב, אבל נתיבי אופניים על המדרכה, כמו גם כנתיב הימני ביותר בכביש, מוכרים מרחבי אירופה. אלא - כמו באוטובאהן, הנהגים בעלי אופי וחינוך אירופיים, לא ישראליים. וגם הולכי הרגל, כך שהקונפליקטים מעטים.

פורסם
היי,

אז מה יעשו עם האופניים שאפשר לשכור בתל אביב? גם להם יתנו רישוי או משהו בסגנון?

אתה מדבר על השכרת האופניים העירונית (האופניים הירוקות)? אם כן, הם אין מדובר באופניים חשמליים (אף על פי שהם

אכן נראים כאלה במבט ראשון).

----

אני חושב שהגבלת הגיל לאופניים כאלה היא הכרחית. המינימום הנדרש לצורך נסיעה באופניים כאלו זה לדעת את חוקי הכביש,

כלומר לפחות מבחן תיאוריה.

מה יעשה ההורה ה"חכם" שקנה לילד בן ה 13 שלו אופנוע קטן? יאכל את הכובע ויאמר תודה שזה נגמר ככה ולא בצורה עצובה הרבה יותר.

ההשוואה של האופניים האלה לאופניים רגילות היא שגויה לחלוטין לטעמי. המהירות הממוצעת בה רוכבים באופניים

אלו היא גבוהה משמעותית מהמהירות בה אותו ילד היה רוכב באופניים רגילות - מתוך כך, או שהוא רוכב במהירות

גבוהה מאוד במדרכה ומסכן הולכי רגל, או שהוא יורד לכביש ומתפקד בדומה לקטנוע - רק עם אפס הבנת כביש,

חוסר ציות לחוקים (רמזורים, תמרורים, זכות קדימה וכו'). כמו כן, כל התפקוד והתפעול של כלי זה קרובה יותר לקטנוע קטן

מאשר לאופניים.

לפני כחצי שנה הייתי עד לתאונה בה פגעו שני נערים (אחד הרכיב את השני) בגברת מבוגרת במעבר חצייה - הם חצו

את הצומת באור אדום (בנתיב הנסיעה) ופגעו בגברת בעת שחצתה במעבר חצייה באור ירוק, כחוק.

חצי דקה קודם לכן, אותם נערים קיפחו את זכות הקדימה שלי, ולמזלם ראיתי אותם ובלמתי בזמן.

בהמשך, טרם פגיעתם בגברת, השתחלו הנערים בצמוד בין משאית לבין אבן השפה - בשלב מסוים הם נאלצו לדפוק על

צד ארגז המשאית בידיהם מרוב שהם עברו קרוב ועשויים היו להימחץ. מיד לאחר מכן, בעת שהמשאית (ואני מאחוריה) עומדים ברמזור אדום כחוק, הנערים חצו את הצומת ופגעו באישה (שעברה במעבר החצייה שנמצא בקצה הצומת).

האישה נפלה ונפגעה בראשה, ניסינו לסייע לה לעצור את הדימום מהראש והוזמן אמבולנס במיידי. לפני שמישהו הספיק לנתח את מה שקרה שם בכלל ולעזור לגברת לקום מאמצע הכביש, הנערים ברחו מהמקום.

חלק מהאירוע הוקלט במצלמת הרכב שלי, אך מטעמי צנעת אותה גברת אינני מעלה את זה לרשת - עם זאת, כבר באותו יום הייתי בתחנת המשטרה עם עותק שצרבתי על דיסק לצורך חקירה (באם תפתח) ועדכנתי בכך את הנפגעת.

• תוכן חדש...